Postao/la bavarian_bk » 18 feb 2010, 19:45
Ammar Nadžak trenutno je član Zeeburgie, filjale Heerenvena i jedan je od rijetkih naših igrača u Holandiji koji bi mogao zainteresovati selektore naših omladinskih selekcija.
Njegova životna priča počinje 28. jula 1993. godine, u njemačkom gradu Hamburgu. Roditelji su mu rođeni Zeničani, a Ammar je samo mjesec nakon svog rođenja preselio je u zemlju lala i tulipana.
Fudbal je počeo trenirati sa 6 godina.
Fudbal sam oduvijek volio, često sam znao izaći vani sa ocem i igrati dok mi noge ne otpadnu. Nakon toga, inspirisan mojom i svojom željom, otac je odlučio da me upiše u fudbalski klub Turkiyemspor, klub u Amsterdamu, koji nažalost od prošle godine ne postoji.
Sedam godina kasnije, pronašao je novu destinaciju.
Zahvaljujući svojim igrama, kao 13-godišnjaka zapazio me je Mike Wolf, i doveo me u filijalu Heerenvena, A.V.V. Zeeburgia.
Braneći boje ovog kluba, odigrao je mnoge kvalitetne turnire.
U prvoj sezoni igrali smo poznati Amsterdam kup, na koji dolaze razni klubovi iz Engleske, Njemačke i drugih velesila. Taj turnir smo dobili, a ja sam u šest utakmica dao tri gola. Naredne sam postao kapiten, i na još jednom turniru smo igrali, te pobijedili Onmiworlda sa 2:1, tu sam zabio jedan gol, te upisao jednu asistenciju. Kasnije smo igrali turnir u Belgiji, a ja sam u šest utakmica postigao pet golova.
Pored toga, naravno, Nadžak je igrao za Zeeburgiu i u holandskoj ligi.
U prvoj sezoni, kad sam došao, osvojili smo ligu. U drugoj sezoni smo bili 6. u ligi, ali smo osvojili kup, kao i u trećoj sezoni.
Sveukupno gledajući, do sada ste za Zeeburgiu u 112 utakmica postigli 63 gola i upisali 36 asistencije. Šta imate reći na to?
Pa mislim da mogu biti zadovoljan svojom načinom rada i igrom, nije nešto ekstra, ali sasvim solidan učinak. Samo se nadam da ću nastaviti sa dobrim igrama.
Uskoro biste se trebali naći na probi u jednom njemačkom drugoligašu?
Da, u pravu ste, idem na probu u Fortunu iz Dusseldorfa. Sve detalje još ne znam, ali bih ih trebao saznati krajem mjeseca. Također, drago mi je što ću tamo biti u društvu Sanela Fejzića, potencijalnog juniorskog bh. reprezentativca.
I za kraj, da li ste pratili našu A reprezentaciju u ovim kvalifikacijama i kako komentarišete naš neprolazak?
Naravno da sam pratio, bio sam čak i na nekoliko utakmica. Zaslužili smo da prođemo, igrali smo vrlo atraktivan fudbal i davali smo puno golova. Možda bismo i prošli, da smo dali gol u Lisabonu, ali nažalost, nismo. Ipak, mislim da bi se sad, sa Sušićem na selektorskoj poziciji, mogli plasirati na Evropsko prvenstvo – rekao je na kraju razgovora za Sportin.ba, Ammar Nadžak.
Sada se sami javljaju a prije ih je trebalo traziti