Boris Pandža

Željooooo
Kontakt:

Re: Boris Pandža

Post Postao/la Željooooo » 27 maj 2014, 23:45

Edol je napisao/la:Žao mi je što se digla ovakva frka, meni će Boris i dalje ostati drag igrač...
Čovjek je toliko dugo nosio dres BiH, i kada se približio historijski plasman na prvo veliko takmičenje što je i njemu trebala biti kruna rada, karijera mu krene nizbrdo... I nakon toliko godina uz reprezentaciju, gledat će igrače koji, baš kako je rekao, ni zajedno nemaju reprezentativnih minuta koliko ih ima on (Zukanović, Šunjić, Bičakčić i Vranješ kao štoperi). Da se razumijemo, ne kažem da je bolje rješenje od ovih momaka nakon teške povrede i perioda neigranja, nego samo želim reći da razumijem odakle odjednom ovakva negativnost u njemu.
Neko mu je očigledno ubacio i tu bubicu u uho kako se bira po nacionalnom ključu, a da se razumijemo, nije ni da mi je to nešto čudno kad se uzme u obzir da su i mnogi forumaši ovdje mjesecima pisali kako na SP treba ići jedan Hrvat.
Ono što je svakako tačno je da se N/FSBiH više trudi oko bošnjačkih igrača u dijaspori nego ovih ostalih. Što jest jest, ne može niko poreći da se mnogo, mnogo više pažnje posvetilo Kolašincu nego Hrgoti. Međutim, mislim da to nije iz neke mržnje nego ovi jednostavno ne računaju da bi izbor jednog etničkog Hrvata iz Švedske bila Bosna i Hercegovina. Pa eno, Salatić igra već deset godina, najbolji zadnji vezni u Švicarskoj, pa nijednom jedinom novinaru ni forumašu nije palo na pamet spomenuti ga. Ne što ga nećemo, nego jednostavno nisu na radaru, a i naši skauti (ako uopće postoje) nisu baš vrhunski.
A konkretno njegov stav je nebitan jer on svakako više nema mjesta u reprezentaciji. Ne zbog ovog, nego ima kvalitetnijih, pogotovo će biti dolaskom Arslanagića (tad će možda Šunjić imati ovakve istupe :roll: :mrgreen: ).
Nisi upucen,i oko Hrgote je bila borba,međutim čovjek je postavio uslove neke i to je to,nek čeka poziv Švedske ili Hrvatske što se mene tiče,zabio par golova u Bundes ligi i odmah poletio u zvijezde..Mogu se kladit da Salatića ni jednom u životu nisi gledao,meni se nije svidio kao igrač bar u onim utakmicama što sam gledao,zna presjeći loptu ali je u predaji lopte katastrofalan,i on bi otišao samo zbog SP-a i onda nakon završetka SP-a se više ne bi odazivao za poziv za nastup u BH repku.Godinama igra tamo a niko od većih klubova da ga primjeti,što li Bože..Ono što hoću da kažem je da u reprezentaciji treba da igraju najbolji igrači a to kako se zovu,i koje su etničke grupe i vjere me ne zanima..
I zaboravio sam da dodam samo da su svi potencijalni igrači kao Kolašinac i njegova familija to bi bilo odlično..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 27 maj 2014, 23:49

Samo pokazao pravo lice .. po ovome nikad nebi igrao za BIH da je imao mjesta u HR repki .. a tako vecina skutora razmislja ... Sad se on poredi sa Kolasincem pa momku nemozes kopacke cistiti jadan nebio ... Fala Bogu pa vise nemoramo zavisiti od ovakih maloumnika i sto kazu Stevanovic je pokazao kako treba reagovati i sto je bitno on je bio svjestan da nije zasluzio poziv ... a i pohvale za Sunjica neka se ugleda malo na njega ...
Anti Nakarada

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 27 maj 2014, 23:54

Kako se ovi uzjogune kad im neko dirne idola.Popustite momka,ima pravo da se ljuti kad vidi kakvi sve poluproizvodi lete za Brazil.
Jedino je pogrijesio ovo za nacionalnost,nije ga Safet zbog toga prekrizio sigurno.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 27 maj 2014, 23:57

Tačno je i da ne bi igrao za bh repku da ima kvaliteta da igra za hrvatsku, a tačno je i da je možda u pravu da se ljuti. Dečko je igrao za repku ( srcem ili ne, nije bitno) punim gasom, tako da ne vidim po čemu jedan dokazan štoper nije zaslužio poziv ???

