Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Mozambik
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 21:49

samoposmatram je napisao/la:
Mozambik je napisao/la: Nisu isti stil napadaca.

Svako ko postavlja ovu sliku kao dokaz necega se ne razumije u nogomet ili ne poznaje Dzeku.

Dzeko se u odbranu vraca samo kod kornera, Mandzo se zna vratiti za igracem skroz u odbranu i uzeti loptu, to nije samo u reprezentaciji, on tako igra i Bayernu. Dzeko je to radio prije u Wolfsburgu, ali ne konstanto kao Mandzo.

On to sada ne moze i da hoce. Veci i tezi je od Mandze, vise se trosi od njega i onda gubi snagu i koncentraciju u zavrsnici napada.

Dzeko je bio slican Mandzi dok je bio u Wolfsburgu, al u Wolfsburgu je imao Felixa koji je napravio zvjer od njega.

Odlaskom u Englesku postao je klasicni sidras ala Van Nistelrooy, fizicki ojacao, al je izgubio brzinu i radijus kretanja.

Kazes da je fizicki ojacao, i da je tezi od Mandzukica? Hajd fino stavi i dokaze kao sto je stavio ovaj kojeg si citirao.
Za sta dokaze? Pa pogledaj ga u Wolfsburgu i sada, pogledaj radijus kretanja u Wolfsburgu i sada.

Potpuno promjenio stil igre, sad je klasicni sidras ala Van Nisterlrooy.

Druga je stvar sto ni u Wolfsburgu nije imao radijus kretanja kao Mandzo. Tako da se njih dvojica nikako ne mogu porediti, a pogotovu ovaj Edin iz Engleske i Mandzo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2014, 21:52

Mnogo je bezobrazan. Treba nam neko da ga dobro spusti na zemlju, ne znam sta je on sebi umislio, ali on nije Svjetska zvijezda. On je vrlo dobar igrac, ali nije nivo najvecih napadaca tipa Ibrahimovica, Falcaa, Suareza i tako dalje. Ne moze sebi dopustit da se ponasa kao Ibrahimovic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 21:52

Nešto čovjek razmišlja nasamo i skontaš da jedan Ibrahimović bi dao tone zlata i pare koje je zaradio da svoju karijeru zaokruži SP u Brazilu. Kako bi on tek ujedao, trčao i ganjao loptu, a naš Džeko šetka se, pušta protivničke igrače i šta sve ne. Da se samo trudio ko u City-u, da na Instagramu umjesto Selfia sa haverima i čudesa okači slike žuljeva na nogama, poderanih koljena, prljavih trenerki niko mu ne bi ni A rekao. Ali šta ćeš milioni se u City-u zarađuju, šetka se po klubovima, radi šta hoće, diže se revolucija i pobuna radi Ibričića. Može mu se Bog mu je dao i neka je, neka je on nama živ i zdrav još puno godina da uživa, putuje, slika se, ali od mene nema više respekta i ljubavi prema Dijamantu. Dok se on kezi i zahebava po terenu ljudi iz Maglaja, Topčić-Polja i drugih poplavljenih područja nemaju krova nad glavom, sve uništeno, ali i dalje ima snage i duha da uzme produžni od komšije da na starom TV ( ako ga je uspio spasiti) pogleda tog istog Džeku i kaže: " Nek meni igra BiH u Brazilu, sve se da popraviti". E zato je Džeko izgubio kredit i respect od mene, dede i nane su od penzije odvajale svaku marku da se "počaste" uz SP i našeg Džeku. Ljudi dizali kredite odvajali od usta da odu do Brazila, skupljali i štekali godinama i onda ti pojedinac uz havere pokvari čejf. Ljudi su godišnje odmore prilagodili SP da pogledaju na miru tekme, nije bitno više ni što će Ramazan za manje od 7 dana, valja postiti po vrućini, sve se može samo da mi vidimo Bosnu i našeg Dijamanta u Brazilu. A kako nam je on vratio vidjeli smo sve. :clap: :bow:

I što je najveća tuga mi nismo svjesni još svega šta nam se desilo. Ali za 5-10 god. ćemo se za glavu shvatati da smo možda mogli sa ovom generacijom igrača da ponovimo uspjeh Hrvata 98. Niko me ne može ubijediti sa onakvom igrom kroz kvalifikacije ( Džeko je bio nosilac istih sami ste rekli danas ) i u prijateljskim tekmama protiv Obale i Mexica da ne bi daleko dogurali. Ali eto pojedinci shebaše sve što se godinama gradilo radi nekog lijevog igrača koji nije trebao da ide na SP.

E moj Edine do Nigerije sam te volio ko rođenog brata, poslije nje za mene ne postojiš. :thumbdown:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 jun 2014, 21:54

Jednostavno u ekipi je doslo do zasicenja,5 godina na okupu.
Lakse je promijeniti trenera nego igrace.
1946

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 jun 2014, 21:54

Vidim ja da se on uljenio i da vise vremena trosi na fotoshopu i drkanjem preko skypa. Nevidim da je "postao" sidras. Ibisevic je sidras ali opet se vise trudi od Dzeke, cak i Van Nistelroy se trudio.

Htjeo sam ti samo ukazati na to, da kad stavis dokaze onda su manje diskusije, ovako mozemo do sutra sa istim sranjem drugim pakovanjem.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 23 jun 2014, 21:58

biskitt je napisao/la:Znaci ne mozes lose ni odigrat. Povraca mi se od "navijaca". Zbog takvih ce se k'o da gledam Dzeko oprostiti nakon svjetskog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nek' povede i Spahica.

