Rekonstrukcija stadiona u BiH

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 09 jul 2014, 18:02

Mene nekada bude stid kada vidim ove "gradjevinske poduhvate".Prvo kada vidim izgled tribine,pa koliko su vremena proveli u gradnji iste,onda stadion pogledas kao cjelinu i vidis da je to jedna obicna ledina.
I naravno mi od ovoga napravimo takvu pricu kao da se pravi Vodafone arena u Doboju.
Cuj zapad-2 :salut: frtalj tribine
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2014, 18:19

Izgradnja normalne tribine i nije tako skupa kao što se čini ali naši vole da od toga naprave takvu priču kao da je u pitanju gradnja Burj Khalifa u Dubaiju.

Edit: I svaki sat vremena slikaju kao da je neki veliki napredak u pitanju.

BiH, mjesto gdje je sramota ponos.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 09 jul 2014, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 09 jul 2014, 18:23

Al najjače je kad šaluju i izljevaju red po red. Ko stepenice na kući, pa nagib tribine 80 stepeni. :urnebes:

Neka upitaju Širbegovića kako se to već radi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jul 2014, 18:27

Neutral je napisao/la:Izgradnaja normalne tribine i nije tako skupa kao što se čini ali naši vole da od toga naprave takvu priču kao da je u pitanju gradnja Burj Khalifa u Dubaiju.
Ljudi nisu ni svjesni da stadionima cijenu dizu dodatni sadrzaji, a tribina kao tribina je dzabane

slika

300.000 eura. U cijenu ukljucena izgradnja tribine, oko 2000 stolica i dobar procenat koji je otisao u privatne dzepove.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 11 jul 2014, 17:08

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 913&type=1" onclick="window.open(this.href);return false; :thumbup:

Čeka ih ogroman posao (stanje i uvjeti gori nego sam mislio) u nešto više od mjesec dana, nadam se da će stići.
Hayley <3

pao
Kontakt:

Post Postao/la pao » 11 jul 2014, 17:21

badblueboylivno je napisao/la:https://www.facebook.com/media/set/?set ... 913&type=1 :thumbup:

Čeka ih ogroman posao (stanje i uvjeti gori nego sam mislio) u nešto više od mjesec dana, nadam se da će stići.
Ovo bi moglo lijepo ispasti ima sve preduslove, a cujem imaju i "vremena" keša :D mogao bi ispasti lijep stadion :) :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jul 2014, 17:29

Signore je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Izgradnaja normalne tribine i nije tako skupa kao što se čini ali naši vole da od toga naprave takvu priču kao da je u pitanju gradnja Burj Khalifa u Dubaiju.
Ljudi nisu ni svjesni da stadionima cijenu dizu dodatni sadrzaji, a tribina kao tribina je dzabane

slika

300.000 eura. U cijenu ukljucena izgradnja tribine, oko 2000 stolica i dobar procenat koji je otisao u privatne dzepove.

Upravo tako, pogledaj tribinu u Veleža, odlična. Također je ova nova u Banjaluci solidna, s tim da treba kaznenu prijavu podnijeti protiv osobe koja je dozvolila da se tribina ne spaja sa ostalima.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 11 jul 2014, 17:31

pao je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:https://www.facebook.com/media/set/?set ... 913&type=1 :thumbup:

Ovo bi moglo lijepo ispasti ima sve preduslove, a cujem imaju i "vremena" keša :D mogao bi ispasti lijep stadion :) :thumbup:
Napucat ovu tribinu maksimalno, okolo podići zid od metar i na njega ogradu od 3-4 metra i ne treba ti ništa dodatno, fantastičan stadion. :kafa:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jul 2014, 19:19

badblueboylivno je napisao/la:
pao je napisao/la:

Napucat ovu tribinu maksimalno, okolo podići zid od metar i na njega ogradu od 3-4 metra i ne treba ti ništa dodatno, fantastičan stadion. :kafa:
Samo bi dodao jos da preko puta ove stave neku s pet redova, cisto da imaju dvije tribine, ljepse je za vidjet, a ujedno to bude gostujuca, pa kad gostuje npr Sarajevo i dodje njihovih 1000 navijaca ne moraju pravit tampon zonu i tako svojim navijacima uskracivat mjesta :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 11 jul 2014, 19:33

Lijepo, bogme. Postavite fotografije kad radovi budu završeni.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 12 jul 2014, 01:09

