BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2014, 22:51

kraljttbvb je napisao/la:Zao mi Reusa, ali mescini da mu qurcenje dodje glave... Sad ga ovako povrijedjenog treba prodati i za te pare dovesti neko beton pojacanje!
Nek' se oporavlja kod nekog drugog, vec imamo jednog Gundu, ne treba nam jos jedan ;)
:facepalm:
Sapuiza je napisao/la:Ako se dogovorio s Barcom ko ga ****, nek polomi obje noge. Vise postujem Lewu s kojim smo unaprijed sve znali i koji nije kenjao bajke od ovih koji se kletu u vjernost klubu a onda odmagle s prvom jacom ponudom.
Ja ne znam da je Reus ikad izjavio da ce ostati poslije 2015.-e a ovo ljeto sigurno nije nista dogovorio ni s Barcom niti bilo kim drugim, tako da ne vidim zbog cega ove tenzije.

Momak je samim prelaskom u BvB i odbijanjem Bayerna pokazao kako razmislja i sta mu je cilj u karijeri...ako mu je dalji cilj da igra za Barcelonu onda nek' mu je sretno jer koliko god je velika stvar igrati za BvB,sigurno nije nista manja za Barcelonu.

Jedino sto mu ja ne bi oprostio je Bayern,sto se i nadovezuje na ovo sto je pisao @keno94

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 10 jun 2014, 23:03

Daje neke neodredjene i dvosmislene izjave, a to mi ide na neku stvar.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jun 2014, 23:26

Stavi se u njegovu poziciju pa skontaj sta bi rekao...da kaze da ide imamo istu situaciju kao sa Lewatom a to ocigledno ne treba ni njemu a ni klubu.Da ostaje ne moze reci jer mu je ovako mnogo bolja startna pozicija kad su u pitanju pregovori oko novog ugovora sa BvB-om i kao treca i po meni najrealnija opcija je ta da ni on trenutno ne zna gdje ce nastaviti karijeru.

Ne treba zaboraviti da on nije bio clan BvB-a u trenutku kad su osvojene 2 titule i kup tako da on nema niti jedan znacajniji trofej u svojoj karijeri i borba za iste ce biti jedan od glavnih faktora kad bude odlucivao o nastavku karijere.Cisto sumnjam da ce otici u Barcelonu ako im ne uspije ovo sa Luis Enrique-om pa i sljedece ljeto dodje neki novi trener.Isto vazi i za Manchester i sve ostale zainteresovane kao i za BvB i njene rezultate u sljedecoj sezoni.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 11 jun 2014, 12:43

Ne znam ni ja čemu ove polemike oko toga gdje će i da li će Reus otići, čovjek ima klauzulu na koju je klub pristao i time je klub prepustio igraču da odluči da li će i kada otići nakon 2015. godine, isto kao i Gece, što se Lewata tiče, on nije imao klauzulu, ali je dvije godine prije isteka ugovora dao do znanja da neće produžiti i tu nema dalje priče. Činjenica je da BvB kao i ostali timovi iz BL sem FCB ne može zadržati najkvalitetnije igrače i finansijski biti konkurentan tajkunskim klubovima i to će trajati dokle god finansijska pravila u BL budu takva kakva jesu, odnosno dok u timu ne budu svi bez klauzula, onda će klub moći da procjenjuje da li nekoga prodati prije isteka ugovora ili ne. Ove priče kako Reusa sad treba prodati zbog povrede i slično su skroz neozbiljne.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 jun 2014, 14:53

Uživajte u igrama Reusa (za vaš klub) još ove sezone a onda :wave:

Tako to ide yebiga ...
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jun 2014, 16:24

Freiburg definiitvno ne pusta Gintera...treba ga kaparisati za sljedece ljeto.

