FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Capt_Billy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Capt_Billy » 19 maj 2014, 11:33

TeaM87 je napisao/la:Prodamo Grbavicu i ulozimo u Kosevo...svasta ce covjek ovdje procitati. 90+ godina se borimo za svoj stadion, gradimo ga bez ikakve pomoci, dignemo se iz pepela nakon rata, ozivimo jedini stadion u svijetu koji je bio na ratnoj liniji i sad to da zamijenimo za 51% Koseva ? Pa ne bi da mi nude 4 Koseva, svasta svasta :roll:
Sta je problem tu?

Sto neko ima drugacije misljenje od tebe pa se ti toliko ibretis tu?

Pa sta ces? Eto 20 godina, zapravo od kada se pocela graditi 82 ako se ne varam mi nemamo normaln nogometni stadion, vec nogometno ruglo koji privacli nas budale, tj nas koji VOLIMO ZELJU. U Praksi, takvi je 3.000 i od takvih klub nema apsolutno finansijsku korist osim pukog prezivljanja.

Ako si toliko pametan, zasto ne predlozis onda nesto bolje, neko samo prelozi kukanje kakvo?
Cekat nekog ulagaca mozda?

Pa evo samo od rata se ceka a nikako da se doceka, a klub vremenom krene gore pa se u vrlo kratkom vremenskom peridu spusti dole.

Po meni, tri su glavne bile prekretnice u histoji naseg kluba za pravljanje ili rekonstrukciju (t, kada smo imali nesto za ponuditi, mislim na zelenom tepihu, tj kada smo harali= Grbavice koje nismo iskoristi ili nismo pronasli adekvanta sredstva, ili jednostavno nismo znali?

1. Godina 1984 - Evropski podvig
2. Od 2001 do 2003 kada smo harali Bh nogometom, kako na terenu tako u finansijskim smislu.
3. Era od 2009 do 2013

Dakle, tri faze i nista.
Pazi, nista ja tebe ne napadam kako si ti mene, vec ti samo iznosim cinjenice.

STA UCITI?
Navijaca sve manje i manje, navijaca od kojih klub treba da zaraditi. Nikada Zeljo od juga nece zaraditi, tu smo mi bolesnici koji cemo doci kada je kisa, snijeg, kada cuskije padaju, ali gdje su oni sto trebaju na sjever, zapad, moguci istok?
Gledaj, danas 2014 a mi finansijski kao u 2009 u svakom smislu, od finansiskog, infrastrukture do navijaca kojih opet nema a osvojio si sve sto se moglo osvojiti vise puta.
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 19 maj 2014, 11:37, ukupno mijenjano 2 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 maj 2014, 11:36

Džole ti na oba nicka teške gluposti valjaš.
Jedno je imati mišljenje što apsolutno poštujem, a drugo je vrijeđati zdrav razum sa takvim idejama. :crazy:
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 maj 2014, 11:37

Šta šta je problem? Meni lično se smuči kad odem gore, a vjerujem i većini navijača, pogotovo ne bih da se miješam sa njima čitavu godinu (šteta što moramo i ovih par utakmica), ti bujrum idi sa njima, ja neću ;)

Ovaj je stadion građen iz ljubavi i našim parama, ako se pokrene kakva akcija, opet se treba podržati rekonstrukcija Grbavice, al' lavor ja finansirati neću, a Boga mi ne bih ni išao na njega da moram bar 15 utakmica po sezoni...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 maj 2014, 11:37

Ovo je jedna od vecih gluposti koje sam procitao... Cuj prodati Grbavicu... wtf
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 maj 2014, 11:38

Mislim da u Želji neko koči sanaciju istočne tribine. Ko? Ne znam, ali znam da bi se samo sanacijom i postavljanjem 2000 stolica na istočnu tribinu uveliko povećala posjećenost. Ne treba ulagati ogromna sredstva, ali sam siguran da bi se ista vratila iz dvije tekme protiv Sarajeva. Ove sezone smo se sa njima sastali ukupno 4 puta (KUP), dva puta na Grbavici.

Istok treba biti domaća tribina i mnoštvo porodičnih ljudi bi došlo na utakmicu.

