Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

Nerminovic
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Nerminovic » 13 jun 2014, 01:27

Haj' sad sudija, gdje faul? :nene:
Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 01:30

Nerminovic je napisao/la:Haj' sad sudija, gdje faul? :nene:
Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
Pa dobro ljudi razumijete li se vi u pravila fudbala? Svaki kontakt sa golman u njegovom kazenon je faul u korist golmana.. :roll:

Uostalom, sve je to potvrdio Beusan.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 13 jun 2014, 01:30

Bravooo Hrvatska! Odusevljen sam igrom i zalaganjem,ali nazalost visa sila je odlucila ishod utakmice , mada je ocekivano kao i u dosadasnjim velikim smotrama ! Brazil realno tambura od ekipe iako zvoni od velikih imena !
Nadam se da velikanima bjelosvjetskog fudbala koji igraju za Argentinu nece sudija morati pravdati vrijednost :oops:
kao sto je morao Brazilcima!
NAPRIJED BOSNO, NAPRIJED HRVATSKA I DOKAZIMO DUSMANIMA DA SMO JACI !!!

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 13 jun 2014, 01:31

Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
Ti si druze kod ociju slijep. Cist faul nad golmanom.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 01:32

ma ovo je čist faul olića..
ali penal je smijurija...

nego ovaj na hrt-u, samovojska kako li, reče jedan zanimljiv podatak..

domaćin nikad nijedan nije izgubio utakmicu otvaranja, bez obzira gdje se igralo i s kim :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 13 jun 2014, 01:34

FaraonTM je napisao/la: Pa dobro ljudi razumijete li se vi u pravila fudbala? Svaki kontakt sa golman u njegovom kazenon je faul u korist golmana.. :roll:

Ne moze biti faul ako Cezar skoci na Olica.
Sto ga ne nokautira onda, i to je kontakt

jopa17
Kontakt:

Post Postao/la jopa17 » 13 jun 2014, 01:35

Marcus je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Kao sto odavno tvrdim ova trojica ne mogu zajedno u vezi igrat.Sada svi uglavnom pisu kako je Kovacic podbacio,a za to najvise kriv Kovac koji je krivo poslozio vezu.Ne ponovilo se.
Sudac preusmjerio utakmicu...penal lakrdija.Steta,moglo se ovdje uzeti makar taj bod,ali glavno je da i dalje drzimo sve u svojim rukama.
Razocarao me Rakitic,ali i to je zbog krive postavke...stavi ga iza napadaca,Vukojevica u vezu i bok.
Uglavnom,nisam nesto optimistan oko prolaska...bojim se da ce sad kukat zbog ove nepravde i kiksat sigurno jednu od ove dvije utakmice.
Upravo to, trebalo je početi sa Vukojevićem iza Modrića i Rakitića. Time bi kreativnost i trka ovog dvojca došla do izražaja jer bi im Vukojević čuvao leđa a i nebi onako lako došlo do onog prvog gola jer bi Ogi odnio i loptu i Neymara da ovaj ne bi ustao deset minuta. :rol:
Kovačića treba uvesti protiv jačih protivnika zadnjih pola sata kada je protivnička obrana načeta umorom, tu njegova lepršavost dolazi do izražaja. Kada se branimo on je beskoristan.
Kažu da je lako biti general poslije bitke ali eto to je jedino što zamjeram Kovaču. Protiv Kameruna se vraćaju i Pranjić i Badelj i Mandžo pa bi to trebalo izgledati bar 20-30% bolje.

evo da je ovaj vaš post pročito kovač ja nikad sretniji,ali bojim se da stavi brozovica umjesto ogija,npr ogi i modric dva zadnja gore rakitic koji je igro to u sevili i poharo europa ligu krila perisic i olic i u napadu ubica koja nam je falila večeras !

