Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

IlPrincipe
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la IlPrincipe » 07 jul 2014, 10:18

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 jul 2014, 10:45

Eh ovako momciluci, da li bi neko bio voljan da mi napise program treninga za pocetnika ?

I u pp da mi pojasni u vezi sprava (nema puno toga) i vjezbi, za sta je koja itd jer znam povrsno o tome, ali ipak da znam sigurno kako, gdje, sta ?

Hvala unaprijed
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 jul 2014, 16:27

Pozdrav,imam jednu "situaciju" pa da upitam iskusnije ljude ili one koji su već prošli kroz to za savijet..

Prije 3 i pol godine otprilike težio sam 106 kg..da bih prošlo ljeto težio 78kg vježbanjem u teretani i bavljenjem sportom tj. nogometom.

Prije otprilike mjesec i pol imao sam automobilsku nesreću gdje sam morao provesti 15 dana ležeći radi povrede kičme (donji dio) te sam natukao nekih 10 do 11 kg u tih 45,50 dana.

Preporuka doktora je da još se ne bavim teretanom i da mirujem ali meni to previše smeta i htio bih nekako skinuti to a da ne obnovim bol.Pokušao sam trčati i igrati nogometa ali pate koljena i zglobovi kao i kičma pri svakom duelu ili šprintu..smanjio sam jelo ali kako ne trošim nigdje energiju i ne umaram se imam problema sa snom i javlja mi se glad tijekom noći..sokove sam izbacio ali msm da mi to neće bit dovoljno..Ako tko ima slična iskustva ili neke savjete svakako da bi dobrodošli.Hvala :)

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 07 jul 2014, 17:32

Rosicky je napisao/la:Pozdrav,imam jednu "situaciju" pa da upitam iskusnije ljude ili one koji su već prošli kroz to za savijet..

Prije 3 i pol godine otprilike težio sam 106 kg..da bih prošlo ljeto težio 78kg vježbanjem u teretani i bavljenjem sportom tj. nogometom.

Prije otprilike mjesec i pol imao sam automobilsku nesreću gdje sam morao provesti 15 dana ležeći radi povrede kičme (donji dio) te sam natukao nekih 10 do 11 kg u tih 45,50 dana.

Preporuka doktora je da još se ne bavim teretanom i da mirujem ali meni to previše smeta i htio bih nekako skinuti to a da ne obnovim bol.Pokušao sam trčati i igrati nogometa ali pate koljena i zglobovi kao i kičma pri svakom duelu ili šprintu..smanjio sam jelo ali kako ne trošim nigdje energiju i ne umaram se imam problema sa snom i javlja mi se glad tijekom noći..sokove sam izbacio ali msm da mi to neće bit dovoljno..Ako tko ima slična iskustva ili neke savjete svakako da bi dobrodošli.Hvala :)
Slušaj doktora , nema potrebe da savjet tražiš od forumaša . Šetaj jarane dovoljno ti je to , zdravlje je najbitnije **** to malo kila viška , nedo Bog da povrijediš kičmu ili nešto pa da završiš u kolicima . Savjet slušaj doktora i šetaj
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 jul 2014, 19:59

Rosicky, biciklo i plivanje najmanje skode tijelu, a najvise mogu izcrpiti energije.

Pistol
Kontakt:

Post Postao/la Pistol » 07 jul 2014, 20:13

podrav , molio bih za neki savjet vas iskusnijih ovdje ...

Naime jos ne idem u teretanu (niti sam ikad isao) , ali mislio sa za nekih mjesec-dva krenuti (kada zavrsi ramazan i krene nova skolska godina) ... visok sam 180 i tezak 80kg , dakle neka najnormalnija linija - redovno trcim za loptom i dva-tri puta sedmicno radim sklekove , trbusnjake i slicne vjezbe. Sada bi zelio da dobijem nekih 5-6 kg , ali da to ode u prsa i ruke , imam malo onaj V oblik od trbuha prema gore i zelio bih da to i zadrzim - dakle ne zelim neku sad masu od 100kg i da dizem auta rukama , vec lagano da se povecaju prsa i ruke .

Uzet cu i onaj wheey gold standard (kada vec ulazem i vrijeme i trud) , i sredit ishranu (manje pite , vise jaja , voca i slicno) ... dakle , ima li neka teretana za preporuciti pocetniku (da tamo ima neki trener ili netko tko ce da mi pokaze te osnove) , mislio sam na onu u importanneu (jer mi je tu blizu) - kakva je tamo cijena i usluga ...

