FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Head
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Head » 04 jul 2014, 13:46

collector je napisao/la:sasvim pristojne cijene karata, kako za clanove tako i za ostale, ipak ti dolazi ekipa koja je prosle godine igrala u PL, dobro ne svi igraci al izmjesan stastav a i to je pojam kad ti dolazi !!

drago mi je za Mihojevica sto je potpisao ugovor, tu lezi nasa buducnost aBd jos Andjusic i polako ih uz Radovca i Fareta gurnuti u prvi tim
Kako da ne pristojne,cijene su sramotne!
Dolazi ti U21 ekipa Cardiffa i igras obicnu prijateljsku utakmicu.
Znaci gledanje te utakmice po osobi ce te izaci 15 maraka.Dodaj jos 5 sto si platio za ovaj streaming pa i godisnje sljedece sedmice 80-100 Km i plus karta za evropsku utakmicu.

Izgleda odlazak na utakmicu postala privilegija bogatih,nije da smo kokuzi pa nam sad treba svaka marka. Na cast onome ko je odredjivo ove sramotne cijene.
1946

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 04 jul 2014, 13:47

Head je napisao/la:
collector je napisao/la:sasvim pristojne cijene karata, kako za clanove tako i za ostale, ipak ti dolazi ekipa koja je prosle godine igrala u PL, dobro ne svi igraci al izmjesan stastav a i to je pojam kad ti dolazi !!

drago mi je za Mihojevica sto je potpisao ugovor, tu lezi nasa buducnost aBd jos Andjusic i polako ih uz Radovca i Fareta gurnuti u prvi tim
Kako da ne pristojne,cijene su sramotne!
Dolazi ti U21 ekipa Cardiffa i igras obicnu prijateljsku utakmicu.
Znaci gledanje te utakmice po osobi ce te izaci 15 maraka.Dodaj jos 5 sto si platio za ovaj streaming pa i godisnje sljedece sedmice 80-100 Km i plus karta za evropsku utakmicu.

Izgleda odlazak na utakmicu postala privilegija bogatih,nije da smo kokuzi pa nam sad treba svaka marka. Na cast onome ko je odredjivo ove sramotne cijene.
dobro malo zapad jeste skup, al ima istok i sjever, jbg jarane valjda sam ja to malo drugacije vidio
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 jul 2014, 13:50

Joj kad kazu idi na sjever kosa mi se na glavi digne,ne bi otiso tamo da dobijem djaba kartu.
1946

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 04 jul 2014, 13:52

ima ko hoce, necu se ja ovdje raspravljati sto se tebi kosa dize !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 04 jul 2014, 13:54

keramikr je napisao/la:
rammstein je napisao/la:Za 13 dana naš klub, DIV SA KOŠEVA, počinje Evropsku priču.
Po prvi put poslije rata ulazimo u tu priču 100% spremni. Imamo fantastične uvjete, odlične igrače, po dva kvalitetna na svakoj poziciji što garantuje da će zalaganje na terenu biti dostojno bordo dresa i svega onog što FKS znači nama a i u našoj državi. Pored toga, klub je i finansijski stabilan te nemamo pritisak da "zaradimo" novac u Evropi da preživimo, nego nam je ovo prilika da napravimo rezultatski iskorak. Naravno niko ne garantuje ni play off ni grupnu fazu! Ali garantujem da ćemo igrati bolje nego ikad do sada.
U odnosu na prošlu doginu nedostauju nam Jajalo i Vule. Mislim da to se i neće osjetiti. Razlog tome je sto smo prosle godine zbog LOŠIH krilnih igraca igrali jako puno kroz sredinu. U utakmicama u kojima se DOSLOVNO Jajalu igralo bilo smo odlicni, dok u utakmicama gdje isti nije imao volje, bili smo dosta losi... Sada se igra moze bazirati i na sredini (drugi gol protiv Ukrajinaca) alli i na krila preko Duljevića i Okica, kao treći gol protiv Ukrajinaca.

