Zvjezdan Misimović

DonCorleone
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la DonCorleone » 04 jul 2014, 19:03

Virtu4l je napisao/la:Nećemo mu vjerovati, a ni statistici, kao da on zna koliko je spreman. Imaju stručnjaci koji to ovdje redovno procjenjuju.
Tvoj najveci problem je sto nemas blage veze o fudbalskoj teoriji. Sama izjava da igrac od 30 i kusur godina ne moze imati tremu na prvom SP, je odraz tvog fudbalskog neznanja. Isto to provodis na svakoj mogucoj temi, a fulas redovno na odprilike, svakoj.

Dodam li uz fudbalsko neznanje da vjerovatno imas dvije lijeve noge i nikada u zivotu nisi igrao lopte, dobijem to sto dobijem. Provokatora na svakoj temi bez osnovnog poznavanja fudbala.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 jul 2014, 19:24

nebulozno je uzimati necije ocjene samog sebe kao objektivne i istinite... kad bi pitali svakog igraca na klupi da li je zasluzeno na klupi rekao bi da nije i da zasluzuje da igra... a da li je to stvarno tako? jest, ali u onoj stvari... cuj miske kaze za sebe da je spreman za 90 minuta.. jest ali za setnju... i jos k tomu svemu poredi sebe iz sadasnjih dana s misketom od prije 5,6 godina... pa dragi miske da si ti u stanju kao prije 5,6 godina igrao bi u top 5 klubova bundeslige i ne bi cekao kraj ugovora da se vratis u istu, vec bi se klubovi stojali u redu da plate tih par miliona eura... (kazem par jer ugovorna klauzula zahtijeva izmedju 5 i 6, a kinezi bi ga pustili za manje jer za 5 mjeseci nece dobiti nista)...

malo off topic: isto tako idiotski je uzimati npr. selektorove ocjene nastupa u brazilu kao mjerodavne kad je on kao kreator i taktike i formacije i fizicke spreme igraca krajnje subjektivan i 'mora' pravdat' kako sebe tako i svoje postupke... 'vaha' (tuzlaci ce znat' k'o je vaha) je safeta odlicno opisao u izjavi neki dan...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 jul 2014, 20:01

Misimovic je trebao da bude motor ekipe protiv Nigerije kada je to bilo najpotrebnije. Trebao je povuci sve uostalom i igrao je tu poziciju. Kako je igrao znamo svi. Po meni nije vise prvi izbor na 10-tki. Jer previse usporava igru ali kad bi bar imao te svoje asistencije onda bi to jos bilo ok. Ali asistencija je sve manje kao i golova iz igre. Pjanic je bolji igrac i ona bi trebao to da odigra u buducnosti. A Miske zadnjih 30-tak minuta ili protiv pojedinih protivnika. Mislim da cak Medunjanin nebi odigrao to losije od njega u trenutnoj formi.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 jul 2014, 20:11

Ajax je napisao/la:Misimovic je trebao da bude motor ekipe protiv Nigerije kada je to bilo najpotrebnije. Trebao je povuci sve uostalom i igrao je tu poziciju. Kako je igrao znamo svi. Po meni nije vise prvi izbor na 10-tki. Jer previse usporava igru ali kad bi bar imao te svoje asistencije onda bi to jos bilo ok. Ali asistencija je sve manje kao i golova iz igre. Pjanic je bolji igrac i ona bi trebao to da odigra u buducnosti. A Miske zadnjih 30-tak minuta ili protiv pojedinih protivnika. Mislim da cak Medunjanin nebi odigrao to losije od njega u trenutnoj formi.
:wtf:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jul 2014, 20:59

Očekivao sam od Misketa da bude barem malo samokritičan. I ptice na grani znaju da je njegov krajnji domet 60-70 minuta, te da je najbolja opcija da odigra zadnjih pola sata protiv jačih timova. Da se kojim slučajem radi o Misketu iz Wolfsburga, koji je igrao vanzemaljski fudbal, rekao bih da je apsolutno u pravu, ali sada je došlo vrijeme da preda štafetu drugima.

Napominjem, niko sretniji od mene ako se vrati u Bundesku i odigra još par sezona na visokom nivou u klubu i reprezentaciji, ali pitanje je koliko je to u ovom trenutku realno.

