FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 08 jun 2014, 23:58

mma_hz je napisao/la:Samo ser ite golubovi moji.. :mrgreen: :mrgreen: a kasnije ce biti "sta ce ovi pitari na nasoj temi" kuknjava kuknjava
Nemojte, eto vas tamo na vašoj temi, pričajte o akademijama, duplim krunama, stadionima, TOP transferima..

Samo nas zaobiđite :pray:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

centrala
Kontakt:

Post Postao/la centrala » 09 jun 2014, 08:26

Ajde SUPER znam da si budan da nespavas daj neku provjerenu :salut:
Zbog izvanredne tehnike, sjajnog vođenja lopte, efektnog driblinga i dobrog šuta, dobio je nadimak Strauß sa Grbavice i brzo postao miljenik publike.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 09 jun 2014, 08:54

centrala je napisao/la:Ajde SUPER znam da si budan da nespavas daj neku provjerenu :salut:
evo sto se tice Nede nije jos to zvucno pojacanje da kazes odmah je za prvih 11 al mislim da ce biti prva izmjena jer je ostavio dobar trag u kazahstanu i azerbejdjanu, e sada ocekujte jos najmanje 3 igraca,stoper,krilo i jos jedan spic,ima jos igraca koji se nude al u sustini ce biti igrac na kojoj nam poziciji fali taj ce se ciljano dovoditi,90%juniora izlazno godiste ce potpisati ugovor,selimovic izgleda ostaje to sam juce saznao nije 100% al jeste 90% sigurno...imena vam ne mogu govoriti,pojedini znaju strpite se do sutra eventualno do petka bi se trebalo sve znati
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2014, 09:11

NEdu stvarno ne znam ali ako struka kaže da im treba onda im vjerujem. Hoće li se desiti da neko od novih igrača ne može podnijeti pritisak igranja u Želji to mi ne znamo. Nedo je naše dijete i treba ga podržati. Isto tako već sam govorio da bi volio i da Ramić ostane. Ja nekako iz onoga što sam vidio misilm da može još puno bolje i da mu trba prilika. najviše DIni zamjeram što se njega tiče. Malo ga je koristio pogotovo kad je bilo dosta povrijeđenih i pogotovo protiv slabijih ekipa protiv kojih smo mi napadali.
Što se tiče podmlađivanja moram podržati još jednom i reći da je to pravi put. Naravno ambicije trbaju biti iste. Mislim da pogrešno shvatate ovo podmlađivanje jer to ne znači da se odustaje od borbe za trofeje, nego se malo u javnosti se spušta pritsak. Treba shvatiti da će se zbog tih omladinaca ponekad i izgubiti neki bodovi što u konačnici i može i ne mora biti presudno za titulu npr. Ne može se međutim sto posto reći favoriti smo za titulu kao ranijih godina jer to nismo. Sad bi trebali biti u borbi i normalno da ne možeš hajcati atmosferu. U podmlađivanje se ide postepeno i sigurno se neće sad odmah ubaciti u vatru 11 ili 8 juniora odjednom. Dugoročno je plan da se spusti prosjek godina a da kvalitet bude i veći. IMa osnove za takvo nešto jer koliko sam vidio naši juniori dominiraju nad ekipom koja je 4-ta na tabeli što znači da najviše mladih igrača koji su sutra spremni z aprvi tim dolazi iz Želje. Naravno ima tu i pojedinaca koje trbamo nafatati iz drugih klubova pa i iz ovog Rudara. Također titule u mladjim kategorijama ne trebaju biti prioritet. Ja bi recimo sljedeće godina odmah prebacio ovih nekoliko kadeta ( što mogu igrati i sljedeće godine za kadete BEhram, Žerić, Mujagić) da igraju za juniore. Trebalo je možda davati šansu ove godine i Gojaku i Amiru i ovim ašto su potpisali ali ne znam kakva su pravila mogu li igrati i za kadete i za juniore. TO npr u drugim sportvima može. Tako ini odmah igraju i guraju se sa jačima i toako napreduju. Mogu samo i trenirati ali svakako brže napreduju kad igraju protiv jačih od sebe. GLedao sam u subotu i npr pofato sam ko je koji igrač i moram priznati svi izgledaju dobro jer smo dominirali. Dado se ipak ističe. Za neku veću analizu bi ih morao gledati duže. Nisam samo upratio koji je Kašić? Vjeroovatno desni bek jer sam po Mulalićevom deranju skontao da su stoperi Zulčić i Memija. MOžda nisam dobro skontao. Isto tako vidim da je Pofalićki ušao u drugu ligu. Treba ove neke igrače i juniore posuditi tamo nek igraju konstantno. Adžem reče da su blizu dogovori sa još nekim mladim igračima. To je super, samo mlado treba dovoditi i ponekog starijeg da mogu djeca rasti uz njih.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2014, 09:12

