Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

MaGiCa
Kontakt:

Re: Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 12:14

Rajaz je napisao/la:@magica Aj ti meni objasni sta pokusavas dokazati ovim klipovima iznad ?
Necu nishta da dokazhem.
Ali, smeshni su mi ljudi koji kad porede legendarne igrache - prvo potrche za chinjenicama koliko je ko zabio golova ili uzeo trofeja, a iz priche izbace kriterijume tipa: podrshku ekipe, konkurenciju, igre u velikim utakmicama, individualne kvalitete i tako to. A upravo ti kriterijumi i definishu tj. oblikuju te statistike o golovima i trofejima. ;)

U prevodu: Messi ne bi bio veci od Maradone sve i da je uzeo Boginju, kao shto nije manji od npr. Tottija koji je ima. A godinama se vodi pricha tako da se kralj krunishe samo u Riju i tachka. Jednostavno, 1 zabava za mase, kako je to primetio @Virtu4l.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 14 jul 2014, 12:19

Mesija niko ne prepoznaje bez čipsa
:rol: :rol:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jul 2014, 12:25

Svejedno nema smisla postavljati klipove gdje se Maradona veliča, a Messi u isto vrijeme degradira. Što nisi postavio recimo ovaj klip:

[youtube][/youtube]

Na kraju će ispasti da su samo Maradonu udarali, a Messi je bio jedan običan simulator, iako je jasno da je daleko od toga. Ili da je samo Diego znao praviti slalome kroz odbrane i raditi nevjerovatne stvari na terenu, a Lionel ne.

U redu, jasno je da je Mali zeleni i dalje najbolji Argentinac (uz sav raspekt za legendarnog Alfreda Di Stefana), ponajviše zbog uspjeha s reprezentacijom (svidjelo se to nekome ili ne), da je Golden Ball award nepravedno dodijeljena, ali nema smisla uzdizati ga pod cijenu da se LM omalovažava. Govorim ovo kao neutralan posmatrač, koji nema nikakvih simpatija prema Barceloni ili njemu samom. ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 12:33

@madridisto bogati de enmoj vise komentirat. Fazon "bez Xavija i Inieste" se upravo dokazao na ovom prvenstvu, a neki i dalje trube o tome. Da nije smijesno, bilo bi zalosno.

Tesko je usporedjivati igrace iz razlicitih razdoblja. Samo znam da su Maradona i Messi iznad svih.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 12:36

Maradona je veci lider, igracki nista bolji od Messija, cak stavise Leo je tu iznad.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 12:41

Bogme su se Svabe dobro zabavljali s Rihannom sinoc .. :beba:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 jul 2014, 12:42

Lillard je napisao/la:@madridisto bogati de enmoj vise komentirat. Fazon "bez Xavija i Inieste" se upravo dokazao na ovom prvenstvu, a neki i dalje trube o tome. Da nije smijesno, bilo bi zalosno.

Tesko je usporedjivati igrace iz razlicitih razdoblja. Samo znam da su Maradona i Messi iznad svih.
Pogotovu u 1/4 finalu, polufinalu i finalu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 12:46

Claus je napisao/la:Svejedno nema smisla postavljati klipove gdje se Maradona veliča, a Messi u isto vrijeme degradira. Što nisi postavio recimo ovaj klip:

[youtube][/youtube]

Na kraju će ispasti da su samo Maradonu udarali, a Messi je bio jedan običan simulator, iako je jasno da je daleko od toga. Ili da je samo Diego znao praviti slalome kroz odbrane i raditi nevjerovatne stvari na terenu, a Lionel ne.

U redu, jasno je da je Mali zeleni i dalje najbolji Argentinac (uz sav raspekt za legendarnog Alfreda Di Stefana), ponajviše zbog uspjeha s reprezentacijom (svidjelo se to nekome ili ne), da je Golden Ball award nepravedno dodijeljena, ali nema smisla uzdizati ga pod cijenu da se LM omalovažava. Govorim ovo kao neutralan posmatrač, koji nema nikakvih simpatija prema Barceloni ili njemu samom. ;)
Iako si mi jedan od najdrazhih forumasha (jer znash shta je diskusija i umesh da diskutujesh argumentima) ovde si totalno omashio celi fudbal (by Smiljan Banjac).

