FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 03 jun 2014, 12:18

rammstein je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Pa sta je ovo drugi dan ,a niko nije potpisao. :facepalm:
ito UTORAK! :sick:

Sto rekle nase komsije; :lol:
Dino,Tan,Ibrakovic ublehasi,Uprava napolje. :D

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 03 jun 2014, 12:38

Mislim da je jasno kako radi nasa uprava...
Imaju igrace i agencije s kojima pregovaraju oko transfera igraca, skauti su im predložili neke igrače te tako dolaze do istih. Međutim, prošle sezone zbog jezika nekih ljudi iz uprave dolazilo je do toga da zavrsis transfer, momak samo treba doći da potpise ugovor i onda zbog toga sto na 10 foruma se izleti sa tom info dodje do problema...
Zato sada uprava dosta puta je bacila kost među nas a zavrsavla nekog potpuno drugog igrača. Tako npr. je bilo za Đurića, mada, momak je zaista kontaktiran ali je problem bio ugovor sa njim jer su htjeli posudbu, nasi nisu htjeli... itd.
I dok se oko toga vrtilo završe Ševku.
Isto tako za makedonca se znalo tek noc prije potpisa, dakle kad se sve zavrsilo isto kao i za "slovenca".

Mozemo ocekivati iz dženinog teksta da su stvarno zagrizli za Kallasia, koji je, istina jedan od najboljih bekova sa onih prostora a i šire. Problem prosle godine nisu bili papiri... momak je htio doci, sve je bilo dogovoreno, papiri zavrseni a onda je njegov klub vidjevsi ko je nas vlasnik poduplao cifru koju smo mi htjeli da platimo. Nasi su naravno odustali i sacekali godinu da mu istekne ugovor. Ja se duboko nadam da ce doci jer prema rijecima naseg trenera koji ga je preporucio radi se o vanserijskom igracu za nase uslove.

Također mozemo ocekivati pored njega jos dva ili tri igraca, ali ko su, odakle, sta igraju NE ZNAM niti bilo ko drugi zna :) izmahalati ne mozete jer kad ti prva oososba za to koja ti vjeruje ko bratu nece da kaze, sumnjam da ce neko drugi dobiti info, ugl. UŽIVAJTE :)

Šsto je najbitnije, svake godine ce se podizati ljestvica, igrači se potpisuju na tri godine minimalno, sto je za nas bila nevjerovatna stvar, nesto o cemu nismo mogli ni sanjati... Sjetite se Komazecovog ugovora na 6 mjeseci, Melunovića, Haurdića i odlaska u pola sezone... Toga vise nema, niti ce biti.

Što se akademije tice, momci ce raditi po specijalnim programima sto cete i vidjeti vec iduce sezone. Kada se izgradi akademija, da moze funkcionisati a to bi trebalo biti gotovo vec do kraja ljeta ili pocetak jeseni, počinju i specijalni režimi ishrane, spavanja, treninga. Akadaemija ce se graditi u dvije-tri faze, prvo ce se osposobiti za treniranje, zatim za stanovanje, a onda i ostali popratni objekti, kako je vec najaljeno u SS.BA.

Akademci ce tokom cijele godine ici na najjače turnire, dolazit ce treneri iz drugih evropskih klubova da edukuju igrace i trenere, skautirat ce se po cijelom balkanu, s naglaskom na BIH, gdje ce biti cini mi se 8 trening centara.

Brige za budućnost nema, momci koji su u akademiji dobit ce svoju sansu u prvih 11 vec sljedece sezone (2015-2016) jer akademija radi tek 4 mjeseca.
Otprilike, kada npr prodamo Cimirota, umjesto njega ce doci ovaj njegov sugrađanin Andjusic koji vec sad bi mogao igrati u 80% klubova PL.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 12:45

Vi od akademije mozete nesto ocekivati tek za 4,5 godina, do tada nije nista jaca nego omladinski pogoni ostalih klubova. Jer tu ce biti samo tereni u Butmiru, bez tih ostalih dodataka koje si nabrojao, ne mozes uperiti stapicem i napraviti, treba vremena, niste jos ni terene napravili... Ako neko udje u 1 tim, bice to kao i kod nas, jer je najbolji u juniorskoj kategoriji i moze napredovati sa 1. timom, mada mislim da vi u ekipi nemate strpljenja ni za jednog osim da trenira jer su vam rezultati trenutno na prvom mjestu a poslije kada dobijete sve te hotele, teretane, restorane, itd. u Butmiru onda mozete praviti i bolje igrace od prosjeka lige...