kašić je koliko ja kontam lijevo krilo, osmica, omalen i sa sličnom frizurom k'o hasković (desetka) koji se po meni ističe više i od dade.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 jun 2014, 09:13

ma bolje vam je mladima davat priliku...

evo široki je u boljoj financijskoj situaciji pa nikoga nije doveo nego štopera ovog iz travnika jer je dzidic vani 6 mjeseci..vratili ove malce sto su bili na posudbama, danas prozivka i to je to..

a jos su vam i kadeti i juniori prvaci ako sam dobro upratio
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

jahija

Post Postao/la jahija » 09 jun 2014, 09:16

Kevin je napisao/la:ma bolje vam je mladima davat priliku...

evo široki je u boljoj financijskoj situaciji pa nikoga nije doveo nego štopera ovog iz travnika jer je dzidic vani 6 mjeseci..vratili ove malce sto su bili na posudbama, danas prozivka i to je to..

a jos su vam i kadeti i juniori prvaci ako sam dobro upratio
Jesu imamo dobre igrače ja sam upratio u juniora onu broj 5 na štoperu vidi se da je Edis radio na njemu pravi štoper brz i inteligentan, pa ona 20 broj taj može igrat u svakom prvom timu, pa broj 8, 10 i 11 to su pravi igrači i vidi se da je to pravi potez te treba odmah potpisati u seniorski tim.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

centrala
Kontakt:

Post Postao/la centrala » 09 jun 2014, 09:30

Ja sam isto za podmladivanje ekipe,ali daj da probamo te mlade momke zadrzati sto duze.Znam da je zbog financijske situacije to vrlo tesko ,ali ako smo recimo prosle sezone cekali ( uzimam samo za primjer malog Bajica )da proigra a on realno nije nesto puno napravio. Dobro prva je sezona u seniorima ja vjerujem da ce ove sezone biti puno bolji nemojte da odma na prvu ponudu prodajemo te mladice ako ih vec istrpimo dajte da ih bar jos jednu sezonu gledamo u punom kapacitetu.Znam da treba para ali dajte malo zadovoljstva i navijacima.

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Zbog izvanredne tehnike, sjajnog vođenja lopte, efektnog driblinga i dobrog šuta, dobio je nadimak Strauß sa Grbavice i brzo postao miljenik publike.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 09 jun 2014, 09:32

Tri godine od smrti Josipa Katalinskog

http://fkzeljeznicar.ba/tri-godine-od-s ... skog/9037/" onclick="window.open(this.href);return false;

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 09 jun 2014, 09:33

Stvarno je edis extra radio s djecom,a gledam sad bas na tekmi juniora,covjek se ne gasi,prati svaki detalj bas,nazalost nije jos htio na klupu prvog tima...Docice i njegovo vrijeme,sigurno :clap:

Prica se da je bogi tu,gotovo sigurno,bekrija nije,bar ne ove sezone.Zola i tomo su vjerovatno talnuti,sto je i za ocekivati.Neka idu dalje,zasluzili su,a u nasoj ligi ionako samo mogu obnoviti povrede i sje.bati karijeru,prije ili kasnije.
Terena sto se tice,svaka cast siljku,kad se vrate s priprema pomocni bi trebao biti gotov,dosta modernizovan,jedan veliki i jedan manji,za seve.Iza istoka ide balon sa umjetnom travom,sigurno,nije suplja,a do pocetka pl bih glavni teren bi trebao dobiti drenazu bolju,prskalice i novu travu.Znaci tereni full :thumbup:
nove reklame,jumbo plakati na istoku,pomocnim terenima,istok u funkciji...
Ne znam,mislimo li na iste igrace,ja i super,ali na isti broj igraca sigurno ;)
Svi na prozivku,pa ce biti jasnije

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2014, 09:37

ChWilla je napisao/la:kašić je koliko ja kontam lijevo krilo, osmica, omalen i sa sličnom frizurom k'o hasković (desetka) koji se po meni ističe više i od dade.
Pa ne ističe se meni Hasković nešto previše. Taj osmica je dobar, kao i 11. Šmekeri pravi, samo što onaj 11 previše carini loptu. To je Grebenar ako sam dobro upratio, ali mali ima dobru kontrolu lopte, odličan šut sa obje noge. Mislio sam da je osmica Hadžović ili tako nekako. Meni se svidio i 20 broj pravi Xavi svuda ga ima a ima i precizne brze lopte. Dado međutim tako jednostavno igra i zbog toga mi se sitče, ovi ostali su tu negdje. Svako ima taj neki nedostatak ali opet ima i dosta dobrih stvari. Dobar mi je bio i desni bek, pa i lijevi ali ne toliko kao desni. Stoperi su baš dobri.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 09 jun 2014, 09:52, ukupno mijenjano 2 puta.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2014, 09:40

to je stvar ukusa, meni hasković i mekić (20) djeluju uz dadu ubjedljivo najbolje.

11 je grebenar i jedno 3 izgledne situacije u prvom je upropastio jer zna samo lijevom. kad se namjestio da centrira lijevom nabacio je drugi gol.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 09 jun 2014, 09:47

fkzeljeznicarba je napisao/la:Tri godine od smrti Josipa Katalinskog

http://fkzeljeznicar.ba/tri-godine-od-s ... skog/9037/" onclick="window.open(this.href);return false;
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Legende nikad ne umiru
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 09 jun 2014, 10:01

Ma ova nasa djeca su pravi momci, svaka cast i kadetima i juniorima, a i njihovim trenerima. Da ne zaboravim i pionire, i oni su sampioni. :salut: :salut: :salut: BUDUCNOST NASEG KLUBA JE SVIJETLA, MADA TAMO NEKI NE MISLE TAKO (a za niih me zabo.. neka stvar :guz: :guz: :guz: :guz:). Doci ce stvari na svoje i u prvoj ekipi, ne treba brinuti. Ove nase juniore koji nece odmah igrati u prvom timu treba poslati na kaljenje, iskustvo je ZAKON. Kada bi to bili klubovi Premijer lige bilo bi super. Iskreno, volio bi da Kjosevski jednu sezonu brani negdje, da bude standardan, pa dogodine insallah na gol prvog tima. BOLJE JE NEGO BITI NA KLUPI, OBZIROM DA ANTOLOVIC BRANI DOBRO, STANDARDNO, I DA JE U OVOM TRENUTKU PRVI IZBOR. Tako ja to vidim, ne mora znaciti da sam u pravu. Zivio Zeljeznicar, zivjeli Manijaci.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 09 jun 2014, 10:07

SarajlijaTM je napisao/la:Stvarno je edis extra radio s djecom,a gledam sad bas na tekmi juniora,covjek se ne gasi,prati svaki detalj bas,nazalost nije jos htio na klupu prvog tima...Docice i njegovo vrijeme,sigurno :clap:

Prica se da je bogi tu,gotovo sigurno,bekrija nije,bar ne ove sezone.Zola i tomo su vjerovatno talnuti,sto je i za ocekivati.Neka idu dalje,zasluzili su,a u nasoj ligi ionako samo mogu obnoviti povrede i sje.bati karijeru,prije ili kasnije.
Terena sto se tice,svaka cast siljku,kad se vrate s priprema pomocni bi trebao biti gotov,dosta modernizovan,jedan veliki i jedan manji,za seve.Iza istoka ide balon sa umjetnom travom,sigurno,nije suplja,a do pocetka pl bih glavni teren bi trebao dobiti drenazu bolju,prskalice i novu travu.Znaci tereni full :thumbup:
Šta šta šta šta to za istok??? Od kad to, kako to de malo objasni :D
Btw pade mi na pamet sad jedna onako logična ideja (relativno logična :mrgreen: ) , one stolice sto su skinuli sa sjevera, slovo O zašto ne prebaciti na istok mislim da bi taman se popunilo ono par redova koliko ima.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 09 jun 2014, 10:29

zubanovic89 je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Stvarno je edis extra radio s djecom,a gledam sad bas na tekmi juniora,covjek se ne gasi,prati svaki detalj bas,nazalost nije jos htio na klupu prvog tima...Docice i njegovo vrijeme,sigurno :clap:

Btw pade mi na pamet sad jedna onako logična ideja (relativno logična :mrgreen: ) , one stolice sto su skinuli sa sjevera, slovo O zašto ne prebaciti na istok mislim da bi taman se popunilo ono par redova koliko ima.
Prijetelju, ja bi onaj istok totalno izolirao dok se ne nadju sredstva da se popravi, pa bilo to parama, kompenzacijom, guzovace, ili kako god. Do tada stavio reklamni prostor, pa ko zeli reklamu; BUJRUM. Ne kazem da ce sad firme navaliti, ali bitno je da ima prostor. Slozices se sa mnom da izgleda i jadno i tuzno, i pomalo neozbiljno za klub. Zivio Zeljeznicar, Zivjeli Manijaci.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

admirbreza
Kontakt:

Post Postao/la admirbreza » 09 jun 2014, 11:13

Pa na istoku su već godinama postavljene one konstrukcije za jumbo plakate, vjerovatno su sada našli nekoga ko će ih i platiti.
Šiljak se baš uklopio u Želju i radi onako kako smo i navikli u našem klubu, bez dizanja prašine.
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 09 jun 2014, 11:18

Letach je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:

Prijetelju, ja bi onaj istok totalno izolirao dok se ne nadju sredstva da se popravi, pa bilo to parama, kompenzacijom, guzovace, ili kako god. Do tada stavio reklamni prostor, pa ko zeli reklamu; BUJRUM. Ne kazem da ce sad firme navaliti, ali bitno je da ima prostor. Slozices se sa mnom da izgleda i jadno i tuzno, i pomalo neozbiljno za klub. Zivio Zeljeznicar, Zivjeli Manijaci.
Pa ja, al kad bi se stavile stolice i počupao korov imao bi simpatičnu tribinu za jesenju polusezonu i na proljeće kad ne pada ništa, pogotovo kad nema gostujućih navijača. Staviti istu cijenu sjevera i istoka da se s godišnjom može ući i na jednu i na drugu tribinu, ja bi prvi išao na istok kad god je fino vrijeme.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 09 jun 2014, 11:26

Vjerujm da nece biti vise ove zabrane gostujuci navijaca? Najgora odluka koja se moze donijet u fudbalu.
Sve pohvale za Siljka, radi kako treba i ja se ne brinem sve dok ima sposobni ljudi u klubu.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 09 jun 2014, 11:28

Ulazi na sjeveru za goste s moraju osposobiti, nama za istok ne trebaju bog zna kakve pare, s istoka je najbolje gledat utakmicu gore s vrha tribine

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.