Safet Sušić - Pape

donniedarko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 03 jul 2014, 15:03

Unofficialpage je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ispada sad po vasoj prici da je Lulic nevidjeni kloc i samo da je njega bilo maknuti a staviti Kolasinca pobjedili bi.
Pa Lulic je igrao lijevog beka hiljadu puta u karijeri, kako u reprezentaciji tako i u klubu.
Znam, sad cete reci pokrivao je cijelu stranu, ali to je radio i Ambrose kod Nigerije koji je igrao takodje na toj strani.
calcio, po hiljaditi put, necemo propasti ako ode Pape, mozemo samo biti na dobitku. Fkt ne znam sta je vama pa toliko insistirate na njegovom ostanku. :thumbdown:
A nećemo propast ni ako ostane. :D Vama je u cilju samo da ode, ko će doći, ma to nije bitno. Ko god da dođe bit' će bolji. Slažem se da Pape nije najbolji, ma nije ni među boljima ali vala nije ni toliko loš koliko ga vi predstavljate.
Ko kaze da nije bitno ko ce doci. Ima gomila postova u kojima smo pisali o zamjenama ( i nemojte sad zapocinjati pricu kao trazili ste Vahu, hocete Barbareza ovo ono ! ) . Meni su idealna rjesenja Bajevic i Bazdarevic koji su na klupskom planu pokazali mnogo vise od Papeta te je opravdano ocekivati da bi radili puno bolji posao od njega i na kao selektori. Korisitite malo imaginaciju. Nema vise Germanije, nema vise krojenja spsika od igraca, nema vise strahovanja od taktickih promasaja :!:
Necemo propasti ali zato mozemo ucniti iskorak dalje. Mogu nam igrati najbolji igraci, moze nam biti red i mir u svlacionici. Mogli bi nekad i parirati jacim suparnicima, ne u vidu poraza protiv Argentine vec nekad izvuci pobjedu i slicno.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 03 jul 2014, 15:06

calcio je napisao/la:Ispada sad po vasoj prici da je Lulic nevidjeni kloc i samo da je njega bilo maknuti a staviti Kolasinca pobjedili bi.
Pa Lulic je igrao lijevog beka hiljadu puta u karijeri, kako u reprezentaciji tako i u klubu.
Znam, sad cete reci pokrivao je cijelu stranu, ali to je radio i Ambrose kod Nigerije koji je igrao takodje na toj strani.
calcio, po hiljaditi put, necemo propasti ako ode Pape, mozemo samo biti na dobitku. Fkt ne znam sta je vama pa toliko insistirate na njegovom ostanku. :thumbdown:
A nećemo propast ni ako ostane. :D Vama je u cilju samo da ode, ko će doći, ma to nije bitno. Ko god da dođe bit' će bolji. Slažem se da Pape nije najbolji, ma nije ni među boljima ali vala nije ni toliko loš koliko ga vi predstavljate.
Realno ne da je los vec katastrofa, ali jbg on je najveci igrac BiH/Sarajeva,"odveo" nas na svjetsko iako su i tu njegove zasluge itekako upitne.
Tesko da moze doci gori od njega, i da necemo propast ako ostane ali ce sav napredak pasti u vodu i vraticemo se najmanje 15 godina unazad.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 03 jul 2014, 15:08