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 04 jul 2014, 23:14

Miske, peMzija!
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 04 jul 2014, 23:32

Joj Misimovica i izjave :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: covjek ide protiv prirode,navikao da vuce guzove citavu karijeru i kao on spreman :rol: :rol: :rol:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2014, 00:20

Ponos Torina je napisao/la:Joj Misimovica i izjave :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: covjek ide protiv prirode,navikao da vuce guzove citavu karijeru i kao on spreman :rol: :rol: :rol:
A sta mi sad trebamo biti licemjerni?10 god nam je valjao takav(jer covjek cijelu karijeru igra isto) i sad nam odjednom ne valja? :roll: Ne branim ja Misketa,ali stvari ne funckionisu onako kako ti pises.Mrzim dvostruke arsine.Covjek i dalje treba ovoj reprezentaciji,samo ga treba znati koristiti.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 jul 2014, 00:24

Misimovicu fudbal se ne igr ko st ose igrao prije 10godina, ni ti nisi ni blizu one forma kakvu si imao prije 4-5 godina tako da mislio sam da si za klupe ali posto vidim da si pun nekakvog laznog samopouzdanja pa ne mozes da vidis koliko si lose odigro ja bi najradije da se ti oprostis,guzeljaj u Kini..

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 jul 2014, 00:26

NEZALAGANJE je napisao/la: A sta mi sad trebamo biti licemjerni?10 god nam je valjao takav(jer covjek cijelu karijeru igra isto) i sad nam odjednom ne valja? :roll: Ne branim ja Misketa,ali stvari ne funckionisu onako kako ti pises.Mrzim dvostruke arsine.Covjek i dalje treba ovoj reprezentaciji,samo ga treba znati koristiti.
Treba ga znati koristiti ali isto tako treba biti realan kada igrac na nivou SP ne pruzi nista, apsolutno nista. Spominjao sam duel igru (ocajna), brzinu, prodornost, probijanje odbrane, kreiranje akcije, apsolutno nista, nula bodova, to je surova realnost koja je pazlijovom gledaocu bila jasna vec u pripremnim utakmicama.

On treba posluziti za EP kvalifikacije, jer su odredjeni protivnici njemu po mjeri i tu ce biti od koristi. Ipak treba biti realan i konstatovati da je on davno zavrsio na najvecem nivou.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 jul 2014, 00:26

:facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jul 2014, 00:42

DonCorleone je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: A sta mi sad trebamo biti licemjerni?10 god nam je valjao takav(jer covjek cijelu karijeru igra isto) i sad nam odjednom ne valja? :roll: Ne branim ja Misketa,ali stvari ne funckionisu onako kako ti pises.Mrzim dvostruke arsine.Covjek i dalje treba ovoj reprezentaciji,samo ga treba znati koristiti.
Treba ga znati koristiti ali isto tako treba biti realan kada igrac na nivou SP ne pruzi nista, apsolutno nista. Spominjao sam duel igru (ocajna), brzinu, prodornost, probijanje odbrane, kreiranje akcije, apsolutno nista, nula bodova, to je surova realnost koja je pazlijovom gledaocu bila jasna vec u pripremnim utakmicama.

On treba posluziti za EP kvalifikacije, jer su odredjeni protivnici njemu po mjeri i tu ce biti od koristi. Ipak treba biti realan i konstatovati da je on davno zavrsio na najvecem nivou.
Kad si ti njega poceo gledati,majke ti? U kojoj fazi svoje karijere je on imao duel igru,brzinu,prodornost i probijanje odbrane?Ja ga NIKAD takvog nisam gledao.Mozda je povremeno to imao,ali konstantan u tome nikad za nikad nije bio.Sto se tice kreiranja akcija i gol sansi i dalje je najbolji u nasoj reprezentaciji u tome,pa ti onda vidi kakvi su ostali i sta to govori o njima i njihovom STVARNOM kvalitetu,a ne onom kojem smo mi navijaci umislili.Kad sam rekao da ga treba znati koristiti,to je 60min protiv ekipa koje su jake i u kojima je tempo igre visi ili ulazak s klupe za poluvrijeme ili nekih 30min.Da bi se to moglo uraditi,potreban je selektor koji 'selektuje' i ne podilazi ikome.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 jul 2014, 00:53

