Jeli to zvanicno i imamo li mi kakvog procenta od tog transfera? Ako je ovo istina ne znam koliko ce to biti dobro za Hodzica. Vjerovatno mu slijedi posudba u Lokomotivu ili neki slican klub..fossil je napisao/la:Ara potpisao ugovor sa Dinamom. Cca 750.000 funti Mamic otkupio ugovor.
Ara lafe sretno, da nam se u Real prodas aBd.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- champions1921
Re: FK Željezničar
BUDI ŽELJO !!!
Mislim da imamo 10%. Volio bih da neko ko zna tacno da se javi.
Ma ne bi trebao imati nekih velikih problema sa minutažom, osim ako Dinamo ne dovede super kvalitetne napadače, Ara će biti u kombinaciji za prvi tim. Čop nije nešto puno kvalitetniji od njega, a ostali napadači mu nisu neka velika konkurencija.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
amar je u pravu da mi nemamo te neke elementarne lojalnosti, te discipline da se na stadion ide i kad ništa ne valja. ali ovakvom pričom neće pomoći. dobro je što konačno imamo pravog direktora da se bavi biznisom, a amar igračima.
od are je bonus šta bilo ako bude, i nek' mu je sa srećom.
od are je bonus šta bilo ako bude, i nek' mu je sa srećom.
Ja koliko se sjecam,a bio sam pravo upoznat sa transferom ono za Liverpool kad je Ara potpisao bilo je da nam englezi daju 200 milja i nesto oko 5-10% sljedeceg transfera.dogovor je pao i onda je AO zvao engleze za dva dana da pristane na manja obestecenje ali veci procenat next transfer tako da je smanjio na 150 milja al' 15% (stari lisac je pokazao tu i evo sto se pokazalo bolje cemo proci)..
E sad tacno oko cifara se fkt nesjecam bas najbolje (mislim da je ovako koliko me sjecanje sluzi)ali ovako je bilo u vezi ovog %.
E sad tacno oko cifara se fkt nesjecam bas najbolje (mislim da je ovako koliko me sjecanje sluzi)ali ovako je bilo u vezi ovog %.
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
-
- Kontakt:
1. Da, u SPortu od utorka je u tekstu o malom Beganoviću spomenuto da ga Karačić ne zove jer sluša sugestije kolega Malkočevića i Adžema. Čista glupost ali je pisalo. Imam taj Sport kući. To naravno ne znači da se treba blatiti Adžem niti su u pravu ovi što su jedva dočekali da se nadovežu i napišu nešto protiv njega ali je @admirbreza u pravu i @mrmusle čini mi kad kažu da je pisalo u SPortu.
2. Svaka čast juniorima i ako neko zna može li ove juniore navesti po pozicijama i po godištu?
3. Svaka čast MAnijacim ai svim ostali klubovima na učešću u ovim akcijama pomoći!
4. Ara, sretno majstore!
2. Svaka čast juniorima i ako neko zna može li ove juniore navesti po pozicijama i po godištu?
3. Svaka čast MAnijacim ai svim ostali klubovima na učešću u ovim akcijama pomoći!
4. Ara, sretno majstore!
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 19 maj 2014, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sretno Ara, sve najbolje, veoma dobar potez što ide u Dinamo, možda sada i dobije poziv u repku ( HNL ) a još bi mu bolje bilo da je nekako izganjao da ide u Hajduk

