MaGiCa je napisao/la:Iako si mi jedan od najdrazhih forumasha (jer znash shta je diskusija i umesh da diskutujesh argumentima)
Isto vrijedi i za tebe.
MaGiCa je napisao/la:Niti sam omalovazhavao Messija, niti velichao Maradonu.
Vjerujem da nisi imao namjeru raditi takvo nešto, ali kako drukčije da protumačimo klipove u kojim se Maradona uzdiže zbog svog umijeća i borbe s "mesarima", a Messi istovremeno predstavlja kao klasični diver
Kao što si rekao, o njima govore njihovi rezultati, a činjenica je da Messi na klupskom planu nikako ne može biti daleko od Diega zbog silnih trofeja u godinama dominacije jedne dinastije Barcelone, koja kotira kao najbolji tim u historiji fudbala. Svaka čast Maradoni na onom što je napravio s Napolijem u Italiji, ravno je čudu u takvoj konkurenciji i okolnostima, ali zar ga na osnovu dvije titule Serie A i Kupom UEFA možemo svrstati ispred igrača koji je uradio nevjerovatne stvari s Blaugranom

Ja mislim da ne, a ti se opet ne moraš složiti.
Eh, sada dolazimo do reprezentativnih uspjeha.
MaGiCa je napisao/la:A josh mi je smeshnija tvoja ocena da DAMa na #1 (u argentinskom fudbalu) drzhi ta titula svetskog prvaka.
Vidiš, meni je ružno reći da ga jedino to "drži" u igri, prije bih rekao da je to prevaga na njegovu stranu.

Ljepše zvuči, zar ne

On je postigao nešto što Messi gotovo sigurno neće uraditi s Argentinom, tako da je to presudan faktor koji ide u njegovu korist.
Da se razumijemo, ja sam također protiv pretjerane medijske eksponiranosti i pažnje koja se posvećuje jednom igraču, makar se on zvao Lionel Messi, ali činjenica je da on ima dosta likova protiv sebe iz čiste ljubomore i zavisti.
Tebe naravno ne ubrajam u takve, da se ne primiš i započneš diskusiju koja nigdje ne vodi, govorim općenito o navijačima drugih klubova kojim je Messijeva Barca nabila komplekse.
MaGiCa je napisao/la:Ako to nije impresivnije od dominantnog igracha koji se obrazovao u 1om sistemu, u kome ima maksimalnu slobodu i podrshku (skoro po pravilu) pola tuceta ATG igracha - molim lepo, ja sam taj koji uzdizhe DAMa, po cijenu da se LMa omalovazhava.
Da se još jednom vratim i sumiram, jer ćemo doći do toga da u trenutnoj situaciji stavljam Messija ispred Maradone (što nije istina). I jedan i drugi su readili impresivne stvari u karijeri, zbog kojih će se zadugo pamtiti, i svaki ima argumente u svoju korist u eventualnom GOAT raspravi. Tebi bi DAM bio ispred LM-a čak i da je ovaj odlučio finale Mundijala, što poštujem. Meni vjerovatno ne bi da je došlo do toga, i to je moj stav, na koji imam pravo.
Uvijek je nezahvalno porediti igrače iz različitih era, iz prostog razloga što uvijek dođe do oprečnih mišljenja, stavove je u većini slučajeva nemoguće približiti, tako da je najbolje prihvatiti sve valjane argumente i pustiti ostale da sami prosude kojem će se vrijednosnom sistemu prikloniti.