Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog,doci

Ko prolazi grupu?

1. Brazil
270
46%
2. Hrvatska
153
26%
3. Meksiko
121
21%
4. Kamerun
43
7%

Ukupno glasova: 587

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 jun 2014, 02:09

Kako je očajan golman ovaj Pletikosa. :oops:

Hrvati odigrali taktički dobro, u skladu sa svojim mogućnostima, ali ni blizu nivoa Brazila (koji može puno bolje, i siguran sam da će rasti iz utakmice u utakmicu).

Faul nad golmanom čist kao suza, dok penal nije bio. Ali nije ni lako sudiji procijeniti situaciju, jer jeste Lovren naslonio ruke, a i Fred se iskusno postavio. Međutim, na snimku se vidjelo da kontakta za jedanaesterac nije bilo.
U jednu ruku mi je drago da se ovolika zbrka digla oko penala, jer sada će sudije dosta teže karakterisati onakve situacije za najstrožiju kaznu, što svakako nama ide u korist protiv Argentinaca. ;)

Neymar :tokralju:
Sa 22 godine biti vođa reprezentacije i onako maestralno igrati, naklon do poda.

Što se tiče ove skupine, nisam siguran da Hrvatska može proći grupu jer osim sjajnog dvojca u veznom redu oni i nemaju nešto puno za ponuditi. Vidjecemo kakvi su Meksikanci i Kamerunci, ali ovo što sam vidio od Hrvatske je jako spor fudbal bez puno riješenja u igri prema naprijed. Kad se Mandžo vrati to će sigurno izgledati malo bolje, ali zasad mi se ne čine dovoljno dobri da prođu grupu.
Bez obzira na to, navijam za komšije da prođu među najboljih 16. :thumbup:
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 13 jun 2014, 02:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 13 jun 2014, 02:11

Vi stvarno idete u krajnost.

Ono je cist faul nad golmanom, nje 50:50, nego 100% faul.

Rakitic nije los igrac, nego nije bio na svojoj poziciji. U ovakvoj formaciji on je prakticki neupotrebljiv. Trebao je Kovac staviti jednog pravog defanzivnog veznog da stiti ledja Raketi i Modricu. To bi trebao biti Vukojevic.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 13 jun 2014, 02:11

Dennis je napisao/la:Mene nista od ovog ne zivcira koliko cinjenica da ce pletikosa i olic igrat i u sljedecoj utakmici.
Realno kovac je glup ko ****. Subasic brani u jednom monacu, al igra plete jer su oni stari suigraci. Istp vrijedi i za olu.
Eduardo ne smije igrat jer se suprotstavio mamicu, a toliko mu dugujemo.
S druge strane ono brozovic kojem je vrhunac karijere sto je igro protiv hajduka igra... I ona sranja s najavama, maminhova reklama
Imas pravo za ovog Subasica. Ja sam isto misljenja da je bolji golman od Pletikose ciji refleksi su ko u mrtvog konja. Potsjeca me ova situacija na onu sa Hasagicem i kada mu je zamjena bio Begovic. :facepalm:

Eduradu je morao dati priliku, onaj Jelavic ko panj na terenu.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

jopa17
Kontakt:

Post Postao/la jopa17 » 13 jun 2014, 02:22

treba vidit kakva će sutra biti utk između kameruna i meksika,najbolje za hrvatsku da x završi !

PavelNedved
Kontakt:

Post Postao/la PavelNedved » 13 jun 2014, 02:28

Zaslužena pobjeda Brazila, uz Božiju pomoć susjedima pedala u prvoj rundi, dalje uz Selecao ide El Tri.

Sudija naklonjen domaćim igračima što je i očekivano u ovakom takmičenju, doduše vraćaju se neke stvari iz prošlosti kao ona tri žuta u jednoj tekmi za posljednjeg sveca u susjedstvu. Najveći krivac je Pletikosa koji je morao odbraniti dva od tri gola.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 jun 2014, 02:36

Iskupit ce se Pletikosa naredne dvije utakmice,on je najmanji problem.

