FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bavaracmujo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavaracmujo » 27 maj 2014, 12:31

Sad zasad samo neka nagadjanja u svijetu transvera, nezna se tacno za mandju za krosa iako je jedan otpisan drugi prica da ce ostat al nista sigurnno, sto se tice pojcanja radi tu je mutno jos vise nesta se nagadja al nista sigurno! Neznam dali nekog zanima al da vam ispricam svoju pricu za mjesec maj 2013, pocetkom sezone 12/13 vidjelo se da bajo melje sve redom igraju strasan atomski fudbal i odma se javlja misao u glavi osvajanju klempe, sredinom oktobra zena dolazi od doktora i kaze da je trudna i zamislite termin poroda je 25.05 a kao slag na tortu je da nosi djecaka, od tad vise nego ikad sam zeli da bajo tog dana osvoji primat u evropi i ja dobijem sina sta moze na svijetu ljepse pozeljet jedan muskarac, bundeska je rano osvojena tucemo arsenal lahko prvu tekmu drugu se tresem do kraja al prolazimo, ide juve lahko pod noge bavarske masine, onda barsa uh nerovoza na maxu uzbudjenje napetost al na kraju je masina ponizila najsavrseniju ekipu na svijetu, sad smo u finalu nezanima me protivnik...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2014, 12:52

Uobičajeno je da žabari traže nerealne svote a 40 mil za Benatiu je daleko od realnog.Bolje je dovesti Godina za 20 mil.

Bravo za upravu što su Pizzi dali produženje zaslužio je.

Benatia: "Barca, Bayern or City are a dream for all players. I'm 27 and I have to think of proposals from big clubs."

:hmmmmm:
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 27 maj 2014, 12:57, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 27 maj 2014, 12:52

... Blizi se taj 25 jos bolje je sto je borusija u finalu nakon sto su nas tukli 2god najsladja osveta bi bilo da ih pobjedimo na vembliju i to u sred engleske koja mi nije nimalo draga a jos njihove muke gledat u dvoristu NJEMACKO FINALE. Zena ide doktoru sve uredu termin i dalje isti, ja neznam dali sam vise nerovozan radi poroda il finala emocije udaraju nose. Osvanuo 25 ja usto u 5 neznam kako prezivjet taj dan. Prije toga sam sebi obeco cvrsto pod svaku cjenu ko da go odluke tako ce mi se zvat sin ako se rodi na taj dan, pa makar to bio mario arjen toni bastijan david filip, vracam se kuci sa zenom iz bolnice i neskidam pogled sa nje nadajuci se da ce reci da ima bolove, tek je 5 navece zena mirna ja ludim od nerovoze. Svira himna lige prvaka utakmica pocinje, dade ga mario evo ga reko bice mario, izjednaci dortmund i onda roben arjen, adrenalin do neba. Iskreno suze radosnice idu ja najsretni na svijetu al mali se nerodi taj dan malo je okasnio i dobio drugo ime... To je moj MAJ 2013

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 maj 2014, 13:50

@ effe_sa
Za Luiza si upravu, sve to stoji i dobro si izdvojio njegove karakteristike, drago mi je da na ovom podforumu ima dosta forumaša koji ne samo da pričaju o fudbalu nego ga i prate.
Da je kojim slučajem Luiz prešao u Barcelonu mislim da bi se svi mogli složiti da bi to bio pun pogodak i da je on igrač koji u potpunosti odgovara igri Barcelone.
E ako odgovara igri Barcelone za koju je Pep u velikoj mjeri zaslužan, onda odgovara i Pepu.

