Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- IlPrincipe
- Kontakt:
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Teretana
Eh ovako momciluci, da li bi neko bio voljan da mi napise program treninga za pocetnika ?
I u pp da mi pojasni u vezi sprava (nema puno toga) i vjezbi, za sta je koja itd jer znam povrsno o tome, ali ipak da znam sigurno kako, gdje, sta ?
Hvala unaprijed
I u pp da mi pojasni u vezi sprava (nema puno toga) i vjezbi, za sta je koja itd jer znam povrsno o tome, ali ipak da znam sigurno kako, gdje, sta ?
Hvala unaprijed
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Pozdrav,imam jednu "situaciju" pa da upitam iskusnije ljude ili one koji su već prošli kroz to za savijet..
Prije 3 i pol godine otprilike težio sam 106 kg..da bih prošlo ljeto težio 78kg vježbanjem u teretani i bavljenjem sportom tj. nogometom.
Prije otprilike mjesec i pol imao sam automobilsku nesreću gdje sam morao provesti 15 dana ležeći radi povrede kičme (donji dio) te sam natukao nekih 10 do 11 kg u tih 45,50 dana.
Preporuka doktora je da još se ne bavim teretanom i da mirujem ali meni to previše smeta i htio bih nekako skinuti to a da ne obnovim bol.Pokušao sam trčati i igrati nogometa ali pate koljena i zglobovi kao i kičma pri svakom duelu ili šprintu..smanjio sam jelo ali kako ne trošim nigdje energiju i ne umaram se imam problema sa snom i javlja mi se glad tijekom noći..sokove sam izbacio ali msm da mi to neće bit dovoljno..Ako tko ima slična iskustva ili neke savjete svakako da bi dobrodošli.Hvala
Prije 3 i pol godine otprilike težio sam 106 kg..da bih prošlo ljeto težio 78kg vježbanjem u teretani i bavljenjem sportom tj. nogometom.
Prije otprilike mjesec i pol imao sam automobilsku nesreću gdje sam morao provesti 15 dana ležeći radi povrede kičme (donji dio) te sam natukao nekih 10 do 11 kg u tih 45,50 dana.
Preporuka doktora je da još se ne bavim teretanom i da mirujem ali meni to previše smeta i htio bih nekako skinuti to a da ne obnovim bol.Pokušao sam trčati i igrati nogometa ali pate koljena i zglobovi kao i kičma pri svakom duelu ili šprintu..smanjio sam jelo ali kako ne trošim nigdje energiju i ne umaram se imam problema sa snom i javlja mi se glad tijekom noći..sokove sam izbacio ali msm da mi to neće bit dovoljno..Ako tko ima slična iskustva ili neke savjete svakako da bi dobrodošli.Hvala
Slušaj doktora , nema potrebe da savjet tražiš od forumaša . Šetaj jarane dovoljno ti je to , zdravlje je najbitnije **** to malo kila viška , nedo Bog da povrijediš kičmu ili nešto pa da završiš u kolicima . Savjet slušaj doktora i šetajRosicky je napisao/la:Pozdrav,imam jednu "situaciju" pa da upitam iskusnije ljude ili one koji su već prošli kroz to za savijet..
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Rosicky, biciklo i plivanje najmanje skode tijelu, a najvise mogu izcrpiti energije.
podrav , molio bih za neki savjet vas iskusnijih ovdje ...
Naime jos ne idem u teretanu (niti sam ikad isao) , ali mislio sa za nekih mjesec-dva krenuti (kada zavrsi ramazan i krene nova skolska godina) ... visok sam 180 i tezak 80kg , dakle neka najnormalnija linija - redovno trcim za loptom i dva-tri puta sedmicno radim sklekove , trbusnjake i slicne vjezbe. Sada bi zelio da dobijem nekih 5-6 kg , ali da to ode u prsa i ruke , imam malo onaj V oblik od trbuha prema gore i zelio bih da to i zadrzim - dakle ne zelim neku sad masu od 100kg i da dizem auta rukama , vec lagano da se povecaju prsa i ruke .
Uzet cu i onaj wheey gold standard (kada vec ulazem i vrijeme i trud) , i sredit ishranu (manje pite , vise jaja , voca i slicno) ... dakle , ima li neka teretana za preporuciti pocetniku (da tamo ima neki trener ili netko tko ce da mi pokaze te osnove) , mislio sam na onu u importanneu (jer mi je tu blizu) - kakva je tamo cijena i usluga ...
