Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Neutral
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Neutral » 22 jun 2014, 04:11

Svako ko kaže da Hasan nije ginuo za reprezentaciju laže ;)

Dobro pogledajte izjave tadašnjeg trenera Fuada Muzurovića u vezi Hasana. Ispao je Hasan izdajnik, a igrao je kada skoro niko i nije htio igrati.

I da se javno izvini, opet se to ne može zaboraviti.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 22 jun 2014, 04:19

Ako ćemo iskreno ja imam utisak da se Hasan II ponavlja sa Hajrovićem. A zna se ko je krivac, ovaj što se kezi nakon poraza. :evil:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jun 2014, 07:32

Edin mi je bio najdraži igrač, sa nestrpljenem očekuješ tekme Cityja i vjerovatno ću opet. Ali ono sinoć je sramota, tek sam sad vidio taj osmjeh. Kad je sudija svirao kraj, kao da mi je svijet pao, otac mi je zbog tekme u hitnoj završijoj, tlak skočio. A Edin se šetka, boli njega qrac za nama!

EDINE AKO ĆEŠ OVAKO IGRAT, MARŠ IZ REPREZENTACIJE!!!! UGEDAJ SE NA VEDADA KAKO SE BORI ZA DRES! ČOVJEK IMA MANJE ZNANJA OD TEBE ALI IMA VEĆE SRCE!
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 22 jun 2014, 09:26, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jun 2014, 09:16

Sta zamjerate Dzeki? I ja bi se cinicno ismijao nakon ovoga.
Prvo nam je cist gol ponisten, pa Papetova taktika i igraci.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 jun 2014, 09:23

SamoZeljo je napisao/la:Sta zamjerate Dzeki? I ja bi se cinicno ismijao nakon ovoga.
Prvo nam je cist gol ponisten, pa Papetova taktika i igraci.
ti se smij a pola nacije place. lika bog ti dao ako se covjek smije poslje ovake tekme ned ide u 3 pm.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 jun 2014, 09:25

Pa bas mislite da je njemu do smijanja?
Ne budite smijesni.
Skupilo mu se sve, k'o i nama.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 jun 2014, 09:34

Pišem ovo na Džekinoj stranici, a mogao bih i na bilo kojoj od igrača koje ću spomenuti ili na Papetovoj. Svejedno.

Hvala debelom Ronaldu. Hvala Gekasu. Hvala Džeki. Hvala Hajroviću. Hvala Ibiševiću. Hvala Safetu Sušiću na taktici protiv Litehštajna, Latvije 2X i jednom protiv Litvanije. Hvala svim igračima koji su izborili plasman reprezentacije na SP.

Nigerija. Dobra reprezentacija, ali su lošiji od nas. Počeli smo dobro utakmicu, čak i dali gol, dok nisu Nigerijci vidjeli da igramo bez lijevog beka. Kada se na jednoj utakmici desi da stoper (Spahić) jednom do dva puta mora pokriti rupu na beku, onda trener koriguje taj propust. Sinoć se desilo da Spaha mora stoijednom da pokriva rupu na beku i da opet igra stopera. Nigerijci su špartali našom lijevom stranom, jer je nismo ni imali. Spaha spašavao što se moglo spasiti.

Džeko dao gol-poništile sudije. Uradio ono što se od njega traži. Našao se u 4-5 prilika, ali nije pogodio. Da se nije trudio i zalagao, trčao ne bi se ni našao u prilikama. Nije Džeko kriv što su nam ljudi samo po jednoj strani napravili hiljadu proboja. Nije Džeko mogao zatvoriti tu stranu ili je morao igrati i beka.

Oba Matića su mogla vidjeti da Lulić više nema snage da sam pokriva lijevu stranu terena. Lulić igrao lijevo krilo, i eto da pomogne malo na beku? Spahić i Lulić zavaljeni.

U sredini, većinom na desnoj strani Medunjanin, Pjanić, Misimović, sva trojica ugušeni.

