Balkanska Liga

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Avatar
Signore
Postovi: 7663
Pridružen/a: 23 mar 2013, 10:16
Kontakt:

Re: Balkanska Liga

Post Postao/la Signore » 24 maj 2014, 15:18

Javster je napisao/la:Gledaj ovo je stvarno dobro 32 tima budu. 8 grupa i u svakoj grupi 4 kluba. Tu bi bilo iz Hrvatske 4, Srbije 4, Grcke 5, Turske 6, BiH 3, Crna Gora 3, Slovenija 3, Albanija 2. I npr. bude u BiH ligi 1. Sarajevo, 2. Olimpic, 3. Zeljo, i tako prva 3 idu. Tako za Tursku prvih 6 u ligi. A klubovi koji budu npr. iz hrv 5., iz Slovenije 4.,... oni idu u takoreci turnir za 32. mjesto.
Samo budala moze mislit da bi Turci i Grci igrali ovu ligu. Mozda bi igrali Mersin, Aris i takvi, ako i oni. Ova liga nema nikakvu buducnost iz vise razloga. Klubovi koji izbore LP ili EL nece htjet da ju igraju, primjer rukometa i Partizana u SEHA ligi. Ne moze se gurat na toliko frontova. Liga bi uspjela samo ako bi dobili nekog ekstra jakog sponzora uz veliki broj malih sponzora koji ce napraviti ogroman budzet i gdje ce pobjednik nositi barem pet milijuna eura. Ta liga bi bila isplativa mozda cak i Grcima i Turcima, al opet tamo ovi najjaci nebi igrali.

Moj prijedlog bi bio da se nadje taj jaki sponzor i da se igra sistem kao na Euru do sad. Cetiri grupe po cetiri tima, dva idu dalje. Ligu nebi igrali oni koji igraju grupnu fazu eurotakmicenja. To bi bilo kao neko eurotakmicenje za klubove s ovih prostora.

Javster je napisao/la: NEMA GOSTUJUCIH NAVIJACA osim gradskih derbija i lokalnih!
Pa veci je problem Partizan - Zvezda nego Maribor - Velez, toliko o tim pravilima gdje smje, a gdje ne smje bit gostujucih navijaca. I ako ce se igrat bez gostujucih navijaca onda zaje*i to takmicenje.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.