FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Adviser
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Adviser » 06 jun 2014, 19:53

Sretno Adžemu, nadam se da je čudotvorac :pray: :roll:

Zna li neko koju formaciju preferira, možemo li se nadati nekoj drugoj formaciji npr. 4-4-2, ili ćemo i dalje po starom Amarovom receptu?
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

jahija

Post Postao/la jahija » 06 jun 2014, 19:58

Ne znam čemu briga pa mi ćemo sa juniorima biti među prve 4 ekipe, ne sa nekim jačim i iskusnijim igračima šta Vam je pa mi imamo zlatnu djecu u juniorima koji će biti okosnica prvog tima to je pravi put kojim treba ići, i ta djeca će ginuti za svoj klub i dres tu nema ničeg vještačkog niti nečeg po interesu (novcu).
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 jun 2014, 20:26

Adžem je dingospo, vazda bio i ostao :thumbup:

sretno novom šefu strucnog štaba :salut:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 jun 2014, 20:38

Podrska Adzemu i sretno..drago mi je da je on nas novi trener...mada bilo mi je svjedno Adzem ili Sablja.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 06 jun 2014, 20:46

Hajmo sad ko prati ove mlađe kategorije malo bolje, kakva nam je formacija sa Adžemom, šta forsira sredinu, krila, sidraša naprijed ko amar? Imam neki feeling da ćemo bit drama dobri naredne godine, da će nam tim bit nabrijan maksimalno, ko prve godine kad se Amar vratio, samo ako ne izgorimo previše. Liči sve na ozbiljan projekat, trebamo dat podršku maksimalno.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 06 jun 2014, 20:59

zubanovic89 je napisao/la:Hajmo sad ko prati ove mlađe kategorije malo bolje, kakva nam je formacija sa Adžemom, šta forsira sredinu, krila, sidraša naprijed ko amar? Imam neki feeling da ćemo bit drama dobri naredne godine, da će nam tim bit nabrijan maksimalno, ko prve godine kad se Amar vratio, samo ako ne izgorimo previše. Liči sve na ozbiljan projekat, trebamo dat podršku maksimalno.

Brate da se mi ne lazemo ali to sto govoris jedosatvno nije moguce sam Amar je priznao da ovo podmladjvanje radimo iz razloga sto nemamo para i da je to jedini ispravan put znaci nevolja nas je natjerala sljedece sezone ce 3 ekipe biti dosta kvalitetnije od nas zrinjski ,siroki i sarajevo najpozitivnije u ovome svemu jest sminkanje terena i ostanak Amara .

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jun 2014, 21:14

Sretno Adzemu!Nisam optimistican!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 06 jun 2014, 21:19

Kadeti su igrali 4-5-1

Ćutahija
Rizvanović-Osmanković-Džuho-Selak
Palić-Hadžiahmetović
Ajkunić(Plakalo, Sarač)-Žerić-Behram
Mujagić

Takav je otprilike sastav bio zadnjih 10-15 utakmica. Fino su momci igrali, ali stvarno imaju i dosta, dosta kvaliteta i potencijala. Pogotovo ovih par igrača: Ćutahija, Osmanković, Hadžiahmetović, Žerić, Behram, Mujagić i još tu treba dodati Durakovića koji se tek nedavno vratio u tim, jer je bio povrijeđen, a inače je zimus bio među onima koji su potpisali ugovore. Uglavnom bekovi dosta igraju gore u napadu i stalno se ubacuju. Na sredini Hadžiahmetović dijeli lopte nenormalno i organizuje napade, Palić uglavnom siječe protivničke napade i obavlja one "prljave" poslove na sredini. Ovamo desno krilo većinom igraju Ajkunić ili Plakalo koji se jedino brzinom mogu pohvalit. Mujagić je centarfor, ima ja mislim preko 190cm u njemu, a 98. je godište. Mislim da je jedinu grešku napravio što je Behrama stavio tamo na lijevo krilo, iako on i tu igra dobro, ali mislim da bi Žerić tu bio bolji jer je nekako pokretljiviji od Behrama, dok je Behrama trebao staviti da igra desetku, jer zna sve sa loptom i može svakog na guzicu bacit sa nekim driblinzima. Nekako mi liči na Misimovića i po konstituciji i po potezima, ali neka brža verzija, jer ima neku određenu brzinu i eksplozivnost.

tm87konjic
Kontakt:

Post Postao/la tm87konjic » 06 jun 2014, 21:25

Pozdrav plava braćo, novi sam, nadamo se da ćemo se slagati. :)

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 06 jun 2014, 21:28

delpiero502 je napisao/la:Kadeti su igrali 4-5-1

Ćutahija
Rizvanović-Osmanković-Džuho-Selak
Palić-Hadžiahmetović
Ajkunić(Plakalo, Sarač)-Žerić-Behram
Mujagić

Takav je otprilike sastav bio zadnjih 10-15 utakmica. Fino su momci igrali, ali stvarno imaju i dosta, dosta kvaliteta i potencijala. Pogotovo ovih par igrača: Ćutahija, Osmanković, Hadžiahmetović, Žerić, Behram, Mujagić i još tu treba dodati Durakovića koji se tek nedavno vratio u tim, jer je bio povrijeđen, a inače je zimus bio među onima koji su potpisali ugovore. Uglavnom bekovi dosta igraju gore u napadu i stalno se ubacuju. Na sredini Hadžiahmetović dijeli lopte nenormalno i organizuje napade, Palić uglavnom siječe protivničke napade i obavlja one "prljave" poslove na sredini. Ovamo desno krilo većinom igraju Ajkunić ili Plakalo koji se jedino brzinom mogu pohvalit. Mujagić je centarfor, ima ja mislim preko 190cm u njemu, a 98. je godište. Mislim da je jedinu grešku napravio što je Behrama stavio tamo na lijevo krilo, iako on i tu igra dobro, ali mislim da bi Žerić tu bio bolji jer je nekako pokretljiviji od Behrama, dok je Behrama trebao staviti da igra desetku, jer zna sve sa loptom i može svakog na guzicu bacit sa nekim driblinzima. Nekako mi liči na Misimovića i po konstituciji i po potezima, ali neka brža verzija, jer ima neku određenu brzinu i eksplozivnost.
Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 06 jun 2014, 21:37

Željooooo je napisao/la:Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..
Na to sam i mislio, ali u žurbi sam napisao...