Citam strane medije i govore kako smo dobro odigrali i kako penal NIJE postojao.Apsolutno svi svjetski mediji,suci u studijima diljem svijeta...su slozni u tome i to mi je drago da ne bi bilo opet oni Hrvati nesto umislili i kukaju i da se sad zbog tih pogresaka dobro pripazi sta ce suci raditi ostatak turnira.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 13 jun 2014, 02:49

SiamoNoi je napisao/la:I da se sad zbog tih pogresaka dobro pripazi sta ce suci raditi ostatak turnira.
izje.bat ce oni jednu po jednu malu ekipu ako bude potrebe, nece ih nista spreciti, ne brini. Je'bo Realovih 5 minuta u finalu koliko ce produziti ako mi budemo vodili protiv Argentine

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 13 jun 2014, 02:50

Ma bilo je domacinsko sudjenje.mislim da je hrvataka ostecena,pogotovo kod ponistenog gola,a I penal vala nidje veze.
Mene strah da I nama ne bude ovako.
Previse respekta od hrvata.brazil po meni nije toliko jak koliko se misli
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 13 jun 2014, 03:32

**** ga, ovaj lopovluk je bio ocekivan u korist domacina. Samo jako iduce dvije!
Svome kolegi Headu i onom brazilcu sa istocne obale Neretve koji je veceras upalio vatromet se dobro istovarim u usta i da zvacu to do kraja svjetskog ;)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 jun 2014, 07:05

Ovdje je hrvatska sama sebe pobjedila... Prvi gol covjek iscupa loptu bukvalno od 3 hrvatska igraca I doda nejmaru I ostalo je historija... Svaki iole ozbiljan golman onakve suteve mora branit.. Drugi gol, sta reci , koja smijurija je ovaj fudbal postao to je strasno... Znaci mi protiv argentine ako budemo imali tijesan rezultat sve sto treba da se desi je da neki argentinac padne u 16rcu I to je to... I kakav crni faul nad golmanom liku lopta ispala prije nego li je olic uopste napravio kontakt s njim... Mandzuka je strasno falio , razlika u kvalitetuizmedzu njega I jelavica je ogromna...vukojevic je mora igrati, trebao je taj kostolomac I krvnik na terenu... Brazil uzasan pogotovo paulinho ... Hulk uzasaan odbrana onako , napadaca kvalitetnog nemaju tako da cim nalete na neku ekipu a klase sprema I'm se potop...

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 jun 2014, 07:18

Head je napisao/la:Busi hahahah
I šta kažeš, jesu te najbliži uspjeli prepoznati kada si preko noći postao cigo.

Al' sve jadnije izgledaju ova prskanja na svaku zemlju koja igra protiv komšije/susjeda.
Daleko smo mi još od normalne sredine.

Šta reći za onakav penal ?
Fifa nagovijestila u kojem smjeru će ići Svjetsko Prvenstvo.
Ako se ovako nastavi, tj. ako ovo bude kopija onog iz 2002-e u Koreji i Japanu, neće mi biti nimalo teško prestati pratiti SP.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 13 jun 2014, 08:02

Svi strani mediji pišu o poklonjenom penalu Brazilu. Znači oštećeni smo i drugo veliko natjecanje u nizu (faul Ole nad Cesarom je pak bio i tu nema dileme i potrebe za cviljenjem). Danas se s pozornošću prati utakmica Kameruna i Mehika da vidimo u kakvom su oni stanju. Osobno smatram Mehiko većim rivalom i zato je dobro da oni idu na Brazil već u 2. kolu, dok ovi još ne mogu kalkulirati.

Igrači:
Plete - bolji golman sinoć ne bi primio 3 komada, a onaj penal... :roll:
Srna - prerezerviran, pogotovo u 1. poluvremenu
Čarli - korektno odrađeno uz par grešaka
Lovren - opet će mu nastup za reprezentaciju buditi traumatične uspomene
Vrsaljko - ugodno iznenadio
Modrić - korektno, ali od njega premalo
RakEtić - za mene najveće razočarenje utakmice
Kova - totalno se izgubio, njemu fali pozitivne drskosti
Perišić - solidan nastup
Olembe - lav
Jela - šeprtljavošću iznudio naš jedini gol

Brazilci očekivano počeli u grču, a onda na horuk, na krilima Neymara i suca ipak iščeprkaše pobjedu. Ipak, apsurdno im je suditi na osnovu ove utakmice, jer na otvaranjima se rijetko dešava da favorit briljira igrom. Njihova postavka je sasvim logična i nije teška za čitanje, ali... Ključ deffa su 2 odlična stopera i 2 terijera u sredini, dok je napadački dio igre u rukama isturenog kvarteta potpomognutog izrazito ofenzivnim bekovskim dvojcem. Naymar je centralna figura ove momčadi i bez njega oni su rang ispod najjačih. Vidljivo je da mu godi situacija u kojoj je prva zvijezda i rekao bih da se dobro nosi sa pritiskom koji mu je nametnut (a sigurno je ogroman).

Jasno je da će suci pogurati domaćina, jer FIFA zna da bi eventualno ranije ispadanje Brazila bilo "loše" za samo prvenstvo. Dobro je to sinoć netko opisao - onakav penal žućo ziher ne bi sudio da je Thiago stavio ruku na rame Olića.