Ja te volim, volim Željo..
Sretno Armine..
gio10 je napisao/la:Sretno Ara, sve najbolje, veoma dobar potez što ide u Dinamo, možda sada i dobije poziv u repku ( HNL ) a još bi mu bolje bilo da je nekako izganjao da ide u Hajduk![]()
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Sretno Ara !
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- champions1921
Kod juniora, bar po meni, nema nekog potencijala za prvi tim.. Mozda Djenis i onaj mali Haskovivic (prvi napadac, drugi vezni).. Mali Kasic (lijevo krilo), koga toliko hvale, nema neke sanse iako je veliki znalac sa loptom ali fizicke predispozicije su mu velika mana.. Od onog Grebenara (desno krilo) bi moglo biti nesto.. Jak, brz i pozrtvovan u svakom duelu.. Ostali dobri ali tesko da su za prvi tim Zelje.. Kod kadeta ima dosta vise potencijala..zaboljisportuBiH je napisao/la:1. Da, u SPortu od utorka je u tekstu o malom Beganoviću spomenuto da ga Karačić ne zove jer sluša sugestije kolega Malkočevića i Adžema. Čista glupost ali je pisalo. Imam taj Sport kući. To naravno ne znači da se treba blatiti Adžem niti su u pravu ovi što su jedva dočekali da se nadovežu i napišu nešto protiv njega ali je @admirbreza u pravu i @mrmusle čini mi se da je pisalo u SPortu.
4. Ara, sretno majstore!
Ovo je samo moje misljenje i ne bih da uvrijedim nekoga ali vecinom kao razlog zasto ne vidim te igrace u prvom timu su njihove fizicke predispozicije.. Vecina ih izgleda kao da im je 12 a ne 18 godina..
BUDI ŽELJO !!!
jesu svi maleni. al' valjaju loptu samo tako.
- champions1921
Ma mogu je valjati dok su u omladinskim selekcijama gdje se ne igra agresivno i gdje nema puno duel igre ali kad dodju u krkansku ligu ne vidim kako mogu odgovoriti na pravi nacin. Opet to je moje laicko misljenje.. Mozda poderu sve kada zaigraju za prvi tim..ChWilla je napisao/la:jesu svi maleni. al' valjaju loptu samo tako.
BUDI ŽELJO !!!
- Capt_Billy
- Kontakt:
Stanite malo, da li Mamic kupuje malog Hodzica od Liverpool-a ili ga posuduje?
Hvala
EDIT: Sve sto je Amar rekao je tacno, samo onaj koji ne zeli da prihvati istinu ce govoriti drugacije. Cinjenica je da na Kosevu uvijek bude vise navijaca Zelje koji plate duplo skuplju kartu i to nije nikada problem bio, ali kada svom klubu treba i kada svoj klub poveca kartu za 2 KM to je onda svjetski problem.
Hvala
EDIT: Sve sto je Amar rekao je tacno, samo onaj koji ne zeli da prihvati istinu ce govoriti drugacije. Cinjenica je da na Kosevu uvijek bude vise navijaca Zelje koji plate duplo skuplju kartu i to nije nikada problem bio, ali kada svom klubu treba i kada svoj klub poveca kartu za 2 KM to je onda svjetski problem.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
nije problem jer je derbi najveća utakmica u bosni i hercegovini i jer na derbiju na koševu bude ljudi k'o na 5-6 običnih tekmi želje i sarajeva. to je uvijek bilo tako i biće. amar je u pravu ali nam to ništa ne pomaže, na tome se mora ozbiljno poraditi, i to mora poraditi onaj ko to zna, ko se za to školovao i kalio u praksi. a amar da se bavi onim što najbolje zna, fudbalom i igračima.
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ja sam misljenja da samo poboljsanjem infrastrukture mozemo privuci navijace od kojih nesto mozes zaraditi, tj, ljude koji ce moci dovesti svoju djecu i zene na stadion da ne brinu hoce li ih sta pogoditi i hoce li izvuci zivu glavu. (Ovo sam namjerno naveo, jer znam dosta ljudi koji bi poveli svoju djecu i zene ali ne vode jer se boje Grbavice, pa samo vode na Kosevu).ChWilla je napisao/la:nije problem jer je derbi najveća utakmica u bosni i hercegovini i jer na derbiju na koševu bude ljudi k'o na 5-6 običnih tekmi želje i sarajeva. to je uvijek bilo tako i biće. amar je u pravu ali nam to ništa ne pomaže, na tome se mora ozbiljno poraditi, i to mora poraditi onaj ko to zna, ko se za to školovao i kalio u praksi. a amar da se bavi onim što najbolje zna, fudbalom i igračima.
Tako ako Zeljo misli raditi po tom pitanju sta ozbiljno, mora se vise sjesti i konkretno vidjeti sa po tom pitanju. Ne planovi, ne makete, ne projekti, vec realnost, koliko se moze i sta se moze.
U Najgorem mogucem slucaju, bolje je imati jedan ozbiljan stadion u gradu sa svim UEFA licencama nego dva neozbiljna, tj jedan skroz dok za drugi moras moliti za licencu. Kada mogu gradovi tipa Milan, Rome, sto to iskreno ne moze i Sarajevo.
Moja neka ideja, (mozete se vi sloziti sa mnom ili ne) jeste, da Zeljo proda ovo ovdje sto ima, i te pare uzoli u rekonstrukciju Koseva.
Koseva?
Zato sto gore vec imas perfektnu podlugo, kako unutar tako izvan objekta i stadion uz nego dodatno prosirenje, Istoka uz postavljanje stolica na one rupe izmedu juga i zapada, te zapada i sjevera, bi mogao da ima negdje oko 45.000 sjedecih mjeste, uz obavezno natkrivanje kompletnog objekta.
Tako, neka nase sjedu i vise. Ono nije gore stadion FK Sarajevo, ono je gradski stadion. Ako bi mi mislili da ulozimo gore, trebali bi postavi vecinski vlasnici, tj 51%, a onda neka investitor u FK Sarajevo, ulozi u drugih 49% za rekonstrukciju i tako bi imali jedan pravi nogometno-atletski stadion. Meni iskreno ta altetska staza ne smete, a natrivanjem bi samo pojacali zvucnu razinu.
Cinjenica govore, da smo se mi finansijski skoro pa vratili u 2009 godinu, a harali Bh fudbalom 5 godina.
Cinjenica opet govore, da kad smo duplu osvojili 2001 i 2002, kada smo takdoer harali, opet bili na vrhucnu, pa nista.
Tako, stanje je kakvo jeste, treba ga prihvatiti maksimalno i okrenuti se buducnosti ako ista zelimo bolje za nas klub.
Mozda se ovo nekome svidjeti ili ne, ali ovo je trenutna realnost. Mozda ovo nije rijesenje, mozda neko ima nesto bolje, ali ja to vidim jedino ovako. Dva kluba za ovaj grad je puno, plus dva objekta koji se jedva odrzavaju je MNOGO, od kojeg onaj gore nista ne placa, a drugi nas jedna prezivljava.
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 19 maj 2014, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
Ma mora se poraditi na dosta toga, znam dosta raje koje ne dolazi na Jug zato što na Jugu kod nas vlada velika nesuglasica, svako glumi gazdu i fura neku svoju ultra priču i svi su željni dokazivanja, nema autoriteta na toj tribini a još je neuslovna za bilo kakvo praćenje utakmice i eto zašto nas dođe malo na Jug. I ono raje što dođe u Kop uglavnom djeca a oni što su po strani, to su ljudi koji vole Želju ali jednostavno nemaju love da izdvoje za karte za Zapad ili Sjever npr.
Onda, loše igre ekipe, koju atraktivnu utakmicu je Željo odigrao ove polusezone, odnosno sezone, izgleda da su se ispucali još tamo protiv Viktorie kada su odigrali dvije dobre utakmice. Eto, nekako mi se utakmica na Otoci nameće kao naša najbolja partija koju smo odigrali.
Raja puna predrasuda o namještanju utakmica, i to uveliko utiče na posjetu, nekome je draže ostati kući i gledati Manchester nego otići pokisnuti na Grbavici i malo se izgotiviti sa rajom što je meni bezveze
Dakle, svijest je najbitnija, klub mora raditi na tome, neka raja vidi da se u klubu miče sa mrtve tačke, da se radi na stadionu, da se probaju dovesti 2-3 igrača koja mogu biti prevaga u našoj ligi, da se nađe sponzor, da se uveže nekoliko dobrih rezultata u Evropi, da se prave stalno neke nagradne igre i akcije, da se reanimiraju ljudi i siguran sam da bi nas bilo 7-8 hiljada na Grbavici svaku tekmu, naravno, kada pogledamo posjete u ostalim ligama, ova cifra od 7 hiljada koja je plafon u nekim utakmicama, zapravo u većini utakmica za nas, je mizerna
Mada, meni je opet draže kad nas dođe dvije hiljade i kada svi ko jedan u glas navijamo, kada nema pozera i pljuvača, mada, to za klub nije ni malo dobro, jer klubu trebaju finansijske inekcje pa makar one bile i one bijedne od karata, samo da je dohodak u porastu
Onda, loše igre ekipe, koju atraktivnu utakmicu je Željo odigrao ove polusezone, odnosno sezone, izgleda da su se ispucali još tamo protiv Viktorie kada su odigrali dvije dobre utakmice. Eto, nekako mi se utakmica na Otoci nameće kao naša najbolja partija koju smo odigrali.
Raja puna predrasuda o namještanju utakmica, i to uveliko utiče na posjetu, nekome je draže ostati kući i gledati Manchester nego otići pokisnuti na Grbavici i malo se izgotiviti sa rajom što je meni bezveze