Niti sam omalovazhavao Messija, niti velichao Maradonu. Njihovi rezultati govore o velichini.
Ali ne mogu da se uzhivim u klinachku logiku koja ne poznaje razlike u kriterijumima i filozofiji fudbala u 80im i u danashnjem fudbalu, vec se zaklanja iza prezenta kao apsoluta i fanfarishe o Messiju kao o nevidjenom igrachu...a istina je da je mnogo bolja varijanta Messija bila i igrala u mnogo zayebanije vreme, kada su mesari igrali, kada nije bilo toliko para, TV kompanija, sponzora, kada se igralo surovije i bez zashtite "kreativnih igracha" od strane celokupnih fudbalskih organizacija.

IMHO, i da je Messi osvojio ovaj WC - ne vidim da bi bio veci igrach od DAMa. A gomila medija je samo o tome izveshtavala i stvorio se utisak da ne igraju ARG gegen GER, nego Messi vs Deutschland.

A josh mi je smeshnija tvoja ocena da DAMa na #1 (u argentinskom fudbalu) drzhi ta titula svetskog prvaka.
Mislim: chovek je bio najbolji na svetu skoro deceniju, vodio autsajdere do trofeja, igrao u nekoliko sistema i pobedjivao u skoro svakom, pri chemu je pokazivao najverovatnije najveci peak ikada od strane 1 igracha...
Ako to nije impresivnije od dominantnog igracha koji se obrazovao u 1om sistemu, u kome ima maksimalnu slobodu i podrshku (skoro po pravilu) pola tuceta ATG igracha - molim lepo, ja sam taj koji uzdizhe DAMa, po cijenu da se LMa omalovazhava.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 jul 2014, 12:49

da je ova argentina imala maradonu umjesto messija uzela bi prvenstvo.

as simple as that.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 jul 2014, 13:07

MaGiCa je napisao/la:Iako si mi jedan od najdrazhih forumasha (jer znash shta je diskusija i umesh da diskutujesh argumentima)
Isto vrijedi i za tebe. ;)
MaGiCa je napisao/la:Niti sam omalovazhavao Messija, niti velichao Maradonu.
Vjerujem da nisi imao namjeru raditi takvo nešto, ali kako drukčije da protumačimo klipove u kojim se Maradona uzdiže zbog svog umijeća i borbe s "mesarima", a Messi istovremeno predstavlja kao klasični diver :?:

Kao što si rekao, o njima govore njihovi rezultati, a činjenica je da Messi na klupskom planu nikako ne može biti daleko od Diega zbog silnih trofeja u godinama dominacije jedne dinastije Barcelone, koja kotira kao najbolji tim u historiji fudbala. Svaka čast Maradoni na onom što je napravio s Napolijem u Italiji, ravno je čudu u takvoj konkurenciji i okolnostima, ali zar ga na osnovu dvije titule Serie A i Kupom UEFA možemo svrstati ispred igrača koji je uradio nevjerovatne stvari s Blaugranom :?: Ja mislim da ne, a ti se opet ne moraš složiti. ;)

Eh, sada dolazimo do reprezentativnih uspjeha.
MaGiCa je napisao/la:A josh mi je smeshnija tvoja ocena da DAMa na #1 (u argentinskom fudbalu) drzhi ta titula svetskog prvaka.
Vidiš, meni je ružno reći da ga jedino to "drži" u igri, prije bih rekao da je to prevaga na njegovu stranu. ;) Ljepše zvuči, zar ne :?: On je postigao nešto što Messi gotovo sigurno neće uraditi s Argentinom, tako da je to presudan faktor koji ide u njegovu korist.