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 06 jun 2014, 21:41

CARSON je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Hajmo sad ko prati ove mlađe kategorije malo bolje, kakva nam je formacija sa Adžemom, šta forsira sredinu, krila, sidraša naprijed ko amar? Imam neki feeling da ćemo bit drama dobri naredne godine, da će nam tim bit nabrijan maksimalno, ko prve godine kad se Amar vratio, samo ako ne izgorimo previše. Liči sve na ozbiljan projekat, trebamo dat podršku maksimalno.

Brate da se mi ne lazemo ali to sto govoris jedosatvno nije moguce sam Amar je priznao da ovo podmladjvanje radimo iz razloga sto nemamo para i da je to jedini ispravan put znaci nevolja nas je natjerala sljedece sezone ce 3 ekipe biti dosta kvalitetnije od nas zrinjski ,siroki i sarajevo najpozitivnije u ovome svemu jest sminkanje terena i ostanak Amara .
Ne ulazim u to šta nas je natjeralo na ovo, ali smo pristupili ozbiljno, za početak poboljšali uslove za treniranje, doveli mladog i ambicioznog trenera koji je pravi željovac i imamo dobar omladinski pogon. To je extra osnova za optimizam. KK Bosna ti je na primjer isto podmladila tim jer su u dugovima pa vidi na šta su spali, a mi s druge strane pravimo temelje bez da se ruši krov. Nemoj zaboraviti da nas je ove polusezone jedino Široki nadigrao na Grbavici, a isto to Sarajevo je bilo zrelo za poraz i u kupu na Koševu i derbiju na Grbavici. Vratiće se Kvesić, Čolić, Antolović, ostaće Zeljković u sredini imamo Hasanovića (sjeti se kako je igrao protiv Viktorije dok se nije povrijedio)i minimalno jednog od dvojice Zolu ili Tomu a i Sadikovića, očekuje se ove godine da Bajić pokaže sve što zna, Stanić još nigdje nije otišao, nije to baš tako crno kao što se predstavlja.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

HercegovinaBosna
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaBosna » 06 jun 2014, 22:47

Zaista je Mulalić više zaslužio da bude trener, ali ..... ?? :roll:
Mićo je Fićo!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 06 jun 2014, 22:52

Iskreno, ne znam sta da kazem. Sta da ocekujem.
Bice kako bude.
Svakako sretno Adzemu, Zelji i nama!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 jun 2014, 23:05

Po meni, nema potrebe da puno polemisemo Ado ili Sablja.Oba su naši, sad je Adzem dobio šansu, jednoglasno na izvršnom odnoru, ali ce u narednom periodu na red doći i Mulalic.
Naprosto, procijena je da je ovaj ze nijansu u prednosti, mozda je malo stalozeniji, temeljitiji...
Sablja je fajter, cinjenica je da malo vise pali kod mlađih.
Ali sam uvjeren da su dobri oba.
Nema razloga da sa strepnjom docekujemo nastavak sezone. Imacemo dobru ekipu, ode li Zola, nece Tomo.Realno, spic je problem, Ramic vjerovatno ide u Istru, i tu se trazi rijesenje.
Buce dobro, znate da ce Amar napraviti sta treba.
Danas je isporucena nova oprema za narednu sezonu, osvjezice ekipu i ova promjena trenera.Ja sam optimista.
.

HercegovinaBosna
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaBosna » 06 jun 2014, 23:12

Svi koji su pratili rad Adžema kažu da je jako dobar ali isto koliko je on dobar toliko je Edis dobar. Gledajući kvalitet lige misljenja sam da je Mulalić imao jaču konkurenciju od Adžema i da je iz tog razloga više zaslužio, ali sad je to prazna priča.

Svakako da treba poželjeti sreću Adžemu. ;)
Mićo je Fićo!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 06 jun 2014, 23:19

Podrska Adzemu, kao sto bi podrsku od mene imao i svaki drugi trener. Valjda ce mu uprava i Amar obezbijediti kakav-takav igracki kadar da mozemo raspravljati o njegovim trenerskim kvalitetima.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 06 jun 2014, 23:35

FKZ1921 je napisao/la:Ramic vjerovatno ide u Istru, i tu se trazi rijesenje.
:tokralju: :njanjanja: :thumbup: Ništa draže nisam danas pročitao ...
Željooooo je napisao/la:Sve si dobro napisao osim formacije,to ne može biti 4-5-1,već je to 4-2-3-1..
Znači, bez promjena! :yawn: :zzz:
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

arma
Kontakt:

Post Postao/la arma » 06 jun 2014, 23:43

Treba zaganjati Nedu Turkovica...slobodan je igrac trenutno a manijak pravi...voli zelju malo je reci..a nije los igrac..valjo bi nam pravo ,visok ,jak...jos zeljino dijete:)

HercegovinaBosna
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaBosna » 06 jun 2014, 23:47

Neće Amar, Turkovića!
Mićo je Fićo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Kompromis i 38 gostiju.