FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 feb 2010, 00:21

edotm87 je napisao/la:zna li ko kad je snimak na vogosci sutra, i imali?
bio maloprije zavrseno :(
Za zivot cijeli!

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 28 feb 2010, 00:21

bilo je maloprije :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 28 feb 2010, 00:23

lisander je napisao/la:http://www.facebook.com/group.php?v=wal ... 1218506925

dovoljno je reci

:D:D:D

Znao sam da ce kad tad proradit :)

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2010, 00:28

Kad se tekma dobije ovim rezultatom čovjek ne može biti nezadovoljan, ali:
Onakve golove ne smijemo primati mada je danas i jedan Chelsea primio dva skoro identična. Onako da nam se prolazi po lijevoj strani i golovi daju gotovo iz mrtvog ugla je poražavajuće. Pronesu nas vile s onom prečkom i onda ga fasujes ni iz šta.
Teren je katastrofalan i čini mi se da je onaj teren s.je.ban dibidus. Ako iko ikad krene u kakav remont one naše ruševine od stadiona, prvo se mora teren kompletno renovirati. Samo čekam da neko u rov upadne ili da kakav šljem iz terena izviri. Vrlo je teško kontrolisati loptu na onakvom terenu i vrhunskim tehničarima, a kamoli ovim našim "znalcima".
Slažem se da je bolje izbiti loptu u aut, a ne glumiti igraća. Ima svjetskih igraća koji koštaju k'o čitav Željo sa stadionom, a ne libe se izbit' loptu u aut.
Lazo je go dao slučajno (jer ono nije bilo dodavanje za njega već loš šut), a nije ga dao kad je mor'o. Da su Mešanu njegove godine. Ne znam šta Amar vidi u njemu, bojim se da je on jedan od Amarovih promašaja kojih je bilo i ranije i to poprilično (sjetimo se Tice, Mudrinića itd.).
Navijanje ko navijanje. Hajd djeca, vazda ih je bilo i biće, ali meni samo nije jasno odakle onolike koke na jugu. Znam, uvijek je većina koka gotivila Želju i dolazila na tekme, ali imam osjećaj da ih je sve više i više. Problem velike brojnosti na tribini je heterogenost u svakom smislu što se na nama kao najbrojnijoj navijačkoj grupi itekako primjeti.
Mrzim onakvo suđenje sa more nekakvih faulova od kojih 90% nijedan sudija na evropskim tekmama nam neće suditi. Neće ni na gostovanjima ni u našoj ligi. Naša odbrana je počela vrlo jednostavno rješavati neke situacije pravljenjem offside zamki što također u našoj ligi može predstavljati veliku opasnost. Dovoljno je samo jednom na gostovanju da se sudija napravi lud i go nam ne gine.
Na kraju relativno sam zadovoljan. Borba i trka do zadnje minute nadoknađuje nedostatak kvaliteta. Trema drma igraće ipak je ovo prva tekma. Posjeta odlična obzirom na protivnika i još uvijek velikog nepovjerenja armije navijača prema trenutnoj igri, kvaliteti i dometima našeg kluba.
I ja sam mišljenja da se u Lištici može do boda igrom kao u Splitu. Bod bi nam puno značio jer škutori gube dva. Tuga je da jedan Željo dole uopšte mora da igra, ali je.ba.ji ga proće i to.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 28 feb 2010, 00:56

MaliMemo je napisao/la:
bilo je maloprije :mrgreen:
ma znam da ima repriza, imali ko pregled programa da vidim... i imali ona vogosca teletext... xD
BRAVE HEART 1979-2005

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 28 feb 2010, 01:09

samo mogu rec da je navijanje u gostima mnogo bolje......ovo nije bilo lose, i ovo nije mjesto gdje cemo lose pricat sta se desava na tribini....... :!: :!: :!:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 feb 2010, 01:57

Zasto ne bi mogli donjet makar bod iz Sirokog? Pa nisu oni **** Barcelona pa da idemo dole sa bijelom zastavom, ha ja. Siguran sam da ako budemo imali dobar dan (naravno mislim posebno na igrace) da bi moglo se docepat makar do jednog boda, a bod bi iz Sirokig bi znacio mnogo, pogotovo jer je to najveci favorit za titulu. Oni jesu sigurno najveci favoriti da pobjedi PL 2009/10 i vrlo su jaki kod kuce, al vjerujem da bi moglo dobar rezulatat izvuci. AkoBogda!!

