Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

Ethel
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Ethel » 17 jun 2014, 11:14

Ma ja ba ko je taj Island u rukometu, zar je neko ocekivao da necemo proci :roll:

Prvi put se plasiras kao samostalna drzava u ovom sportu na Svjetsko prvenstvo i to uz nikakva ulaganja i to nije razlog za slavlje. :facepalm:

Uporedi ulaganja u rukomet Srbije, Hrvatske, Slovenije i njihovu organizaciju, pa ces mozda shvatiti da je ovaj uspjeh ravan osvajanju medalje.

Fudbalska reprezentacija je inace u grupi imala reprezentaciju iz TOP 5 u svojoj grupi, kosarkasi su prosli grupu gdje su bili kosarkaske velesile Gruzija i Latvija. (Naravno ne umanjujem njihov uspjeh koji je takodjer veliki i historijski.)

I da, ovo nije historijski uspijeh, nego historijski uspjeh ;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 17 jun 2014, 11:16

Oj cuj ovog iznad defektasa :D :D :D Koliko imas godina,majke ti?
Pa bolan,ova repka Islanda po kvalitetu u svjetskim okvirima je proporcionalna kvalitetu Argentine u fudbalu.

Sent from my LG-D605 using Tapatalk
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 jun 2014, 11:18

Kobe Bryant je napisao/la:prosvjetli me , hajde napisi 2-3 suvisle recenice kako bi "pobio" moj argument , ako tvoj bude jaci svaka cast , naj lakse se vrijedjat ili se "praviti" budala :roll:
ne prosvjetli tebe niko bolan, po tvom misljenju ovaj konacno docekani i nevjerovatno izboreni odlazak na svjetsko u rukometu protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta se ne treba proslavljati, sta ja tebi bolan vise da kazem na to sve, de svega ti najdrazeg procitaj i pokusaj dobro skontati sta ti pises i koliko omalovazavas a sta se ustvari desilo i kakav smo podvig napravili, ako ne kontas zovi nekog pred monitor da ti objasni pa onda napisi kako se ispricavas svima na pisanju tako uzasnih i fuj stvari, covjece PROTIV ISLANDA smo prosli na prvenstvo konacno, haaalo, kontas li ti to i gledas li inace ta takmicenja na kojima island razvaljuje ili si tek sad cuo za rukomet?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 17 jun 2014, 11:19

Kobe Bryant je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
A sto ??? Izvini ali Kosarkasi su postigli 2x veci uspjeh pa nije bilo slavlja ???

Imas Spaniju , Njemacku , Francusku , Skandinaviju i bivsu Jugu , i sad to treba da bude historiski uspijeh ???

Kad osvoje medelju(e) kao Hrvatska , Slovenija , Srbija Crna Gora (zene olimpijada) , onda moze slavlje :bih:

Kada bi slavili svi bi nam se smijali :roll:

Ovo SP u fudbalu je teza konkurenicja jedno 5X i to je stvarno bio historijski uspijeh , a rukomet je naravno uspijeh ali stvarno sad pretjerujete :roll:

:bih: :bih: :bih:
pojma ti nemas covjece boziji, blage veze
prosvjetli me , hajde napisi 2-3 suvisle recenice kako bi "pobio" moj argument , ako tvoj bude jaci svaka cast , naj lakse se vrijedjat ili se "praviti" budala :roll:
Hej pametni, prvi argument : pravopis nije na tvojoj strani. Prvo malo obrazovanja pa onda palamudi o rukometasima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 11:30

Ethel je napisao/la:Ma ja ba ko je taj Island u rukometu, zar je neko ocekivao da necemo proci :roll:

Prvi put se plasiras kao samostalna drzava u ovom sportu na Svjetsko prvenstvo i to uz nikakva ulaganja i to nije razlog za slavlje. :facepalm:

Uporedi ulaganja u rukomet Srbije, Hrvatske, Slovenije i njihovu organizaciju, pa ces mozda shvatiti da je ovaj uspjeh ravan osvajanju medalje.

Fudbalska reprezentacija je inace u grupi imala reprezentaciju iz TOP 5 u svojoj grupi, kosarkasi su prosli grupu gdje su bili kosarkaske velesile Gruzija i Latvija. (Naravno ne umanjujem njihov uspjeh koji je takodjer veliki i historijski.)