To da ce vec sljedece sezone "akademci" biti u prvih 11, sto si napisao, nema teorije... Jedino ako prodate sve ove koji su tu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 jun 2014, 12:57

Ja samo mogu reci da ovoj Upravi treba spomenik dici.
Jedva cekam evropske utakmice,a posebno prvesnsto BiH,da vidimo kako ce to na terenu izgledati. ;)

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 03 jun 2014, 12:59

Baja_Zvjerka je napisao/la:Vi od akademije mozete nesto ocekivati tek za 4,5 godina, do tada nije nista jaca nego omladinski pogoni ostalih klubova. Jer tu ce biti samo tereni u Butmiru, bez tih ostalih dodataka koje si nabrojao, ne mozes uperiti stapicem i napraviti, treba vremena, niste jos ni terene napravili... Ako neko udje u 1 tim, bice to kao i kod nas, jer je najbolji u juniorskoj kategoriji i moze napredovati sa 1. timom, mada mislim da vi u ekipi nemate strpljenja ni za jednog osim da trenira jer su vam rezultati trenutno na prvom mjestu a poslije kada dobijete sve te hotele, teretane, restorane, itd. u Butmiru onda mozete praviti i bolje igrace od prosjeka lige...

To da ce vec sljedece sezone "akademci" biti u prvih 11, sto si napisao, nema teorije... Jedino ako prodate sve ove koji su tu...
gradnja akademije je vec pocela :)
pripremaju se izvođači radova , priprema se dokumentacija... sto je najbitnije, odmah ce se raditi tereni i kad imas MILION spreman za to, onda ide brzo. Dakle odradit ce se tri terena odmah da se moze an njima trenirati tako da ne plaćamo druge teerene. Odmah nakon toga pcoinje izgradnja popratnih sadrrzaja kao sto je Motel za igrace, restoran-kuhinja, teretana, firnes, mislim i bazen, mala dvorana ce mislim iduce godine biti (koliko sam shvatio)
Ja ne bih rekao da nece diuce godine niko upasti u prvi tim, nisam rekao u pprvih 11 nego u prvi tim, sto je velika ralika, ali mali andjusic je strasan igrac. Mi necemo imati problema sa rezultatom, niti immamo taj pritisak, nas cilj je prodaja igraca... kao takav cilj, odbijna je npr. ponuda od 400 000 e za Cimirota, dosao covjek s tom ponudom u klub koji je odveo i vaseg dzeku ;)
to jasno daje doznanja da igraci koji su pod ugovorom nece ici za buraniju, jer imaju redovna primanja i jake ugovore i ne mogu nikakvom tuzbom il presudom dobiti papire. Uz to, momak i sam ne zeli da ide jos uvijek, razmislja glavom nije buranijaš da se zalijeće nakom 10-ak dobrih tekmi...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 13:05

Rekao si u prvih 11 da ce dobiti sansu, procitaj... Prvi tim je nesto drugo... ;)

I dalje ne vjerujem da se to moze tako brzo izgraditi pogotovo kod nas, dok sve skupis sto ti je potrebno, dozvole, itd. da moze do sljedece godine se napraviti taj kompleks... Prva faza i uredjivanje terena, ok, ali eto vidjecemo, nije ni vazno... to za 400.000 eura okaci macku o rep, u to ne vjerujem, to su mahalske sa infa, ako postoji zvanicno negdje onda cu povjerovati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 03 jun 2014, 13:09

Baja_Zvjerka je napisao/la:Rekao si u prvih 11 da ce dobiti sansu, procitaj... Prvi tim je nesto drugo... ;)

I dalje ne vjerujem da se to moze tako brzo izgraditi pogotovo kod nas, dok sve skupis sto ti je potrebno, dozvole, itd. da moze do sljedece godine se napraviti taj kompleks... Prva faza i uredjivanje terena, ok, ali eto vidjecemo, nije ni vazno... to za 400.000 eura okaci macku o rep, u to ne vjerujem, to su mahalske sa infa, ako postoji zvanicno negdje onda cu povjerovati...
nikakava mahalska :) slicnu ponudu je imao i dupovac :)
ne mislim ti dokazivati nista ,ako mozes kontaktirati Čeha pitaj ga ;)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 13:12

