Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

no rules
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la no rules » 16 jun 2014, 13:05

Terzic je igrao ove kvalifukacije , samo je sada morao hitno na operaciju i nije mogao igrati baraz , ako bude zdrav Peric bi mogao biti MVP SP u Qataru ;)

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 16 jun 2014, 13:34

bez velike pompe, skromno na mala vrata, Dragan Marković i njegovi momci odoše na svjetsko, svaka im čast, posebno Markoviću došao je na totalno rasulo u ekipi i evo ga sad :bih:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 16 jun 2014, 13:39

Čestitke rukometašima. Pobjedili (izbacili) smo petu reprezentaciju svijeta, a nismo bili kompletni, znak da možemo dosta dogurati na svjetskom ili je sve ovo bila veća želja naših rukometaša da odu na svjetsko, vidit ćemo.

Inače, koje su se sve reprezentacije plasirale u Katar ?

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 16 jun 2014, 13:43

Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac :bih: :bih: :bih:
U Kataru cemo svakako biti ojacani igrom Terzica te moramo probati naci novog pivota uz Toromanovica.
StarMo nije skutorija...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jun 2014, 13:48

RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac :bih: :bih: :bih:
U Kataru cemo svakako biti ojacani igrom Terzica te moramo probati naci novog pivota uz Toromanovica.
Ima Građan i Halilković. Bili su dobri na onom juniorskom turniru., :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jun 2014, 13:49

RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac :bih: :bih: :bih:
Sto, sta je sa Vranjesom?
Zasto odjednom Vranjes ne valja?
Treci pivot je drugi brat Buric.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 16 jun 2014, 13:58

Unofficialpage je napisao/la:
Ima Građan i Halilković. Bili su dobri na onom juniorskom turniru., :D
Gradjan je strasan pivot,potpuno sam zaboravio na njega :damn:
Obavezno ga Markovic mora povesti na SP.
StarMo nije skutorija...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 jun 2014, 14:05

Bilo bi lijepo dočekati reprezentativce u što većem broju.
Dolaze u idealno vrijeme,nije ni rano,nije ni kasno,nije ni u ono nezgodno vrijeme kad velika većina ljudi radi.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 16 jun 2014, 14:10

bhsport je napisao/la:
Sto, sta je sa Vranjesom?
Zasto odjednom Vranjes ne valja?
Treci pivot je drugi brat Buric.
Obavlja sjajan posao u odbrani,jedan od najzasluznijih sto smo otisli na SP.
Senjamin je jos zelen.
StarMo nije skutorija...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jun 2014, 14:23

nisam ni promil sanse davao ovoj ekipi protiv jednog Islanda..medjutim ova ekipa ima dusu, ljudi su izginuli na terenu i nadoknadili svaki manjak kvaliteta..Island nas je zestoko podcijenio i zavrsio je kako je zavrsio...

a bas me zanima sta ce dusmani reci za ove momke, fudbalska reprezentacija je bosnjacka i jednonacionalna..kakva je onda ova...haman nicija koliko je paznje dobila i u medijima i u Sarajevu na tekmi pa momci izgidose za dres.

i bio je vakat da i mi odemo na jedno veliko takmicenje, sve zemlje iz ex-yu su bile tu i sila su u rukometu, ne mozemo mi biti vjeciti izrodi
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 16 jun 2014, 14:33

Nikola Prce 34

Pedja Dejanovic 32

Muhamed Toromanovi 30

Nebojsa Grahovac 30

Ivan Karacic 29

Amar Cakic 28

Dusko celica 28

Kosta Savic 27

Vladimir Vrajes 26

Alen Ovcina 25

Faruk Vrazalic 24

Senjamin Buric 24

Benjamin Buric 24

Igor Mandic 23

Marko Panic 23

Ivan Milas 22

Dejan Malinovic 22
Prosjek godina igraca koji su igrali baraz protiv Islanda 26,52
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 jun 2014, 14:33

De ljudi molim vas docekajte ih kad budu slijetali! Malo je reci da su to zasluzili. Sarajlije, iskupite se sad! :D
Ja bih rado dosao, ali sam previse daleko od Sarajeva... :S
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 16 jun 2014, 14:41

Da budem iskren kada smo izvukli Island,samo sam se nasmijao i pomislio kako opet nismo imali srece i kako cemo opet gledati rukometno prvenstvo bez nasih..Nije da toliko nisam vjerovao nasim igracima,ali jednostavno Island je Island,top 5 u svijetu,a osim toga rukomet je sport u kojem sudije mogu sta hoce a mi smo to nazalost vise puta iskusili..

ALI,ALI,ALI

Momci su iznenadili sve,apsolutno sve,i nas navijace i Island i njihove navijace..Uspjeli su nemoguce,uspjeli su otici na prvo SP.. Postavili su temelj aBd jedne od vodecih rukometnih repki na svijetu,jer osim Nikole i Toromana svi su mladi i spremni igrati jos najmanje 5-6 godina na visokom nivou..Imamo Vrazalica,Malinovica,Milasa,Bal.. ovaj Perića,Panica,Vranjesa...D

Da izdvojim nekog nema smisla,svi su bili kao jedan,htjeli samo pobjedu i prolaz bez obzira dao gol pivot ili golman..Ipak treba cestitati Markovicu,u kojeg nisam toliko vjerovao,cak sam citao neke izjave pred duele sa Islandjanima i razmisljao da li je on normalan!? Ali uspio je steci povjerenje ovih momaka,sjediniti se s njima i ovo mu je nagrada

U Kataru imam par drugova,pa nije nemoguce da odem gledati nase momke,zasluzili su

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 jun 2014, 15:04

HVALA VAM!!!!!!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 16 jun 2014, 16:00

Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jun 2014, 16:04

Jedina šteta što ovo prvenstvo nije gdje bliže. Mi kad se plasiramo baš mora biti daleko, ili Brazil ili Katar :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 jun 2014, 16:15

povratakotpisanih je napisao/la:Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.

Ako uzmemo u obzir da prosječan stanovnik BiH pored fudbala, košarke i rukometa prati još eventualno tenis, onda smo se digli na pravi nivo u svim sportovima.

Ali dobro, barem su nove generacije u dva od ova tri ekipna sporta postavile toliko željeni standard - SP i (nadamo se) EP, od 15. oktobra prošle godine i od juče će svaki izostanak sa smotre najboljih biti smatran neuspjehom (dobro, i do sada je uglavnom bio smatran neuspjehom, ali ovaj put će to biti sa pokrićem).

Rukometaši su imali najteži posao, u sportu u kojem je relativno lako ispoljiti razliku u kvaliteti (za razliku od fudbala), protiv reprezentacije koja uzima medalje ili je vrlo blizu medalja na svakom prvenstvu, u dvije (!) utakmice uspjeli su da izađu kao pobjednici. Kvota na Island se kretala između 1.03 i 1.06, to u prevodu uglavnom znači tabanje bez milosti, a znamo šta smo gledali juče. Tek ćemo u danima koji dolaze shvatiti o kolikom se podvigu zapravo ovdje radi.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jun 2014, 16:19

Kad obično bude žrijeb grupa za prvenstvo u rukometu ova raja koja to prati?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 16 jun 2014, 16:24

DukeOfWellington je napisao/la:
povratakotpisanih je napisao/la:Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.

Ako uzmemo u obzir da prosječan stanovnik BiH pored fudbala, košarke i rukometa prati još eventualno tenis, onda smo se digli na pravi nivo u svim sportovima.

Ali dobro, barem su nove generacije u dva od ova tri ekipna sporta postavile toliko željeni standard - SP i (nadamo se) EP, od 15. oktobra prošle godine i od juče će svaki izostanak sa smotre najboljih biti smatran neuspjehom (dobro, i do sada je uglavnom bio smatran neuspjehom, ali ovaj put će to biti sa pokrićem).

Rukometaši su imali najteži posao, u sportu u kojem je relativno lako ispoljiti razliku u kvaliteti (za razliku od fudbala), protiv reprezentacije koja uzima medalje ili je vrlo blizu medalja na svakom prvenstvu, u dvije (!) utakmice uspjeli su da izađu kao pobjednici. Kvota na Island se kretala između 1.03 i 1.06, to u prevodu uglavnom znači tabanje bez milosti, a znamo šta smo gledali juče. Tek ćemo u danima koji dolaze shvatiti o kolikom se podvigu zapravo ovdje radi.
Upravo sam to i htio reci, fudbal, kosarka, rukomet i tenis. Mozda malo i atletika al ne idu nama ovi individualni sportovi.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 jun 2014, 16:24

FaraonTM je napisao/la:Kad obično bude žrijeb grupa za prvenstvo u rukometu ova raja koja to prati?
Žrijeb će biti održan 20. jula u Dohi.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.