Sta su to Hrvatska , Slovenija i Srbija to ulozili ??? , a sta Makedonija ? :roll:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 jun 2014, 11:35

Ethel je napisao/la:Ma ja ba ko je taj Island u rukometu, zar je neko ocekivao da necemo proci :roll:

Sta su to Hrvatska , Slovenija i Srbija to ulozili ??? , a sta Makedonija ? :roll:
Ulozili su vise novca od nas sigurno, nase osnovne i srednje skole gotovo da ne rade rukomet uopste po planu i programu za razliku od ostalih zemalja svi ti nabrojani imaju klubove u Ligi prvaka i ostalim eurokupovima dok nasi klubovi jedva da imaju sredstva da igraju nasu ligu. Oni imaju igrace po najboljim svjetskim ligama, dok kod nas nije takav slucaj.
Makedonija u posljednjih nekoliko godina ima ponajboljeg igraca svijeta Kirila Lazarova (mada ne vjerujem ni da si cuo za njega).
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jun 2014, 11:42

dajte ljudi kanite se frajera,vidite da ima nekih problema.

nije ga stid pitati sta je Hrvatska ulozila u rukomet.I jos hoce da mi imamo rezultate kao oni,a nemamo ni omladinske lige.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 17 jun 2014, 11:51

Kobe Bryant je napisao/la: Sta su to Hrvatska , Slovenija i Srbija to ulozili ??? , a sta Makedonija ? :roll:
EHF Champions League

Celje,Velenje,Zagreb,Vardar,Metalurg.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 17 jun 2014, 11:53

Da malo odgovorim:

1. Što se tiće obrazovanja OS Brastvo i Jedinstvo Grbavica II , I Gimnazija Sarajevo , Arhitektonski fakultet Sarajevo.... rekao sam dosta puna na forumu kucam brzo i pravim milion i pravipisnih i gramatičkih gresaka na koje se ne osvrcem.

2. Što se tice Islanda jeste tacno da su jedna od najboljih ekipa uvijek su u vrhu mada sto se tice medalja imaju samo 2 i to srebro sa OI Peking i bronzu sa EP

3. Sada sto se tice ulaganja , onda mozes komotno u sve sfere zivota , politicari ulazu samo u svoje bankovne racune i vile, nemamo muzeja , pozorista , koncerata , dvorane ishabane i prazne....

Imali smo RK Bosna i mogli smo vise iskoristiti , bio sam na utakmicama RK Bosne u vrijeme EL , znam ko je Lazarov , znam da smo i Vardara odradjivali ....

btw. ljetujem zadnjih godina na Hvaru gdje mi je komsija Ivano Balic pricao sam malo o njihovim uspjesima , nije ni kod njih sve bajno...

Treba cestitati i nastaviti dalje a ne se zadovoljiti samo plasmanom na SP , dosta vise crnjacenja hajmo iskoristiti ovaj pozitivan stav u svim sportovima pa da napravimo konacno iskorak dalje...

Moji postovi nisu da omalovazavam plasman , bio sam svo vrijeme za vrijeme opsade Sarajeva , nedozovljam da mi se vijedja moj grad da mi neznamo docekati , ali smo zeljnji jos vise jer nam je politika sve za*ebala

Onaj snimak kada smo bili sa Madjarskom u Skenderiji i ja sam poderao svoje glasnice i pjevao "jedan si i jedina.." :bih: :bih: :bih: :bih:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 17 jun 2014, 12:00

pa cinjenica je da ne znate docekati, sam Tahirovic je rekao da je broj onih koji su docekali rukometase skoro pa sramotan
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jun 2014, 12:02

Moji postovi nisu da omalovazavam plasman , bio sam svo vrijeme za vrijeme opsade Sarajeva , nedozovljam da mi se vijedja moj grad da mi neznamo docekati
tako napisi,a ne umanjivati uspjeh repreznetacije jer ti je krivo zbog kritikovanja Sarajeva.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jun 2014, 12:05

Moji postovi nisu da omalovazavam plasman.
Kako te bolan nije stid i sramota napisati da ne omalovazavas a nekoliko postova iznad si pogazio drzavnu rukometnu selekciju.
Time si pogazio i svoj narod koji zivi za ovo malo slavlja.

Koliko god branio svoje Sarajevo, moras kad tad shvatiti da vi kao grad niste zainteresovani za drzavne selekcije. Ocigledno ste se u proslosti zasitili svega, od ekipnih do reprezentativnih sportova a nije ni cudo kad se svaki iole spektakl desavao kod vas.
Zeljo i Sarajevo jos uvijek zive i zivjece a reprezentacija ce trpiti sve dok odgovorni ne shvate da moraju istu prebaciti na neko bolje, zdravije mjesto.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:07

Nek je sramota Sarajlije uglavnom Sandzaklije
StarMo nije skutorija...

