Čičkav dečko, iz GOŠKA, igrao sa Ramom i Jusufbašićem gore, fin zadnji vezni, normala..
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
drakensang
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Ramazan Bišević je na probi
Kako li se poklopi Ramazan sa Ramazanom 
Čičkav dečko, iz GOŠKA, igrao sa Ramom i Jusufbašićem gore, fin zadnji vezni, normala..
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nek nam je sretan Ramazan i Ramazan svim navijacima Veleza koji ce ga ispostiti po ovim nesnosnim vrucinama.drakensang je napisao/la:Ramazan Bišević je na probiKako li se poklopi Ramazan sa Ramazanom
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
To je taj.Pomal, čičkave plave kose, igrao zadnjeg veznog.Raja su ga odma prozvala Valderama.drakensang je napisao/la:Ramazan Bišević je na probiKako li se poklopi Ramazan sa Ramazanom
-
drakensang
- Kontakt:
El Pibeanel81m je napisao/la:To je taj.Pomal, čičkave plave kose, igrao zadnjeg veznog.Raja su ga odma prozvala Valderama.drakensang je napisao/la:Ramazan Bišević je na probiKako li se poklopi Ramazan sa Ramazanom
Ja mislim 06.07. na blatu, u njihovom kampu.drakensang je napisao/la:El Pibeanel81m je napisao/la:To je taj.Pomal, čičkave plave kose, igrao zadnjeg veznog.Raja su ga odma prozvala Valderama.drakensang je napisao/la:Ramazan Bišević je na probiKako li se poklopi Ramazan sa Ramazanom
Čičkav dečko, iz GOŠKA, igrao sa Ramom i Jusufbašićem gore, fin zadnji vezni, normala..Kad je ova utakmica sa Širokim?
Druže Pastrmka ja sam mislila da si ti neki ozbiljan čovjekNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Đavolice u par recenica
Prije svega željela bih da zahvalim Anelu što je vrlo koncizno, tačno i ukratko prenio sve ono što se juče dešavalo na prvoj pripremnoj utakmici. Tu se i ne treba nešto posebno dodavati. Bravo Anele
Po običaju, ja ću malo proširiti već napisano čisto jer vjerujem da se crvena armija širom svijeta zasigurno zaželjela novosti o igračkom kadru iz prve ruke, a evo napokon sam uhvatila i malo slobodnog vremena da mogu prodiskutovati o tome.
Moram priznati da se o ovoj utakmici kao što sam već napisala i nema šta posebno reći. Vjerovatno pod dojmom 1.prošlosezonske proljetne pripremne utakmice protiv Širokog Brijega kada smo pokazali sjajnu igru i dominaciju većinom utakmice, ovom sam utakmicom ostala nemalo razočarana. Premda je to bio pripremni meč sa sasvim uobičajenim karakteristikama za ovu fazu priprema, meni se činilo da je bar ta uslovno rečeno "prva ekipa" izgubila svoju prošlosezonsku "magiju"... S druge strane ni igrači Željezničara koji za nekoliko dana igraju svoj prvi evropski meč nisu oduševili. Naprotiv...
Prvo poluvrijeme je za našu ekipu započelo moram reći vrlo šokantno. 2 gola smo primili iz naših vlastitih teških grešaka, iako je u prvih 25 minuta sarajevski tim imao potpunu dominaciju. 1. go ide u potpunosti na dušu Bobiću. Jedna čista lopta mu je ispala iz ruku, priliku je najbolje iskoristio Tomić i Željo je poveo. Nakon toga, Velež kao da je malo pogubio konce (valjda nenaviknut negativnom rezultatu...) pa je Adžemov tim stvorio još neke poluprilike. 2. go "plavih" je također plod greške Zolja koji je takođe jednu loptu predao u noge protivničkim igračima, a akciju je pored uspavanog Pejića završio Stanić. I što se tiče Željinih izglednih šansi, to je bilo to. Premda je poznato da naša ekipa njeguje jednu lijepu igru kratkih pasova i brzih proigravanja, od veznog reda nije bilo velike koristi tako da ništa nismo uradili dok nismo počeli preskakati sredinu terena. Tek kad su krila počela dobijati upotrebljive lopte, utakmica je za nas postala donekle zanimljivija. Ipak do kraja poluvremena izgledne prilike su imali Popović i Janković. U drugom poluvremenu divan go Hebibovića direktno iz kornera. Nakon što su treneri obje ekipe počeli uvoditi igrače s klupe, tempo igre je znatno opao. Bilo je još nekih pokušaja s obje strane, ali je utakmica završila rezultatom 2:1.
