BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jackie_Chan
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Jackie_Chan » 17 feb 2010, 20:40

Bahrudin Atajić iz Celtica pozvan u kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine! :D
_________________________________________________________________________________________________

U maju mjesecu ću na probu u Rennes
Francuzi pozovu šest dobrih golmana i na kraju odaberu najbolja dva xxx Nisam želio otići, želim braniti za BiH

O kome je riječ? Saznajte sutra samo u novinama San! :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 feb 2010, 22:51

Evo ovo je problem Seferovica. Prvo kaze da zeli igrat, a onda da to zavisi od vise faktora. Pa kojih? Da on bude centarfor ispred Ibisevica, Muslimovica i Zeca odma i da ga Susic moli? Ne volim takve karaktere. JEDAN JE PJANIC!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 17 feb 2010, 23:13

Cartman je napisao/la:Evo ovo je problem Seferovica. Prvo kaze da zeli igrat, a onda da to zavisi od vise faktora. Pa kojih? Da on bude centarfor ispred Ibisevica, Muslimovica i Zeca odma i da ga Susic moli? Ne volim takve karaktere. JEDAN JE PJANIC!
Vjerovatno misli na to hoce li ga se uopste sjetit pozvat ;)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 feb 2010, 23:18

seha je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Evo ovo je problem Seferovica. Prvo kaze da zeli igrat, a onda da to zavisi od vise faktora. Pa kojih? Da on bude centarfor ispred Ibisevica, Muslimovica i Zeca odma i da ga Susic moli? Ne volim takve karaktere. JEDAN JE PJANIC!
Vjerovatno misli na to hoce li ga se uopste sjetit pozvat ;)
Sto ga se ne bi sjetili kad je Susic vise puta pricao o njemu. Nije to u pitanju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 17 feb 2010, 23:44

@seha Vjerovatno misli na to hoce li ga se uopste sjetit pozvat ;)
@cartman Sto ga se ne bi sjetili kad je Susic vise puta pricao o njemu. Nije to u pitanju.

Pa zato procitaj kad je ovo izjavljeno nekad pred kraj prosle godine ;) btw nemoj na sve gledat sa negativne strane gledaj malo zivot i stvari oko sebe s pozitivnije strane :D
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 18 feb 2010, 00:03

Pisaj sovsica,neka igra za koga hoce.A to sto je bosnjak nije mu glavna referenca,glavna je da je supak. Ja sam licno protiv toga da se moli bilo ko,pa da je dobar ko ronaldo.
Jer repka nije klub,valjda se tu srcem igra. Zato meni Pandza vrijedi vise od hiljadu ovih supaka.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 feb 2010, 03:17

Denizmare je napisao/la:Pisaj sovsica,neka igra za koga hoce.A to sto je bosnjak nije mu glavna referenca,glavna je da je supak. Ja sam licno protiv toga da se moli bilo ko,pa da je dobar ko ronaldo.
Jer repka nije klub,valjda se tu srcem igra. Zato meni Pandza vrijedi vise od hiljadu ovih supaka.
potpis ko kuca! steta sto nisu svi ko pandza..

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 18 feb 2010, 03:35

Neka igra za nas ko god hoce, samo da nasi novinari ne mole nikoga da odabere BIH ako neki momak to nezeli (primjer Begovica)!

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 18 feb 2010, 04:37

Joj jesi ti dosadan stvanro, navalio si na tog seferovica ko lud.Mora da imas nesto licno il protiv njega il familije, cim tako regujes.Koliko si covjece ters , neverovatno, pa t nis ni terkst procitao kko treba a odmah tu nesto reagujes.Hajde ponovo procitaj tekst mozda skontas da je ta izjava ili od prosle godine prje nove godine il knap oko nove godine jer jedino je tada mogao bitio u SANSKOM MOSTU i tada je jos uvjek bio clan Grashopersa a ne Fiorentine.
DAKLE BAJATA IZJAVA, NO FRISKO , NIStA NOVO, KAPiRAS????
Ta izjava je sigurno onda bila kad je NTV 101 sanski most televizija radila onaj intervju sto smo vec gledali s njim i njegovim ocem.Al ti odmah poletio da nagadjas.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 18 feb 2010, 08:00

Denizmare je napisao/la:Pisaj sovsica,neka igra za koga hoce.A to sto je bosnjak nije mu glavna referenca,glavna je da je supak. Ja sam licno protiv toga da se moli bilo ko,pa da je dobar ko ronaldo.
najbolja definicija koju sam ikad procitao ! potpis !