Do sada se morao sanirati istok, ali očito nekome to ne odgovara. Čuo sam čak da je bilo zainteresovanih prijatelja Želje koji su to željeli učiniti, ali neko ne dozvoljava. ZAŠTO?
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 19 maj 2014, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 19 maj 2014, 11:39

Ti stvarno nisi normalan pa gdje ćeš na Koševo ccc

To sto imaju dva slučaja dijeljenja stadiona u Italiji a oba ce uskoro prestat postojati, ne znaci da sad sa Grbavice treba ići hejjj.. još uvijek ne mogu da vjerujem sta procita...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 maj 2014, 11:39

Ako se mene pita, logicnije je da grad proda Koševo koji je skoro isto atraktivno zemljiste kao i Grbavica sa tim da je Koševo kao stadion u mnogo manje perspektivan stadion u usporedbi sa Grbavicom. Koševo jednostavno nema perspektivu ukoliko se nece ici na drasticnu i potpunu rekonstrukciju i smanjivanje kapaciteta na nekih 20-22 hiljade i ukidanje atletske staze uz dizanje travnjaka na vecu visinu. Jos jedna kocnica Koseva jeste manjak poslovnih prostora cija bi izgradnja dosla kao u onoj narodnoj "skuplja pita od tepsije".

Neko spomenu kapacitet od 45000, apsurd, pa to nebi Kanton mogao odrzavati, a ne nasi klubovi u ligi... 25000 je maksimum maksimuma koji je potreban.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 19 maj 2014, 11:40

Nista, onda sa takvim razmisljanjem necemo nikada imati normalan nogometni objekat.

Ako je vama dobro da na nase utakmice dolazi standardnih 3.000 onda uredu.

Najtuznije od svega, kada pojedinac stavlja sebe ispred kluba pa istice: "idi ti, ja ne bih nikada na Kosevo", a to sto klub finansijske koristi nema od ovih 3.000 to necemo ni spominjati. Bitno je samo, da ne "bih ja gore da mi plate", a klub ko ****!

Mislim, sa ovakvim razmisljanjem, ne treba ni voditi bilo kakvu daljnu diskusiju na ovu temu!

@bagrcavi - Nek si ti pametan, a nek su svi drugi koji misle drugacije od tebe, glupi.
Idi cekaj pare od Dzeke, jedino to i znas izgleda, kao i vecina, ujedno poneki post napisi kako se gluposti valjaju i tako, ali ok, navikli smo mi da cekamo nesto da padne sa neba kao i vecina supaka u nasem klubu koja koce razvoj, a ne znaju kako da zarade te pare samostalno. Da nije Amara **** danas bi **** jeli a ne klub vodili!

@terabajt . Presetat ce jer klubovi finansijski mogu da sebi naprave nogometni objekat. Kada nisu mogli, onda su logicno isli na rijesenje kakvo sada imaju.
Ali eto, mi imamo vece rivalstvo ovdje o Interna i MIlana ili Mozda od Lazia i Rome! :D
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 19 maj 2014, 11:58, ukupno mijenjano 5 puta.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 maj 2014, 11:46

avlami97 je napisao/la:Mislim da u Želji neko koči sanaciju istočne tribine. Ko? Ne znam, ali znam da bi se samo sanacijom i postavljanjem 2000 stolica na istočnu tribinu uveliko povećala posjećenost. Ne treba ulagati ogromna sredstva, ali sam siguran da bi se ista vratila iz dvije tekme protiv Sarajeva. Ove sezone smo se sa njima sastali ukupno 4 puta (KUP), dva puta na Grbavici.

Istok treba biti domaća tribina i mnoštvo porodičnih ljudi bi došlo na utakmicu.

Do sada se morao sanirati istok, ali očito nekome to ne odgovara. Čuo sam čak da je bilo zainteresovanih prijatelja Želje koji su to željeli učiniti, ali neko ne dozvoljava. ZAŠTO?
Citirah svoj post jer mnogi čitaju samo posljednju stranicu.
Volio bih čuti mišljenje koje sam iznio. Sanacija istoka ne bi više koštala od 100 000 KM.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 maj 2014, 11:47

JoseMourinho je napisao/la:Ti stvarno nisi normalan pa gdje ćeš na Koševo ccc

To sto imaju dva slučaja dijeljenja stadiona u Italiji a oba ce uskoro prestat postojati, ne znaci da sad sa Grbavice treba ići hejjj.. još uvijek ne mogu da vjerujem sta procita...
4 slučaja u italiji prestat ce sigurno u milanu i rimu a ostat ce u veroni i đenovi. :D

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 maj 2014, 11:54

terabajt je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Ti stvarno nisi normalan pa gdje ćeš na Koševo ccc