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 jun 2014, 01:35

IronMany je napisao/la:
Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
Moguce, ali kako ja vidim Julio Cesar gubi loptu a kontakt ima poslje toga.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2014, 01:39

PatrickBateman je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Pa dobro ljudi razumijete li se vi u pravila fudbala? Svaki kontakt sa golman u njegovom kazenon je faul u korist golmana.. :roll:

Ne moze biti faul ako Cezar skoci na Olica.
Sto ga ne nokautira onda, i to je kontakt
Pa dešavalo se da golman umjesto lopte udari protivničkog igrača, i to je opet faul za golmana jer se smatra da ga niko ne smije ometati prilikom hvatanja lopte pa makar se i taj neko slučajno našao na putu između lopte i golmana i makar bio nokautiran, faul je za golmana.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 13 jun 2014, 01:39

Ma bilo je domacinsko sudjenje.mislim da je hrvataka ostecena,pogotovo kod ponistenog gola,a I penal vala nidje veze.
Mene strah da I nama ne bude ovako.
Previse respekta od hrvata.brazil po meni nije toliko jak koliko se misli
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Marcus
Kontakt:

Post Postao/la Marcus » 13 jun 2014, 01:40

Nerminovic je napisao/la:
IronMany je napisao/la:
Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
Na prvoj snimci se vidi da je čisti prekršaj jer Olić ide svojim tijelom na ruke Cesara.
Zadnja izmjena: Marcus, dana/u 13 jun 2014, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 13 jun 2014, 01:41

Nerminovic je napisao/la:
IronMany je napisao/la:
Koja je to mafia.

[youtube][/youtube]
De ti nadji citav highlights ovog momenta pa pogledaj, a ne ovaj koji je neko isjekao lazuci samog sebe.

Ljudi svaki kontakt sa golmanom u NJEGOVOM petercu je jednostavno faul za golmana. Mozete trubit do sutra al' ova situacija je cista ko suza.

Penal nije bio, ali ovo je cisto.

Evo video gdje se bolje vidi, samo ovaj sto ga je postavio i imenovao, ne zna ni on pravila izgleda.
[youtube][/youtube]
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 13 jun 2014, 01:49

Opravdano ponisten gol, ovo je faul za sudijske seminare.

Penal smijesan. Cim vidis da sudi neki egzoticni sudija, znas kolko je sati.

FIFA je opcenito kriminalna organizacija tako da vise nisi siguran ni kad ti Englez ili Svabo sudi, a kamoli Japanc.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2014, 01:50

jopa17 je napisao/la:
Marcus je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Kao sto odavno tvrdim ova trojica ne mogu zajedno u vezi igrat.Sada svi uglavnom pisu kako je Kovacic podbacio,a za to najvise kriv Kovac koji je krivo poslozio vezu.Ne ponovilo se.
Sudac preusmjerio utakmicu...penal lakrdija.Steta,moglo se ovdje uzeti makar taj bod,ali glavno je da i dalje drzimo sve u svojim rukama.
Razocarao me Rakitic,ali i to je zbog krive postavke...stavi ga iza napadaca,Vukojevica u vezu i bok.
Uglavnom,nisam nesto optimistan oko prolaska...bojim se da ce sad kukat zbog ove nepravde i kiksat sigurno jednu od ove dvije utakmice.
Upravo to, trebalo je početi sa Vukojevićem iza Modrića i Rakitića. Time bi kreativnost i trka ovog dvojca došla do izražaja jer bi im Vukojević čuvao leđa a i nebi onako lako došlo do onog prvog gola jer bi Ogi odnio i loptu i Neymara da ovaj ne bi ustao deset minuta. :rol:
Kovačića treba uvesti protiv jačih protivnika zadnjih pola sata kada je protivnička obrana načeta umorom, tu njegova lepršavost dolazi do izražaja. Kada se branimo on je beskoristan.
Kažu da je lako biti general poslije bitke ali eto to je jedino što zamjeram Kovaču. Protiv Kameruna se vraćaju i Pranjić i Badelj i Mandžo pa bi to trebalo izgledati bar 20-30% bolje.

evo da je ovaj vaš post pročito kovač ja nikad sretniji,ali bojim se da stavi brozovica umjesto ogija,npr ogi i modric dva zadnja gore rakitic koji je igro to u sevili i poharo europa ligu krila perisic i olic i u napadu ubica koja nam je falila večeras !
I Brozovic i Badelj bi bili bolje rjesenje od ovoga sada.Tako da se stvarno nadam da ce Mateo iducu krenuti s klupe.