Ova utakmica je donijela kao i svaka druga pripremna tovar novih igrača koje je bilo prilično teško ukomponovati na njihove prirodne pozicije. Feja je tako bio prisiljen na tzv. "taktički džumbus" koji se meni nimalo ne sviđa, ali je u ovoj fazi priprema nažalost neophodan. U prvom dijelu je sa prvotimcima i novajlijama uspio sastaviti nešto što je ličilo na ekipu poznatih pozicija, dok su u drugom dijelu bile vidljive tek vanjske pozicije. Otprilike je to izgledalo ovako:
Bobić (Đokić)
Hodžić (Kladar) Zolj Škaljić (Mahinić) Pejić
Merzić (Bišević)
Hebibović (Ramović) Janković (Zvonić)
Maletić (Janičijević) Hajdarević (D. Ćemalović)
Popović (M. Ćemalović)
(izvinjavam se na užasnoj skici, ali mi je lakše da vam bar približno dočaram postavku
Pojedinačno je to izgledalo ovako:
Bobić- Prije nego počnem prizivati povratak Oštrog pričekaću da se ekipa vrati iz Austrije. Nisam sigurna koliko je moguće da on nosi "jedinicu". Jučerašnji nastup vrlo loš, nesiguran. Uf...
Pejić- Blago uspavan u 1. dijelu, ali je pokazao da je igrač na kojeg se može računati s lijeve strane. Za razliku od Letića malo previše defanzivan...
Hodžić- Samo ću se složiti s Anelovom konstatacijom
Stoperski dvojac- Imali su nekih kikseva zbog kojih bi bili zasuti negativnim komentarima, ali njima ne treba puno da budu stub odbrane. Budući da ovdje ništa nismo mijenjali, očekujem da će ovo biti OK- potrebno je samo uigravanje.
Vezni red- Anija je čista grehota stavljati u vezu. Iako je i taj zadatak sjajno odradio velika je šteta tako brzog igrača staviti na poziciju gdje ta njegova osobina ne može doći do izražaja. Bio je super, ponajbolji igrač na terenu. Da se mene šta pita, prije bi ovog malog Hodžića prekomandovala u vezu, a ne bih dirala tu našu desnu stranu koja je sjajno funkcionisala...Janković je pokazao sa 2-3 poteza da ćemo nastaviti uživati u njegovim bravurama, ali mi se čini da je malo nespreman jer je za svoje znanje i poziciju bio prilično nevidljiv.
Hajdarević- "Poginuo" trčeći, boreći se, imao par dobrih probijanja i poteza. Tipično u njegovom stilu...
Maletić- Upravo zbog njega sam rekla da se desna strana ne dira. Dare je solidan, siguran, ali nekad dozlaboga spor pa ga ne vidim na krilnoj poziciji. Njegovo iskustvo i rutina su "zlatni standard" za beka, ali eto Feja će odlučiti...
Popović- Ovog igrača bih voljela da nisam vidjela na jučerašnjoj utakmici. Premda ima fizičke predispozicije za pravog centarfora, nisam vidjela da ima nešto drugo- kretanje u polju mu je kritično, pas igra sačuvaj Bože, osjećaj za prostor-no comment. Nadam se da je u pitanju period aklimatizacije i da će on bljesnuti i demantovati me već u 1. kolu...
Od rezervi- golman Đokić ima glasinu da poreda igrače u cijelom "Circleu", ali mi se čini da je dosta "linijski golman". Još jednom se moram sjetiti Oštrog... Rama se čini spremnim i fit da upadne u ekipu. Zna mali lopte, to je definitivno... Janičijević bi mogao biti sasvim solidna alternativa na desnom krilu. Ima brzinu, tehniku, ali mu fali malo mase. Bišević i Kladar- ne vjerujem da ću ih više vidjeti...
Eto toliko od mene za ovaj put...
Raja, momcima su olovne noge sada, tek se je pocelo sa pripremama, to mogu razumjeti jedino oni sto su profesionalno trenirali. Ni Iniesta nije onaj pravi na pocetku priprema. 
Uostalom,izgleda da su neki dosli i zapusteni, balkanski je to mentalitet, ali sredice to Gospodin Feja.
Treba se pustiti da se prodju pripreme i onda vidjeti, uostalom ja u Feju imam puno povjerenje, znam da ce izabrati najbolje, one u kojima on vidi rjesenje.
Forza Velez!