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 18 feb 2010, 19:45

Ammar Nadžak trenutno je član Zeeburgie, filjale Heerenvena i jedan je od rijetkih naših igrača u Holandiji koji bi mogao zainteresovati selektore naših omladinskih selekcija.
Njegova životna priča počinje 28. jula 1993. godine, u njemačkom gradu Hamburgu. Roditelji su mu rođeni Zeničani, a Ammar je samo mjesec nakon svog rođenja preselio je u zemlju lala i tulipana.

Fudbal je počeo trenirati sa 6 godina.

Fudbal sam oduvijek volio, često sam znao izaći vani sa ocem i igrati dok mi noge ne otpadnu. Nakon toga, inspirisan mojom i svojom željom, otac je odlučio da me upiše u fudbalski klub Turkiyemspor, klub u Amsterdamu, koji nažalost od prošle godine ne postoji.

Sedam godina kasnije, pronašao je novu destinaciju.

Zahvaljujući svojim igrama, kao 13-godišnjaka zapazio me je Mike Wolf, i doveo me u filijalu Heerenvena, A.V.V. Zeeburgia.

Braneći boje ovog kluba, odigrao je mnoge kvalitetne turnire.

U prvoj sezoni igrali smo poznati Amsterdam kup, na koji dolaze razni klubovi iz Engleske, Njemačke i drugih velesila. Taj turnir smo dobili, a ja sam u šest utakmica dao tri gola. Naredne sam postao kapiten, i na još jednom turniru smo igrali, te pobijedili Onmiworlda sa 2:1, tu sam zabio jedan gol, te upisao jednu asistenciju. Kasnije smo igrali turnir u Belgiji, a ja sam u šest utakmica postigao pet golova.

Pored toga, naravno, Nadžak je igrao za Zeeburgiu i u holandskoj ligi.

U prvoj sezoni, kad sam došao, osvojili smo ligu. U drugoj sezoni smo bili 6. u ligi, ali smo osvojili kup, kao i u trećoj sezoni.

Sveukupno gledajući, do sada ste za Zeeburgiu u 112 utakmica postigli 63 gola i upisali 36 asistencije. Šta imate reći na to?

Pa mislim da mogu biti zadovoljan svojom načinom rada i igrom, nije nešto ekstra, ali sasvim solidan učinak. Samo se nadam da ću nastaviti sa dobrim igrama.

Uskoro biste se trebali naći na probi u jednom njemačkom drugoligašu?

Da, u pravu ste, idem na probu u Fortunu iz Dusseldorfa. Sve detalje još ne znam, ali bih ih trebao saznati krajem mjeseca. Također, drago mi je što ću tamo biti u društvu Sanela Fejzića, potencijalnog juniorskog bh. reprezentativca.

I za kraj, da li ste pratili našu A reprezentaciju u ovim kvalifikacijama i kako komentarišete naš neprolazak?

Naravno da sam pratio, bio sam čak i na nekoliko utakmica. Zaslužili smo da prođemo, igrali smo vrlo atraktivan fudbal i davali smo puno golova. Možda bismo i prošli, da smo dali gol u Lisabonu, ali nažalost, nismo. Ipak, mislim da bi se sad, sa Sušićem na selektorskoj poziciji, mogli plasirati na Evropsko prvenstvo – rekao je na kraju razgovora za Sportin.ba, Ammar Nadžak.

Sada se sami javljaju a prije ih je trebalo traziti

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 feb 2010, 20:00

Ma kakvi sami, moj prijatelju, to anlayan mora tražiti! :mrgreen:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 18 feb 2010, 21:20

Cartman je napisao/la:Kazem samo da nije medju najboljim igracima ispod 19 godina. Nije ni blizu nivoa jednog Canalesa, Muniaina, Wilshera, Santona itd. Ili ovih sto su sad stariji a koji su sa 17-18 godina igrali standardno kao Fabregas, Balotelli, Ronaldo (i jedan i drugi), Jovetic, Rooney itd. Pa i nas Pjanic. Smjesno je Seferovica uporedjivat sa takvim igracima, e ti su igraci bili svjetska klasa u svom uzrastu. On to nije.
citao sam postove,, pa da ti odg. Nijedan od ovih nabrojani igraca nije bio STANDARDAN kako ti kazes u svojoj ekipi sa 17-18 god,, nego povremenu minutazu dobijao ,, i samo jos nesto??? vecina ovih igraca je ponikla u svojim klubovima,, dok se jedan Seferovic( koji je isto ulazio u igru povremeno u prvi tim SVOJEG ex-kluba), ovdje treba tek da uklopi,,a Fiorentina ima solidnu ekipu i sigurno ce i on dobiti uskoro svoju sansu!!!! on sigurno ima kvalitet i potencijal da napreduje jer nebi ga platili toliko,,, A de mi sad kazi sta je Lose u tome da jedan Baljic koji pomocnik naseg selektora( ako to selektor netreba da obavi),,ode malo do Firenze i poprica sa Seferovicem i da mu do znanja da u buducnosti AKO bude dobar Bosna i Hercegovina ce racunati na njega,, i da sad treba da igra za mladu repku i da se dokaze,,,, ipak je drukcije kad sa tobom prica neko vazan npr. selektor ili pomocnik kome mozes vjerovati a ne pustiti korumpirani savez da ide da prica sa njim :mrgreen: :mrgreen: nebi se dugo dvoumio da igra za svicu kad bi mu iljo i kompanija dosla na vrata!!!!!!!!!!!! :D :D Pustimo bosanski ponos na stranu netreba nikoga moliti ali se treba za svakoga igraca boriti!!!!!!!!!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 feb 2010, 21:36