U odbrani imamo kombinaciju od tri stopera. Jedan je tek došao, Mitrevski, mladi igrač koji vec sa 22 godine je u kombinacijama za A repku Makedonije, imamo naseg Amera koji je sve bolji i bolji, i imamo Tatomirovica koji neke nedostatke nadoknađuje strašnom voljom i borbenošću! Uglavnom , dosta uigrano je to vec sada.
Dva beka. Desni bek je Dzemo i o njemu je suvišno pričati. Pored njega tu ce biti 100% Sirijac Kallasi, on jos samo ceka vizu naše ambasade. Dakle, najslabija prošlogodisnja pozicija sad je skoro najjača.
Lijevi bek je i dalje Puzigaća, ali po onome sto sam vidio i sto sam cuo o nasem pojacannju Protiću, i to mjesto bi moglo biti perfektno popunjeno. Tu su njih dvojica pa neka se bore za mjesto u prvih 11. Nema vise zagarantovanih pozicija i svako ko zeli da igra, morat ce dati 200% od sebe.

Sredina terena. Tu je Cimirot. Sta reci za njega poslije utakmice sa Čelikom? I inace poslije ove polusezone... sve je suvisno, dovoljno je vidjeti interes klubova i ponude koje su dolazile. Cimi ce ove sezone, vjerujte mi, jos bolji biti. Razlog tome je Kostic koji ce, koliko sam shvatio, imati 90% odbrambenih-destruktivnih zadataka dok ce Cimi preuzeti na sebe gradju igre i razigravanje... dakle, u prosloj polusezoni, Cimi je imao jako puno defanzivnih zadataaaka jer je pokrivao i dio posla koji je trebao obaviti Jajalo a sad nece biti toga. Kostic je pravi fajter, destruktivac koji zna i sa loptom. Nesto sto nismo imali prosle godine u ekipi, a trebalo nam je. Tu je i kovačević. mladi reprezentativac koji je ostvario veliki napredak u nasoj ekipi, sto je vidljivo. Ima jako dobre motoricke sposobnosti a nije da ne zna s loptom. Moze i na stopera i na zadnjeg veznog sto je fenomenalno. O Stoječvu je bespotrebno pisati, onaj gol jučer je perfekcija kakvu smo navikli gledati od njega. Duljević je igrac od kojeg očekujem jako puno. Momak koji je cijeli period od potpisivanja ugovora sa nama do jucerasnje utakmice dao sve od sebe da bude u savrsenoj fizickoj spremi. I uspio je u tome... odlicna stvar je ona asistencija Radovcu. E sad... Radovac... kakav je to fenomen, mozak i igračina... i kakav ce tek biti. I nemojte misliti da je minutaza koju dobije mala. Nije. Minutaza se dozira da igrac dobije rutinu, samopouzdanje koje je momak znao izgubiti u nekim utakmicama... ali ono sto on ima u nogama i u glavi je vanserijski ...Faris je majstor s loptom, tip igraca kao Said ili Kojašević. Ima taj osjecaj da podvali loptu i odlican je 1 na 1. I on ce biti odlican igrac bez daljenjeg.

Napad. Mislim da je ovo najjači dio našeg tima. Razlog tome je i odlicann vezni red, ali i igraci koji su u napadu. Krste je A reprezentativac Makedonije, strasan igrac koji moze u svakom trenutku napraviti potezz kojim ce rijestiti utakmicu, bilo asistencijom, udarcem glavom ili udarcem van 16. Bilbija.. steta one pauze od skoro doinu dana sto nije igrao u Voši i kod nas ... ostavilo je to traga na njemu i on se jos uvijek trazi. Nadam se da ce uci u formu jer je guzva na klupi sto se tice napada. Okic se vec sad pokazao kao sjajan beck up u napadu ali i kao odlicno krilo.

Ostali igraci su vecinom rezerve i nebih bas njih detaljno obrazlagao. U glavnom ekipa je za nase uslove idealna, fali jos rezervni golman i to je to. MADA nema sumnje da ce uprava sve uraditi da napravi jedan pomak tipa "Jajalo".