AMIN
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 jun 2014, 22:00

Sa njegove fb stranice:

Dugo sam se dvoumio da li da išta kažem, da napišem, jer mi se nekad čini da nema smisla govoriti o osjećajima, o nadanjima, željama, frustracijama i svemu ostalom, jer će svi, ma šta god se napisalo ili reklo, imati svoju verziju istine.
E, pa imam i ja svoju, koja glasi da nijedan navijač na ovom svijetu nije želio više od mene prolaz u osminu finala SP-a. NIJEDAN!
Međutim, nismo uspjeli proći dalje, nažalost! Nismo imali ni sreće, a i neke druge stvari su bile protiv nas. Međutim, iz ovoga moramo izaći još jači, jer pobjednik se prepoznaje po tome, koliko brzo ustane, nakon pada, a mi ćemo se već protiv Irana pokušati iskupiti za propušteno, jer naša misija stvaranja jake i uticajne reprezentacije BiH tek počinje!
I sam sam razočaran, jer sam bio uvjeren da možemo otići dalje i boli me kao čovjeka, kao navijača, a još više kao sportistu, koji je sve dao i koji će uvijek davati sve za svoju zemlju, čiji sam ponosni stanovnik.
A što se tiče dušebrižnika, njih uvijek ima i uvijek će ih biti. Dobronamjernu kritiku uvijek prihvatam, kako ja, tako i moji suigrači. Argumentovanu, utemeljenu na činjenicama i od ljudi koji su realni, a ne onih koji s nestrpljenjem čekaju naš posrtaj, kako bi izašli iz rupa i krenuli u neki svoj obračun iz ličnih interesa.
Ja sam navikao na kritike, ali i na "pljuvanje", i to od onih koji su ubjeđeni da bi više od mene voljeli da sam postigao gol. Više od svih navijača zajedno, vjerujte, volio bih da sam postigao taj gol, koji će sudija priznati, i još jednom donio radost svojoj zemlji!
Ne osvrćući se na ono što je bilo, već na ono što će biti, želim istinskim navijačima poručiti kako svi do jednoga dajemo sve za reprezentaciju BiH, jer to je naša svetinja.
Izgubili smo, ali moramo dići glavu gore i nastaviti se boriti protiv svih nepravdi, svih nedaća, ali i nažalost svih dušebrižnika, koji meni lično daju dodatnu snagu u svemu ovome što se dešava.
Hvala im na tome, a još veću zahvalnost dugujemo onim istinskim navijačima, čije nas mišljenje i najviše interesuje.
Voli vas vaš Edin Džeko!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Edin Džeko

Post Postao/la JoseMourinho » 23 jun 2014, 22:02

Ne piše on po fb-u nego ima svog pr-a ligatu da mu popravlja imidž ;)

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 23 jun 2014, 22:03

ovo ligata trabunja, nema dzeko veze sa ovim tekstom.. on to vjerovatno njemu kaže samo "haj napiši nešto"..
jer sve što je napisano je previše "OPĆENITO"

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 23 jun 2014, 22:04

Da nisam gledao utakmice, pomislio bih da je ginuo po terenu.. DZeko ne seri bgti vise...
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 23 jun 2014, 22:05

uvijek nešto srceparajuće postavi, i stavio sliku gdje je čučno i gdje tuguje.. trebo je stavit onu gdje puca od smijeha sa crnjom..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 jun 2014, 22:08

slika
slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 23 jun 2014, 22:09

Ko o cemu, Dzeko o misevima i rupama. Dosadan si vise !!!
Zadnja izmjena: Adinjo, dana/u 23 jun 2014, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2014, 22:10

Kaunas je napisao/la:slika
slika
Svaka cast Edine!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 23 jun 2014, 22:11

**** li ga Midho u šupak, nešto ovako piše a igro si ko **** J*** li ti sve

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 jun 2014, 22:11

Dijamant i Idol nacije objasnio :clap: hejteri na aparatima :mrgreen:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 23 jun 2014, 22:13

Bravo Džeko, maži oči navijačima, kako smešna izjava.
Pa mene bi bilo stid ovo napisati nakon one šetnje po terenu. Pa kako te nije stid napisat da si želio pobedu a nisam nije potrčao kako treba.
Stidi se panju!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 jun 2014, 22:13

Od sada nadimak nase reprezentacije nece vise biti zmajevi nego dzeke po najvecem bh junaku :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 23 jun 2014, 22:13

a miš neće da pruži noge ako mu nije ćejf u tom trenutku..
on treba odigrat tri jake utakmice, ne mora biti sa najviše pretrčanih kilometara, ali da ukliže, da se bori, da vrši presing, e onda nek piše o miševima, prvi ću ja pojest sve što sam nasro..
al ne, frajer briše nos, češe se po mudima, neće da ide ni na šta što nije u radiusu od 3 metra od njega (NEKAD I MANJE) i onda priča o miševima.. nek potrči srcelomac, ja cu sam sebe mišem nazvat onda!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 22:14

Principatus je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:slika
slika
Svaka cast Edine!
Bravo Edine

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, Beduin, Beli98, BiH26, Bing [Bot], Google [Bot], HariTz, juka55, Kaunas, Matterhorn22, MiranGlasnic, mirsonetz, Pensioner26, PeppermintSA, skoJaa, TETRAPAK, zikerrz21 i 118 gostiju.