• Ljencuga: Ne prati niti jednog potencijalnog igraca. Amateri mu moraju dovoditi Kolasinca i Hajrovica.
  • Lazov je: Tino je DM. Pozvace kao Seferovica cim zaigra u Seriji A. Dupli arsini.
  • Nepotista je: Zove bratica i igrace iz Germanije Sportagenture i pusta da ih da igraju na SP. Iako su nas specijalisti ovdje uvjeravali da nece zaigrati. Sada se i o tome ne pise nista. Suti se kao i uvjek.
  • Sukobi sa igracima. Ostavlja Zukanovica u BiH kako bi poveo lakse nekog iz Sportagenture.
  • Nije pripremio ekipu. Odbio je kondicionog trenera i psihologa, jer njegova inteligencija ne shvaca zasto je to dobro.
  • Nema autoritet.
  • Kontakt sa igracima ima samo preko novina, gdje se prepucava sa njima u javnosti.
  • Izuzetno ogranicen, kako po inteligenciji, tako po elokvenciji, daje glupe i po atmoferu stetne izjave.
  • Ne uci iz gresaka, krivicu svaljuje na igrace.
  • Dakle pored inteligencije mu je i karakter nula.
  • Los takticar: Igra nekoliko utakmica bez DMa, igra bez pravog lijevog beka u utakmici u kojoj nam je nerijeseno dovoljno. Greske su mu amaterske prirode.
  • Ne izvlaci maksimum iz ekipe, nezna ni nerijeseno protiv neke jace reprezentacije izvaditi, nije prosao grupu protiv igracki slabije Nigerije.
  • Zaradjuje previse za svoj nerad, a predstavlja se kao da zaradjuje malo.
  • Ne zna da motivise igrace i ne daje im dodatne instrukcije tokom utakmice nego samo stoji ko kip pored aut linije, mase glavom i pravi neartikulisane grimase,a ne vrsi ni pritisak na sudije kada naprave gresku
  • Ne analizira protivnike - i sam je izjavio da je skoncetrisan samo na Argentinu dok ce Nigeriju pogledati tek kada susret sa njima dodje na red (neki treneri su i 6 mjeseci prije prvenstva analizirali svoje protivnike)
  • Diskutabilni javni nastupi u vidu iritantnih izjava novinarima
  • Neodgovornost prema vlastitoj pozicji selektora - kasnjenje na historisjki zrijeb za svjetsko
Jos dva !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jul 2014, 15:10

A dobro, ako ostane zasluzujemo ga i to je to.
Svaka mu cast, uprkos svim glupostima sto je u radio ostaje.
Ako ljudi koji su placeni za to ocijene da je to najbolje nek im je sa srecom, a ja svoja ocekivanja o nekom naprednijem BH fudbalskom svijetu odgadjam za bolja vremena.
Vidim da zeli na EP i na SP u Rusiju, samo mi nije jasno sa kojim igracim jer ove mlade niti gleda niti prati a ovo sto valja salje da igraju po zemljama gdje su rodjeni.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 jul 2014, 15:24

Otprilike je tako. Meni je najbitnije da se plasiramo na sljedeci Euro, ko ce biti na klupi je sporedna stvar. Ali ne smijemo zaboraviti da smo sa Susicem imali vrlo dobar ucinak u kvalifikacijama za prosli Euro i za SP. Vecim dijelom smo imali dobru atmosferu, igrali dobro i ostvarivali dobre rezultate. Znace ne trebamo letiti i traziti smjene tek tako. Jedino ako bi imali nekog stvarno dobrog ko bi ga zamjenio. Meni kandidati kao sto je Bazdarevic ne ulijevaju bas puno optimizma. Da ne govorim da bi mogao uletiti i neko gori od njega.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 jul 2014, 15:28

Još 6 dana ako Bog da. :opaopa:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jul 2014, 15:43

Sušić: Nikada nisam izrazio želju da odem

Od*ebi djubre jedno pogano!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 03 jul 2014, 15:48

calcio je napisao/la:
Meni kandidati kao sto je Bazdarevic ne ulijevaju bas puno optimizma. Da ne govorim da bi mogao uletiti i neko gori od njega.
A zasto ne Bazdarevic ? Imao je vise uspjeha u vodjenju klubova od Safeta ! Cak ima i jedno priznanje najboljeg trenera Ligue 2 ! I ko bi mogao uletiti gori od Safeta po tvojoj procjeni ?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 jul 2014, 15:53

Jedini trener koji se oprostio od SP-a koji misli da je on sve zamislio kako treba samo su ga igraci zeznuli losom igrom... I sta sad ocekivati? Respekt od igraca koje kritikuje preko medija? :(
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 03 jul 2014, 16:07

Ja se ospem svaki put kad ovaj ublehaš da izjavu.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jul 2014, 16:12

Pjanić insistira da asistira :lol: Konjić i Sušić su u 5 deka sa svojim izjavama :tokralju: neka idu obojica i onaj Baljić koji kaže nismo se obrukali i Borče koji je skautiro Nigeriju