I tu se upravo nalazi ona razlika između tvog i mog mišljenja, ti pišeš o igračima koji bi odgovarali Pepu i upravu si što tako pišeš, dok ja pišem o igračima koji bi odgovarali Bayernu i igri koja nije nužno preslikana iz Pepove Barcelone što je samo moje mišljenje i ništa više.
Jednostavno previše igrača u Bayernu nije za tu igru, bar kako sada stvari stoje, vidjet ćemo naredne sezone kako će to izgledati. Prije i tijekom ove sezone sam pisao da pravi Bayern očekujem iduće sezone.
To što sam napisao da je Luiz nedovoljno dobar da unaprijedi igru Bayerna je samo moje mišljenje koje vjerovatno nije u skladu sa onim što ćemo gledati i koje je vjerovatno pogrešno, ali je na neki način odgovor na ono tvoje pitanje "šta Pep zapravo hoće da napravi od nas". Volio sam da je Pep uzeo neke elemente Juppovog Bayerna i neke elemente svoje igre, kako je i rekao da će biti kad je tek došao i kako je igrao na momente, pa i dalje mislim da bi ove sezone možda mogli gledati nešto slično tome. U teoriji mi se to čini dosta realno, a da li je u praksi tako ili Pep želi sve podrediti svom načinu igre koji je neovisan od Juppa, ne znam.
Za Martineza si upravu i ja ga se sjećam više kao stopera nego kao zadnjeg veznog u Bilbau, samo što su oni igrali sa pet igrača nazad i on je igrao nešto slično kao u ovom zadnjem finalu. Bio je odličan, ali u ovoj Pepovoj postavci koju je inače igrao do izražja dolaze neke njegove mane kao što su brzina i tromost. Vidjet ćemo još kako će to izgledati, ono sa liberom se i meni sviđa.

Tako da nemam ništa oduzeti niti dodati na tvoj post, sve to stoji, ali nije nužno ono što bih ja volio vidjeti :)

Godin je odličan igrač i ne bi imao ništa protiv njega, kao ni protiv Mangale ili Laportea. Volio sam da je i Zouma došao, ali ga Chelsea pokupi prije svih.
Sve su to odlični igrači ali Benatia prije svega :mrgreen:

Što se Kroosa tiče, i tu imamo tu istu razliku u mišljenju kao i kod Luiza. Za neki Pepov sistem je Thiago bolji, na kraju krajeva došao je iz Barcelone i u startu ima tu prednost da mu se lakše uklopiti, mada i Kroos može dosta dobro odigrati. Ja Kroosa vidim kao holdera i eksplozivnost mu nije neophodna. Možda i kao desetku ali sa Pogbom ili Vidalom iza sebe :mrgreen: Ima tu dosta varijacija, ali ne bih mogao prežaliti da tako dobar, relatvno mlad igrač (23-24 godine) i dijete Bayerna ode iz kluba. Da Bayern može bez njega, može, da ima igrača koji su bolji za ovaj Pepov sistem, ima, ali da je šteta da ode, jeste. Velika.
Treba biti realan i reći da je on, kao i većina igrača, veliki dio sezone lutao od pozicije do pozicije i nerijetko igrao tamo gdje nije u stanju pružati najbolje partije.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 27 maj 2014, 14:32

Jako sam sretan zbog Pizzara :clap:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 27 maj 2014, 20:19

slika
Najveci klub na svijetu :cool:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 27 maj 2014, 20:34

Vidim ovdje ništa novo ... Dovodimo ovog jer on nedostaje Pepovom sistemu u vezi, dovodimo onog jer taj treba u odbrani za Pepov sistem ... Još samo da se javi napadač-patuljak jer je vala potreban i jedan takav za nedo Bog Pepovom sistemu ...

Najveći klub po organizaciji da se prilagođava treneru koji je 5 godina kao profi trener na ovom crnom dunjaluku ... E na šta je Bayern spao ... Više nije pitanje hoće li Guardiola uspjeti ili propasti nego je pitanje integriteta kluba i napuštanje onoga "Bayern-klub je iznad svega" pa i jednog pišljivog Guardiole ...

Bitno da se zadovoljimo prvim mjestima u procentima pasova, posjedu lopte, bezidejnog dodavanja, broju kornera i ušetanosti sa loptom u gol.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 maj 2014, 22:26

thulkazal je napisao/la:Vidim ovdje ništa novo ... Dovodimo ovog jer on nedostaje Pepovom sistemu u vezi, dovodimo onog jer taj treba u odbrani za Pepov sistem ... Još samo da se javi napadač-patuljak jer je vala potreban i jedan takav za nedo Bog Pepovom sistemu ...

Najveći klub po organizaciji da se prilagođava treneru koji je 5 godina kao profi trener na ovom crnom dunjaluku ... E na šta je Bayern spao ... Više nije pitanje hoće li Guardiola uspjeti ili propasti nego je pitanje integriteta kluba i napuštanje onoga "Bayern-klub je iznad svega" pa i jednog pišljivog Guardiole ...