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 maj 2014, 00:04

Urbinato je napisao/la:Tačno je i da ne bi igrao za bh repku da ima kvaliteta da igra za hrvatsku, a tačno je i da je možda u pravu da se ljuti. Dečko je igrao za repku ( srcem ili ne, nije bitno) punim gasom, tako da ne vidim po čemu jedan dokazan štoper nije zaslužio poziv ???
Malo igrao u zadnje vrijeme, a imamo vec dovoljno stopera. I nije jedini koji "zasluzuje" ici na SP, ima ih dosta ali valjda je svima jasno da ne mozemo sve povesti.
Jos samo fali da se oglase Maletic, Dialiba ili Mravac, "i mi zasluzujemo ici ali Susic je rasista, nacista, fasista" itd.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 28 maj 2014, 00:05

Jes' al' ti što si ih nabrojao nisu sekunde u kvalifikacijama odigrali.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 maj 2014, 00:09

Kažu i Šunjić je nosio hrvatski dres po Mostaru dok nije zaigrao za BiH :P

Stvarno se vodi bezveze diskusija 15-ak dana pred historijsku tekmu repke ali eto takav smo narod, više volimo mahalati i zabadati nos tamo gdje mu nije mjesto nego uživati u nadolazećem prvenstvu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 maj 2014, 00:14

AlanSmith14 je napisao/la:Pandža izdajico :puke:
Nacionalisti što dalje od svetinje! Da je Pape potpuno objektivan u pozivanju igrača dokazuju Miralem,Toni,Zvjezdan,Sven i ostala šarolikost :bih:
:rol: :rol: :rol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 maj 2014, 00:15

Urbinato je napisao/la:Jes' al' ti što si ih nabrojao nisu sekunde u kvalifikacijama odigrali.
Pokusavam se sjetiti da li je Pandza odigrao koju minutu u kvalifikacijama, mislim da nije. Ispravite me ako grijesim. Imao je problem sa ozbiljnom povredom, pa onda nije puno igrao i sada je trenutno bez kluba. Na povredu se ne moze uticati, to je nesreca i moze svakoga zadesiti. Ali ovo drugo je do njega, nije do njegove nacionalnosti, vjeroispovjesti ili neceg slicnog.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 maj 2014, 00:15

Kako samo jedan, Toni, Sven, Tino? :mrgreen:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 28 maj 2014, 00:19

Mislim da njega boli najvise sto je bio toliko blizu sa repkom da ide na takmicenje kao euro i SP i da se mogao tako bolje prodati a sada nije ni na spisku i ako po meni bez kluba je bolji od Sunjica. Jbga Pandza znam da boli ali sada si popishao sve shanse da se vratis.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 28 maj 2014, 00:19

Neka je pokazao svoje pravo lice. Da znamo kakv je tip. Iskreno bio mi je jedan od najdrazih igraca u repki, i hvala mu sa sve ali ovakve izjave nikome ne trebauj. Papetu se mnogo stvari moze zamjeriti, ali ova prica da on nebi nekog izabrao radi nacionalnosti je naj veca glupost koju sam cuo.

Jednostavno na njegovoj poziciji imaju 4 igraca bolja od njega. Jedini koji je na njegovom nivou je Sunjic, koji igra u jacem klubu, u jacoj ligi, i standardantni je.

