FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pustite tu priču o trećem predkolu!
Ovo jučer u Gorazdu je bila dobra akcija, korisna za popularizaciju našeg kluba. Ovo treba intenzivirati širom zemlje.
Inače, igrali su, kako sam i jučer napisao, oni što nisu igrali protiv Lovcena, ili su igrali minimalno (Baja, Veca, Enis S., Fejzic i Memija), oni što su na probi ili su bili na probi pa potpisali (Kolicic, Baša, Nuspahic), juniori koji su potpisali ugovore (Hadzovic, Mekic, Haskovic, Kasic, Beganovic), te Amir Hadziahmetovic, koji je iz kadeta priključen treninzima s prvim timom.
Uz prvotimce koji su igrali prvo predkolo, to je grupa od dvadesetak igrača koji će iznjeti teret ove sezone.
Bilo bi lijepo da se uzdrzimo od pausalnih, neargumentovanih ocijena o pojedinim igračima. Treba imati povjerenja u struku koja svakodnevno radi sa tim momcima, oni su apsolutno kompetentni da kažu ko treba biti tu,a ko ne.
Ovo jučer u Gorazdu je bila dobra akcija, korisna za popularizaciju našeg kluba. Ovo treba intenzivirati širom zemlje.
Inače, igrali su, kako sam i jučer napisao, oni što nisu igrali protiv Lovcena, ili su igrali minimalno (Baja, Veca, Enis S., Fejzic i Memija), oni što su na probi ili su bili na probi pa potpisali (Kolicic, Baša, Nuspahic), juniori koji su potpisali ugovore (Hadzovic, Mekic, Haskovic, Kasic, Beganovic), te Amir Hadziahmetovic, koji je iz kadeta priključen treninzima s prvim timom.
Uz prvotimce koji su igrali prvo predkolo, to je grupa od dvadesetak igrača koji će iznjeti teret ove sezone.
Bilo bi lijepo da se uzdrzimo od pausalnih, neargumentovanih ocijena o pojedinim igračima. Treba imati povjerenja u struku koja svakodnevno radi sa tim momcima, oni su apsolutno kompetentni da kažu ko treba biti tu,a ko ne.
Ljudi, zna li neko kad je trening danas?
-
- Kontakt:
ma jokjahija je napisao/la:Jel potpiso Bekrić zvanično ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- invincible1921
- Kontakt:
ma dok ne zaigra ja ne vjrujem da ce uopste i doc...fedeltafrotta je napisao/la:ma jokjahija je napisao/la:Jel potpiso Bekrić zvanično ?
=\_1921_/=
Ja ozbiljno očekujem Bekrića i tog napadača kako sam čuo od nekih naših cijenjenih forumaša,a koji su povjerljivi klasnog, iz srbije, a koji je igrao u ukrajinskoj ligi, pa bumo vidjeli to kad bi potpisali to bi bilo to esktra, s tim da jamak potpiše tamo i svraka da ode, onda bi imali ekipu opet za vrh tabele, a evropu sigurno.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Sad sam bio kod stadiona,pomocni izgleda fantasticno,mislim da se nece moci puno uraditi sa onim "ociscenim"dijelom prema jugu,ali nema veze bar izgleda ljepse i urednije.
Sto se tice Metalurga,ocekujem puno bolju igru nekako osjecam da je ekipa protiv Lovcena jos uvijek bila na pripremama.Lijepo za ekipu da se i tekma igra na jednom modernom stadionu.
Sto se tice Metalurga,ocekujem puno bolju igru nekako osjecam da je ekipa protiv Lovcena jos uvijek bila na pripremama.Lijepo za ekipu da se i tekma igra na jednom modernom stadionu.
SLOBODA NAVIJAČIMA
http://www.sport.com.mk/?ItemID=D59AD21 ... 6684A96CF4" onclick="window.open(this.href);return false;
Super nas je predstavio ovaj od anamo onih, on je i skauting za njih odradio, mora da su mu dali šta love, pravi je to strateg i stručnjak, ako mu povjeruju super će ispat, a za kaj mu nebi vjerovali pinka je u pitanju.
Super nas je predstavio ovaj od anamo onih, on je i skauting za njih odradio, mora da su mu dali šta love, pravi je to strateg i stručnjak, ako mu povjeruju super će ispat, a za kaj mu nebi vjerovali pinka je u pitanju.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Ne znam šta je čudno , dečko bodri svoje . Makedonac je tako da ima više osjećaja za svoje .jahija je napisao/la:http://www.sport.com.mk/?ItemID=D59AD21 ... 6684A96CF4
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Ma nije bitan Velkovski i šta on kaže, ljudi ne obraćajte pažnju
VTŽ

