Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 26 jun 2014, 15:32

Head je napisao/la: Sve stoji, ali i sam znas da Pape uopste nije los covjek niti zlo kojim ga zele pojedinci prikazati..
Slazem se da Pape nije zlo. Ali radi neke pocetnicke greske to znas i ti sam. Kada bi ja nekako znao da se covjek uci iz svojih gresaka. Da nikad vise nece odigrat brez ljevog beka. Kada bi znao da ce nastavit da forsira 4-2-3-1 protiv jacih timova. Kada bi znao da ce pozvat M. Vrancica, Prcica , Arslanagica i ostale talente i dati im postenu sansu da se nametnu. Kada bi znao da Hadzica nece nikad vise pozvat i da Vrsajevica nece gurati protiv jacih ekipa Ja bi mu mozda dao jos jednu sansu. Naravno osim ako nas nebi preuzeo VAHA. Kao sto mnogi govore nas tim je toliko jak da nam on skoro pa i ne treba. Samo da nas ne unistava sa svojim " taktikama " i nepozivanjem novih igraca. Ali kako znati da nas Pape nece opet ukopat sa svojim potezima, kako ??

Ipak covjek ima neki kostur koji ce nadgradit. Ako nas preuzme Dusko biti ce to neki novi klinci. Niva filozofija. 3-5-2 vjerovatno. Koji i nije bas idealan za nase igrace. Nigdje nepise da ce ga Dzeko i ostali igraci prihvatiti otvorenih ruku. Znaci to je riziko. Pa covjek je napustio utakmicu 20 min prije kraja protiv Vojvodine. Kada su izgubili 3:0.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 jun 2014, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 jun 2014, 15:32

Njemu je falilo vise muda i autorita ali i podrske svih nas.Ostalo je sve imao.
1946

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 26 jun 2014, 15:34

Head je napisao/la:Njemu je falilo vise muda i autorita ali i podrske svih nas.Ostalo je sve imao.
a sta to sve ? Dobre igrace je imao ali to nije njegova zasluga...Nije imao muda,autoriteta,strucnosti ! Pa sta jeste ? Druze,razumijem ja da si ti navijac Sarajeva,i ja sam ali zasto braniti covjeka kojeg se ne moze odbraniti samo zbog toga ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 jun 2014, 15:42

mirzatele je napisao/la:
Head je napisao/la:Njemu je falilo vise muda i autorita ali i podrske svih nas.Ostalo je sve imao.
a sta to sve ? Dobre igrace je imao ali to nije njegova zasluga...Nije imao muda,autoriteta,strucnosti ! Pa sta jeste ? Druze,razumijem ja da si ti navijac Sarajeva,i ja sam ali zasto braniti covjeka kojeg se ne moze odbraniti samo zbog toga ?
Nema to nikakve veze sto sam navijac Sarajeva.
Prva stvar kritikovo sam ja Susica bruku puta i smatram da treba otici.
Ne zelim da se provlaci prica o njemu kao o nekom hidrocefalusu koji je zlo ove reprezentacije i simbol svega loseg.

Dakle da rezimiramo.

Dobre strane.

-Statisticki najbolji selektor kojeg je Bosna imala u svojoj historiji.
-Osim igracke karijere u kojoj mu se nema sta prigovoriti postoa jei jedini trener koji je uspio odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmicenje.
-Promovisao par igraca.
-Bio korektan i prema medijima i prema naviajcima.
-Za vrijeme njegovog vladanja ostvarili smo do tad najbolji plasman na Fifinoj ljestvici ikada.
-Bili smo u prvom jakosnom sesiru na izvlacenju grupa za EURO.
-Imali smo prepoznatljivu igru i igrali za gol vise.
-Radio je u tisini i nije bio zeljan medijske paznje.
-Stoicki je podnosio uvredljive komentare.
-Radio je u interesu BiH koliko god mu to neki osporavali.
-Nije razmatro ostale ponude koje su mu pristizale nego je bio posvecen sovm poslu za koji je morao biti vise placen.

Nedostaci:

-Manjak autoriteta medju igracima.
-Dozvolio je da ga Misimovic "rafala" a prodje nekaznjeno.
-Dozvolio je da mu se prave klanovi u reprezentaciji.
-Dozvolio je da mu po hotelu hoda Midhat Dzeko i ostali.
-Losa postavljenje taktika protiv Nigerije.

Ovo su sve cinjenice koje ne moze niko osporiti.
Pape sretno i sve najbolje
1946

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 jun 2014, 15:53

Fali mu još jedna sitnica.

Pamet.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 jun 2014, 15:54

Glavonja i znanje:

Post 16. juni, euforija vlada kod glavonje:
Head je napisao/la:Sta je sa kriticarima Safeta Susica?

Odlicno postavljena utakmica,nisu nam dvije sanse napravili,manjak srece i muda na pocetku nas je kostao pozitivnog rezultata.