Vidjet cemo hoce li te novce preusmjeriti na nekog drugog ili je to to za ovo ljeto.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 jun 2014, 18:06

Pale_Companion je napisao/la:Uživajte u igrama Reusa (za vaš klub) još ove sezone a onda :wave:
Ma po$erem se ja na njega. Treba to odmah prodat ovog ljeta drito iz bolnickog kreveta. :thumbup:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jun 2014, 19:01

Ma klubovi poput BVB-a , Atletica i tako sličnih (koji imaju sportski uspjeh i izvlače igrače iz naftalina, ali nemaju toliku finansijsku zaleđinu) će vjerovatno stalno imati ovakve probleme. Danas je teško privolit igrača da igra za klub samo zbog određene perspektive i ljubavi. Ljubav ide, samo uz dobre pare, a on ako klub voli, onda pristane na nešto manje para (ali to je ono baš nešto).

A kada interes pokažu klubovi poput Barce, Reala, Bayerna plus tajkunski klubovi (s tim da oni ne mogu uvijek samo parama privući igrače, ovi prvi nabrojani imaju i pare i renome) onda 90 % ostalih klubova ne može tome parirat.

A evo ako sam dobro vidio, niste ovdje spominjali, ovaj interes Deutsche bank , koji je postojao da se investira u klub, tačnije da kupe 10 % dionica. To je propalo jer se navodno nudilo nekih 23 miliona. Watzke je čini mi se trostruko više tražio. Opet ovdje neki na ovoj temi spominju problem investicija, pravila u BuLi i slično. Kod BVB-a se sada trenutno samo postavlja problem da se nađe neki investitor koji će baš krhnut dobru lovu na dionice. Npr da BVB od takvog jednog dobije 60-70 miliona, situacija bi se promjenila. Znači klub bi napredovao. E sada koliko će vam uprava biti sposobna da privuče takve investitore , to je drugi par cipela. Ja sam često govorio da u suštini uprava BVB-a radi dobar posao, ali sada po pitanju investitora bi se mogao uradit dobar posao, a tu kao da mi se i ne čine najspretnijim. Vidjet ćemo još, jer tek se sada počela vrtit priča o ulasku tako većih kompanija kao većinskih dioničara.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 jun 2014, 22:44

Nema se Reusu šta prigovorit', dečko voli BVB i uživa što igra za nas. ;) Ja nisam baš toliko siguran da on odlazi poslije sezone koja slijedi. Nema veze što ima klauzulu, ima tu i drugih stvari. Očekujem njegovo produženje ugovora. :kafa:

Što se tiče Gintera naš je sljedeće sezone 100 %. Zorc je izjavio da od transfera zasad nema ništa, ali da sljedeće sezone idemo po njegov potpis. :thumbup:
Ginter reče da ga zanima samo prelazak u BVB. Oduvijek je bio BVB fan i imao je želju da zaigra za crno-žute. :clap:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 jun 2014, 23:29

adnan24 je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Zao mi Reusa, ali mescini da mu qurcenje dodje glave... Sad ga ovako povrijedjenog treba prodati i za te pare dovesti neko beton pojacanje!
Nek' se oporavlja kod nekog drugog, vec imamo jednog Gundu, ne treba nam jos jedan ;)
:facepalm:
Decko ako vec toliko voli BVB neka u novom ugovoru pristane na klauzulu 50+ milki, pa da i BVB zaradi malo vise na njemu! Jer realno toliko i vrijedi!

Slobodno ti stavljaj facepalm smajli, ali cini se da ne vidis da smo mu mi samo prolazna stanica u karijeri ;)
Nek' odmah ide, ko ga (necu reci sta :mrgreen: ) :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 11 jun 2014, 23:52

samo po ceme ste zakljucili da Reus zeli ici iz kluba

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la JoseMourinho » 12 jun 2014, 00:15

xaves je napisao/la:samo po ceme ste zakljucili da Reus zeli ici iz kluba
bravo, pa je.bote uvreda ko najvećem dusmanu a ne djetetu kluba koji NIJE OTISO, al et tu su bosanski stručnjaci da mu unaprijed je u majku ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 jun 2014, 01:12

Realno, otkako je ReuF dosao, Borussia se ne moze sastati s trofejom. Ocajan je u deffu, neprimjetan u odlucujucim tekmama. ;) Marco Reus, RAUS! :kafa:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 jun 2014, 02:28