Organizacija će očito biti brazilski kaotična, ali nije bed - ima to i nekog šarma.

Corinthians Arena kao Maksimir. :rol: :tokralju: :facepalm: Nakon 6 godina izgradnje. :tokralju:
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 08:10

kimbo je napisao/la:Par komentarcica : Inace generalno svaki kontat sa golmanom u 16 99% slucajeva faul. Medjutim speccifina situacija ovdje gdje se golman baca na slijepa unazad bukvalno na igraca i nema uopstekontrolu na loptom .

Znaci i da nije sudio faul bio bi u pravu. AL ova situacjia zajedno kod situacije na penalu daje sa sasvim jasnu sliku o sudjenju kao i sve 50 50 situacije koje su isle u korist Brazila. Ni u jednoj 50 5o situaciji nije dosudio u korist Hrvatske. Tipicni zavrsni turnir gdje se nekim "slucajem" uloga glavnog sudije dodijeli nekom levatu iz trecih zemalja.

Kovac je napravio kardinalne greske oko postavke igre. U pojedininm sekvencama je Hrvatska pokazala da zaista ima snage da stisne Brazil al nedovoljno iskoristeno. Druga stvar razvalju mu lijevu stranu konstantno a covjel ne radi nikakve rokade. Losa lijeva strana. Losa def vezna pozicija , los napad ... Dobri halfovi (posebno Corluka).

Moram ovo podcrtati. Koliko je samo onaj Rakitic izvikan igrac,nije mi jasno nikako. Mislim on u Barsi :wtf: Modric masina al nije mogao sam na sreedini ... Olic veoma zahvalan igrac .

Pletikosa primi dva veoma problmaticna gola ... mora da su ga dobro izstudirali da je los po zemlji. Drugi nisam dovoljno dobro vidio al prvo definitivno ne zna gdje se nalazi previse je bio udesno postavljen. Veoma lose
Fantasticna utakmica za nas .. Punu puni pouka za izvuci ...
300% netočno!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 13 jun 2014, 08:18

na stranu to sto je sudija poklonio penal hrvatskoj, al nesta sam primjetio u poslednjim godinama sto se tice ovi balkanski repki.....a to je, da svi (bosna, srbija, hrvatska) protiv ovi veliki u fudbalu odigraju sasvim solidno i dosta puta povedemo 1-0 i drzimo negdje do 50-60 minute, a onda slijedi pad ili preokret utakmice :(......da li je to samo do kondicije, da li je to mentalno pitanje ili sta vec?!?!.....gledajuci taj aspekt, ove repke bi bili svjestki/evropski prvaci da se igra samo neki 50-60 minuta :) al steta sto se igra 90 minuta, tako da na kraju uvijek slave ovi velikani...... :(

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 13 jun 2014, 08:21

NEYMAR SHOW UND "SCHWALBINHO" ZUM WM-START

Brasiliens Witz-Elfer im VIDEO

Bild. :kafa:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 jun 2014, 08:23

Kradja na otvaranju SP. Poklonjen penal, ponisten gol Hrvatske. Hrvatska ce dobiti ove predstojece dvije utakmice. Sretno komsije!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 13 jun 2014, 08:39

slika

slika

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 jun 2014, 08:48

Brazil kao kandidat za osvajaca WC sinoc igrom nije zasluzio pobjedu ali ruku na srce ni Hrvatska nije zasluzila bod.
Poveli zahvaljujuci Jelavicu, kod 2 od 3 gola obrana je reagirala smijesno. Oko 21 minute Neymar ih je provozao posteno i nakon toga se gotovo vidjeli nisu.
Penal, Lovren amaterski :tokralju:

I kasnije je ono bio cisti faul nad golmanom jer se ono sudi svugdje, no eto kad igraju "nasi" navijaci ne vide dalje od prsta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2014, 08:55

najjadniji su ovi što navijaju protiv hrvatske...
bez obzira koja repka sa druge strane bila, samo nek je protiv...

a onda se sjetim prije nekog vremena, poplava ovih koje su zadesile napaćeni narod, opet i unatoč i problemima u hrvatskoj sa istim, hrvati su prvi priskočili u pomoć sa 2 helikoptera bosni i hercegovini...

kako se samo takve stvari brzo zaboravljaju..

ne kažem, neka navija za koga god ko hoće ali realno, nema tu navijanja, čisto provociranje i likovanje zbog poraza nekog drugog...da je završilo 1:1, ili kod vodstva hrvatske, naravno, nisu se ni javljali...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.