Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ZahaKING
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ZahaKING » 11 jul 2014, 20:06

nedim93 je napisao/la:jedna cura koja je bila sa mnom na prvoj godini napisala na fb hvala Mladiću što je oslobodio Srebrenicu :(
to su provokatori mooj ti ;) takve samo treba šamarati :D
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 jul 2014, 20:08

nedim93 je napisao/la:jedna cura koja je bila sa mnom na prvoj godini napisala na fb hvala Mladiću što je oslobodio Srebrenicu :(
ma jooooooook cini ti se. Pa kad vidim kako se po forumima lizu s ovim sto negiraju genocid, drzavu i jezik... Ja bih sebi puc'o u glavu da ne dijelim kisik s takvim idiotima
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 20:34

Nemoj da se cimas ;) Vidim ja brdo "junaka " od jutros po FB. Cim vidim da lupetaju sve i svasta zatrazim ratni raspored i naravno odgovora nema, ovi sto kace te slike o oslobodjenju na to mislim , a na ratni raspored mislim na onaj sa Kosova ili Presevske doline posto moja generacija nije ucestvovala 90-tih u Hrvatskoj i BIH. Ljudi koji su drzali pusku u nekom periodu nemaju potrebe za takvim stvarima jer znaju da je to apsurd.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 11 jul 2014, 20:41

Tribalian je napisao/la:
Nemoj da se cimas ;) Vidim ja brdo "junaka " od jutros po FB. Cim vidim da lupetaju sve i svasta zatrazim ratni raspored i naravno odgovora nema, ovi sto kace te slike o oslobodjenju na to mislim , a na ratni raspored mislim na onaj sa Kosova ili Presevske doline posto moja generacija nije ucestvovala 90-tih u Hrvatskoj i BIH. Ljudi koji su drzali pusku u nekom periodu nemaju potrebe za takvim stvarima jer znaju da je to apsurd.
ma to je tuga druže. Zar nije dovoljno izrazit žal za toliko žrtava ? Jel normalno da tako nešto piše dijete koje je tad imalo 2 godine. Bolest ništa drugo.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 20:48

nedim93 je napisao/la:
ma to je tuga druže. Zar nije dovoljno izrazit žal za toliko žrtava ? Jel normalno da tako nešto piše dijete koje je tad imalo 2 godine. Bolest ništa drugo.
Naravno da nije normalno, ljudi koji ne znaju za tudju patnju nisu ljudi nego ljudski talog .Mozes ti da imas stavove i ovakve i onakve za tudju bol treba uvek imati obzira nebitno o kome se radi . Ne mogu da ti opisem osecaj kad gledam one koji za pare idu u Potocare da oplakuju iz Srbije i kad gledam ove sto velicaju "oslobodioce ". Nezapamceno moralno posrnuce zemlje u kojoj sam rodjen. Da mi takvu istu bol nismo imali samo pre 70 godina, mozda bih i ja bio ravnodusan , ovako mi samo ostaje da ih poklapam ratnim rasporedom i da se pitam iz kakvih rupa izlaze. Jedino sto me onako pomalo raduje je sto vecina ljudi ovde ne pripada ni jednoj vrsti od ove dve koje sam nabrojao a da su iz Srbije.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jul 2014, 21:12

Tribalian je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:
Naravno da nije normalno, ljudi koji ne znaju za tudju patnju nisu ljudi nego ljudski talog .Mozes ti da imas stavove i ovakve i onakve za tudju bol treba uvek imati obzira nebitno o kome se radi . Ne mogu da ti opisem osecaj kad gledam one koji za pare idu u Potocare da oplakuju iz Srbije i kad gledam ove sto velicaju "oslobodioce ". Nezapamceno moralno posrnuce zemlje u kojoj sam rodjen. Da mi takvu istu bol nismo imali samo pre 70 godina, mozda bih i ja bio ravnodusan , ovako mi samo ostaje da ih poklapam ratnim rasporedom i da se pitam iz kakvih rupa izlaze. Jedino sto me onako pomalo raduje je sto vecina ljudi ovde ne pripada ni jednoj vrsti od ove dve koje sam nabrojao a da su iz Srbije.
Mene raduje sto vecina mladih na prostorima Balkana na takve stvari gleda sa prezirom i sve su manje nacionalisticki nastrojeni.
Kad ovi starci odu sa vlasti a na tu istu dodju "neizaprani " mozgovi moci svi krenuti prema naprijed.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 21:17

Otelo je napisao/la: Mene raduje sto vecina mladih na prostorima Balkana na takve stvari gleda sa prezirom i sve su manje nacionalisticki nastrojeni.
Kad ovi starci odu sa vlasti a na tu istu dodju "neizaprani " mozgovi moci svi krenuti prema naprijed.
Vecina da, ali ima jos uvek budala koje su mnogo glasne, nije to kao pre par godina, ali ih ima jos uvek. Uglavnom sa margine drustva ili dokona deca.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jul 2014, 21:18

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Mene raduje sto vecina mladih na prostorima Balkana na takve stvari gleda sa prezirom i sve su manje nacionalisticki nastrojeni.
Vecina da, ali ima jos uvek budala koje su mnogo glasne, nije to kao pre par godina, ali ih ima jos uvek. Uglavnom sa margine drustva ili dokona deca.
Na takve ne treba obracati paznju jer ne vjerujem da oni mogu nista.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 jul 2014, 21:22

Otelo ne znam gdje ti zivis. Ali stanje se samo pogorsava, nazalost.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jul 2014, 21:26