Na nama je, nakon toliko godina borbe za svoj klub, nakon toliko suza, nakon toliko stresa, toliko zgužvanih ulaznica i rijeci "necu vise nikada" pa vec sljedeci vikend zadnjih 5 maraka dajes da gledas svoje Sarajevo, u što većem broju iidemo na utakmice, da pokazemo upravi da ih pratimo, da ne zaostajemo za njima, kao sto su oni zadnjih godina zaostajali za nama. Na nama je da pkazemo svoju ljubav uclanjenjem u klub, bodrenjem ekipe i ostalo ce sve doci na svoje mjesto, Fudbal se igra za navijace a uprava je napravila ekipu koja ce tako igrati sigurno! Tu je i Dzeno, kojeg smo zeljeli na klupi i ostao je, tu su mladi igraci, mladi reprezentativci. Da mi je neko prije godinu dana rekao da ce kod nas igrati reprezentativac jedne Makedonije, ja bih mu rekao da je lud. Da cu gledati Matu Jajala na Koševu poslao bih ga u Jagomir. Da mi je neko rekao da cemo vratiti Dzemu, zadrzati komplet ekipu, smijao bih mu se. A evo... braco, danas sve to imamo. Nemamo se na sto zaliti, imamo prijenos pripremnih utakmica, izvjestaje, imamo cistu situaciju finansijsku.

Nas klub, FK Sarajevo se vraća tamo gdje mu je mjesto. A to mjesto je vrh. Isto kao sto smo mi zasluziili!!!

17.7. POČINJE SEZONA! SVI NA STADON KOJI NOSI IME LEGENDE KOJA BI SADA, DA JE SA NAMA, SIGURNO BILA PPONOSNA I NA NAS I NA UPRAVU I NA IGRACE.

SAMO ZA NAŠU LJUBAV NAJVEĆU!!!
To je to! :thumbup: :clap:

Volim te Sarajevo!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

emirati
Kontakt:

Post Postao/la emirati » 04 jul 2014, 13:55

da dolazi bas prva ekipa, karte ne bi bile skupe. Ovako ga pretjeraše ali ono baš.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 jul 2014, 14:00

emirati je napisao/la:da dolazi bas prva ekipa, karte ne bi bile skupe. Ovako ga pretjeraše ali ono baš.
:thumbup:
ja cu otici, da ne odem nesto bi mi bilo ali ptretjeruju da ulaznicama sto jest jest..skuplje gledati sarajev prijateljsku nego CZ, PARTIZAN I DINAMO u ligi

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 04 jul 2014, 14:02

Ma meni nije puno dati cenera, ali govorim u globalu. Zar ne bi trebao biti cilj privuci nove navijace koji inace ne dolaze i koji nemaju clansku? Utakmica protv Kardifa, pa Evropa, idealna prilika da dodju takvi i da odredjen broj stekne naviku dilaska na Kosevo i na utakmice. I pustite se suplje clanske i slicno. Od te 2, 3000 navijaca klub nece moci zivjeti. Je li fakat jedini cilj zaraditi koju hiljadu maraka vise?

Realist
Kontakt:

Post Postao/la Realist » 04 jul 2014, 14:03

Uz ovako sramotno visoke cijene ulaznica neće biti više od 5 000 ljudi na Koševu.Zar nije bolje da je 5 KM pa da bude 15-ak hiljada.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 jul 2014, 14:08

pisac je napisao/la:Ma meni nije puno dati cenera, ali govorim u globalu. Zar ne bi trebao biti cilj privuci nove navijace koji inace ne dolaze i koji nemaju clansku? Utakmica protv Kardifa, pa Evropa, idealna prilika da dodju takvi i da odredjen broj stekne naviku dilaska na Kosevo i na utakmice. I pustite se suplje clanske i slicno. Od te 2, 3000 navijaca klub nece moci zivjeti. Je li fakat jedini cilj zaraditi koju hiljadu maraka vise?
tako ti je to kad ti se marketingom bave ljudi koji ne znaju sta je dugorocan plan... umjesto da tokom sezone imaju 10 000 + na tribinaa, oni radi trenutne zarade ce imati 3000+

u cemu je problem?
problem je u tome sto neko ne zna raditi posao koji radi... nista drugo
ne moze da razlikuje evropu i bih... ne moze da shhvati da je u Bih PREKO 50% NEZAPOSLENIH I DA FUDBAL NIJE ONNO STO JE U EVROPI, dakle, neko mora 15 mraaka odvojiiti da bi platio tekmu sa u21 ekipom engleskog drugoligasa, a s tim parama je dva dana mogao hraniti porodicu.. nije nikakva izlizana to je istina 100%
razumijem tekmu u 3. pretkolu sa jakim protivnikom, to je NORMALNO, ali finale kupa staviti one cijene je BEZOBRAZLUK, kao i ovo sa Cardiffom,