Ne ide uz temu, ali šta je sad ovo Metalnešto BSI (kako se ovo čita/izgovara :D ), zar nije Maestral?! :roll: Dobro bi bilo kad bi teren približili skroz uz ovu tribinu, djeluje mi ovako da je poprilično udaljen...
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

GoldenDust
Kontakt:

Post Postao/la GoldenDust » 12 jul 2014, 02:42

Promijenili su naziv zbog potreba sponzora(čitaj: lova). U ovaj stadion opština je uložila oko 100 000 i više od 100 000 ulozio je gazda te firme. NK Metalleghe BSI. Sad iskreno ni sam ne znam kako se ovo čita, valjda nešto kao Metalek, Metaleđ pojma nemam. :think: :crazy:
Ta pjesmica sa sjevera, samo za LJUBAV najveću, čuvari časti samo za rulju pa nek' se pronađu!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 jul 2014, 04:51

GoldenDust je napisao/la:NK Metalleghe BSI. Sad iskreno ni sam ne znam kako se ovo čita, valjda nešto kao Metalek, Metaleđ pojma nemam. :think: :crazy:
Italijanska firma? Ako je vjerovati Google, izgovara se "Metalege"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 21:57

Užas, kao da je atomska bomba pala u Jajcu. Pa ovako zapušteni nisu bili ni Hippies 1966. godine.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 jul 2014, 21:58

Vjerojatno nisi bio na Otoci prije renoviranja. U Jajcu je barem teren ravan i ima trave na njemu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 22:04

Nagledao sam se svega, ali ovo je dno dna. Unutrašnjost izgleda kao grobnica Tutankhamun-a.

Vidi jednu stvar, lijepo je da se radi, ali tribina je užasna, betonska konstrukcija koja će vremenom postati još lošija. Podsjećaju me na one starinske u istočnoj Njemačkoj. Znam da nemaju para ali tu tribinu treba srušiti pa napraviti novu.

Na kraju krajeva, koga briga, neće biti tu mnogo rade, tako da životi neće biti ugroženi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 jul 2014, 22:11

Pa ne moze ostat normalno kad nema krova. Mnogi naprave tribinu i misle si da ce renovirat kad bude vrijeme, a nisu ni svjesni da ce tribina s krovom trajat duplo duze. Pogledaj samo u Jajcu kako izgleda ovaj dio pod krovom, a kako onaj gdje nema krova i sve je jasno. Jos onda pogledas podtribinski prostor i vidis koliko je vlage navuklo. Tu netko neku bolest moze fasovat samo. Ja se nadam da ce uloziti puno u sanaciju i da ce stadion prije svega bit cist od tih zaraza koje su se tu nakupile.

I kad sam kod tog krova. Nebi bilo lose da ovaj mijenjaju. Metalna konstrukcija i limeni krov nisu neki luksuz, a za nase uslove su odlicno rjesenje. Ovako kad ga gledam imam osjecaj da ce mi se jos i na slici srusit.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 jul 2014, 22:18

Signore je napisao/la: I kad sam kod tog krova. Nebi bilo lose da ovaj mijenjaju. Metalna konstrukcija i limeni krov nisu neki luksuz, a za nase uslove su odlicno rjesenje. Ovako kad ga gledam imam osjecaj da ce mi se jos i na slici srusit.
ako ce se svakih 50 godina sjetiti da konstrukciju treba odrzavati onda neka ostave beton.Znas i sam da je metal zahtjevan za odrzavanje.

To oko izgleda betona i nije neki problem.Evo kako se to moze brzo rijesiti.

slika

izgleda kao nov,a nije neka velika investicija.Poboljsati ce se vodonepropusnost,zastiti ce se nosivi elementi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jul 2014, 09:50

Nece se metal nesto ostetit ukoliko je gore povis lim i ne kisne. Metalnu konstrukciju sam naveo jer je ona najjeftinija, al mogu staviti i betonjaru kao u Jajcu ako im se to vise isplati, al 95% stadiona sirom svijeta za krov imaju metalnu konstrukciju i jedina razlika je u materijalu koji je pokrov.

Evo kod nas krov nije nista ostecen. Rekao bi da izgleda kao nov, al se na nosivim stubovima malo farba izlizala jer se uvijek netko naginje i slicno, al korozija il takvo neko ostecenje se ne nazire.

I sto kazes o renoviranju betona. Uopce nije toliko bitno kako on izgleda nego to sto neki stadioni ispod tribina imaju prostorije i u njima se nakupi vlaga koje se gotovo nemoguce rijesiti, a postavljanjem krova se to rijesi plus dobijas dodatni komfor na stadionu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.