Hare_BvB je napisao/la: Marco Reus, RAUS! :kafa:

slika
Agieren statt reagieren

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 12 jun 2014, 06:18

Citam i kontam sve strucnjak do strucnjska...opleli po Reusu...a do skora se kleli u njega.
Spanska stampa baci bombicu u vezi Reusa...i onda strucnjaci,koji nemaju ni za kafe..pocnu pisati gluposti,a o nogometu blage veze nemaju.
Gdje pise da Reus uopste napusta Borussiu.
Jedan lik cak je otisao toliko daleko ..napisao je,sad mu treba polomit i drugu nogu i prodati ga...koje gluposti.
Kad je Borussia osvajala trofeje oni su tada spermatozoidi bili

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 12 jun 2014, 08:42

To što Reus nije jasno rekao da ide nije znak da ostaje, uostalom Šahin imao klauzulu i otišao, Gece imao klauzulu i otišao, Kagawa nije imao klauzulu i otišao, Lewat nije imao klauzulu dvije godine prije isteka ugovora dao do znanja da ide, Gundo bi uradio isto da nije bilo povrede. Ovo su činjenice, pa ne znam što bi Reus bio izuzetak, ne moram biti u pravu, ali činjenice su činjenice. Najgore od svega što zbog te klauzule nećemo moći dobiti 50 miliona koliko je Čelzi dobio za Luiza kao odbrambenog igrača, a nama tri klase otišle ili će otići za ukupno 70 miliona. Ako ode Reus, onda ostade još samo Humels za koga su zainteresovani veliki klubovi, što se ostalih tiče, za sada možemo biti mirni. Samo je činjenica da u zadnje dvije sezone niko nije eksplodirao, nema ni na vidiku novog Gecea, Lewata, Kagawe, Gundogana. Možda Imobile, Miki je uglavnom razočarao u prvoj sezoni, a Auba je ipak igrač ograničenih mogućnosti. Ostali su dostigli svoj maksimum, neki su čak i nazadovali, kao npr. Bender, a od povratka Kube i Subotića ne treba previše očekivati.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jun 2014, 11:39

Po tome da ne zeli produziti ugovor, nego ceka 2015. da ode za 35 milki, koliko mu iznosi klauzula!

Ili je to ili je merhametli, pa ne zeli da igra za vecu platu koju bi dobio novim ugovorom!

@Pale
Slika ti je "404 Not Found" ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 jun 2014, 12:28

kraljttbvb je napisao/la: Slobodno ti stavljaj facepalm smajli, ali cini se da ne vidis da smo mu mi samo prolazna stanica u karijeri ;)
Nek' odmah ide, ko ga (necu reci sta :mrgreen: ) :)
Pa onda bi trebali dovoditi igrace koji nemaju ambicije da igraju u Barceloni,Realu i ostalim velikanima...trebamo vratiti Tingu,Kringea,Buckleya i svi sretni.
Hare_BvB je napisao/la:Realno, otkako je ReuF dosao, Borussia se ne moze sastati s trofejom. Ocajan je u deffu, neprimjetan u odlucujucim tekmama. ;) Marco Reus, RAUS! :kafa:
Idi prati hokej,nije fuzbal za tebe :tralala: :tralala:

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 12 jun 2014, 12:52

Ako ode pizda je. Rođen je u Dortmundu, dijete je kluba i navodni navijač, a nije ni BVB tamo neki Gladbach ili Stoccarda već klub iz europskog vrha. Marco ima 2 opcije:
1.) nastaviti biti dio kluba koji svakim danom raste i koji je već sada konkurentan za sve najveće trofeje (a s čijim bi ga potencijalnim osvajanjem ljudi iz njegova kraja poistovjećivali i desetljećima nakon karijere), te ući u legendu simbola svog rodnog grada;
2.) otići u npr. Barcu, biti jedan od Messijevih potrčaka i osvojiti koji trofej više sa manjim vlastitim značajem, te biti jedan od mnogih usputnih prolaznika iz ere Messi-Xavi-Iniesta.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2014, 13:04

Vjerovatno opcija broj 2.
Otici u Barcu, zaraditi 3 puta vise novca i uzeti ne koji trofej nego 10-15 trofeja, sto bi ga svakako svrstalo u vrlo uspjesnog sportistu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.