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 jul 2014, 16:13

calcio je napisao/la:
Meni kandidati kao sto je Bazdarevic ne ulijevaju bas puno optimizma. Da ne govorim da bi mogao uletiti i neko gori od njega.
A zasto ne Bazdarevic ? Imao je vise uspjeha u vodjenju klubova od Safeta ! Cak ima i jedno priznanje najboljeg trenera Ligue 2 ! I ko bi mogao uletiti gori od Safeta po tvojoj procjeni ?
Mozda bi Mesha bio dobro rjesenje. Ali sam malo skeptican jer se nije proslavio u Sosou prosle sezone i pitam se da li bi on mogao izvuci maksimum iz nase reprezentacije. Susic je bio ofanzivan igrac i dao je slobodu nasim ofanzivnim igracima i stvarno smo s vremena na vrijeme znali lijepo igrati. Bazdarevic je bio tvrd igrac i sve nekako mislim da bi tako i postavljao nasu igru. Mozda su to samo moje predrasude, ne znam. :D Volio bih da nastavimo igrati po zemlji, ofanzivno i dopadljivo. Sto se tice ko bi gori mogao doci, pa nadam se da grijesim, ali nisam jos uvijek uvjeren da smo prestali sa nacionalnim kljucevima, pa da nam dovedu nekog Pizona ili onog pomocnog trenera iz Dortmunda (inace selektora RS lol). :crazy:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 03 jul 2014, 16:30

Iznijecu svoje misljenje:

Safet Susic

- On je svoj posao do sada korektno odradio. Prosao je kvalifikacije za EURO 2012 i kroz baraz je izgubio od Portugala gdje smo upisali jedan od najvecih poraza (necemo ulaziti u detalje). Prije toga smo kiksali protiv Francuske...dobro, hajmo reći splet okolnosti nas je doveo kompletno u taj ciklus u nekom antiritmu.
- Dolaze kvalifikacije za SP2014 i plasirali smo se. Otišli smo na SP u Brazil, odigrali korektno meč protiv Argentine, protiv Nigerije taktički i fizički totalno podbacili i eto, jedina svijetla tačka pobjedna nad Iranom. Očekivanja su bila veća i želje su nam bile prolazak u 1/8 finala - al utjeha nam je što i veći od nas nisu prošli dalje...iako mi to nije izgovor, pogotovo jer su mnoge slabije repke prošle dalje. Također, pokazalo se da treneri na ovom SP vode glavnu riječ...dok je uočljivo da to kod nas nije tako...a isto i kod onih repki kod kojih nije tako bilo, vraćali su se kući već poslije drugog meča!
- Postavlja se pitanje jel Pape dobar stručnjak ili je naša repka toliko jaka da za ovo do sada odrađeno i nije trebao neki stručnjak na klupi???
- Po meni je sve krenulo nizbrdo od utakmice prije godinu dana u Sarajevu protiv USA. Od tadas mo balansirali / plesali po tankoj žici do meča sa Iranom. Atmosfera loša, u javnosti lažno prezentiranje fine atmosfere, ne vođenje psihologa, kondicionog trenera...mnogi propusti poput izjave za Prcića, preko Pandže i Zukanovića...itd...itd...
- Mislim da je došlo do zasićenja kod igrača i javnosti oko Papeta, pogotovo jer je izgubio autoritet i u kofliktu je sa mnogim, a s njegove strane naknadno povlačenje bilo kakvih poteza i rezova dovešće nas u situaciju da izgubimo korak za ostalim u kvalifikacijam za EURO 2016 jer ce se dubioza itekako nastaviti. Mi nemamo igrača za 3 postave, pa da se mozemo zahvaliti Dzeki i bojkotom pojedinih igrača zbog zaokreta u radu koji će opet kad tad dovesti do cega smo i dosli jer jednom ko izgubi nit kao selektor i kad je povrati, bice pitanje dana kad ce je opet izgubiti kroz autoritet.
- Meni je najveca zamjerka po pitanju Papeta njegov temperament...kojeg nema...i kao takav ne moze biti selektor za velikih rezultata. Pa pogedajte selektore ekipa koje su bile u 1/8 finala i vidjecete koliko su uz aut liniju, skacu, trce, gestikuliraju...i pokusajte zamisliti Papeta u bilo od kojih ti 16 reprezentacija i da li jednostavno prilici da zamjeni nekog - bilo kojeg od selektora? Vecina ce reci - nema on tog kapaciteta kao Low, Halilhodzic, Hitzfeld, Deschamp, Klinsman...e upravo iz tog razloga nismo u 1/8 finala - jer je nezamislivo!!!

