Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Tracy3McGrady » 24 jun 2014, 00:15

Eno Rakitic se smije, izdajnik roda, gotovo je treba i njega i Dzeku lincovati. :oops: :oops: :oops:

Fudbal je sport, a sport treba da bude fer plej i kad se gubi i kad se pobjedjuje tako da njegov osmijeh je samo lijep gest odnosno sportski kao sto i milion drugih igraca isto urade.

Ovaj GIF, de pogledajte samo gdje je Dzeko bio krenuo pa zasto je posle toga stao. Da je isao na igraca mogao bi samo faul napraviti i zaraditi nepotreban karton, jest da glupo izgleda kako je stao ali prije toga je se spremio da ide uz liniju, samo malo bolje pogledajte.

I kao takav (kao sto ga mnogi ovdje osudjuju) je bio nas najopasniji igrac, trebamo se zapitati da li smo u stanju ostaviti Dzeku na klupi??? Ko bi nam igrao? Ono realno gledajuci, Ibisevic jeste mozda agresivniji u napadu ali Dzeko je klasa od napadaca koji je u 16m ubica, to sto nas trener ne zna da postavi formaciju to je druga stvar.

I evo na sta mislim kako ne zna da postavi formaciju, kao prvo pocinjemo tekmu bez lijevog Krila, a umjesto njega igra najsporiji igrac nase repke. Kao drugo, ostavio je najjaceg trkaca i defanzivca na klupi a umjesto njega je igrao Lulic koji nikad nije bio defanzivac.

Svaka ekipa se dijeli na 8:2 ili maksimalno 7:3 (iako mi trenutno niti jedna repka ne pada na pamet sa 7:3), da pojasnim malo ove brojke. 8+2= 8 trkaca i 2 tehnicara sto je sasvim dovoljno, 3 su vec previse.

Da stvar bude jos gora, lik nam vadi 2 trkaca i dodaje jos dva tehnicara (Salihovic i Susic) i tu nam zadaje KO udarac.

Pogledajmo nasu postavu po igracima i njihovim pozicijama nakon 3 izmjene:

-----------------------------------BEgovic
Mujdza--------Sunjic------------------------Spahic--------------------
-
-----------------------Besic----------------Salihovic
--------------------Pjanic---Susic
-------------------------Misimovic
----------Dzeko-------------------------Ibisevic

Znaci nigdje krila, u sredini povredjeni Salihovic, mrtav umoran Misimovic i Susic koji realno jos nije za ovaj nivo. Znaci u sredini samo Besic i Pjanic.

Sad vi meni objasnite kako da jedan Dzeko ili bilo koji drugi igrac izgleda dobro pored ovakvih igraca.

Da ne bude zabune, nisu igraci krivi, oni su takvi i u svojim klubovima i tako citaav zivot zaradjuju pare, samo sto njihovi klupski treneri znaju napraviti dobitnu kombinaciju dok nas selektor (kojeg sam uvjek postovao) nije znao niti ce kad znati.

Kad je bio tu Kolasinac umjesto Mede a Lulic na lijevo krilo, mnogo bolje je to izgledalo jer smo imali pokretljive igrace i samim tim i Dzeko izgleda pokretljivije kad svi grizu. Eto malo se oduzi ali imalo bi se do zore sta pisati ali j edno neka nam bude jasno, moramo znati kritikovati i ostati kulturni iako nam je do placa, jer ipak je ovo fudbal i nije vrijedno da se nekom spominje famelija zbog toga. U zdravlju
Anfernee "Penny" Hardaway #1

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2014, 00:16

Ovom izjavom je samo pokazao koliko misli da je narod u Bosni glup i koliko se on pohasio i izdigao pa misli da ima pravo klasificirati ko je lažni, a ko "istinski" navijač.

Ni slijepac ne bi povjerovao u dobro poznatu floskulu "niko nije želio pobjedu više od mene", ne nakon svih video dokaza nakon utakmice.

Koga lažeš Edine, šta pokušavaš postići tim isforsiranim patriotizmom?