Da se razumijemo, ja sam također protiv pretjerane medijske eksponiranosti i pažnje koja se posvećuje jednom igraču, makar se on zvao Lionel Messi, ali činjenica je da on ima dosta likova protiv sebe iz čiste ljubomore i zavisti. Tebe naravno ne ubrajam u takve, da se ne primiš i započneš diskusiju koja nigdje ne vodi, govorim općenito o navijačima drugih klubova kojim je Messijeva Barca nabila komplekse.
MaGiCa je napisao/la:Ako to nije impresivnije od dominantnog igracha koji se obrazovao u 1om sistemu, u kome ima maksimalnu slobodu i podrshku (skoro po pravilu) pola tuceta ATG igracha - molim lepo, ja sam taj koji uzdizhe DAMa, po cijenu da se LMa omalovazhava.
Da se još jednom vratim i sumiram, jer ćemo doći do toga da u trenutnoj situaciji stavljam Messija ispred Maradone (što nije istina). I jedan i drugi su readili impresivne stvari u karijeri, zbog kojih će se zadugo pamtiti, i svaki ima argumente u svoju korist u eventualnom GOAT raspravi. Tebi bi DAM bio ispred LM-a čak i da je ovaj odlučio finale Mundijala, što poštujem. Meni vjerovatno ne bi da je došlo do toga, i to je moj stav, na koji imam pravo.

Uvijek je nezahvalno porediti igrače iz različitih era, iz prostog razloga što uvijek dođe do oprečnih mišljenja, stavove je u većini slučajeva nemoguće približiti, tako da je najbolje prihvatiti sve valjane argumente i pustiti ostale da sami prosude kojem će se vrijednosnom sistemu prikloniti. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 jul 2014, 13:12

Signore je napisao/la:
Golman je u 16m zasticen ko sjeverni medvjed i ono je faul na golmanu i nista drugo.
no, no, no... golman je zaštićen samo u petercu... a pokušaj ubistva na ivici 16 je pokušaj ubistva...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 13:22

Pa teze je danas Messiju igrati protiv savrsenih atleta, odbrana, bunkera, kaveza. Pogledaj samo koliko je Maradona imao prostora, za ovog se prave kavezi od po 4 igraca. I nije da ga nisu pokusali slomiti vise puta.

[youtube][/youtube]

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2014, 13:32

:lol:
Haj sta se sikiras,ima rusija pa da midgo pokaze talent.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 jul 2014, 13:34

Fakat ne mogu da vjerujem da i dalje ljudi misle da je ono faul Neuera. Pitajte nekog sudiju, pogledajte neku sudijsku analizu o onom startu, pa ćete da se uvjerite.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 jul 2014, 13:35

DANTES je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Golman je u 16m zasticen ko sjeverni medvjed i ono je faul na golmanu i nista drugo.
no, no, no... golman je zaštićen samo u petercu... a pokušaj ubistva na ivici 16 je pokušaj ubistva...
OK, ali je ono i dalje faul na golmanu, jer je golman bio na lopti i u zraku. Tko god zeli moze tvrdit suprotno, al sudac je dobro dosudio.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jul 2014, 13:36

Ne moze bit faul Higuaina nikako. Nema sanse. Nije on naletio na Neuera vec ovaj na njega. I kraj price. Aut najvjerovatnije, oni malo zesci ce reci da je i faul Neuera.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 13:38

madridist je napisao/la::lol:
Haj sta se sikiras,ima rusija pa da midgo pokaze talent.
Ima i Santiago Bernabeu prije toga. :thumbup: Hettrick sa 50%

[youtube][/youtube]

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 jul 2014, 13:38

Nakon sinocnje utakmice po meni svako poredjenje Messija sa Maradonom je zavrseno. Pa u misiju rupu se covjek sakrio. Skupio je bodove protiv BiH, Irana i Nigerije, a kad im je najvise trebao on seta uz aut-liniju. Leadership 0%.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 14 jul 2014, 13:39

Valjda vidite da je čak koljeno okrenuo prema tribini iza gola, tako da ga nije ni udario koljenom. Ista situacija vam je primjera radi Švajni stigne prije do lopte, Mascherano se sudari nakon toga s njim, faul za Švajnija. Mislim da je dobro odsudio, mada bih ja lično pokazao samo aut za Argentinu.

[youtube][/youtube]
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 jul 2014, 13:43

Lillard je napisao/la:Ne moze bit faul Higuaina nikako. Nema sanse. Nije on naletio na Neuera vec ovaj na njega. I kraj price. Aut najvjerovatnije, oni malo zesci ce reci da je i faul Neuera.
Dzabe objasnjavat. Golman ima loptu, a Higuain mu ulazi u putanji dok je on u zraku. Kako nije faul?

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.