Misljenja sam da Papetu ne treba produziti ugovor i saradnju iz prostog razloga što je došlo do zasićenja, što je kasno za neke rezove igracke, treniranje strogoce i brate mili - nema on tog kapaciteta da nastavi taj kontinuitet...nazalost!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 03 jul 2014, 16:31

Principatus je napisao/la:Sušić: Nikada nisam izrazio želju da odem

Govedo skontalo da ga nijedan ozbiljan klub ne želi angažovati.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 jul 2014, 16:35

Ako ostane Susic i ne promjeni pristup svemu i formaciju prije svega, nayebali smo. Grupa je teza puno nego ova prethodna, i Izrael i Vels ce imati ambiciju za plasman, Kipar moze biti nezgodan, a Belgiju necu ni spominjati. Ovdje 4-4-2 nece tako lako prolaziti kao protiv L-ova iz prosle grupe. Slovaci su ovdje van usporedbe jer smo s njima imali srece kao nikad do tada.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 03 jul 2014, 16:43

calcio je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Mozda bi Mesha bio dobro rjesenje. Ali sam malo skeptican jer se nije proslavio u Sosou prosle sezone i pitam se da li bi on mogao izvuci maksimum iz nase reprezentacije. Susic je bio ofanzivan igrac i dao je slobodu nasim ofanzivnim igracima i stvarno smo s vremena na vrijeme znali lijepo igrati. Bazdarevic je bio tvrd igrac i sve nekako mislim da bi tako i postavljao nasu igru. Mozda su to samo moje predrasude, ne znam. :D Volio bih da nastavimo igrati po zemlji, ofanzivno i dopadljivo. Sto se tice ko bi gori mogao doci, pa nadam se da grijesim, ali nisam jos uvijek uvjeren da smo prestali sa nacionalnim kljucevima, pa da nam dovedu nekog Pizona ili onog pomocnog trenera iz Dortmunda (inace selektora RS lol). :crazy:
Pa mislim da ne treba uzurbeno odbacivati neka imena. Pa dobro i treneri se malo prilagode kadru s kojim raspolazu. Mislim da bi Bazdarevic ili recimo Bajevic nastavili sa tim ofanzivnim pristupom igri, jer imamo igrace za to. Meni je ne realno da dodje neko kao pomocni trener iz Dortmunda, jednostavno sto mi delegati iz RS djeluju kao spremni za kooperaciju i uspjeh pa mi ta cijela prica o nacionalnom kljucu ne djeluje veoma bitna u stvarnom zivotu. Sigurno da se obraca paznja na to ali da je odlucujuci faktor, mislim da nije. :thumbup:

delpiero10
Kontakt:

Post Postao/la delpiero10 » 03 jul 2014, 16:47

voltron30 je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Sušić: Nikada nisam izrazio želju da odem

Govedo skontalo da ga nijedan ozbiljan klub ne želi angažovati.
Pa nije budala da ode kada nam slijede lahke kvalifikacije, puno je lakse sad otici na euro nego prije i nece tu priliku da propusti i Munib Usanovic bi nas sada odveo na euro a Safet nakon eura odlazi sigurno jedino ako Fifa odluci da poveca broj reprezentacija na svjetskim prvenstvima onda ostaje Safet dozivotni selektor, jos bi nam i to trebalo :facepalm:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 03 jul 2014, 17:07

http://www.klix.ba/sport/nogomet/anketa ... /140703063" onclick="window.open(this.href);return false;

:D :tralala:
1946

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 03 jul 2014, 17:10

javnost očigledno nije za Sušića , ali ovim iz saveza izgleda to nije bitno , nit im je bitan napredak reprezentacije ...

- na portalu xyz je napravljena anketa i od (15 437) ispitanika samo je (2 445) bilo za Sušića ...

1. Halilhodžić (4501 - 29%)
2. Bajević (4389 - 28%)
3. Barbarez (3807 - 25%)
4. Sušić (2445 - 16%)
5. Hadžibegić (164 - 1%)
6, Baždarević (131 - 1%)

apolo
Kontakt:

Post Postao/la apolo » 03 jul 2014, 17:12

Jel jos misterija koliko Pape mjesecno zaradjuje? I on voli "bijeli hljeb".Njega samo mogu smijeniti oni iz Bosanskog proljeca. Inace ako ostane mislim da je Brazil jedino veliko natjecanje pod njegovom palicom.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.