Za njega (Dupovac) su rekli da bi ga i pustili za nekih 300.000 eura, tako sam ja citao... Burazeru vi ste doveli eto 4 slobodna igraca, da imate para toliko koliko pricate platili bi 2,3 sigurno... Eto npr. tih 400.000 eura za Cimirota, mozete dovesti Grahovca za 150.000 eura sigurno i ostane jos za 2 predobrih... Mani suplje, niste vi jos toliko iznad koliko mislite... Za te pare sam siguran da bi vec bio bivsi, kao i Dupovac jer nisu uopste neki nenadoknadivi igraci, narocito Dupovac koji je prosjek lige...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 03 jun 2014, 13:13

Baja_Zvjerka je napisao/la:Za njega (Dupovac) su rekli da bi ga i pustili za nekih 300.000 eura, tako sam ja citao... Burazeru vi ste doveli eto 4 slobodna igraca, da imate para toliko koliko pricate platili bi 2,3 sigurno... Eto npr. tih 400.000 eura za Cimirota, mozete dovesti Grahovca za 150.000 eura sigurno i ostane jos za 2 predobrih... Mani suplje, niste vi jos toliko iznad koliko mislite... Za te pare sam siguran da bi vec bio bivsi, kao i Dupovac jer nisu uopste neki nenadoknadivi igraci, narocito Dupovac koji je prosjek lige...
stvar je da cemo za godinu za grahovca uzeti dva tri puta vise... toliko ;)

a dali imamo novca ili ne, i toces se uvjeriti u blizoj buducnosti

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 03 jun 2014, 13:17

Dupovac prosjek :facepalm: , pa frajer konstantno jedan od boljih stopera u ligi . Čuj Cimirota prodati za 400 000 eura , pa frajer jedan od najboljih igrača u mladoj repki , konstantan i jedan od najboljih u Sarajevu, plus je jako mlad .
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 13:18

Pa eto onaj fcs neki dan rece da je za ovu sezonu 5 miliona, i da je to i za pojacanja, plate, sve sve... Ti hoces da kazes da tih 0,8 miliona ne bi odlicno popravilo situaciju. Znam da se ima para, ali nema jos uvijek da se odbijaju ponude od 400.000 eura za igraca koji je odigrao 10 dobrih utakmica u sezoni. Da si rekao 100 ili 200 milja eura, pa hajde povjerovao bih, ali ovo su ozbiljne pare koje bi svakome odlicno dosle pa i vama...

Cuj konstantno najbolji stoper, daj Bgti...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 03 jun 2014, 13:20

Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa eto onaj fcs neki dan rece da je za ovu sezonu 5 miliona, i da je to i za pojacanja, plate, sve sve... Ti hoces da kazes da tih 0,8 miliona ne bi odlicno popravilo situaciju. Znam da se ima para, ali nema jos uvijek da se odbijaju ponude od 400.000 eura za igraca koji je odigrao 10 dobrih utakmica u sezoni. Da si rekao 100 ili 200 milja eura, pa hajde povjerovao bih, ali ovo su ozbiljne pare koje bi svakome odlicno dosle pa i vama...

Cuj konstantno najbolji stoper, daj Bgti...
Nisam rekao najbolji nego , jedan od boljih . Pa eto nabroj mi 4 stopera bolje od njega ?
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jun 2014, 13:22

Treba Baju zaposliti za finansijskog direktora, vidis kako se on brine za FK Sarajevo. Treba nam jedan takav ekonom koji ce voditi računa da smo uvijek u zelenom. :clap: :lol:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 13:23

A mogu ti i naci postove gdje mu psujete, tjerate ga i sl. Ako je odigrao 10 dobrih tekmi ove sezone u vrh glave i to je sve. Trivunovic je za njega doktor fudbala a stariji 10 godina, umjesto da bude obrnuto... Ovaj makedonac je vjerujem bolji od njega, pa da je odbijena ponuda takodje kao i za Cimirota, nema teorije...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

valter22
Kontakt:

Post Postao/la valter22 » 03 jun 2014, 13:23

Sad će reći : Kerla

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 jun 2014, 13:26

Nabrojite mi 2 bolja i perspektivnija stopera u PLBIH od Dupovca...covjek kapiten Sarajeva u 22 godini... ;)
i vi ste **** i Zebu i Adilovica i Bekrica ..itd itd. :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 03 jun 2014, 13:27

Ja kao prvi nikad nisam nista rekao ruzno ni prema jednom igraču iz Sarajeva , a pogotovo ne prema kapitenu Dupovcu . On je odigrao drugu polusezonu skoro pa odlično osim onog crvenog protiv Travnika i nije napravio neki kiks veliki .
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2014, 13:29

