Nisi upucen,i oko Hrgote je bila borba,međutim čovjek je postavio uslove neke i to je to,nek čeka poziv Švedske ili Hrvatske što se mene tiče,zabio par golova u Bundes ligi i odmah poletio u zvijezde..Mogu se kladit da Salatića ni jednom u životu nisi gledao,meni se nije svidio kao igrač bar u onim utakmicama što sam gledao,zna presjeći loptu ali je u predaji lopte katastrofalan,i on bi otišao samo zbog SP-a i onda nakon završetka SP-a se više ne bi odazivao za poziv za nastup u BH repku.Godinama igra tamo a niko od većih klubova da ga primjeti,što li Bože..Ono što hoću da kažem je da u reprezentaciji treba da igraju najbolji igrači a to kako se zovu,i koje su etničke grupe i vjere me ne zanima..Edol je napisao/la:Žao mi je što se digla ovakva frka, meni će Boris i dalje ostati drag igrač...
Čovjek je toliko dugo nosio dres BiH, i kada se približio historijski plasman na prvo veliko takmičenje što je i njemu trebala biti kruna rada, karijera mu krene nizbrdo... I nakon toliko godina uz reprezentaciju, gledat će igrače koji, baš kako je rekao, ni zajedno nemaju reprezentativnih minuta koliko ih ima on (Zukanović, Šunjić, Bičakčić i Vranješ kao štoperi). Da se razumijemo, ne kažem da je bolje rješenje od ovih momaka nakon teške povrede i perioda neigranja, nego samo želim reći da razumijem odakle odjednom ovakva negativnost u njemu.
Neko mu je očigledno ubacio i tu bubicu u uho kako se bira po nacionalnom ključu, a da se razumijemo, nije ni da mi je to nešto čudno kad se uzme u obzir da su i mnogi forumaši ovdje mjesecima pisali kako na SP treba ići jedan Hrvat.
Ono što je svakako tačno je da se N/FSBiH više trudi oko bošnjačkih igrača u dijaspori nego ovih ostalih. Što jest jest, ne može niko poreći da se mnogo, mnogo više pažnje posvetilo Kolašincu nego Hrgoti. Međutim, mislim da to nije iz neke mržnje nego ovi jednostavno ne računaju da bi izbor jednog etničkog Hrvata iz Švedske bila Bosna i Hercegovina. Pa eno, Salatić igra već deset godina, najbolji zadnji vezni u Švicarskoj, pa nijednom jedinom novinaru ni forumašu nije palo na pamet spomenuti ga. Ne što ga nećemo, nego jednostavno nisu na radaru, a i naši skauti (ako uopće postoje) nisu baš vrhunski.
A konkretno njegov stav je nebitan jer on svakako više nema mjesta u reprezentaciji. Ne zbog ovog, nego ima kvalitetnijih, pogotovo će biti dolaskom Arslanagića (tad će možda Šunjić imati ovakve istupe![]()
).
I zaboravio sam da dodam samo da su svi potencijalni igrači kao Kolašinac i njegova familija to bi bilo odlično..