Hrvati odigrali taktički dobro, u skladu sa svojim mogućnostima, ali ni blizu nivoa Brazila (koji može puno bolje, i siguran sam da će rasti iz utakmice u utakmicu).
Faul nad golmanom čist kao suza, dok penal nije bio. Ali nije ni lako sudiji procijeniti situaciju, jer jeste Lovren naslonio ruke, a i Fred se iskusno postavio. Međutim, na snimku se vidjelo da kontakta za jedanaesterac nije bilo.
U jednu ruku mi je drago da se ovolika zbrka digla oko penala, jer sada će sudije dosta teže karakterisati onakve situacije za najstrožiju kaznu, što svakako nama ide u korist protiv Argentinaca.
Neymar
Sa 22 godine biti vođa reprezentacije i onako maestralno igrati, naklon do poda.
Što se tiče ove skupine, nisam siguran da Hrvatska može proći grupu jer osim sjajnog dvojca u veznom redu oni i nemaju nešto puno za ponuditi. Vidjecemo kakvi su Meksikanci i Kamerunci, ali ovo što sam vidio od Hrvatske je jako spor fudbal bez puno riješenja u igri prema naprijed. Kad se Mandžo vrati to će sigurno izgledati malo bolje, ali zasad mi se ne čine dovoljno dobri da prođu grupu.
Bez obzira na to, navijam za komšije da prođu među najboljih 16.