Dakle, svijest je najbitnija, klub mora raditi na tome, neka raja vidi da se u klubu miče sa mrtve tačke, da se radi na stadionu, da se probaju dovesti 2-3 igrača koja mogu biti prevaga u našoj ligi, da se nađe sponzor, da se uveže nekoliko dobrih rezultata u Evropi, da se prave stalno neke nagradne igre i akcije, da se reanimiraju ljudi i siguran sam da bi nas bilo 7-8 hiljada na Grbavici svaku tekmu, naravno, kada pogledamo posjete u ostalim ligama, ova cifra od 7 hiljada koja je plafon u nekim utakmicama, zapravo u većini utakmica za nas, je mizerna

Mada, meni je opet draže kad nas dođe dvije hiljade i kada svi ko jedan u glas navijamo, kada nema pozera i pljuvača, mada, to za klub nije ni malo dobro, jer klubu trebaju finansijske inekcje pa makar one bile i one bijedne od karata, samo da je dohodak u porastu

Ja te volim, volim Željo..
- Blek_Stena
- Kontakt:
Ovim putem želim da se zahvalim svim Manijacima koji su organizovali, donirali, prikupljali, dopremili itd pomoć za općinu Olovo. Svaka vam ćast momci!!!
Što bi se reklo u muci se poznaju junaci
ako Bog da kad se sve ovo smiri organizujemo druženje za Manijake na Krivaji
Još jednom pozdrav, i hvala svima na svemu dobrom.
P.S. Volim te LJOŽE

P.S. Volim te LJOŽE

Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović
Prodamo Grbavicu i ulozimo u Kosevo...svasta ce covjek ovdje procitati. 90+ godina se borimo za svoj stadion, gradimo ga bez ikakve pomoci, dignemo se iz pepela nakon rata, ozivimo jedini stadion u svijetu koji je bio na ratnoj liniji i sad to da zamijenimo za 51% Koseva ? Pa ne bi da mi nude 4 Koseva, svasta svasta 

FKŽ !
Eto ono sto sam govorio za Hodzica na kraju je istina, sretno Ara majstore i donesi Zelji nesto para!
Trenutno korisnika/ca: addebisi, GradKamena2 i 45 gostiju.