Protiv Argentine cemo da dokazemo da smo ekipa za velike stvari.
23. juni, glavonja razapet nakon Nigerije, porucuje Safetu:
Head je napisao/la:Odlazi. :kafa:
Head je napisao/la:Pokazi barem jednom da imas muda i ostavi kabadahiju Spahica na klupi,Dzeku u hotelu a Ibricica stavi umjesto Kece nek bude ekonom.
Ponovo euforija hvata glavonju nakon pobjede nad Iranom, Safet jadan nije mogao nista (izuzev fijasko taktike i fijasko igraca protiv Nigerije), za sve su krivi kabadahija i igraci koji se ne trude.

Sta mislite kako ide prica dalje nakon sledeceg poraza :lol: ?
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 26 jun 2014, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 jun 2014, 15:54

mirzatele je napisao/la:
Ima on muda i te kako. Ako moze ostavit Kolu na klupi protiv Nigerije, a protiv Irana poceti sa kompletnom Germanijom. Ima muda i to do poda, pogotovu znajuci da su svi navijaci bez iznimke protiv toga. Nista on drugo osim tih muda i nema.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 jun 2014, 15:55

Donnie Darko je napisao/la:

Pamet.
Jako dubokoumna recenica.
Inace svaka budala moze uraditi ovo gore navedeno sto sam stavio medju prednosti. :stop:
Kad ste tako pametni,javite se Begicu k'o volonteri, svijetla nam se buducnost smijesi.
Ono, do jaja.
1946

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2014, 15:57

Cekamo kraj SP-a da saznamo ko ce biti novi selektor.

Papetu hvala sto nas je zajedno sa igracima odveo na SP po prvi put i sretno mu u daljem zivotu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 26 jun 2014, 15:59

Head je napisao/la:tipkam sa mobitela lingvisticaru

a stojim iza svega sto sam napiso,ako vise ikad odemo na prvenstvo svijeta evo moja glava
Kako cemo otici kad nas je ovaj unistavao posljednjih mjeseci.

Umjesto da se dizemo na ljestvici, sad cemo ispast u 3. sesir, al necemo opet imati srece da izvucemo Grke i raspale Slovake.

Kad ti u grupu sleti Njemacka morat ces u Baraz.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 26 jun 2014, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 jun 2014, 15:59

DonCorleone je napisao/la:Glavonja i znanje:

Post 16. juni, euforija vlada kod glavonje:
Head je napisao/la:Sta je sa kriticarima Safeta Susica?

Odlicno postavljena utakmica,nisu nam dvije sanse napravili,manjak srece i muda na pocetku nas je kostao pozitivnog rezultata.

Protiv Argentine cemo da dokazemo da smo ekipa za velike stvari.
23. juni, glavonja razapet nakon Nigerije, porucuje Safetu:
Head je napisao/la:Odlazi. :kafa:
Head je napisao/la:Pokazi barem jednom da imas muda i ostavi kabadahiju Spahica na klupi,Dzeku u hotelu a Ibricica stavi umjesto Kece nek bude ekonom.
Ponovo euforija hvata glavonju nakon pobjede nad Iranom, Safet jadan nije mogao nista (izuzev fijasko taktike i fijasko igraca protiv Nigerije), za sve su krivi kabadahija i igraci koji se ne trude.

Sta mislite kako ide prica dalje nakon sledeceg poraza :lol: ?
Za razliku od tebe nisam jedno dimenzionalna osoba. Normalno da zelim uvijek da pobjedjujemo i da cu ga kritikovati kad izgubimo ako je nesto mog'o uraditi po pitanju toga a nije,a isto tako i pohvaliti kad dobijemo.

Prosto za osobe koje razmisljaju, i jedino pravo razmisljanje.
1946

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 26 jun 2014, 16:01

Ovi Papetovci zajedno sa njim zive u nekoj drugoj dimenziji, ocam'.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 26 jun 2014, 16:01

Kratko i jasno HVALA SAFETE stpo smo i mi jednom zaigrali na SP.....hvala na svim lijepim trenutcima , nadam se da ce ih biti jos....... a hejteri MOGU TI GA DUVAT SAFETE LAGANINI....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 jun 2014, 16:03

Head je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:

Pamet.
Jako dubokoumna recenica.
Inace svaka budala moze uraditi ovo gore navedeno sto sam stavio medju prednosti. :stop:
Kad ste tako pametni,javite se Begicu k'o volonteri, svijetla nam se buducnost smijesi.
Ono, do jaja.
Samo osoba sa ograničenom inteligencijom može uraditi ono što je Safet uradio protiv Nigerije. Činjenica.