Ponavljam, otici cu pogledati tekmu ali...
Realist je napisao/la:Uz ovako sramotno visoke cijene ulaznica neće biti više od 5 000 ljudi na Koševu.Zar nije bolje da je 5 KM pa da bude 15-ak hiljada.
nije, vidis da neki nadprosjecno inteligentan radi na marketingu pa se napušio i konta da je se igra u New YYorku

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 04 jul 2014, 14:09

Budes clan i nije skupo. Fakticki otplatis godisnju clanarinu kroz pogodnosti koje klub nudi, cak budes i u + :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 jul 2014, 14:10

Ma Selimovic odredjuje cijene karata, samo sto je covjek hordas u dusi a ne pitar pa nema obzira prema nama sa ostalih tribina. :D
1946

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 jul 2014, 14:11

Head je napisao/la:Ma Selimovic odredjuje cijene karata, samo sto je covjek hordas u dusi a ne pitar pa nema obzira prema nama sa ostalih tribina. :D
e ne valja mu posao nikako...
ako je njemu zajebancija dati za pocetak sezone 120 maraka, ima tona ljudi kojima nije

pisac
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la pisac » 04 jul 2014, 14:18

Evolution87 je napisao/la:Budes clan i nije skupo. Fakticki otplatis godisnju clanarinu kroz pogodnosti koje klub nudi, cak budes i u + :mrgreen:
Jarane, koliko clanova ima? Koliko ljudi u opste zanimaju utakmice nase lige? To budi clan je najveca suplja. Ako je tako kako ti kazes, neka se onda klub zadovolji sa 2, 3 000 navijaca i kraj price.

Postoji li strategija i plan dovesti sto vise ljudi ili je jedini plan zaraditi sto vise na ulaznicama?
Utakmica protiv celika ti je ocit primjer ovog svega sto ti govorim.
Trba neko 12.7. Dati 15KM, pa 17.07. opet minimum 15KM, pa onda liga cener. Halo baaaa.
Mislis da je neko u stanju na sarajevo trositi 50KM mjesecno?

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 04 jul 2014, 14:21

pisac je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:Budes clan i nije skupo. Fakticki otplatis godisnju clanarinu kroz pogodnosti koje klub nudi, cak budes i u + :mrgreen:
Jarane, koliko clanova ima? Koliko ljudi u opste zanimaju utakmice nase lige? To budi clan je najveca suplja. Ako je tako kako ti kazes, neka se onda klub zadovolji sa 2, 3 000 navijaca i kraj price.

Postoji li strategija i plan dovesti sto vise ljudi ili je jedini plan zaraditi sto vise na ulaznicama?
Utakmica protiv celika ti je ocit primjer ovog svega sto ti govorim.
Trba neko 12.7. Dati 15KM, pa 17.07. opet minimum 15KM, pa onda liga cener. Halo baaaa.
Mislis da je neko u stanju na sarajevo trositi 50KM mjesecno?
Pa učlaniš se i ne trošiš 50 mjesečno, ako ne želiš biti član biraš tekme koje češ gledat ili ne dolaziš i ćao.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 jul 2014, 14:25

lik

budes clan 20 maraka
nan dvije tekme ove ustedis 4 marke.. jasta, puno
i opet te izađe oko 50 maraka za dvije tekme

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 04 jul 2014, 14:26

Ko bi platio 7 marki platit ce i 10. Prosto ko pasulj.
Recimo mene ce tekma ispast pedesetak marki. :njanjanja: :opaopa:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 04 jul 2014, 14:27

Jarane, kako ne skontas da vecinu to ne zanima?
Ne zavise navijaci od kluba nego klub od navijaca.
Zasto bi se neko od uclanjivao koga i onako ne zanima nasa liga?
Da bi ga pocela zanumati, prvo ga nekako moras primamiti da dodje na poneku utakmicu, da zavoli to sve. Tek ce se onda i uclaniti.
Dok budemo razmisljali kao ti, prosjek ce nam i dalje biti 2000 po utakmici, sto ujedno odgovara i broju stalnih clanova.
Ako je to politika kluba naspram posjete, e onda aferim.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 jul 2014, 14:28

Pretjerali su s kartama,ko da Real Madrid dolazi...Zato umjesto 10-12k ljudi bit ce 5k pa nek onda objasnjavaju Tanu sta je problem ? cuj 15km :crazy:

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 04 jul 2014, 14:30

Naravno, opet ce doci 3, 4 000 standardnih i to je to.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 44 gosta.