Nigdje veze stoper, hajmo reci malo iznad prosjeka lige, uglavnom ga je vadio Trivunovic, a 100 puta ste govorili da vam Tatomirovic i Dupovac i nisu nesto skupa... Evo nasao sam jedan post o vasim misljenjima za Dupovca koji je "konstantno" jedan od boljih u ligi:
Apelujem na nekog iz uprave ili porodice Dupovac, ako čita forum, ima ovdje jedna žena, izlijeva strave izvrsno, pa na PM broj telefona
Pa Dupovac ne može igrati ni za Pofalićki! Sramota!
Mnogo je ovdje nekvalitetnih igraca prije svih nase djece koja nisu zaluzila rang Unisa a kamoli sta vise,dok god budu igrali igraci koji mozak nikad ne koriste od nas nema nista,ovdje prije svih mislim na glupog Dupovca,koji fudbal igra napamet
ovo je nasa realnost..said- ronaldo..aha bas jeste..nek ide u tri lijepe i on i suljic i debil dupovac..je.em ti i nase dizanje i ku.cenje...jedino mi je zubanovicev go teze pao od ovoga..ovo je katastrofa..
citava zadnja linija nam treba pa ne mogu da vjerujem da kakvi igraci igraju u sarajevu,vezni red onaj sunjevaric kakva krampa bolji comor od njega,pojacanja u veznom redu nam trebaju isto kreativac i jos jedan trkac sa sesarom pa ce neko od njih odigrati dupli pas koji nisam vidio u ovoj utakmici kakva zalost bezidejnost toliko sam se iznerviro da bi od muke plako ako udju u nasatavk prvenstva sa ovom odbranom i bez pojacanja u veznom redu znaci opet borba od 3-5 mjesta titula nema šanse s ovom ekipom
Ma neka nama Čmara, pardon Čomora i Dupovca, puuuuu
I ja zbog ovih igrača odgadjam iftar kod roditelja, odgađam more sa ženom i djecom????
Čomoru i Dupovcu, a pogotovo Joviću ni dragi Allah ne može pomoči a kamo li psiholog
A šta vi očekujete od Torlaka? Pored Dupovca kakav je bio večeras, ni Terry ne bi bio dobar. Jeste li svjesni da je Dupovac u par navrata uspio da sam sebe izdribla i pobjegne od lopte iako ona stoji? Zamjerate čovjeku što povlači loptu? Pa to zamjerajte veznom redu koji je bezidejan cijelu utakmicu, a onda Sedin iz tog očaja pokuša nešto uraditi.
Dupovac je presmijesan, on od onog autogola protiv Veleza nije dosao sebi, preslab u duelima a o postavljanju u igri da ne pricam
Moji dojmovi s sinoćnje utakmice i plan kako dalje:
-Jović - out
-Šunjevarić - out
-Zlatković - out
-Hadžić - out
-Čomor - out
-Dupovac – out
Dupovac - momak je od one generacije možda i najviše obećavao, al' nekad od onog autogola protiv veleža momak nije sav svoj. Levski je odigrao kako je odigrao, možda dobio i par pluseva za ta dva meča ali ruku na srce preko leđa u globalu odlično odigrane odbrane cijelog tima, on se samo nekako uklopio u to, ništa više. Ne može igrati prvu postavu.

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 03 jun 2014, 13:31

taj isti dupovac je u dzep strpo vaseg velikog prevelikog talenta hodzica, na sva tri derbija....

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 jun 2014, 13:32

Baja_Zvjerka je napisao/la:A mogu ti i naci postove gdje mu psujete, tjerate ga i sl. Ako je odigrao 10 dobrih tekmi ove sezone u vrh glave i to je sve. Trivunovic je za njega doktor fudbala a stariji 10 godina, umjesto da bude obrnuto... Ovaj makedonac je vjerujem bolji od njega, pa da je odbijena ponuda takodje kao i za Cimirota, nema teorije...

Pa negjde na vasoj temi sam procitao da je neki klub u Belgiji ,gdje je Zolotic na probi davao Zelji obestecenje od 200.000 eura i da je to Amar odbio.Pa ako ste vi odbili 200 milja eura,e pa onda me ne bi zacudilo da mi za Cimija odbijemo 1 milon eura.
Meni nije jasno znaju li ljudi kakva je situacija fins.u klubovima, pa ovako olako mlate eurima.

Sto se tice situacije kod nas,nama je najveca briga otjerati igrace koji imaju ugovore,a nisu izborili mjesto u timu. :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bilosta, Bing [Bot], bordobijeli, Hajdeee, Najprvi, Napapijri, rimljanin90, skoJaa, Varijantas8 i 67 gostiju.