A ovaj drugi dio posta, ne znam šta da kažem, izbor odgovora na ovu glupost mi je zaista limitiran. Između jednako glupog odgovora i nikakvog odgovora, izabrat ću jednako glup odgovor: Javi se Papetu, volontiraj da te ubaci umjesto kabadahije Spahića, pretpostavljam da gore od njega ne može.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 26 jun 2014, 16:05

aleksandar_veliki je napisao/la: To o cemu ti pricas nisu muda, on je muda trebao pokazati u Insbruku radi dobrobiti ove selekcije. Kola na klupi je njegova najveca greska, ali rekao sam, ko radi taj i grijesi. Svjestan je on da je usrao, pa se i razliku od mnogih izvinio. U zadnjoj utakmici je mogao i mene i tebe staviti. To se tove utakmica za postradale, samo sto se sad kod nas od iste pokusava napraviti nesto veliko, mislim, to pokusavaju oni koji nas vec godinu dana nazivaju misevima...
Nije svjestan, i dalje krivi sunce, temperaturu, sparinu, srecu, iskustvo, vraceve, neke vise sile i sta sve ne.

Nigdje nije progovorio o svom taktickom preformansu, koji je u ocaj bacio poznavaoce fudbala od Japana do Amerike.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 jun 2014, 16:07

Head je napisao/la:Kako ce pojedini zaliti za Susicem.
Pa "pojedini" hoce definitivno. :urnebes:
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 26 jun 2014, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 jun 2014, 16:07

Head je napisao/la:
Nema to nikakve veze sto sam navijac Sarajeva.
Prva stvar kritikovo sam ja Susica bruku puta i smatram da treba otici.
Ne zelim da se provlaci prica o njemu kao o nekom hidrocefalusu koji je zlo ove reprezentacije i simbol svega loseg.

Dakle da rezimiramo.

Dobre strane.

-Statisticki najbolji selektor kojeg je Bosna imala u svojoj historiji.
-Osim igracke karijere u kojoj mu se nema sta prigovoriti postoa jei jedini trener koji je uspio odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmicenje.
-Promovisao par igraca.
-Bio korektan i prema medijima i prema naviajcima.
-Za vrijeme njegovog vladanja ostvarili smo do tad najbolji plasman na Fifinoj ljestvici ikada.
-Bili smo u prvom jakosnom sesiru na izvlacenju grupa za EURO.
-Imali smo prepoznatljivu igru i igrali za gol vise.
-Radio je u tisini i nije bio zeljan medijske paznje.
-Stoicki je podnosio uvredljive komentare.
-Radio je u interesu BiH koliko god mu to neki osporavali.
-Nije razmatro ostale ponude koje su mu pristizale nego je bio posvecen sovm poslu za koji je morao biti vise placen.

Nedostaci:

-Manjak autoriteta medju igracima.
-Dozvolio je da ga Misimovic "rafala" a prodje nekaznjeno.
-Dozvolio je da mu se prave klanovi u reprezentaciji.
-Dozvolio je da mu po hotelu hoda Midhat Dzeko i ostali.
-Losa postavljenje taktika protiv Nigerije.

Ovo su sve cinjenice koje ne moze niko osporiti.
Pape sretno i sve najbolje
+1

A sto se tice Papetove hrabrosti iliti "muda", pa protiv Irana je ubacio igrace koji nisu nikako ni igrali, a znao da bi zbog toga mogao biti "razapet". Pogresna taktika je bila protiv Nigerija, ne muda i slicne gluposti. Naravno, nasa bagra ne bi bila takva kakva jeste kada ne bi izmisljala svakakve sukobe. Mi nemamo sredine, sve je ili savrseno ili nimalo ne valja, i kada Marijan to isto kaze i osvrne se na mnogo idiotskih komentara tipova koji nisu nista postigli da bi mogli da ocjenjuju strucno neciji rad, onda se to shvati licno. Lako je preko foruma, bez identiteta i potpisa stajati iza necega, treba imati ta ista "muda" i stati uzivo.

Sretno PAPE, gresaka je bilo, nervirali smo se svi mi koji volimo BiH, ali tebi sretno. Uradio si vise za ovu drzavu nego JA do sada i zato nemam pravo da ti ista kazem! Sretno!
Sport je lijek za tijelo i duh.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 jun 2014, 16:09

http://www.****/sport/sp-brazil-2014 ... io-milione" onclick="window.open(this.href);return false;

Sretno Pape sa prodavanjem igraca u drugim reprezentacijama.
Sretno i tebi i bratu ti, dabogda vam taj novac zatrebao.

A sad mrs tele jedno! :wave:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 jun 2014, 16:10

Ne znam Aleksandre kao ti gledas na to ko radi taj i grijesi. Ja imam 40 godina i takve greske nikad nisam vidio. Hrvatska ima pocetnika na klupi ali i takav trener ne cini ovakve stvari. Ne znam sta se o tome ima puno pricat. Tko jos vjeruje u Safeta nek pogleda utakmicu u reprizi i sve ce mu biti jasno. A ono sa mudima,treba reci da ti sa velikim mudima umjesto mozgom najcesce zavrse na los nacin.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 jun 2014, 16:13

Principatus je napisao/la:
Head je napisao/la:Kako ce pojedini zaliti za Susicem.
Pa "pojedini" hoce definitivno. :urnebes:
Nemoj dirati glavonju, tada ga je drmala euforija pobjede nad Iranom :lol: . Zar ne vidis da se 23ceg jos zalagao za njegov odlazak :urnebes: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.