Nego ovaj guster sto riga vatru i mlati glabom

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Nije tu nista cudno, znaju oni sto ne vole i mrze ljiljane.pisac je napisao/la:
A ovi ljiljani kao da su krenuli u novi krstaski pohod i zauzimanje Jerusalema.
Koji paradoks, muslimani kod nas zele ljiljane a katolici i pravoslavci to odbijaju kao djavo krts![]()
![]()
mujezin je napisao/la:Ko god mrzi ljiljane mrzi i Bosnu i takvi mogu da se sagnu pod begovu pipu
Ovo Zmajevi je smislio Marjan u onoj utakmici protiv Belgije, kako mu je to naumpalo ne znam ali sigurno mu nije inspiracija bio Husein kapetan
Pa dobro niste morali, ali hvala.Interista je napisao/la:A da mi dogovorimo ime koje pase svima recimo Principovi ljiljani
Pa to je zmaj kakav je nastao u Evropskim predkrscanskim mitovima i nije isti kao istocnjacki.R.J.W.G. je napisao/la:Bili su mi ok Zmajevi, kao poveznica sa Husein-kapetan Gradaščevićem jednom od najvažnijih ličnosti u historiji naše države, ali kada vidim ove slike zmaja koji bljuje vatru, čovjek bi pomislio da smo zemlja sa dalekog istoka.Zlatni ljiljani bi svakako bilo ljepše i unikatnije, ali obzirom da isti pokreću mnoga pitanja i da su Zmajevi odlično afirmisani u narodu teško da će postati naš glavni nadimak.
Pa valjda im je krst bio zastitni simbol a ne ljiljani....Onda bi bili ljiljanski ratovi a ne krstaskipisac je napisao/la:mujezin je napisao/la:Ko god mrzi ljiljane mrzi i Bosnu i takvi mogu da se sagnu pod begovu pipu
Ovo Zmajevi je smislio Marjan u onoj utakmici protiv Belgije, kako mu je to naumpalo ne znam ali sigurno mu nije inspiracija bio Husein kapetan
Mrze ih palestinci, jordanci, sirijci, seldzuci, sarasini i svi oni koji su ratovali protiv krstase cij je zastitni simbol bio ljiljan u svim krstaskim pohodima.
Ljiljan u heraldici predstavlja sveto trojstvo.zenicanin je napisao/la: Pa valjda im je krst bio zastitni simbol a ne ljiljani....Onda bi bili ljiljanski ratovi a ne krstaski