Uostalom,izgleda da su neki dosli i zapusteni, balkanski je to mentalitet, ali sredice to Gospodin Feja.
Forza Velez!
Vidim,piše se o stadionu.Bijeli Brijeg treba zaboraviti,hajmo akciju prikupljanja sredstava i izgraditi moderan stadion Veležu u gradu,u Sjevernom logoru.Hajmo malo inicijative i pozitivne priče u istočnom dijelu Mostara.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Drugarice đavolice hvala na izvjestaju iz ugla koji je jako slikovit i kojeg jako postujem 
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
-
drakensang
- Kontakt:
Treba se raja dogovoriti i otići očistiti malo RA tribinu, i ispred malo. Cvijeće niklo iz tribine yebo te
Volio bih kad bi se to organizovalo ..
RedOne je napisao/la:Druže Pastrmka ja sam mislila da si ti neki ozbiljan čovjekNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Đavolice u par recenicaOdakle mene s pisanjem par rečenica? Znaš da su novele i romani neizostavni dio mog literarnog opusa
![]()
Prije svega željela bih da zahvalim Anelu što je vrlo koncizno, tačno i ukratko prenio sve ono što se juče dešavalo na prvoj pripremnoj utakmici. Tu se i ne treba nešto posebno dodavati. Bravo Anele![]()
![]()
Po običaju, ja ću malo proširiti već napisano čisto jer vjerujem da se crvena armija širom svijeta zasigurno zaželjela novosti o igračkom kadru iz prve ruke, a evo napokon sam uhvatila i malo slobodnog vremena da mogu prodiskutovati o tome.
Moram priznati da se o ovoj utakmici kao što sam već napisala i nema šta posebno reći. Vjerovatno pod dojmom 1.prošlosezonske proljetne pripremne utakmice protiv Širokog Brijega kada smo pokazali sjajnu igru i dominaciju većinom utakmice, ovom sam utakmicom ostala nemalo razočarana. Premda je to bio pripremni meč sa sasvim uobičajenim karakteristikama za ovu fazu priprema, meni se činilo da je bar ta uslovno rečeno "prva ekipa" izgubila svoju prošlosezonsku "magiju"... S druge strane ni igrači Željezničara koji za nekoliko dana igraju svoj prvi evropski meč nisu oduševili. Naprotiv...
Prvo poluvrijeme je za našu ekipu započelo moram reći vrlo šokantno. 2 gola smo primili iz naših vlastitih teških grešaka, iako je u prvih 25 minuta sarajevski tim imao potpunu dominaciju. 1. go ide u potpunosti na dušu Bobiću. Jedna čista lopta mu je ispala iz ruku, priliku je najbolje iskoristio Tomić i Željo je poveo. Nakon toga, Velež kao da je malo pogubio konce (valjda nenaviknut negativnom rezultatu...) pa je Adžemov tim stvorio još neke poluprilike. 2. go "plavih" je također plod greške Zolja koji je takođe jednu loptu predao u noge protivničkim igračima, a akciju je pored uspavanog Pejića završio Stanić. I što se tiče Željinih izglednih šansi, to je bilo to. Premda je poznato da naša ekipa njeguje jednu lijepu igru kratkih pasova i brzih proigravanja, od veznog reda nije bilo velike koristi tako da ništa nismo uradili dok nismo počeli preskakati sredinu terena. Tek kad su krila počela dobijati upotrebljive lopte, utakmica je za nas postala donekle zanimljivija. Ipak do kraja poluvremena izgledne prilike su imali Popović i Janković. U drugom poluvremenu divan go Hebibovića direktno iz kornera. Nakon što su treneri obje ekipe počeli uvoditi igrače s klupe, tempo igre je znatno opao. Bilo je još nekih pokušaja s obje strane, ali je utakmica završila rezultatom 2:1.
Ova utakmica je donijela kao i svaka druga pripremna tovar novih igrača koje je bilo prilično teško ukomponovati na njihove prirodne pozicije. Feja je tako bio prisiljen na tzv. "taktički džumbus" koji se meni nimalo ne sviđa, ali je u ovoj fazi priprema nažalost neophodan. U prvom dijelu je sa prvotimcima i novajlijama uspio sastaviti nešto što je ličilo na ekipu poznatih pozicija, dok su u drugom dijelu bile vidljive tek vanjske pozicije. Otprilike je to izgledalo ovako:
Bobić (Đokić)
Hodžić (Kladar) Zolj Škaljić (Mahinić) Pejić
Merzić (Bišević)
Hebibović (Ramović) Janković (Zvonić)
Maletić (Janičijević) Hajdarević (D. Ćemalović)
Popović (M. Ćemalović)
(izvinjavam se na užasnoj skici, ali mi je lakše da vam bar približno dočaram postavku...)