VTŽ
- SarajlijaTM
Taj dio prema jugu ce da bude jedan manji teren "za sevu",da se ne bi onaj vise unistavao kod loseg vremenaennis je napisao/la:Sad sam bio kod stadiona,pomocni izgleda fantasticno,mislim da se nece moci puno uraditi sa onim "ociscenim"dijelom prema jugu,ali nema veze bar izgleda ljepse i urednije.
Pa pa paranoja
Sada krece plava pruga
Pa pa paranoja
**** Željo Metalurga...
nova „stara” za skopljee

Sada krece plava pruga
Pa pa paranoja
**** Željo Metalurga...
nova „stara” za skopljee

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Southboy je napisao/la:Pa pa paranoja
Sada krece plava pruga
Pa pa paranoja
**** Željo Metalurga...
nova „stara” za skopljee![]()

- corleone87
- Kontakt:
Kakav je ovaj Asim Zec,evo slobodan igrac..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Ljudi moji ovo se zove opsjednutost najvećim klubom u BIH ujedno i najtrofejnijim.
Pjesmica je odlična.
Pjesmica je odlična.
dobar malac pravocorleone87 je napisao/la:Kakav je ovaj Asim Zec,evo slobodan igrac..
Kako ide prodaja karata za četvrtak, ja sam uletio u prvih ¸10 

KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC
http://****.com/haris-kolicic-presr ... ljeznicar/" onclick="window.open(this.href);return false;
Haris Količić: Presretan sam što se vraćam u Željezničar
U jučerašnjoj pobjedi Željezničara nad Goraždem, strijelac jednog od pogodaka bio je i mladi Haris Količić. Količić, koji je po vokaciji napadač, nedavno je potpisao ugovor sa Željezničarem i u predstojećem periodu će pokušati da se nametne šefu stručnog štaba Admiru Adžemu. Željezničar je njegovim transferom nastavio praksu dovođenja mladih fudbalera, koji bi u budućnosti trebali postati okosnica uspješnog tima. Sa mladim smo fudbalerom razgovarali o njegovoj dosadašnjoj karijeri i ambicijama za budućnost, a glavna tema razgovora bio je, naravno, Željezničar.
Harise, ponikao si u Branitelju iz Mostara, a karijeru nastavio u mlađim selekcijama Željezničara. Kako je došlo do prelaska u redove Plavih?
-Tačno, kao kadet sam došao u Željeznicar, jednostavno jer sam želio da se okušam sa najboljim vršnjacima u državi, da vidim da li mogu da igram na tom nivou. Imao sam tu sreću da provedem dvije zaista predivne i uspješne sezone na Grbavici. I sad se rado sjećam svog prvog derbija na Koševu, kada sam bio i strijelac.
Početkom 2013. godine si prešao u redove njemačke Fortune. Kako gledaš na taj period proveden u Dusseldorfu?
-Po isteku kadetskog staža otišao sam u Fortunu Dusseldorf, odakle isto tako nosim lijepe uspomene. Takmičili smo se u juniorskoj Bundesligi i zaista mogu reći da je to jedno veliko iskustvo za mene. Uslovi su bili fenomenalni, i sigurno sam puno toga naučio u Fortuni.
Sada se vraćaš u Željezničar. Kakva su tvoja očekivanja?
-Kao klinac, dok sam nosio dres Željeznicara, išao sam na utakmice prvog tima i maštao o tome da zaigram na Grbavici pred Manijacima, da ostvarim svoj san. Sada sam ponovo tu. Nadam se prije svega uspješnoj sezoni ekipe, a tu prvenstveno mislim na utakmice u Evropi, gdje ćemo pokušati napraviti što je više moguće.
Tvoja poruka navijačima Plavih?
-Nema se tu puno toga reći, jer svi smo mi svjesni da su navijači uvijek bili naš dvanaesti igrač. Manijaci su tu i kad je dobro i kad je loše. Nadam se da će nas podržati u što većem broju u četvrtak, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo za njihovu konstantnu podršku.
Na kraju bih želio reći još par riječi o treneru Admiru Adžemu. Sa njim sam imao priliku raditi kada sam bio član kadeta Željezničara i imam samo riječi hvale. On je prije svega veliki profesionalac i zaista mi je drago što će me u budućnosti on trenirati, jer sam siguran da će izvući ono najbolje, i iz mene, i iz ostalih igrača Željezničara. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti njemu i stručnom štabu na ukazanom povjerenju, koje ću, nadam se, opravdati na terenu.
Haris Količić: Presretan sam što se vraćam u Željezničar
U jučerašnjoj pobjedi Željezničara nad Goraždem, strijelac jednog od pogodaka bio je i mladi Haris Količić. Količić, koji je po vokaciji napadač, nedavno je potpisao ugovor sa Željezničarem i u predstojećem periodu će pokušati da se nametne šefu stručnog štaba Admiru Adžemu. Željezničar je njegovim transferom nastavio praksu dovođenja mladih fudbalera, koji bi u budućnosti trebali postati okosnica uspješnog tima. Sa mladim smo fudbalerom razgovarali o njegovoj dosadašnjoj karijeri i ambicijama za budućnost, a glavna tema razgovora bio je, naravno, Željezničar.
Harise, ponikao si u Branitelju iz Mostara, a karijeru nastavio u mlađim selekcijama Željezničara. Kako je došlo do prelaska u redove Plavih?
-Tačno, kao kadet sam došao u Željeznicar, jednostavno jer sam želio da se okušam sa najboljim vršnjacima u državi, da vidim da li mogu da igram na tom nivou. Imao sam tu sreću da provedem dvije zaista predivne i uspješne sezone na Grbavici. I sad se rado sjećam svog prvog derbija na Koševu, kada sam bio i strijelac.
Početkom 2013. godine si prešao u redove njemačke Fortune. Kako gledaš na taj period proveden u Dusseldorfu?
-Po isteku kadetskog staža otišao sam u Fortunu Dusseldorf, odakle isto tako nosim lijepe uspomene. Takmičili smo se u juniorskoj Bundesligi i zaista mogu reći da je to jedno veliko iskustvo za mene. Uslovi su bili fenomenalni, i sigurno sam puno toga naučio u Fortuni.
Sada se vraćaš u Željezničar. Kakva su tvoja očekivanja?
-Kao klinac, dok sam nosio dres Željeznicara, išao sam na utakmice prvog tima i maštao o tome da zaigram na Grbavici pred Manijacima, da ostvarim svoj san. Sada sam ponovo tu. Nadam se prije svega uspješnoj sezoni ekipe, a tu prvenstveno mislim na utakmice u Evropi, gdje ćemo pokušati napraviti što je više moguće.
Tvoja poruka navijačima Plavih?
-Nema se tu puno toga reći, jer svi smo mi svjesni da su navijači uvijek bili naš dvanaesti igrač. Manijaci su tu i kad je dobro i kad je loše. Nadam se da će nas podržati u što većem broju u četvrtak, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo za njihovu konstantnu podršku.
Na kraju bih želio reći još par riječi o treneru Admiru Adžemu. Sa njim sam imao priliku raditi kada sam bio član kadeta Željezničara i imam samo riječi hvale. On je prije svega veliki profesionalac i zaista mi je drago što će me u budućnosti on trenirati, jer sam siguran da će izvući ono najbolje, i iz mene, i iz ostalih igrača Željezničara. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti njemu i stručnom štabu na ukazanom povjerenju, koje ću, nadam se, opravdati na terenu.
- EdinDzekomo
- Kontakt:
dobar igrac,brzanac,ima potencijal da bude nesto od njegacorleone87 je napisao/la:Kakav je ovaj Asim Zec,evo slobodan igrac..
Mi imamo u trenutačnom kadru pun đavo talenata i potecijalnih talenata, nama treba gotov napadač golgeter-špic realizator prilika, ne neko da se tek pokazuje i dokazuje.EdinDzekomo je napisao/la:dobar igrac,brzanac,ima potencijal da bude nesto od njegacorleone87 je napisao/la:Kakav je ovaj Asim Zec,evo slobodan igrac..
- EdinDzekomo
- Kontakt:
jahija je napisao/la:Mi imamo u trenutačnom kadru pun đavo talenata i potecijalnih talenata, nama treba gotov napadač golgeter-špic realizator prilika, ne neko da se tek pokazuje i dokazuje.EdinDzekomo je napisao/la:dobar igrac,brzanac,ima potencijal da bude nesto od njegacorleone87 je napisao/la:Kakav je ovaj Asim Zec,evo slobodan igrac..
treba za takvog dosta novaca,a mislim da zeljo to nema
zec je bolji napadac od turkovica

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], TigerWoods i 36 gostiju.