Zahvaljujem na odgovorima unaprijed
Naime jos ne idem u teretanu (niti sam ikad isao) , ali mislio sa za nekih mjesec-dva krenuti (kada zavrsi ramazan i krene nova skolska godina) ... visok sam 180 i tezak 80kg , dakle neka najnormalnija linija - redovno trcim za loptom i dva-tri puta sedmicno radim sklekove , trbusnjake i slicne vjezbe. Sada bi zelio da dobijem nekih 5-6 kg , ali da to ode u prsa i ruke , imam malo onaj V oblik od trbuha prema gore i zelio bih da to i zadrzim - dakle ne zelim neku sad masu od 100kg i da dizem auta rukama , vec lagano da se povecaju prsa i ruke .
Uzet cu i onaj wheey gold standard (kada vec ulazem i vrijeme i trud) , i sredit ishranu (manje pite , vise jaja , voca i slicno) ... dakle , ima li neka teretana za preporuciti pocetniku (da tamo ima neki trener ili netko tko ce da mi pokaze te osnove) , mislio sam na onu u importanneu (jer mi je tu blizu) - kakva je tamo cijena i usluga ...
Importane 39 km za studente, djake i penzionere poludnevna s tim kad se upisujes 10 km za karticu platis . Ovako normalno ti je 49 ako oces termine bilo kad sa dolazis.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?
Guglao sam malo i nasao da je za pocetnika najbolje ici samo 3 puta sedmicno na trening (a ne kako sam ja mislio po principu 3-1) i da prve dvije sedmice otprilike treba raditi laganim intenzitetom, s laksim tezinama, a ne maximalnim, radi tog nekog privikavanja na trening jer sam pocetnik ?
Guglao sam malo i nasao da je za pocetnika najbolje ici samo 3 puta sedmicno na trening (a ne kako sam ja mislio po principu 3-1) i da prve dvije sedmice otprilike treba raditi laganim intenzitetom, s laksim tezinama, a ne maximalnim, radi tog nekog privikavanja na trening jer sam pocetnik ?
Imas PP.Pistol je napisao/la:podrav , molio bih za neki savjet vas iskusnijih ovdje ...
-
edgardavids
- Kontakt:
Mozes za pocetak ici i svako drugi dan, jedno 15-tak dana, dok upale prođu. Kasnije možeš pojačati, pa ići recimo 2 dana, odmarati jedan, i sl.Papastathopoulos je napisao/la:Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
aha e hvala ti care puno..edgardavids je napisao/la:Mozes za pocetak ici i svako drugi dan, jedno 15-tak dana, dok upale prođu. Kasnije možeš pojačati, pa ići recimo 2 dana, odmarati jedan, i sl.Papastathopoulos je napisao/la:Posto se niko nije udostojio da mi odgovori, moze li barem da mi ovo odgovorite ?
A de mi samo jos reci za ovaj drugi dio posta, trebam li u tih 15tak dana raditi s manjim tezinama ili mogu odma krenuti maximalno ?
Može li plan za noge, za masu?
Bez mašina i sprava za noge, samo šipke sa težinama i neke body vježbe ako imaju.
To sam zapostavio i šta uraditi protiv upale koja će mi se sigurno javiti u nekom ekstremnom obliku
Bez mašina i sprava za noge, samo šipke sa težinama i neke body vježbe ako imaju.
To sam zapostavio i šta uraditi protiv upale koja će mi se sigurno javiti u nekom ekstremnom obliku
-
edgardavids
- Kontakt:
Ne baš maksimalno, radiš s težinama koje vidiš da možeš podignuti recimo 10-12 puta.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ok druze, hvala tiedgardavids je napisao/la:Ne baš maksimalno, radiš s težinama koje vidiš da možeš podignuti recimo 10-12 puta.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Nakon mjesec dana, danas sam prvi trening bez muke zavrsio.

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Kako kod vas stoje teretana i ramazan ?
Mene pola nema
Mene pola nema
- IlPrincipe
- Kontakt:
ja taj spoj nikome ne bi preporučio. Il prestani s treninzima ako postiš il nemoj postit pa treniraj.HZ_ilidzaa je napisao/la:Kako kod vas stoje teretana i ramazan ?
Mene pola nema
Ja ne postim, treniram.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Ma ne treniram uopste vec kazem nema me pola 
Bit ce vremena u septembru
Bit ce vremena u septembru
Ako neko prodaje šipku i tegove, nek se javi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
To se stidiš otići u gym? Nemoj mi samo reći da nemaš vremena.
Pik, imaš tamo svega, ne isplati se to novo kupovati. Željezo kao željezo, neka se ima samo težina.
Pik, imaš tamo svega, ne isplati se to novo kupovati. Željezo kao željezo, neka se ima samo težina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.