Neznam kako moze misliti da je zasluzijo poziv. NIJE NI JEDNU MINUTU ODIGRAO U OVIM KVALIFIKACIJAMA!!!!
A to sto hoce da gleda broj nastupa u repci, pa imaju ih i Rahimic i Muslimovic duplo vise od njega i nece igrati u Brazilu, Imaju u Zahirovic i Stevanovic dosta nastupa, i nista od brazila, pa ipak ne izjavljaju ovakve gluposti jos su imali utjecaj u kvalifikacijama za Brazil!

Ovaj je stvarno :crazy:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 maj 2014, 00:23

Na ovaj spisak se samo mogu zaliti Zec i Prcic jer jedan igra dobro u Turskoj, a drugi igra Francusku ligu solidno...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 28 maj 2014, 00:27

A za ove sto spominju Hadzica, Susica, Vrsajevica, Advukica .... i ostale. Pa da li vi znate da u fudbalu postoje razlicite pozicije za igrace? Nikakve koristi od sestog stoper necete imati!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 maj 2014, 00:30

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:A za ove sto spominju Hadzica, Susica, Vrsajevica, Advukica .... i ostale. Pa da li vi znate da u fudbalu postoje razlicite pozicije za igrace? Nikakve koristi od sestog stoper necete imati!
Uredu je i to a takodje je uredu i da ima viska veznih igraca,niko ih nije poveo vise od nas,pola tima su vezni igraci.Cinjenica je i to da ih je Safet tu nakrcao,bar trojica su viska.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 28 maj 2014, 00:31

drummer je napisao/la:Kako se ovi uzjogune kad im neko dirne idola.Popustite momka,ima pravo da se ljuti kad vidi kakvi sve poluproizvodi lete za Brazil.
Jedino je pogrijesio ovo za nacionalnost,nije ga Safet zbog toga prekrizio sigurno.
Pa o nacionalizmu vecina i prica i to mu svako zamjeri a ne sto se ljuti sto nije pozvan ...On jednostavno ima peh sto smo sada imamo kvalitetnije igrace pozadi ... Sto se neugleda na sunjica Vranjesa ljudi su se borili da igraju u svom kubu i sada zasluzeno idu u Brazil ...
Anti Nakarada

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 28 maj 2014, 00:49

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:A za ove sto spominju Hadzica, Susica, Vrsajevica, Advukica .... i ostale. Pa da li vi znate da u fudbalu postoje razlicite pozicije za igrace? Nikakve koristi od sestog stoper necete imati!
svejedno nikakve koristi nećemo imati ni od tih nabrojanih...

@ momak se bezveze pljuje , a znamo kakva smo mi komplikovana Država , sad odjednom svima smeta što je rekao da je Hrvat , kod mene prvi komšija je Srbin , cijeli rat proveo sa nama , poštujem ga više nego većinu Bošnja , ali opet kada pričamo o njemu kažemo Srbin , a ne Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti ...

- kada bi pošli roviti za mnoge bi mogli naći raloge da se pljuju ... zašto Misimović navija za Crvenu Zvezdu , zašto se Ogi slikao sa Srpskom zastavom i zašto ide na Cecine koncerte , zašto je Šunjić nosio Hrvatski dres , zašto Supić podržava ratne zločince itd itd.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 maj 2014, 01:28

no rules je napisao/la:
svejedno nikakve koristi nećemo imati ni od tih nabrojanih...

@ momak se bezveze pljuje , a znamo kakva smo mi komplikovana Država , sad odjednom svima smeta što je rekao da je Hrvat , kod mene prvi komšija je Srbin , cijeli rat proveo sa nama , poštujem ga više nego većinu Bošnja , ali opet kada pričamo o njemu kažemo Srbin , a ne Bosanac pravoslavne vjeroispovijesti ...