NEZALAGANJE je napisao/la: Kad si ti njega poceo gledati,majke ti? U kojoj fazi svoje karijere je on imao duel igru,brzinu,prodornost i probijanje odbrane?Ja ga NIKAD takvog nisam gledao.Mozda je povremeno to imao,ali konstantan u tome nikad za nikad nije bio.Sto se tice kreiranja akcija i gol sansi i dalje je najbolji u nasoj reprezentaciji u tome,pa ti onda vidi kakvi su ostali i sta to govori o njima i njihovom STVARNOM kvalitetu,a ne onom kojem smo mi navijaci umislili.Kad sam rekao da ga treba znati koristiti,to je 60min protiv ekipa koje su jake i u kojima je tempo igre visi ili ulazak s klupe za poluvrijeme ili nekih 30min.Da bi se to moglo uraditi,potreban je selektor koji 'selektuje' i ne podilazi ikome.
Bitno je kako igrac DANAS igra, ne zanima mene Wolfsburg. On je na OVOM SP-u igrao lose i naveo sam sve njegove deficite koji su dovoljan dokaz da ne moze trenutno da igra na vrhunskom nivou, to je fakt, cinjenica.

Iako se nerado vracam u proslost, misljenja sam da vrijedi napomenuti da je u Wolfsburgu imao bolju duel igru nego danas i puno vise snage, sto je rezultiralo puno cescim uspjesnim dodavanjima, toga vise skoro da nema nikako. Sada je nesto pokusavao sa loptom, ali to je poprilicno jadno zavrsilo, jer ga je protivnik otresao ko slinu.

Treba naglasiti da je Susic Jr. protiv Irana pokazao vise nego Misimovic u svim pripremnim utakmicama ukljucujuci i one na SP-u. Ako TSS nije dobar, postavlja se pitanje koliko je ovaj los.

On nema snage ni za 60 minuta na najvecem nivou, nema snage da doda loptu a nema snage ni da potrci za loptom, u defanzivi ne postoji, takvi igraci u ovo vrijeme nisu trazeni, vjerovatno to objasnjava njegov duzi period u Kini.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 05 jul 2014, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 05 jul 2014, 00:58

Miske je u dvije utakmice pretrcao 20-ak kilometara znaci bio je spreman.. Neko napisa da je trebao bii motor protiv Nigerije hmm u ekipi gdje u formaciji imas 3 ista igraca jedan Medunjanin gusi dvojicu Pjanica i Misketa samim tim dobijas lutanje ove dvojice i prazninu na sredini...

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 06 jul 2014, 01:43

Moze li neko objasniti kakve veze ima Miske od prije 6-7 godina sa Misketom danas i Pjanicem.. :facepalm:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jul 2014, 02:36

Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko objasniti kakve veze ima Miske od prije 6-7 godina sa Misketom danas i Pjanicem.. :facepalm:
moze.
prema fudbalskom/nogomentom pravilniku selektora ss.ba foruma - podforum reprezentacija bih, moras popljuvati jednog igraca ukazivajuci na sve njegove mane kako na tako i van terena (fokus je na van terena), pozivajuci se na insajderske informacije objektivnih domacih novinara, da bi pohvalio drugog igraca ukazivajuci na sve njegove vrline kako na tako i van terena, pozivajuci se na iste izvore, jerbo je svaki drugi nacin jednostavno pogresan i bice etiketiran kao neznanje.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 jul 2014, 08:39

Po meni bi se trebao vratiti u Bundesligu makar drugu za pocetak ako ne ide drugacije. Ako zeli igrati u prvom timu i dalje.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la Goalgetter » 06 jul 2014, 11:33

Evil Genius II je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:Moze li neko objasniti kakve veze ima Miske od prije 6-7 godina sa Misketom danas i Pjanicem.. :facepalm:
moze.
prema fudbalskom/nogomentom pravilniku selektora ss.ba foruma - podforum reprezentacija bih, moras popljuvati jednog igraca ukazivajuci na sve njegove mane kako na tako i van terena (fokus je na van terena), pozivajuci se na insajderske informacije objektivnih domacih novinara, da bi pohvalio drugog igraca ukazivajuci na sve njegove vrline kako na tako i van terena, pozivajuci se na iste izvore, jerbo je svaki drugi nacin jednostavno pogresan i bice etiketiran kao neznanje.
Objasnio :lol: :clap:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 15 jul 2014, 15:36

Misimovic danas strjelac za svoj Guizhou Renhe u kup utakmici.

SamoOstroINaPrvu
Kontakt:

Post Postao/la SamoOstroINaPrvu » 15 jul 2014, 19:22

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Misimovic danas strjelac za svoj Guizhou Renhe u kup utakmici.
i corava koka ubode koje zrno...ma on je totalno van forme ljudi, ne toliko star koliko je lijen i nema kondicije
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: FrDiHu i 1 gost.