Onda izmjene. Izlazi raspoloženi Hajrović? Izlazi Medunjanin koji je u Izraelu naučio da igra u onakvim klimatskim uslovima. Izlazi Lulić, za kojeg sam mislio da će umrijeti na terenu, jer nije mogao igrati sam protiv kompletne desne strane Nigerije.
Ulazi Ibišević i Džeku vraća na polušpica.

Ulazi Salihović i opet sam na lijevom krilu? Opet nema beka.

Ulazi TSS, valjda amidža rekao, uđi i riješi utakmicu, postat ćeš heroj SP. Na kraju plakao, jer se riječi amidže nisu obistinile.

Džeko se na kraju smijao, vjerovatno genijalnoj postavci Safeta Sušića. TSS plače i niko mu ne prilazi da ga utješi. Što li?

Izjava genijalca Safeta Sušića:
Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?

"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".

Bičakčić nije za jake tekme, a igrao protiv Argentine?
Kolašinac u klubu igra lijevog beka, a mi utakmicu igramo bez lijevog beka. Lulić mu na krilu.

Safete ti si kralj, šah, car, genije taktike. Safete ti si svjetska trenerska klasa. Safete, HVALA TI, što je samo Asmir Begović shvatio tvoje taktičke zamisli i odigrao poziciju na koju si ga postavio.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 22 jun 2014, 09:50

Sezona 2014./2015.
Dzeko strijelac 2 gola za City.
-Jedni ga kritikuju i napominju utakmicu protiv Nigerije (u pravu su naravno)
-Drugi ga brane i govore ovim prvim da su budale, pacenici i kriticari zato sto se ne raduju covjeku koji nas je usrecio golovima za City.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 22 jun 2014, 09:54

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: ZgemboAdislic, dana/u 22 jun 2014, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 jun 2014, 09:59

Malo statistike preuzet komentar sa klix-a.

Edin Dzeko po oficijalnoj statistici u prva dva meca:
Low activity time spent (u prevodu drko kuurac) 88% (protiv NGA) i 84% (protiv ARG) prosjek 86% ili 77,4 minute po mecu
Medium activity time spent 6% (protiv NGA) i 8% (protiv ARG) prosjek 7% ili 6.3 minute po mecu
High activity time spent (u prevodu )6% (protiv NGA) i 8% (protiv ARG) prosjek 7% ili 6.3 minute po mecu znaci nas Edin Jackass je bio vrlo aktivan u prva dva meca nesto manje od 13 minuta od mogucih 180 .....i sa ovakvim glavnim napadacem posli na SP da prodjemo u drugi krug ....

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 22 jun 2014, 10:15

Ne moze Amra do podne,a od podne utakmica!!!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jun 2014, 10:37

rammstein je napisao/la:Ne mogiu presutiti a htio sam, mozda neko procita ovo pa ce jedan dobri covjek koji je uvijek bio uz svakog igraca mozda biti insajder, a ja general poslije bitke...

Početak vladavine jednog "Kapitena" pocinje onog trenutka kada je upao u prvih 11. Cudnim okolnostima dobije kapitensku traku i pravi kolo oko sebe.
Utakmica protiv jedne amaterske repke na kosevu, noc prije, u kultnom odmaralistu saajevskog javasluka i seljakluka, seljacke kreme, Bosni, 90% reprezentacije pjano ko guzica... jedan od njih zavrsava na ispumpavanju, pije se na racun saveza...
u isto vrijeme, Hasan s. tada najbolji evropski bek vec je u dubokom snu... dosao je na utakmicu da igra pritiv nekih amatera, iako vec dvije sedmice nije igrao za bajern... inace, HASAN S se odrekao bilo kakvih premija i novca od reprezentaicije...
Isti bajern salje pismo nasem doktoru gdje dolaze nalazi koji kazu da ako se pogorsa povrreda sezona mu moze doci u pitanje, ali Hasan kaze da mu daju blokadu... kada je ujutro ustao, vidno je oeceno koljeno... Hasan zove doktora i kaze mu da pokusa sa jos jednom blokadom jer osjeca boll i dalje... Trener mu u lice kaze da FOLIRA iako je isti pjan i smrdi na alkohol... ostatak ekipe vec je pripremio pricu za novinare koji su istu noc jeli i pili na racun saveza da hasan izbjegava repku i da nece da igra...
Hasan poslije druge blokade izlazi i trci po terenu, ali nakon istezanja opet se javlja bol... trazi jos pomoci od doktora i zavrsava sa cetiri blokade u nozi...
odigrao je 90 minuta u uzasnoj partiji ostatka ekipe i sramotnoj igri gdje je bio najbolji igrac... ostali su smrdili vecinom na alkohol osim njih par koji nisu izasli jer suozbiljni fudbaleri