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jun 2014, 12:10

xinxee je napisao/la:kosarku u Tuzlu
Fudbal u Zenicu
Rukomet moze u neko manje mjesto
Dajte nama u Mostaru :bih: :bih: :bih:
StarMo nije skutorija...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jun 2014, 12:15

Omerbavarac je napisao/la: Zeljo i Sarajevo jos uvijek zive i zivjece a reprezentacija ce trpiti sve dok odgovorni ne shvate da moraju istu prebaciti na neko bolje, zdravije mjesto.
Ma šta žive, nemaju zajedno dvije hiljade navijača na utakmicama, bolja je posjeta na rukometu nego na Grbavici i Koševu, očigledno je da stanonvici Sarajeva ne vole sport :mrgreen: :mrgreen:

Ako će se repka rukometna negdje micati iz Sarajeva, u što ne vjerujem sad je ostvaren uspjeh pa će šminkeri navaliti u Skenderiju da ih slikaju za exkluzivu :P

ali pravo izbora bi trebali imati Visoko i Goražde pa onda ostali, al eto vidjećmo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jun 2014, 12:21

legenda reala je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la: Zeljo i Sarajevo jos uvijek zive i zivjece a reprezentacija ce trpiti sve dok odgovorni ne shvate da moraju istu prebaciti na neko bolje, zdravije mjesto.
Ma šta žive, nemaju zajedno dvije hiljade navijača na utakmicama, bolja je posjeta na rukometu nego na Grbavici i Koševu, očigledno je da stanonvici Sarajeva ne vole sport :mrgreen: :mrgreen:

Ako će se repka rukometna negdje micati iz Sarajeva, u što ne vjerujem sad je ostvaren uspjeh pa će šminkeri navaliti u Skenderiju da ih slikaju za exkluzivu :P

ali pravo izbora bi trebali imati Visoko i Goražde pa onda ostali, al eto vidjećmo
Realno i mi(mislim na Visoko i Gorazde) smo ohladili za rukometom.Tesko bi napunili dvorane protiv ove buranije sto nam salju iz saveza da igraju kod nas.
ima dosta gradova koji jedva cekaju reprezentaciju.
Zasto se protiv Islanda nije igralo u Tuzli?
Ja sam uvjeren da bi dvorana bila puna.Treba stalno mijenjati domacinstva,pogledaj kako su docekani u Vitezu,Krajini.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 17 jun 2014, 13:31

Kobe Bryant je napisao/la: Moji postovi nisu da omalovazavam plasman , bio sam svo vrijeme za vrijeme opsade Sarajeva , nedozovljam da mi se vijedja moj grad da mi neznamo docekati , ali smo zeljnji jos vise jer nam je politika sve za*ebala
Joj nemoj mi te patetike, nema grada u BiH koji nije stradao i u mom su bile najveci logori nakon drugog svjetskog rata.

Priznaj samo, nismo ih docekali kako treba i to je to.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jun 2014, 13:33

Mi napunili protiv Kipra i Grčke dvoranu, karte nisu bile baš jeftine za ove levate 8 KM i obećali nam ovi iz saveza dati i baraž, sve se dogovorilo kanton i opština su sve troškove snosili, kad dođe baraž izvukosmo Njemačku, guzica zinula za parama i odvedoše repku u Sa pred 500 ljudi, sad je pitanje hoće li naše vlasti i privrednici ikako pristati i kad bi im se ponudilo, ja lično ne bi, kad niko nije htio reprezentaciju mi smo izašli u susret i onda bagra iz saveza zalupi vrata guzicom
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 jun 2014, 13:38

Vi jednostavno morate da shvatite da je rukomet trećerazredni sport. Na globalnom nivou se igra ozbiljno u desetak država u Evropi, van Evrope pokušaji rukometa postoje samo na Arabijskom poluotoku te u Africi u Egiptu. Rukomet nije popularan sport kao fudbal i košarka da bi privlačio narodne mase. Sve ozbiljne kumometne reprezentacije svoje utakmice igraju u manjim mjestima jer ljudi dolaze zbog nacionalnog ponosa a ne isključivo radi rukometa.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 17 jun 2014, 13:46

Da Semper samo sto su ta manja mjesta u Njemackoj, Francuskoj i Spaniji veca od Sarajeva po nekoliko puta. ;)

Rekao bi covjek da se u Sarajevu igra vrhunski fudbal, kosarka i sta sve ne po vasim komentarima. Kao vi ste zasiceni i mali rukomet vam nije zanimljiv.
Sarajevo ima jedan veliki kompleks misli da je nesto vece nego sto jeste.
Zadnji popis pokazao da vas nema u 4 opstine preko 300 000 i sa ostalim okolnim da vas nema ni blizu 500 000.
To nije nikakav velegrad ni metropola.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.