A opet, ko zna, možda on zaista vjeruje u ovo što je napisao, i misli da je dao sve od sebe. Ništa me ne bi iznenadilo. :oops:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 24 jun 2014, 00:18

Fudbal je više od sporta, pozz.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2014, 00:20

I neki i dalje ne shvataju da se Džeko ne kritikuje jer se misli da je on glavni krivac za poraz. Ne kritikuje se ni zbog promašenih šansi.

Kritikuje se zbog svog odnosa prema reprezentaciji i svetom dresu. Možda shvate kako to treba izgledati nakon veličanstvene predstave Meksikanaca i ostavljanja srca na terenu za svoju zemlju.

Nije Džeko kriv što je Sušić idiot, pa je uradio šta je uradio. Džeko je kriv što je sebi dao za pravo da mu to bude izgovor. "Selektor je kriv." Vjerovatno mu je selektor naredio da stoji k'o panjuga, a Bešića, Pjanića, Vedu i Hajrovića natjerao da trče njegove kilometre.

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 24 jun 2014, 00:21

Steph je napisao/la:Fudbal je više od sporta, pozz.
to je to :thumbup: :thumbup:
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 24 jun 2014, 00:23

Vjerujte Dzeki,a ne svojim ocima :!:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2014, 00:25

pinoglavi je napisao/la:Imal ijednog pozitivnog komentara na onu objavu ? :urnebes:
Dzeko legendo zabi im hat-trick oni levati nema sanse da te zaustave. Samo ih nacnite u prvih 20-tak minuta. Neka vidi cijeli svijet kako Bosna igra ljep fudbal. I da se mali Hajrovic i Besic lakse prodaju. :bih: :bih:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 24 jun 2014, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 24 jun 2014, 00:25

lolcina je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Dzeko je lose odigrao ali nije kriv za poraz.
Da je imao boljeg trenera na klupi bio bi angazovaniji. Haj ti skaci ko lud kad ti lopte ne dolaze i kad su ti ponistili gol a trener razvalio ekipu, sve izmjenio i reko im "haj sad igrajte".

Dzeko je slabo odigrao ali daleko od toga da je bio toliko los koliko pricate. Dao gol i pogodio stativu. Sta hocete vise?
Krivac je Pape.
Hajd sto je dao gol, al svaka cast za stativu! :mrgreen:
Kazu novo pravilo u Zanzibaru 3 stative = 1 gol samo jeli od istog igraca ili 3 stative opcenito? Ako je od istog igraca na konju smo, Dzeko lakse trese stative od gola. ;)
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 24 jun 2014, 00:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Jad, papak, shupak. On zna ko je isitinski, a ko lazni navijac. Kakav nizak udarac onima koji su se do jucer kleli u njega. Sramno, jadno, bijedno. Uskoro i javna humanitarna akcija...
:thumbup: :thumbup:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 jun 2014, 00:37

Eno, hrvati osmjeh do osmjeha... bice lincovani kuci. A i Mandzo je pokazao kako se igra :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 jun 2014, 00:37

IlCapitano je napisao/la:Ovom izjavom je samo pokazao koliko misli da je narod u Bosni glup i koliko se on pohasio i izdigao pa misli da ima pravo klasificirati ko je lažni, a ko "istinski" navijač.
Narod ovdje jeste glup. I ovo mu je bio dobar potez. Proci ce kod dosta ljudi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 24 jun 2014, 00:40

Greivis je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Ovom izjavom je samo pokazao koliko misli da je narod u Bosni glup i koliko se on pohasio i izdigao pa misli da ima pravo klasificirati ko je lažni, a ko "istinski" navijač.
Pa vidi komentare na facebooku. :crazy:

I to 90% žena :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 jun 2014, 00:44

.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 25 jun 2014, 17:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 jun 2014, 00:49

Steph je napisao/la:
Greivis je napisao/la: Narod ovdje jeste glup. I ovo mu je bio dobar potez. Proci ce kod dosta ljudi.
Pa vidi komentare na facebooku. :crazy:

I to 90% žena :mrgreen:
Zene i njihovo komentarisanje je posebna prica. :urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 24 jun 2014, 00:50

bparena je napisao/la:
let3 je napisao/la:Dijamant i Idol nacije objasnio :clap: hejteri na aparatima :mrgreen:
NEK ON DOBRO ****** SVIM PRAVIM I NEPRAVIM NAVIJACIMA. KO JE ON DA DIJELI NAVIJACE. JA SAM I PRAVI I KRIVI NAVIJAC I PRATIM FUDBAL 40 god I ON DA MENI GOVORI KO JE KAKAV. NEK DJELI NAVIJACE NA EDINOVE PUSACE I ONE KOJI VOLE BIH A ZABOLE IH ZA TOG ISTOG KLOCONJU..... VOLIO BIH DA UMISLJENI MANEKEN (vidi baner) OVO CITA I NEK CITA I NEK IDE U MP3.... MI VOLIMO BIH ZABOLI ME ZA OHOLOG MANEKENA... ALI ...

Ne treba zaboraviti sta je uradio do sada ali ni zaboraviti da je u zadnjoj minuti MORAO samo ubaciti u praznu mrezu i sad bi sve bilo drugacije. OD KAD SE EDIN RODIO NIJE BILO BITNIJI GOL - NAJBITNIJI GOL, NAJVECI GOL, GOL KOJI NAS OSTAVLJA NA SP. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiii urlo bi do nebaaaaaaaaaaaaaaa od tuge sad - a njemu do pos*anog dresa Nigerije i smijeha. Nek on kulira nas - nek' on misli da smo mu mi dusmani, Kud srece da je drugacije - Ako on misli da ga ljudi ne vole. Ma zasto bi to bilo - sta mene briga sta bi on volio i koliko bi volio. Volim BiH i ovaj san sto smo imali. Ostao je mali ali san i tuga i zal i sve ono svakome od nas pomalo podijeljeno - da nas boli, da smo tuzni, da nas razjeda do kosti. A samo malo nam je falilo. U zraku do neba se "cuo" uzdah i urlik tuznog Bosanca i Hercegovca a njemu osmijeh na licu. Ko je taj da je veci od te tuge ? Edin ???? Ne budi smijesan u ovom bolu. Dzeko je nebitan (on nek se smije - osto mu je MC ybgaon)... volim te Bosno - volim i ovaj bol u grudima jer znam da volim od srca ... On nikada nece znati kako to boli jer svojim oholim hodom pokazuje da mu nismo bitni... Nece igrati - ne mora - ko ga ybe ako nece - ipak je Vedo zabio Argentini na SP na Marakani u Brazilu. Neprocjenjivo. Vedo nas skromni biseru.....
E posto je Barbarez kandidat za trenera, hoce li tebe staviti kao pomocnika ako bude izabran za selektora?
a... pehari su tu

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 jun 2014, 00:51

pazi statusa u klocine ko Mesa Selimovicu u svom prime-u :urnebes:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 jun 2014, 00:52

Ne trebam ja - nek tebe postavi. Vaha je nas izbor...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 jun 2014, 00:52

Ajax je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Imal ijednog pozitivnog komentara na onu objavu ? :urnebes:
Dzeko legendo zabi im hat-trick oni levati nema sanse da te zaustave. Samo ih nacnite u prvih 20-tak minuta. Neka vidi cijeli svijet kako Bosna igra ljep fudbal. I da se mali Hajrovic i Besic lakse prodaju. :bih: :bih:
Kakav cijeli svijet, nikog ova utakmica ne zanima osim nas i irance.
Argentina-Nigerija igraju u isto vrijeme i svi ce to gledati. Svijet voli pobjednike...
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 24 jun 2014, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 24 jun 2014, 00:52

Dzeko se ocito nemoze nositi sa kritikama..naviko je da ga svi mazimo i velicamo.Zaboravio je da velike zvijezde imaju uspone i padove..zivot jednog velikog sportiste nije bas lagan.Raja i novinari jedva cekaju kiks da malo laprdaju.Meni ce Dzeko uvijek biti drag,al i on mora poraditi na sebi.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2014, 00:53

Greivis je napisao/la:
Da, tek sam poslije to vidio.

Glavni "argumenti" su naravno "Džeko nas je odveo na SP" i "Kako vas nije stid vrijeđati takvog patriotu".

Over and out. :roll:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, CAGarfia, Celtic, Google Adsense [Bot], HariTz, Kaunas, Proximic, Sveti, zikerrz21 i 84 gosta.