vrebac86 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kazem samo da nije medju najboljim igracima ispod 19 godina. Nije ni blizu nivoa jednog Canalesa, Muniaina, Wilshera, Santona itd. Ili ovih sto su sad stariji a koji su sa 17-18 godina igrali standardno kao Fabregas, Balotelli, Ronaldo (i jedan i drugi), Jovetic, Rooney itd. Pa i nas Pjanic. Smjesno je Seferovica uporedjivat sa takvim igracima, e ti su igraci bili svjetska klasa u svom uzrastu. On to nije.
citao sam postove,, pa da ti odg. Nijedan od ovih nabrojani igraca nije bio STANDARDAN kako ti kazes u svojoj ekipi sa 17-18 god,, nego povremenu minutazu dobijao ,, i samo jos nesto??? vecina ovih igraca je ponikla u svojim klubovima,, dok se jedan Seferovic( koji je isto ulazio u igru povremeno u prvi tim SVOJEG ex-kluba), ovdje treba tek da uklopi,,a Fiorentina ima solidnu ekipu i sigurno ce i on dobiti uskoro svoju sansu!!!! on sigurno ima kvalitet i potencijal da napreduje jer nebi ga platili toliko,,, A de mi sad kazi sta je Lose u tome da jedan Baljic koji pomocnik naseg selektora( ako to selektor netreba da obavi),,ode malo do Firenze i poprica sa Seferovicem i da mu do znanja da u buducnosti AKO bude dobar Bosna i Hercegovina ce racunati na njega,, i da sad treba da igra za mladu repku i da se dokaze,,,, ipak je drukcije kad sa tobom prica neko vazan npr. selektor ili pomocnik kome mozes vjerovati a ne pustiti korumpirani savez da ide da prica sa njim :mrgreen: :mrgreen: nebi se dugo dvoumio da igra za svicu kad bi mu iljo i kompanija dosla na vrata!!!!!!!!!!!! :D :D Pustimo bosanski ponos na stranu netreba nikoga moliti ali se treba za svakoga igraca boriti!!!!!!!!!!!!!!
da te malo ovdje ispravim jarane posto vidim da govoris da nijedan od navedeni igraca nisu bili standardni za svoje klubove kada su bili isto godina ko i ovaj strauss seferovic ;) , jedan rooney je s 16 godina razvaljivao arsenal i slicne velikane, onaj pinduk fabregas je s 17 godina bio jedan od najvazniji igraca veze arsenala, pjana s 16 standardan u ligue 1 s metzom itd. ovi navedeni igraci su vrhunski talenti bili kad im je bilo 17-18 godina i zato igrali standardno a ovaj svicarac jos uvijek nemoze ni primirisati prvom timu grasshoppersa/ljubicice, ovom malom svicarcu je tek da se dokaze pa cemo onda tek vidjeti ko je i sta je ;)

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 19 feb 2010, 01:34

Mislim da bi vi trebali malo ohladiti od Seferovića, i obratiti pažnju na momke koji žele igrati za BiH. Za primjer vam može poslužiti Ermin Bešić, koji je odbio U19 reprezentaciju Francuske, da bi dobio priliku u U17, eventalno U19 timu Bosne i Hercegovine!

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 19 feb 2010, 01:52

Super je to sto hoce za nas da igra :D
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 19 feb 2010, 02:16

Legenda_BiH je napisao/la:Super je to sto hoce za nas da igra :D
Je l' da? :mrgreen:

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 19 feb 2010, 02:28

Jackie_Chan je napisao/la:
Legenda_BiH je napisao/la:Super je to sto hoce za nas da igra :D
Je l' da? :mrgreen:
Naravno brate, pa treba nama svaki kvalitetan igrac, jos ovaj odbio francuze.. Ovo je Bosanac ljudi, Harise (seferovic) od njega mozes nesto da naucis. Ovako se odma kaze!
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 19 feb 2010, 02:33

Pa naravno, ovakvih malo ima. A dosta toga je i do roditelja sigurno...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, denza, DjaniTarik, forgempp, zikerrz21 i 73 gosta.