4 slučaja u italiji prestat ce sigurno u milanu i rimu a ostat ce u veroni i đenovi. :D
e zaboravio sam ostale osim Milana i rima :D

Ma kako god ja ne bi na kosevo da oni plate nama da ga koristimo :D

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 maj 2014, 12:13

Znači Džole ti bi prodao svoju kuću, otišao u podstanare i onda ulagao u tuđu kuću? Gdje je logika? :crazy: Administracija sigurno nije pratila igre na terenu i to svi znaju, ali u zadnje vrijeme vraćeno je puno dugova koji su se vukli i po deset godina, i još neke stvari su završene samo što se nisu pravile press konferencije. I kakve ja veze imam sa parama od Džeke? :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 maj 2014, 12:23

Kosevo je rupa bez dna. Stadion zastario odmah nakon sto se otvorio, jedino sto ima je sentimentalna vrijednost zbog najveceg sportskog dogadjaja na prostoru SFRJ.

U ovakvo Kosevo ne vrijedi ulagati. Prvo stadion je bez dodatnih prostora cijim zakupom bi se finanrisalo odrzavanje. Obicna komunisticka spodoba koja je dobra samo za sletove.

Mozda bi bila dobra ideja da Zeljo proda zemljiste na Grbavici i zajedno sa Sarajevom gradi moderan stadion od nekih 30 000 mjesta na nekoj lokaciji u Novom Gradu.

Najbolje mjesto je bivsa kasarna Jusuf Dzonlic. Sarajevo ima para, Zeljo bi prodajom Grbavice dobio dobre pare, plus jos neki novci iz UEFE preko NS i mogao bi se izgraditi odlican moderan stadion od 30 000 mjesta.

Osnovat zajednicku firmu koja ce se bavit odrzavanjem stadiona. Profit od poslovnih prostora i ostalih aktivnosti dijelit po pola, a od fudbalskih manifestacija domacinu prihod.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 19 maj 2014, 12:25

avlami97 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Mislim da u Želji neko koči sanaciju istočne tribine. Ko? Ne znam, ali znam da bi se samo sanacijom i postavljanjem 2000 stolica na istočnu tribinu uveliko povećala posjećenost. Ne treba ulagati ogromna sredstva, ali sam siguran da bi se ista vratila iz dvije tekme protiv Sarajeva. Ove sezone smo se sa njima sastali ukupno 4 puta (KUP), dva puta na Grbavici.

Citirah svoj post jer mnogi čitaju samo posljednju stranicu.
Volio bih čuti mišljenje koje sam iznio. Sanacija istoka ne bi više koštala od 100 000 KM.
Ja mislim da je najveci problem u nasim ljudima, svi misle da ce doci neki investitor i odjednom napraviti stadion te zato ovi nasi cekaju i cekaju... Ja sam cuo da je kad je Amar otiso 2003-2004 bio plan da se izgradi istok i da investitor uzme poslovne prostore na upotrebu na određeni broj godina, cak je i bilo zainteresovanih, kako i zasto je to propalo, stavrno ne znam.

Kao sto sam vec rekao, previse cekamo tudju pomoc, moramo sami poceti praviti stadion.
Zadnja izmjena: TeaM87, dana/u 19 maj 2014, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
FKŽ !

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 19 maj 2014, 12:26

Dzole otjeraj se sam sa teme :facepalm:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 19 maj 2014, 12:57

champions1921 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:1. Da, u SPortu od utorka je u tekstu o malom Beganoviću spomenuto da ga Karačić ne zove jer sluša sugestije kolega Malkočevića i Adžema. Čista glupost ali je pisalo. Imam taj Sport kući. To naravno ne znači da se treba blatiti Adžem niti su u pravu ovi što su jedva dočekali da se nadovežu i napišu nešto protiv njega ali je @admirbreza u pravu i @mrmusle čini mi se da je pisalo u SPortu.
2. Svaka čast juniorima i ako neko zna može li ove juniore navesti po pozicijama i po godištu?
3. Svaka čast MAnijacim ai svim ostali klubovima na učešću u ovim akcijama pomoći!
4. Ara, sretno majstore!
Kod juniora, bar po meni, nema nekog potencijala za prvi tim.. Mozda Djenis i onaj mali Haskovivic (prvi napadac, drugi vezni).. Mali Kasic (lijevo krilo), koga toliko hvale, nema neke sanse iako je veliki znalac sa loptom ali fizicke predispozicije su mu velika mana.. Od onog Grebenara (desno krilo) bi moglo biti nesto.. Jak, brz i pozrtvovan u svakom duelu.. Ostali dobri ali tesko da su za prvi tim Zelje.. Kod kadeta ima dosta vise potencijala..