vecerasnji najbolji igrac nigerije, inicijali E.S. je jasno porucio safetu susicu, prekaljenom strucnjaku koji igra bez jednog beka, na itakmici sa Egiptom da nece on pozivati koga on hoce , nego da se tu pitaju on i Edin Dž.
Vjerovatno mislite da lutam od Hasana doSusica, pa do Edina... Ne...
vRATIMO se do tekme sa egiptom kada smjeLI e.dz. okrecese publici, i gestikulira kako ih ne cuje, kako su manji od njega, kako je repka manja od njega.... ne cujem vas Pi.cke, glasnije, hajde... e... tad se trebalo presjeci, tad su neke sTVARI TREBALE DA SE KAZU ... ALI NISU... KAO NI U VRIJEME H.S.
doci cu do utakmice sa franuskom, gdje sam zbog poznanstva imao priliku biti uz teren kada jedan od igracasredine terena govori nasem ....... da pruzi loptu Hasanu, a ovaj mu nakon sto je nabio loptu na drugi kraj terena govori "rekli smo da njemu nema lopte danas"

Tako je reprezentativnu karijeru zavrsio nas najbolji igrac... momak kojem je na stolu lezala ponuda njemackog saveza ... njegovommenadzeru je receno da u koliko zaigra za ELF, ima zagarantovan poziv za sljedeca natjecanja ... ali ne, hasan igra za Bosnu, pjeva JEDNA SI JEDINA i najbolji je igrac u najvaznijim utakmciama

PROTIV SRBIJE NA MARAKANI
PROTIV DANSKE NA KOSEVU

dANAS,U repki imamo jednog Besica, koji nije rođen u Bosni, koji je veceras u 80-toj minuti plakao... trcao kao lud
imamo i naseg manekena koji se valja od smijeha nakon utakmice...
i nikad necu zaboraviti , kada jedan covjek rece "Sine,ne brini se kad izgubis novac, vratit ce se, kad izgubis djevojku naci ces drugu, ALI KAD IZGUBIS OBRAZ, ONDA SE ZABRINI, JER SE OBRAZ NE PERE SAPUNOM, I NE MOZE SE KUPITI"
svaka čast.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jun 2014, 10:40

Virtu4l je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Edin je lose odigrao i bilo bi mu oprosteno ali ovaj smijeh pa ovo je na cast svih onih koji su izgubili poslove, digli kredite da odu gledati repku ali i mi smo budale sta njega briga on ima mjesecno 100000 ojrica i njemu dobro. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Prvi sam napisao na ovoj temi da mu osmijeh nije potreban, ali vrijeđanje i psovke nije zaslužio, bio je i ostao naš dijamant.
+1

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jun 2014, 10:49

zgadio mi se edin zauvijek, fuj.

ja bio budala, ma neću mu nikad opet odgledat utakmicu u cityju.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 jun 2014, 11:03

Ja ne mogu opisat kolko mi se ovaj igrač sinoć zgadio, to je nevjerovatno kako mi se tako neko moze zgadit.