Pojedinačno je to izgledalo ovako:
Bobić- Prije nego počnem prizivati povratak Oštrog pričekaću da se ekipa vrati iz Austrije. Nisam sigurna koliko je moguće da on nosi "jedinicu". Jučerašnji nastup vrlo loš, nesiguran. Uf...
Pejić- Blago uspavan u 1. dijelu, ali je pokazao da je igrač na kojeg se može računati s lijeve strane. Za razliku od Letića malo previše defanzivan...
Hodžić- Samo ću se složiti s Anelovom konstatacijom![]()
Stoperski dvojac- Imali su nekih kikseva zbog kojih bi bili zasuti negativnim komentarima, ali njima ne treba puno da budu stub odbrane. Budući da ovdje ništa nismo mijenjali, očekujem da će ovo biti OK- potrebno je samo uigravanje.
Vezni red- Anija je čista grehota stavljati u vezu. Iako je i taj zadatak sjajno odradio velika je šteta tako brzog igrača staviti na poziciju gdje ta njegova osobina ne može doći do izražaja. Bio je super, ponajbolji igrač na terenu. Da se mene šta pita, prije bi ovog malog Hodžića prekomandovala u vezu, a ne bih dirala tu našu desnu stranu koja je sjajno funkcionisala...Janković je pokazao sa 2-3 poteza da ćemo nastaviti uživati u njegovim bravurama, ali mi se čini da je malo nespreman jer je za svoje znanje i poziciju bio prilično nevidljiv.
Hajdarević- "Poginuo" trčeći, boreći se, imao par dobrih probijanja i poteza. Tipično u njegovom stilu...
Maletić- Upravo zbog njega sam rekla da se desna strana ne dira. Dare je solidan, siguran, ali nekad dozlaboga spor pa ga ne vidim na krilnoj poziciji. Njegovo iskustvo i rutina su "zlatni standard" za beka, ali eto Feja će odlučiti...
Popović- Ovog igrača bih voljela da nisam vidjela na jučerašnjoj utakmici. Premda ima fizičke predispozicije za pravog centarfora, nisam vidjela da ima nešto drugo- kretanje u polju mu je kritično, pas igra sačuvaj Bože, osjećaj za prostor-no comment. Nadam se da je u pitanju period aklimatizacije i da će on bljesnuti i demantovati me već u 1. kolu...
Od rezervi- golman Đokić ima glasinu da poreda igrače u cijelom "Circleu", ali mi se čini da je dosta "linijski golman". Još jednom se moram sjetiti Oštrog... Rama se čini spremnim i fit da upadne u ekipu. Zna mali lopte, to je definitivno... Janičijević bi mogao biti sasvim solidna alternativa na desnom krilu. Ima brzinu, tehniku, ali mu fali malo mase. Bišević i Kladar- ne vjerujem da ću ih više vidjeti...
Eto toliko od mene za ovaj put...
Legendo, imaš dobre živce za pisati opširan izvještaj, a na fudbalskom znanju ti mogu pozaviditi svi muškarci sa ovoga foruma, pa i neki stručnjaci sa svijetskog prvenstva (tipa Safet Sušić)!
ma djavolica nasa je zakon
.Svaka cast na izvjestaju
,dabogda se udala za najveceg Velezovca
Sto se tice Rodjeni foruma izgleda za sada nista,a i Denin stari umro pa mu vjerovatno nije ni do cega..Neka te ovdje pravi nam ovakve izvjestaje(obraduj ove pacenike)pa kad bude (i ako bude) Rodjeni forum onda ce mo se preseliti tamo.
FORZA VELEZ
Sto se tice Rodjeni foruma izgleda za sada nista,a i Denin stari umro pa mu vjerovatno nije ni do cega..Neka te ovdje pravi nam ovakve izvjestaje(obraduj ove pacenike)pa kad bude (i ako bude) Rodjeni forum onda ce mo se preseliti tamo.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Redone,
Bez ikakve zajebancije ti stvarno imas dara za analize.
Sto ne pocnes na youtubeu praviti mini reportaze I analize utakmica ili tako nesto - jer ti imas buducnost u tome ako se bar malo potrudis I skrenes paznju na sebe. Svega mi, ovi na TVu sto se bave s ovim stvarima izostave tovar detalja koje ti znas rutinski ukljucit I objasnit.
