Imamo stoperski par u vidu Zeljkovica i Bogdanovica, fali po meni jos jedan kvalitetan stoper sto je mogao biti Bogicevic. Odose Kerla i Hasanhodzic, pa je tesko ocekivati da nam 3. stoper moze biti junior koji nema vise od 60 minuta u PL. Po meni tu treba traziti jos jedno rjesenje jer je dosta kartona i povreda.
Bekovi su opet stari.
Na mjestu zadnjeg veznog sada se vidi samo Hasanovic, nemamo vise nijednog igraca njegovog profila. Mogu tu pokusati igrati i Sadikovic, Jamak, Svraka, Tomic... ali njihove karakteristike su drugacije.
Centralni vezni je pozicija sa najvise rjesenja. Svraka, Jamak, Tomic, Sadikovic. Prvi pik je Tomic, ostali imaju malo ofanzivnije zadatke.
Ofanzivni vezni je pozicija za koju se bore Jamak i Svraka, i Dado tu trazi svoju sansu. Pozicija solidno pokrivena.
Lijevo krilo moze biti Bucan, Stanic, a i Svraka se vec privikao na tu poziciju.
Desno krilo moze biti Stanic, Bajic, Selimovic ako ostane.
Nuspahic ako se dokaze moze biti koristan na obje pozicije.
Mjesto napadaca ce pokriti vjerovatno Turkovic, po potrebi ulijetat Selimovic. Ocekujemo da dodje Joco Stokic pa da ponudi dodatnu sirinu.
Kada bi ostala ova ekipa, borili bi se za titulu bez dileme. Po meni cak mozemo halaliti i odlazak jednog ili cak i dvojice igraca, bez da se pretjerano hvatamo za glavu, naravno da dodju igraci koji ce popuniti njihova mjesta.
Strpljen spasen, nadam se da ce sve proci sto bolje.