- kada bi pošli roviti za mnoge bi mogli naći raloge da se pljuju ... zašto Misimović navija za Crvenu Zvezdu , zašto se Ogi slikao sa Srpskom zastavom i zašto ide na Cecine koncerte , zašto je Šunjić nosio Hrvatski dres , zašto Supić podržava ratne zločince itd itd.
Kako si to napisao ispada da ga kritikujemo zbog toga sto je Hrvat, sto nema veze sa vezom. Kritikujemo ga zbog glupe izjave da nije pozvan jer je Hrvat. Pa nije igrao mnogo u klubu, nije ni u kvalifikacijama uspio da se nametne. Shvatam da je isfrustriran jer zamisljao je sebe na prvenstvu ali ona povreda mu je pokvarila dosta toga. Ali ima i drugih, evo Jahic je imao odlicnu sezonu u Grasshoppersima pa nema ni za njega mjesta. Vodimo 5 stopera, plus jos nekoliko igraca koji mogu igrati na toj poziciji (Besic, Kolasinac). Mislim da je to sasvim dovoljno. Boris je fulao cijelu loptu.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 28 maj 2014, 01:38

Previše se ovdje pljuje po Borisu, nakon svega što je dao za ovu reprezentaciju.

Mislim, što se tiče njegovog mišljenja o nepozivanju Hrvata, to je čisti odron i neistina, ali u jednu ruku ga mogu shvatiti jer je sasvim sigurno izrevoltiran spiskom i pojedinim imenima koja su se našla na spisku, a za koje je on doktor (barem sto se reprezentacije, tj. iskustva, srčanosti, a i kvaliteta tiče). Tako da je to sve kuluminiralo sa ovom njegovom izjavom.

To da je on pljuvao savez u vezi Kolašinca je netačno :!:
Taj potez je čovjek i pohvalio, samo što pojedini maloumnici ovdje ne mogu shvatiti ono što je on s tim mislio, valjda zbog načina na koji je to rekao, ali dobro..

Čekajte sad, Pandža je odigrao 20 utakmica u 2 godine i ne zaslužuje poziv?
Koliko ih je odigrao kroner Ibričić, recimo, od odlaska u Lokomotiv pa naovamo?
Retoričko pitanje, dvostruki aršini gospodo. :puke:

Tamo nekog Hadžića, ili Tinčeka se zove ? Zbog kvalitete ? Ma daj..

Jasno je kao dan da Pandža nema mjesta na ovom spisku, upravo zbog neigranja, ali ovaj njegov istup u potpunosti razumijem upravo zbog ovakvih stvari, pa slobodno mogu reći cirkusa kojeg je Pape napravio sa ovim spiskom za Brazil, a i puno prije toga.

Ono najgore, meni kao iskrenom navijaču ove reprezentacije, iz njegovog izlaganja je ovo:
'Sušić je autoritet kod igrača izgubio još na početku kvalifikacija, a i kod navijača je izgubio kredibilitet. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo zato što je ova momčad stvarno dobra, što ima vrhunskih igrača i ako nešto napravimo u Brazilu, a nadam se da hoćemo, to će biti zbog njih. Sumnjam da tu Sušić može imati utjecaja'.
Znači neko ko je bio tu ( :!: ) je potvrdio sve ono o čem se ovdje piše već dugo dugo..Pape je pogubio konce.

Nikakvo hejtanje prema Papetu, ali iskreno se nadam da je naša zadnja utakmica na ovom Svjetskom prvenstvu i njegova zadnja na čelu reprezentacije.

Borisa razumijem i puno cijenim zbog svega što je napravio za ovu reprezentaciju, a još više nakon ove izjave. Pretjerao istina, ali nije želio da ćuti nikome, i pogodio je samu srž problema ove reprezentacije.
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 28 maj 2014, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 maj 2014, 01:38

Ma, njemu svejedno... Otpao je za svjetsko, vjerovatno zadnju sansu da zaigra na najvecem takmicenju na svijetu. Kao sto je lupio ovo za nacionalnost, isto tako je mogao reci da je Pape skriveni nacist ili vanzemaljac. Zao mi je sto se ovako vjerovatno oprasta od dresa repke, bio je korektan igrac i veliki borac. Svi ovi sto imaju nesto progovoriti seletoru idu na kartu: kako neko moze sa 0 utakmica na svjetsko a ja ne mogu, i yebiga, donekle su i upravu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.