Zahvaljujem na odgovorima unaprijed :D

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 07 jul 2014, 21:24

Importane 39 km za studente, djake i penzionere poludnevna s tim kad se upisujes 10 km za karticu platis . Ovako normalno ti je 49 ako oces termine bilo kad sa dolazis.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jul 2014, 14:04

Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?

Guglao sam malo i nasao da je za pocetnika najbolje ici samo 3 puta sedmicno na trening (a ne kako sam ja mislio po principu 3-1) i da prve dvije sedmice otprilike treba raditi laganim intenzitetom, s laksim tezinama, a ne maximalnim, radi tog nekog privikavanja na trening jer sam pocetnik ?

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 08 jul 2014, 14:11

Pistol je napisao/la:podrav , molio bih za neki savjet vas iskusnijih ovdje ...

Naime jos ne idem u teretanu (niti sam ikad isao) , ali mislio sa za nekih mjesec-dva krenuti (kada zavrsi ramazan i krene nova skolska godina) ... visok sam 180 i tezak 80kg , dakle neka najnormalnija linija - redovno trcim za loptom i dva-tri puta sedmicno radim sklekove , trbusnjake i slicne vjezbe. Sada bi zelio da dobijem nekih 5-6 kg , ali da to ode u prsa i ruke , imam malo onaj V oblik od trbuha prema gore i zelio bih da to i zadrzim - dakle ne zelim neku sad masu od 100kg i da dizem auta rukama , vec lagano da se povecaju prsa i ruke .

Uzet cu i onaj wheey gold standard (kada vec ulazem i vrijeme i trud) , i sredit ishranu (manje pite , vise jaja , voca i slicno) ... dakle , ima li neka teretana za preporuciti pocetniku (da tamo ima neki trener ili netko tko ce da mi pokaze te osnove) , mislio sam na onu u importanneu (jer mi je tu blizu) - kakva je tamo cijena i usluga ...

Zahvaljujem na odgovorima unaprijed :D
Imas PP.

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 08 jul 2014, 15:16

Papastathopoulos je napisao/la:Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?

Guglao sam malo i nasao da je za pocetnika najbolje ici samo 3 puta sedmicno na trening (a ne kako sam ja mislio po principu 3-1) i da prve dvije sedmice otprilike treba raditi laganim intenzitetom, s laksim tezinama, a ne maximalnim, radi tog nekog privikavanja na trening jer sam pocetnik ?
Mozes za pocetak ici i svako drugi dan, jedno 15-tak dana, dok upale prođu. Kasnije možeš pojačati, pa ići recimo 2 dana, odmarati jedan, i sl.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jul 2014, 16:27

edgardavids je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?

Mozes za pocetak ici i svako drugi dan, jedno 15-tak dana, dok upale prođu. Kasnije možeš pojačati, pa ići recimo 2 dana, odmarati jedan, i sl.
aha e hvala ti care puno..

A de mi samo jos reci za ovaj drugi dio posta, trebam li u tih 15tak dana raditi s manjim tezinama ili mogu odma krenuti maximalno ?

Klare

Post Postao/la Klare » 08 jul 2014, 16:58

Može li plan za noge, za masu?
Bez mašina i sprava za noge, samo šipke sa težinama i neke body vježbe ako imaju.
To sam zapostavio i šta uraditi protiv upale koja će mi se sigurno javiti u nekom ekstremnom obliku

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 08 jul 2014, 17:08

Ne baš maksimalno, radiš s težinama koje vidiš da možeš podignuti recimo 10-12 puta.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 jul 2014, 21:51

edgardavids je napisao/la:Ne baš maksimalno, radiš s težinama koje vidiš da možeš podignuti recimo 10-12 puta.
Ok druze, hvala ti ;)

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 09 jul 2014, 22:31

Nakon mjesec dana, danas sam prvi trening bez muke zavrsio. :) :)
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 jul 2014, 22:35

Kako kod vas stoje teretana i ramazan ?

Mene pola nema :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jul 2014, 23:31

HZ_ilidzaa je napisao/la:Kako kod vas stoje teretana i ramazan ?

Mene pola nema :mrgreen:
ja taj spoj nikome ne bi preporučio. Il prestani s treninzima ako postiš il nemoj postit pa treniraj.

Ja ne postim, treniram.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 10 jul 2014, 03:29

Ma ne treniram uopste vec kazem nema me pola :mrgreen:

Bit ce vremena u septembru :P

High

Post Postao/la High » 10 jul 2014, 22:14

Ako neko prodaje šipku i tegove, nek se javi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2014, 22:30

To se stidiš otići u gym? Nemoj mi samo reći da nemaš vremena.

Pik, imaš tamo svega, ne isplati se to novo kupovati. Željezo kao željezo, neka se ima samo težina.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.