Ovo je samo moje misljenje i ne bih da uvrijedim nekoga ali vecinom kao razlog zasto ne vidim te igrace u prvom timu su njihove fizicke predispozicije.. Vecina ih izgleda kao da im je 12 a ne 18 godina..
O izgledu neću. Neka djeca se formiraju ranije neka kasnije. Ne mora to ništa značiti. Pa Jamak i dan danas izgleda ko paučak. DA bi se mogli juniroi nosaiti sa seniorima moraju proći godine bez obzira na ishranu i sl stvari. Jednostavno ima jedan dio prirode koji ne mogu ni stimulansi promijeniti. Zbog toga nemožeš ni najtalentovaniju generaciju prebaciti u kompletu u seniore i nadati se rezultatu. Treba vrijeme za sve. KOliko znam ni Kašić nije lijevo krilo. Jbg trebalo bi sve to pisati na našoj stranici.
NEgo nije to moje pitanje bilo nego bi volio znati ko od ovih udarnih 15-16 junior igra koju poziciju i koje je godište tj ko može igrati i sljedeće godine u juniorima, a kome ističe staž.

Što se tiče posjete sto puta prerpičano i ima milion razloga za manjak navijača. Evo @gio je opet spomenuo glavninu njih a ima ih i više. Nekoliko puta sam ih i ja nabrajao.
Ovo oko prodaje i ulaganja u Koševu je nidje veze. Poštujem mišljenje a li ovo je baš bezveze. Pa logičije je što kaže @mozambik da se pravi zajednički stadion (ako je ideja da je zajednički) na trećoj lokaciji i ili da se uloži u Grbavicu nego u Koševo ali hajd eto. Pa i pitari često ogovore da bi voljeli Grbavicu da bude stadion za repku prije Koševa.
Ko koči ne znam, ali vrijeme je da se i sa tim izađe u javnost i kaže ko koči ako stvarno neko koči. Ili šta koči ako to nije individua.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 19 maj 2014, 13:07

Capt_Billy je napisao/la:Stanite malo, da li Mamic kupuje malog Hodzica od Liverpool-a ili ga posuduje?
Hvala

EDIT: Sve sto je Amar rekao je tacno, samo onaj koji ne zeli da prihvati istinu ce govoriti drugacije. Cinjenica je da na Kosevu uvijek bude vise navijaca Zelje koji plate duplo skuplju kartu i to nije nikada problem bio, ali kada svom klubu treba i kada svoj klub poveca kartu za 2 KM to je onda svjetski problem.
kupuje ga mamici od liverpola i kako ara sam kaze cifra je 750.000 funti

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 maj 2014, 13:29

Alleenn je napisao/la:
Capt_Billy je napisao/la:Stanite malo, da li Mamic kupuje malog Hodzica od Liverpool-a ili ga posuduje?
Hvala

EDIT: Sve sto je Amar rekao je tacno, samo onaj koji ne zeli da prihvati istinu ce govoriti drugacije. Cinjenica je da na Kosevu uvijek bude vise navijaca Zelje koji plate duplo skuplju kartu i to nije nikada problem bio, ali kada svom klubu treba i kada svoj klub poveca kartu za 2 KM to je onda svjetski problem.
kupuje ga mamici od liverpola i kako ara sam kaze cifra je 750.000 funti
Ako je ovo tačno za Aru, nama 15%, preračunato u KM to je 270 000,00KM.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 maj 2014, 13:34

Odlicne pare ako je to istina, mislim da ga mi ne bi bolje prodali da je nas igrac.

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 19 maj 2014, 13:44

Dinamo je prava odskočna daska za svakog talentovanog igrača. Kod njih ili postaneš zvijezda ili te izbrišu iz fudbala.
Ne sumnjam da će se Ara probiti bez problema vjerovatno bi mogao igrati ono iza napadača jer oni imaju neke grmalje (ala Adilović što je kod nas bio) u napadu.
Strah me ako Stanić ode, na čemu ostajemo :(

A za Amara, u pravu je sve samo me malo nervira što je uvijek ista priča, al tako je jbg. Mora glasnije pričati, haos je :D
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 20 gostiju.