Bitno da se zadovoljimo prvim mjestima u procentima pasova, posjedu lopte, bezidejnog dodavanja, broju kornera i ušetanosti sa loptom u gol.
Svaka ti je zlatna :cool:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 maj 2014, 23:19

Ne bi skodilo malo vise postovanja prema najboljem treneru danasnjice. :kafa:
Da nije malo 4 trofeja koja je osvojio ove sezone :?:
Ako vam to nista ne znaci ,definitivno nesto nije u redu u vasim glavama.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 maj 2014, 00:08

anelbavarac je napisao/la:Ne bi skodilo malo vise postovanja prema najboljem treneru danasnjice. :kafa:
Da nije malo 4 trofeja koja je osvojio ove sezone :?:
Ako vam to nista ne znaci ,definitivno nesto nije u redu u vasim glavama.
Moje poštovanje prema Guardioli je nestalo protiv utakmice sa Real-om. Ne mogu to objasniti kako se desilo ali ev pokušati ću na malo čudan način: to ti je isto kao kad sa curom prekineš pa se opet pomiriš ... Kratko i jasno od te ljubavi nema ništa nego samo iskorištavanje dok jedno ne shvati da ispada budala i prekine :mrgreen:

Trenutno Guardiola je prekinuo ugovor sa Bayernom u utakmici sa Realom ali et Bayern ga iskorištava radi marketinga a Guardiola iskorištava Bayern da stekne kakvo iskustvo jer jedno je gladiti mu*a Messiju a drugo trenirati ekipu u kojoj nemaš takvog igrača (mislim na Messija iz boljih sezona a ne ovih gdje povraća po terenu)

Nego de mi ti nabroj ta 4 trofeja koja on osvoji direktno svojom zaslugom ... Ja znam 2, DFB cup i BL ... Taj super kup protiv Celzija je ekipa pobjedila zahvaljujući Juppovom sistemu koji je opstao u ekipi... Ili da te napomenem tu utakmicu da je Guardiola, fudbalski mag sadašnjice čekao 56 minut da uvede Martineza na teren. Ajde ok bio je povređen ali taj mu igrač donese pobjedu protiv ekipe i onda mozak nastavi kroz čitavu sezonu da ga gura na poziciji štopera :problem:

O svjetskom kupu neću ni da pričam jer on nije osvojio LP a konkurencija nikad slabija iz Južne Amerike, Afrike i Azije ... Nego moguće da zadugo mi to takmičenje nećemo viditi ... Naredne sezone ako ne osvojimo LP možemo se oprostiti od finala tog takmičenja u naredne 3-4 sezone ... Neka se zeleni Pepun trenira i stiče iskustvo na jednoj od najboljih generacija Bayerna ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 maj 2014, 00:39

Uprava kada je dovodila Guardiolu savrseno je znala sta to donosi.
Previse promjena je u uvedeno za relativno kratak period,i to se na neki nacin osjetilo protiv Reala.
Mene taj debakl i danas dan boli,i istina tesko ce bit' prijec preko tog ponizenja,al' to je posljedica onog sto sam ranije napisao.

Ova sezona je zavrsena,i jedina ako mozemo nazvat' mrlja je to polufinale LP. a ovo ostalo je sto se mene tice odlicno.Pep ima ugovor jos 2 sezone u kojoj je glavni cilj osvajanje titule LP. ako se to ne desi onda mozemo pricat o Guardioli kao neuspijelom pokusaju.

Shvatio je i on gdje je grijesio, i ima slijedecu sezonu da sve nedostatke otkloni.
Vidjecemo na koga to vise ne racuna u Bayernu,i koje su njegove zelje,to ce nam otkrit' dosta toga.
Jedan radikalan potez je vec napravljen,a to je protjerivanje nediscplinovanog Mandzukica, mada u najmanju ruku dolazi duplo bolji igrac od hrvata, tako da cemo na poziciji napadaca biti puno jaci.

Potvrdjeno da van Buyten nece dobit' produzenje ugovora,tako da je dovodjenje stopera pod moranjem..

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 maj 2014, 11:04

anelbavarac je napisao/la:Uprava kada je dovodila Guardiolu savrseno je znala sta to donosi.
Previse promjena je u uvedeno za relativno kratak period,i to se na neki nacin osjetilo protiv Reala.
Mene taj debakl i danas dan boli,i istina tesko ce bit' prijec preko tog ponizenja,al' to je posljedica onog sto sam ranije napisao.