Bosniacum Lilium je napisao/la:Otelo ne znam gdje ti zivis. Ali stanje se samo pogorsava, nazalost.
Ako ti ne znas gdje zivm onda ne zna niko
( znam da to mislis retoricki)
Pa bio si par kilometara od mene :lol:

I ovdje gdje ja zivim nije tako ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 21:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:Otelo ne znam gdje ti zivis. Ali stanje se samo pogorsava, nazalost.
No way ! Ne znam koje si godiste , ali kad se setim kako je bilo pre 10 godina ili 5 godina , ovo je sad odlicno. Ako se moze uopste reci tako. A najvise eksponiraju sledece kategorije : deca, podrumasi, dokazane p*cke, arhi tupadzije, davno zaboravljena dijaspora, internet mudonje, politicke opcije sa jednocifrenim brojem glasova...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 jul 2014, 21:32

druze moj ti starci su pripremili omladinu koja ce nastaviti njihovu politiku.
Pogledaj samo ove forume gdje je rasprava na ovu i slicne teme.
Na ovim prostorima ce vrlo tesko da se normalizuje situacija.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jul 2014, 21:35

samo_lijevo je napisao/la:druze moj ti starci su pripremili omladinu koja ce nastaviti njihovu politiku.
Nadam se da grijesis.

Ja, najvise citam ovaj forum, tu i tamo klix i forum hr ali vecinom su to teme o politici "vanjskog svijeta" a ovdje nema toliko nacionalizma.
Svi forumasi iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore su fantasticni i dobar sam sa njima.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 21:37

samo_lijevo je napisao/la:druze moj ti starci su pripremili omladinu koja ce nastaviti njihovu politiku.
Forumi mnogim mediokritetima sluze za lecenje frustracija , bez izuzetka.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 jul 2014, 21:38

Otelo je napisao/la:
Ako ti ne znas gdje zivm onda ne zna niko
( znam da to mislis retoricki)
Pa bio si par kilometara od mene :lol:

I ovdje gdje ja zivim nije tako ;)
znam ja dobro stanje u Krajini, da je svuda ko u Krajini dobro bi bilo.

@trib

ma drug moj, ja sam se bavio jednom vrstom pomirenja kroz "CARE Int." Obilazio, drzao radionice po cijelom Balkanu, jednostavno kroz tolike godine, pa opet nisam bio zadovoljan. Ti koraci koje smo napravili su skoro zanemraljivi.

@samo_lijevo

tako je. Cak se i borci veterani sa svih strana ujedinili, oni koji su pucali jedni na druge, zajedno ustali zbog gladnih stomaka i zbog politicara koji su ih izvarali i iskoristili za neke njihove vise ciljeve, a mladi su sada 100x gori
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 11 jul 2014, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 jul 2014, 21:39

Otelo je napisao/la:
Nadam se da grijesis.

Ja, najvise citam ovaj forum, tu i tamo klix i forum hr ali vecinom su to teme o politici "vanjskog svijeta" a ovdje nema toliko nacionalizma.
Svi forumasi iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore su fantasticni i dobar sam sa njima.
vise cujem ovako u javnom prijevozu,u kaficima,na sportskim terenima.I to sve omladina koja ne zna jos tupavo ni tablicu mnozenja.
Forumi su posebna prica,to mozda i nije toliko relevantno.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 11 jul 2014, 21:40

problem su i mediji koji jedva dočekaju neki senzacionalan nacionalistički ispad da o tome izvjeste, a jbg ipak oni oblikuju svijest naroda. Svi mediji objave kako je nacrtan grafit u Beogradu u čast ratnog zločinca, a samo par njih kako dolazi i podrška iz Srbije.
Mediji su čudo, a štaš kad su pod palicom tih staraca o kojima pričate.
U slučaju rata samo bježat vani, svakako nisam patriota po aktuelnim kriterijima.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jul 2014, 21:43

Bosniacum Lilium je napisao/la: @trib

ma drug moj, ja sam se bavio jednom vrstom pomirenja kroz "CARE Int." Obilazio, drzao radionice po cijelom Balkanu, jednostavno kroz tolike godine, pa opet nisam bio zadovoljan. Ti koraci koje smo napravili su skoro zanemraljivi.
Ma druze ide to u dobrom smeru , samo sporije nego sto treba, a za to su odgovorni upravo politicari i ekonomska stagnacija koja im ide u prilog , za koju su oni licno odgovorni. Da je ovde procenat zaposlenih veci i da su plate normalne druga bi se pesma pevala.

@Hoshafka, u savremenom svetu mediji su glavno oruzje u ratu. ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 jul 2014, 21:49

Tribalian je napisao/la:

Ma druze ide to u dobrom smeru , samo sporije nego sto treba, a za to su odgovorni upravo politicari i ekonomska stagnacija koja im ide u prilog , za koju su oni licno odgovorni. Da je ovde procenat zaposlenih veci i da su plate normalne druga bi se pesma pevala.

ali brato to se nece desiti oko plata.Znaju i politicari da je najlakse manipulisati sa fukarom,neskolovanim osobama.
Plate su dobre u onih koji se prodaju,ali oni postaju vojska glasaca koja drzi jedne te iste na vlasti.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 11 jul 2014, 21:51

Što se tiče plata i ekonomske situacije u Bosni moram reći da imam jedan predmet koji se zove makroekonomska analiza. I ne mogu vam opisat koliko se ekonomska situacija kosi sa svim mogućim ekonomskim zakonima i teorijama :crazy:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.