Bogte pa pogledam Mandzukica i Olica koji ima 35godina ljudi lete po terenu isto ose, a ovaj naš mamlaz HOOODA on se ŠEEETA. Jel ga stid, + onaj osmijeh na kraju. Neću više nikad pogledat utakmicu Citiya, nek se tamo šeta pred arapima ako smije. Fuj :puke:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 jun 2014, 11:08

IlPrincipe je napisao/la:Ja ne mogu opisat kolko mi se ovaj igrač sinoć zgadio, to je nevjerovatno kako mi se tako neko moze zgadit.

Bogte pa pogledam Mandzukica i Olica koji ima 35godina ljudi lete po terenu isto ose, a ovaj naš mamlaz HOOODA on se ŠEEETA. Jel ga stid, + onaj osmijeh na kraju. Neću više nikad pogledat utakmicu Citiya, nek se tamo šeta pred arapima ako smije. Fuj :puke:
Bravo, Mandzukic i Olic preoru teren, dok se nas maneken setka. Srce mi je znalo zaigrati par puta dok sam gledao kako se Mandzukic vraca na beka, da pomogne kolegama u odbrani, pa kontam, eh da hoce nas Dijamant ovako, pa narod bi se na tribinama na glavu bacao od euforije, ali nas Dijamant nece ni da se vrati do centra u punom sprintu, a kamoli da ucestvuje u defanzivi i da presijeca protivnicke napade. Svaka mu cast za sve sto je uradio, ali njemu neko treba ocitati bukvicu jednom za sva vremena. Pape pokusava biti prijatelj sa igracima, a od toga nema nista. Treba doci neko ko ce ih spustiti na zemlju da budu manji od makova zrna, eh tada ce igrati kako mogu, pocev od Dzeke pa do ostalih manekena, a imamo ih na izvoz. Nema te taktike koja ce manekene natjerati da ginu, samo treba cvrsta ruka, a to je Papetova najveca manja.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 22 jun 2014, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 22 jun 2014, 11:09

Lagano krenut u podmladjivanje reprezentacije.Djuturumima se zahvalit,i pocet forsirat mlade ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 jun 2014, 11:15

kakva gnjida, meni je nebitno kako je odigrao (a lose je odigrao prvenstvo, da se ne lazemo) ali mu ono smijanje na kraju utakmice i bol u qrcu ne mogu i necu halaliti nikad, nema sanse ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 22 jun 2014, 11:52

Edin je u ove dvije utakmice izgubio respekt nacije.
Bukvalno nije trcao, nije se borio, setao se terenom, pressing na protivnika nije postojao! Na licu mu se vidjelo da nije naspavan, umoran, nezainteresovan.. :thumbdown: :thumbdown:

Ja sam kao i broj drugih ocekivao dosta vise od naseg Edina, on je trebao da grize na ovom SP, a on je ga proveo setajuci se po terenu.

Ipak, za jedno hvala Edine, a to je za vrijeme koje vise necu trositi gledajuci tebe u Citiju! :puke:
G BUSSA BUSS

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 22 jun 2014, 11:52

Virtu4l je napisao/la:
Wisey je napisao/la:Pitaj bilo kojeg morona što imalo zna o ovom sportu, kad mu kažeš Bosna i Hercegovina on će reći Džeko. Ja sam na to ponosan i na tog sam našeg momka ponosan, i jedna lošija utakmica to ne može pokvariti. To je moje mišljenje, a vi možete slobodno nastaviti sa bljuvotinama zato jer se nasmijao poslije utakmice. :D
Definitivno nije bilo lijepo gledati ga u ovakvom izdanju u toku, a onda i poslije utakmice, ali još uvijek ima dovoljno kredita da mu se može progledati kroz prste.
Nema!

Mnogo više kredita ima Spahić i mnogo više je uradio za reprezentaciju nego ovaj maneken, ali ti i takvi kao ti ste uspjeli zatrovati umove mnogih pa onda za Džeku se traži opravdanje a za Spahića istog nema...LICEMJERU

I sva sreća pa se oko Mumeta i Rušioca stvorila jedna pozitivna atmosfera i ljudi su ih zavoljeli.Nadam se da neće biti poslije nekoliko grešaka "yebanje familije" i ostalo :roll:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.