Ova sezona je zavrsena,i jedina ako mozemo nazvat' mrlja je to polufinale LP. a ovo ostalo je sto se mene tice odlicno.Pep ima ugovor jos 2 sezone u kojoj je glavni cilj osvajanje titule LP. ako se to ne desi onda mozemo pricat o Guardioli kao neuspijelom pokusaju.

Shvatio je i on gdje je grijesio, i ima slijedecu sezonu da sve nedostatke otkloni.
Vidjecemo na koga to vise ne racuna u Bayernu,i koje su njegove zelje,to ce nam otkrit' dosta toga.
Jedan radikalan potez je vec napravljen,a to je protjerivanje nediscplinovanog Mandzukica, mada u najmanju ruku dolazi duplo bolji igrac od hrvata, tako da cemo na poziciji napadaca biti puno jaci.

Potvrdjeno da van Buyten nece dobit' produzenje ugovora,tako da je dovodjenje stopera pod moranjem..
Pricali ste skroz drugacije prije nego ste saznali da je vas igrac...te bare bare sa Mandzukicem ,te croat bolji ,sad odjednom ovaj duplo bolji..sta li sada slijedi...ROJS ILI RIBERI..ko je trenutno korisniji :kafa:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 maj 2014, 11:24

Imaš pravo da se ljutiš pobra, široko ti polje. :opaopa:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 maj 2014, 13:13

Pretjerano je reći da je Lewandowski duplo bolji igrač od Mandžukića.
Dosta su različiti igrači, ali u globalu razlika u kvalitetu nije velika.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 28 maj 2014, 15:16

Sve se mijenja, sem kamenja - stara hercegovačka poslovica. Tako je došlo vrijeme da se i Bayern mijenja. Kad je to Uli odlučio, mi nemamo tu šta dirkamo :-)

Ljudi koji nisu imali pametnija posla su izračunali da je 95% naših golova u ovoj sezoni BL-a postignuto unutar 16 metara. Detaljnije to 'vako izgleda
slika

Manje smo golova postigli nego prošle sezone. Doduše, imali smo i više poraza, ali mišljenja sam da Pepi ne voli kad dadnemo gol, jer tada je lopta sigurno u nogama protivnika :-)

Evo jedne životne priče komaDantea
Dante je odrastao u Bahiji u skromnim uvjetima, ali u radničkoj četvrti velegrada Salvadora, gdje mu je majka radila kao prodavačica u supermarketu, čiji je parking bio njegovo prvo nogometno igralište.

Nakon što ga je odbilo više klubova u Riju i Sao Paulu, probu mu je ponudila nižerazredna Matsubara iz Parane u južnom Brazilu, dvije hiljade kilometara od rodnog mu Salvadora.

Ali, niko u porodici nije imao novca platiti mu putovanje, pa je prodao jedino vrijedno što je imao - igračku konzolu i kupio jednosmjernu kartu prema jugu. Rizik mu se isplatio, jer nakon uspjeha u Matsubari, slijedili su veći brazilski klubovi, pa transferi u Belgiju, Francusku i konačno, Bayern, gdje osvoja njemački, europski i svjetski naslov.

Ali, to ne smatra vrhuncem svoje karijere, nego gol koji je zabio za Brazil u pobjedi nad Italijom na prošlogodišnjem Kupu Konfederacija, upravo u Salvadoru:

"Cijela porodica bila mi je na tribinama. Nadao sam se da ću dobiti koju minutu u igri i tako ih usrećiti. Ali, kada sam ušao u igru, osjetio sam val pozitivne energije i pomislio sam, ako sad postignem gol, moji na tribinama će poludjeti".