Faul Olica na Cesaru je definitno postojao.A najmanje se spominje situacija kod 3.gola Brazila gdje je po meni bio cisti prekrsaj na Rakiticu mislim koji nije sudjen.Bilo je jos situacija...Oliceva "ruka","zaledje" Freda i jos par sitnijih navlakusa za domacine.Stvarno lose sudjenje.

Ako nista makar mi je onaj mali smrad brazilski donio hrpu bodova na fantasyu :kafa:

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 13 jun 2014, 01:51

SiamoNoi je napisao/la:
Ako nista makar mi je onaj mali smrad brazilski donio hrpu bodova na fantasyu :kafa:
Tebi i Pletikosi. I on ga je imao na Fantasy-u. Garant mu i kapiten ekipe.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 13 jun 2014, 01:53

Šta ste se rasplakali i raskokodakali k'o kakve babe? :yawn:

Mor'o Brazil pobjediti zbog "mira u kući" i to je to. Vi ćete proći grupu (valjda) i svi sretni. :wave:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 jun 2014, 02:01

Par komentarcica : Inace generalno svaki kontat sa golmanom u 16 99% slucajeva faul. Medjutim speccifina situacija ovdje gdje se golman baca na slijepa unazad bukvalno na igraca i nema uopstekontrolu na loptom .

Znaci i da nije sudio faul bio bi u pravu. AL ova situacjia zajedno kod situacije na penalu daje sa sasvim jasnu sliku o sudjenju kao i sve 50 50 situacije koje su isle u korist Brazila. Ni u jednoj 50 5o situaciji nije dosudio u korist Hrvatske. Tipicni zavrsni turnir gdje se nekim "slucajem" uloga glavnog sudije dodijeli nekom levatu iz trecih zemalja.

Kovac je napravio kardinalne greske oko postavke igre. U pojedininm sekvencama je Hrvatska pokazala da zaista ima snage da stisne Brazil al nedovoljno iskoristeno. Druga stvar razvalju mu lijevu stranu konstantno a covjel ne radi nikakve rokade. Losa lijeva strana. Losa def vezna pozicija , los napad ... Dobri halfovi (posebno Corluka).

Moram ovo podcrtati. Koliko je samo onaj Rakitic izvikan igrac,nije mi jasno nikako. Mislim on u Barsi :wtf: Modric masina al nije mogao sam na sreedini ... Olic veoma zahvalan igrac .

Pletikosa primi dva veoma problmaticna gola ... mora da su ga dobro izstudirali da je los po zemlji. Drugi nisam dovoljno dobro vidio al prvo definitivno ne zna gdje se nalazi previse je bio udesno postavljen. Veoma lose
Fantasticna utakmica za nas .. Punu puni pouka za izvuci ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2014, 02:06

Rakitic je kao i Kovacic patio zbog postavke veznog reda.
IronMany je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Tebi i Pletikosi. I on ga je imao na Fantasy-u. Garant mu i kapiten ekipe.
I meni je kapetan :mrgreen:

Sad sam se jos sjetio i onog lakta Neymara...meni je izgledalo da je itekako s namjerom,a na kraju samo zuti.

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 13 jun 2014, 02:06

Mene nista od ovog ne zivcira koliko cinjenica da ce pletikosa i olic igrat i u sljedecoj utakmici.
Realno kovac je glup ko ****. Subasic brani u jednom monacu, al igra plete jer su oni stari suigraci. Istp vrijedi i za olu.
Eduardo ne smije igrat jer se suprotstavio mamicu, a toliko mu dugujemo.
S druge strane ono brozovic kojem je vrhunac karijere sto je igro protiv hajduka igra... I ona sranja s najavama, maminhova reklama

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 13 jun 2014, 02:08

" onclick="window.open(this.href);return false;
cist faul na Rakiticu cini mi se prije 3. gola

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.