Bez ikakve zajebancije ti stvarno imas dara za analize.
Sto ne pocnes na youtubeu praviti mini reportaze I analize utakmica ili tako nesto - jer ti imas buducnost u tome ako se bar malo potrudis I skrenes paznju na sebe. Svega mi, ovi na TVu sto se bave s ovim stvarima izostave tovar detalja koje ti znas rutinski ukljucit I objasnit.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Mostar je vazda bio pun đavolica. Imam i ja jednu kući. Stara je to mahaluša ito iz donje(najgora) yebe majku yebe oca familiju sve kad gubi ležVe,vrišti kad dobija. Ode samnom nekad ali samo kad dođu Željo i Sarajevo(obavezno) ponekad Borac i Čelik. Ove ostale majka ne ferma kaže šta ču gledat neke novopečene gunjaše. Neka žive naše đavolice jer su one vazda bile sastavni dio crvene tribine. Volio bi znat šta je s Dikom starom navijacicom koja nije propustila ni jednu tekmu prije rata pod BB. Mogle su bit oluje sahare,mogle su padat granate,mogao je Velež igrati pripremnu s Mladosti iz Lištice Dika je vazda bila na svom mjestu i onim mostarskim glasom izvaljivala u rangu Vase Kise. Pozdrav za Diku gdje god bila ako je živa a ako nije nek je rahmet njenoj crvenoj duši. Forza Velež i idemo đavoli i đavolice
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Djavolice hvala ti na izvjestaju. Zaista imas slifa za tog posla. Nakon citanja dobijem osjecaj kao da sam gledao tekmu. Znas li ti ili mozda neko drugi zasto Vlada i Kodro nisu igrali protiv Zelje? Sta je sa Ostrakovicem? Da li je nasao inostrani angazman ili se nama vraca? Gdje ce Kazazic nastaviti karijeru?
Prkosni i Ponosni od 1922
-
drakensang
- Kontakt:
Pa Vlada ne vjerujem da će igrati ni protiv Širokog, ako ne riješe situaciju s njegovim ugovorom i ne potpišu gaSipakUlicar1922 je napisao/la:Djavolice hvala ti na izvjestaju. Zaista imas slifa za tog posla. Nakon citanja dobijem osjecaj kao da sam gledao tekmu. Znas li ti ili mozda neko drugi zasto Vlada i Kodro nisu igrali protiv Zelje? Sta je sa Ostrakovicem? Da li je nasao inostrani angazman ili se nama vraca? Gdje ce Kazazic nastaviti karijeru?
A Kodrinjo je na seminaru za trenera - za dobijanje B licence on i Kadra
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Realist je napisao/la:Hajmo malo inicijative i pozitivne priče u istočnom dijelu Mostara.
Prosto me neka alergija uhvati na ovakve izjave.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- pravnik1981
- Kontakt:
Kad ovako sagledamo na prvu:
1. Ostrakovic otisao ako hocemo gore na tabeli morali smo dovesti boljeg golamana od njega..ovaj Đokic cisto sumnjam da je bolji od njega...
2. Okić otisao opet ako hocemo da budemo bolji nego prosle sezone morali smo dovesti boljeg od njega..a to smo i ucinili..dosao Vlada
3. Napadaca nismo ni imali ali mi se ni ovaj Popovic ne cini dobar...
4. Letic ako ode tesko da ga ovaj Hodzic moze zamijenit....opet kazem ovo je trenutno stanje..Feja zna najbolje..Forza Velez
1. Ostrakovic otisao ako hocemo gore na tabeli morali smo dovesti boljeg golamana od njega..ovaj Đokic cisto sumnjam da je bolji od njega...
2. Okić otisao opet ako hocemo da budemo bolji nego prosle sezone morali smo dovesti boljeg od njega..a to smo i ucinili..dosao Vlada
4. Letic ako ode tesko da ga ovaj Hodzic moze zamijenit....opet kazem ovo je trenutno stanje..Feja zna najbolje..Forza Velez
-
drakensang
- Kontakt:
Peja ide na Letićevo mjesto, Hodža je tu druga opcijapravnik1981 je napisao/la:Kad ovako sagledamo na prvu:
Ako ćemo iskreno, ja nisam zadovoljan "pojačanjima" dosadašnjim, jedino Vladavić to stoji.
Valjda će nas obradovati ovih dana malo više
Valjda će nas obradovati ovih dana malo više
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.