Zabio je i poludio od sreće.
NARAVOUČENJE: Ako želite biti profesionalni fudbaler, prodajte PlayStation :-)
Sent from my Philips Smart TV.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 maj 2014, 16:05

Danas je predstavljen novi stoper :D
slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 maj 2014, 17:46

ceze je napisao/la:@ effe_sa
I tu se upravo nalazi ona razlika između tvog i mog mišljenja, ti pišeš o igračima koji bi odgovarali Pepu i upravu si što tako pišeš, dok ja pišem o igračima koji bi odgovarali Bayernu i igri koja nije nužno preslikana iz Pepove Barcelone što je samo moje mišljenje i ništa više.
Ne, ja ne želim da Pep preslika igru iz Barce, jer to niti bi imalo smisla, niti bi moglo 100 % funkcionisati kod nas.
Pošto smo se mi odlučili za nešto noviju filozofiju i za neke novine s Pepom, onda mu treba određene želje ispuniti, ali pogotovo želje koje koriste cijelom klubu. Dovođenjem Thiaga mi smo npr dobili jako kvalitetnog igrača, a i igrača koji se može uklopiti i u vrijeme poslije Pepa. Slična bi stvar bila s Luizom da smo ga doveli. S njim bi dobili igrača koji bi bio plus Pepu u njegovim zamislima, a u isto vrijeme taj igrač bi svojom agresivnošću i borbenosti 100 % odgovarao njemačkom mentalitetu, njemačkom fudbalu.
Znači ja želim da se pomiješaju elementi određeni. I dalje tu u timu ima i odlika fudbala iz Jupove ere. Znači ja ionako ne želim da naša ekipa izgubi neke glavne njemačke karakteristike. Isto tako ne smijemo zanemariti prekide, gdje i dalje moramo biti jaki, jer upravo je to ta odlika u kojoj je Bayern jači od Barce (i uvijek bio). Znači neka visokog posjeda i tih mnogih elemenata koje Pep voli, ali sve se ne smije mijenjati.
Zato ja nikad ne bi bio za odlazak igrača poput Mullera ili tako nešto slično. Tada bi vidio da idemo u pogrešnom smjeru. Pepu treba omogućiti da provodi svoju filozofiju, ali da pri tome ne uništava neke osnove ove ekipe, osnovne karakteristike koje je čine jakom.
A do sada u većini slučajeva to i nije slučaj.

Pošto se Juppu dala šansa nakon sezone bez ijedne titule (iako ta sezona zbog finala LP i nije bila bezuspješna), onda Pep mora imati podršku za narednu sezonu, kada je već osvojio duplu krunu i pri tome je ekipa igrala bolji i moćniji fudbal nego pod Juppom u prvoj sezoni (pogotovo kada je prvenstvo u pitanju).

Zato ja definitivno mislim da je thulkazal preoštar s kritikama, jednostavno je prekritičan.
mma_hz je napisao/la: Pricali ste skroz drugacije prije nego ste saznali da je vas igrac...te bare bare sa Mandzukicem ,te croat bolji ,sad odjednom ovaj duplo bolji..sta li sada slijedi...ROJS ILI RIBERI..ko je trenutno korisniji :kafa:
Ja zato i dalje nisam mišljenje promijenio. Za mene je odlazak Mandže ogromna šteta. Moći će se to nekako kompenzirat, ali Mandžo ima nešto posebno. Mandžo nije smio otići, a Lewa nije morao nužno doći.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 maj 2014, 19:06

Guardiola je imao fantastičnu sezonu eh naravno da je ostala mrlja nakon dvomeča sa Realom ali ne možeš čovjeka pljuvati na osnovu tog meča.

Pep je svojoj kolekciji ove sezone dodao još 4 trofeja a vjerujem da će nam donijeti i titulu CL samo dok se poslože neke stvari.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 maj 2014, 20:20

Saurman je napisao/la:Guardiola je imao fantastičnu sezonu eh naravno da je ostala mrlja nakon dvomeča sa Realom ali ne možeš čovjeka pljuvati na osnovu tog meča.
Istu sezonu sa ovim timom i u ovako nekonkurentnoj ligi bi imali i Abdulah Ibrakovic, Adis Obad, Sakib Malkocevic ili Darko Vojvodic. Jedina je razlika sto bi sa svakim od navedenih ustedili 15+ miliona eura godisnje!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 28 maj 2014, 20:23

ceze je napisao/la:Pretjerano je reći da je Lewandowski duplo bolji igrač od Mandžukića.
Dosta su različiti igrači, ali u globalu razlika u kvalitetu nije velika.
To su dva razlicita igraca u sustini, meni je sad u ovom trenutku bolji Robert.

A Mandzo ce naci sebi klub u skorije vrijeme u to nema sumlje.
04.10.2009 !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []