Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Terzic je igrao ove kvalifukacije , samo je sada morao hitno na operaciju i nije mogao igrati baraz , ako bude zdrav Peric bi mogao biti MVP SP u Qataru 
bez velike pompe, skromno na mala vrata, Dragan Marković i njegovi momci odoše na svjetsko, svaka im čast, posebno Markoviću došao je na totalno rasulo u ekipi i evo ga sad 
Čestitke rukometašima. Pobjedili (izbacili) smo petu reprezentaciju svijeta, a nismo bili kompletni, znak da možemo dosta dogurati na svjetskom ili je sve ovo bila veća želja naših rukometaša da odu na svjetsko, vidit ćemo.
Inače, koje su se sve reprezentacije plasirale u Katar ?
Inače, koje su se sve reprezentacije plasirale u Katar ?
- RockyMaivia
- Kontakt:
Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac
U Kataru cemo svakako biti ojacani igrom Terzica te moramo probati naci novog pivota uz Toromanovica.
U Kataru cemo svakako biti ojacani igrom Terzica te moramo probati naci novog pivota uz Toromanovica.
StarMo nije skutorija...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ima Građan i Halilković. Bili su dobri na onom juniorskom turniru.,RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac![]()
![]()
![]()
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Sto, sta je sa Vranjesom?RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac![]()
![]()
![]()
Zasto odjednom Vranjes ne valja?
Treci pivot je drugi brat Buric.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- RockyMaivia
- Kontakt:
Gradjan je strasan pivot,potpuno sam zaboravio na njegaUnofficialpage je napisao/la:Ima Građan i Halilković. Bili su dobri na onom juniorskom turniru.,RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac![]()
![]()
![]()
Obavezno ga Markovic mora povesti na SP.
StarMo nije skutorija...
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Bilo bi lijepo dočekati reprezentativce u što većem broju.
Dolaze u idealno vrijeme,nije ni rano,nije ni kasno,nije ni u ono nezgodno vrijeme kad velika većina ljudi radi.
Dolaze u idealno vrijeme,nije ni rano,nije ni kasno,nije ni u ono nezgodno vrijeme kad velika većina ljudi radi.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
- RockyMaivia
- Kontakt:
Obavlja sjajan posao u odbrani,jedan od najzasluznijih sto smo otisli na SP.bhsport je napisao/la:Sto, sta je sa Vranjesom?RockyMaivia je napisao/la:Hvala vam momci,hvala selektoru,ucinili ste me ponosnim sto sam Bosanac![]()
![]()
![]()
Zasto odjednom Vranjes ne valja?
Treci pivot je drugi brat Buric.
Senjamin je jos zelen.
StarMo nije skutorija...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
nisam ni promil sanse davao ovoj ekipi protiv jednog Islanda..medjutim ova ekipa ima dusu, ljudi su izginuli na terenu i nadoknadili svaki manjak kvaliteta..Island nas je zestoko podcijenio i zavrsio je kako je zavrsio...
a bas me zanima sta ce dusmani reci za ove momke, fudbalska reprezentacija je bosnjacka i jednonacionalna..kakva je onda ova...haman nicija koliko je paznje dobila i u medijima i u Sarajevu na tekmi pa momci izgidose za dres.
i bio je vakat da i mi odemo na jedno veliko takmicenje, sve zemlje iz ex-yu su bile tu i sila su u rukometu, ne mozemo mi biti vjeciti izrodi
a bas me zanima sta ce dusmani reci za ove momke, fudbalska reprezentacija je bosnjacka i jednonacionalna..kakva je onda ova...haman nicija koliko je paznje dobila i u medijima i u Sarajevu na tekmi pa momci izgidose za dres.
i bio je vakat da i mi odemo na jedno veliko takmicenje, sve zemlje iz ex-yu su bile tu i sila su u rukometu, ne mozemo mi biti vjeciti izrodi
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Prosjek godina igraca koji su igrali baraz protiv Islanda 26,52Nikola Prce 34
Pedja Dejanovic 32
Muhamed Toromanovi 30
Nebojsa Grahovac 30
Ivan Karacic 29
Amar Cakic 28
Dusko celica 28
Kosta Savic 27
Vladimir Vrajes 26
Alen Ovcina 25
Faruk Vrazalic 24
Senjamin Buric 24
Benjamin Buric 24
Igor Mandic 23
Marko Panic 23
Ivan Milas 22
Dejan Malinovic 22
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
De ljudi molim vas docekajte ih kad budu slijetali! Malo je reci da su to zasluzili. Sarajlije, iskupite se sad! 
Ja bih rado dosao, ali sam previse daleko od Sarajeva... :S
Ja bih rado dosao, ali sam previse daleko od Sarajeva... :S
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Da budem iskren kada smo izvukli Island,samo sam se nasmijao i pomislio kako opet nismo imali srece i kako cemo opet gledati rukometno prvenstvo bez nasih..Nije da toliko nisam vjerovao nasim igracima,ali jednostavno Island je Island,top 5 u svijetu,a osim toga rukomet je sport u kojem sudije mogu sta hoce a mi smo to nazalost vise puta iskusili..
ALI,ALI,ALI
Momci su iznenadili sve,apsolutno sve,i nas navijace i Island i njihove navijace..Uspjeli su nemoguce,uspjeli su otici na prvo SP.. Postavili su temelj aBd jedne od vodecih rukometnih repki na svijetu,jer osim Nikole i Toromana svi su mladi i spremni igrati jos najmanje 5-6 godina na visokom nivou..Imamo Vrazalica,Malinovica,Milasa,Bal.. ovaj Perića,Panica,Vranjesa...D
Da izdvojim nekog nema smisla,svi su bili kao jedan,htjeli samo pobjedu i prolaz bez obzira dao gol pivot ili golman..Ipak treba cestitati Markovicu,u kojeg nisam toliko vjerovao,cak sam citao neke izjave pred duele sa Islandjanima i razmisljao da li je on normalan!? Ali uspio je steci povjerenje ovih momaka,sjediniti se s njima i ovo mu je nagrada
U Kataru imam par drugova,pa nije nemoguce da odem gledati nase momke,zasluzili su
ALI,ALI,ALI
Momci su iznenadili sve,apsolutno sve,i nas navijace i Island i njihove navijace..Uspjeli su nemoguce,uspjeli su otici na prvo SP.. Postavili su temelj aBd jedne od vodecih rukometnih repki na svijetu,jer osim Nikole i Toromana svi su mladi i spremni igrati jos najmanje 5-6 godina na visokom nivou..Imamo Vrazalica,Malinovica,Milasa,Bal.. ovaj Perića,Panica,Vranjesa...D
Da izdvojim nekog nema smisla,svi su bili kao jedan,htjeli samo pobjedu i prolaz bez obzira dao gol pivot ili golman..Ipak treba cestitati Markovicu,u kojeg nisam toliko vjerovao,cak sam citao neke izjave pred duele sa Islandjanima i razmisljao da li je on normalan!? Ali uspio je steci povjerenje ovih momaka,sjediniti se s njima i ovo mu je nagrada
U Kataru imam par drugova,pa nije nemoguce da odem gledati nase momke,zasluzili su
- Sarajlijc@
- Kontakt:
HVALA VAM!!!!!!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jedina šteta što ovo prvenstvo nije gdje bliže. Mi kad se plasiramo baš mora biti daleko, ili Brazil ili Katar 
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ako uzmemo u obzir da prosječan stanovnik BiH pored fudbala, košarke i rukometa prati još eventualno tenis, onda smo se digli na pravi nivo u svim sportovima.povratakotpisanih je napisao/la:Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.
Ali dobro, barem su nove generacije u dva od ova tri ekipna sporta postavile toliko željeni standard - SP i (nadamo se) EP, od 15. oktobra prošle godine i od juče će svaki izostanak sa smotre najboljih biti smatran neuspjehom (dobro, i do sada je uglavnom bio smatran neuspjehom, ali ovaj put će to biti sa pokrićem).
Rukometaši su imali najteži posao, u sportu u kojem je relativno lako ispoljiti razliku u kvaliteti (za razliku od fudbala), protiv reprezentacije koja uzima medalje ili je vrlo blizu medalja na svakom prvenstvu, u dvije (!) utakmice uspjeli su da izađu kao pobjednici. Kvota na Island se kretala između 1.03 i 1.06, to u prevodu uglavnom znači tabanje bez milosti, a znamo šta smo gledali juče. Tek ćemo u danima koji dolaze shvatiti o kolikom se podvigu zapravo ovdje radi.
Kad obično bude žrijeb grupa za prvenstvo u rukometu ova raja koja to prati?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- povratakotpisanih
- Kontakt:
Upravo sam to i htio reci, fudbal, kosarka, rukomet i tenis. Mozda malo i atletika al ne idu nama ovi individualni sportovi.DukeOfWellington je napisao/la:Ako uzmemo u obzir da prosječan stanovnik BiH pored fudbala, košarke i rukometa prati još eventualno tenis, onda smo se digli na pravi nivo u svim sportovima.povratakotpisanih je napisao/la:Nemogu opisati koliko mo je drago što su naši momci uspjeli sinoć. Konačno smo se podigli na pravi nivo u svim sportovima. Nadam se da će se ovi sportski uspjesi odraziti i na ukupno stanje u našem društvu. Ako ništa drugo onda se naša omladina konačno ima u koga ugledati.
Ali dobro, barem su nove generacije u dva od ova tri ekipna sporta postavile toliko željeni standard - SP i (nadamo se) EP, od 15. oktobra prošle godine i od juče će svaki izostanak sa smotre najboljih biti smatran neuspjehom (dobro, i do sada je uglavnom bio smatran neuspjehom, ali ovaj put će to biti sa pokrićem).
Rukometaši su imali najteži posao, u sportu u kojem je relativno lako ispoljiti razliku u kvaliteti (za razliku od fudbala), protiv reprezentacije koja uzima medalje ili je vrlo blizu medalja na svakom prvenstvu, u dvije (!) utakmice uspjeli su da izađu kao pobjednici. Kvota na Island se kretala između 1.03 i 1.06, to u prevodu uglavnom znači tabanje bez milosti, a znamo šta smo gledali juče. Tek ćemo u danima koji dolaze shvatiti o kolikom se podvigu zapravo ovdje radi.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Žrijeb će biti održan 20. jula u Dohi.FaraonTM je napisao/la:Kad obično bude žrijeb grupa za prvenstvo u rukometu ova raja koja to prati?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.