Sta mislite kolko ce biti Manijaka u Sirokom?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 28 feb 2010, 02:10

Da prekinemo priču o navijanju, jer postoje razlozi zašto malo slabije zvučimo na Grbavici kada je puna ljudi za razliku od gostovanja.

1. ozvučenje, odnosno nedostatak istog
2. fizika Juga :mrgreen: koji je onako razuđen i čudnog oblika
3. činjenica da Grbavica ima samo dvije tribine(Sjever i Jug) što malo oteževa "tjeranje" nenavijača i kokuza sa Juga, đe će :mrgreen:
4. na gostovanja uglavnom idu navijači, dok na domaće utakmice idu i simpatizeri(ne vrijeđam nikoga, samo konstatujem da ima ljudi koji dođu na utakmicu da grickaju košpe i nerviraju se, u zadnje vrijeme, raduju) :mrgreen:

Sve u svemu, odlično je. U Lištici, ako nam uopšte dopuste da dođemo, biće masa NAVIJAČA :mrgreen: Mada ne vidim razlog da nama zabrane dolazak :roll:

SAMO HRABRO I PONOSNO !
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 03:18

boccaccio je napisao/la:
pile87 je napisao/la:@ boccaccio
Kao i obicno slazemo se u dosta toga...Kerla imao par prodatih lopti bez potrebe i reagovoao pomalo panicno u pojedinim momentima, ali treba utakmica da bi se stekla i sigurnost..
ps Seyo nije vidio Lazin gol :D
:mrgreen: gdje ce da ne vidi Lazin gol,pa to se nije smjelo propustiti,cim ga vidim nagovoricu mu se svasta :mrgreen: ...a Kerla je reagovao kako reaguje mladi odbrambeni igrac,posalji loptu u aut ako ne znas sta ces sa njom i to je po meni ispravno,a ne kao Mesic i Radovanovic sto je salju u polje ,celikovim igracima na noge,pa onda lete da ganjaju i da isprave...presjekao je kerla mnogo lopti...bas gledam objektivno i sada na vogosci,ja ne gotivim kerlu,po meni je Bajic profesor za Kerlu,ali mislim da je mali dobro odradio...nema filozofije,Kerla je samo jednom tako uradio i pogrijesio,poslao loptu u polje i nijednom vise,Mesic je to uradio 3-4 puta kao i mirko...u svakom slucaju ja sam jako zadovoljan s obzirom na teren,vidila se jaka volja i to je jedino i bilo moguce na ovakvim uslovima
mezite mezite :) boli vas...ne pisu vama kazne na osnov cune...mamu mu glupu!

4:1!
jos lazo da gol...prezadovoljan!!!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 28 feb 2010, 03:36

ako bude osiguran na bht prenos iz sirokog moze u najmanju ruku bod a a za trrii hmm .... tesko al ne nemoguce

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 28 feb 2010, 03:41

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:nisam huligan vec navijac voljenog kluba normala momak imas mahanje hebes navijanje ako 2 pjeva 1000 ne pjeva ocm ares je u potpunosti u pravu djeca ba od 15 max god masu zastavama ko da nema neko stariji da uzme tu hebenu zastavu da mase njom ccccccccccccc nije bas da je jadno, al tu je negdje, na gostovanju se navija samo tako 100 ljudi nadjaca njih 1000 ;)
e ako je jug danas grmio ja sam david koperfild koliko puta su se zajebali danas na jugu samo mi reci
btw nova pjesma predobra ;)
ooooj ne seri djete, ako ti se navija navijaj, ako ne, izmaknes se samo u cosak, boli tebe **** ko navija, ko ne, i kakvo je navijanje... vazno je da ti navijas, ne gledaj druge... C sektor odavno nije bio stariji, nije bilo maksimalno petero djece... koja ti je ovo utakmica 5-6??? i taj klip postavi na youtube, i hvali se po skoli, boli te **** bice glavni...

ako ce me ko banovati, ako moze nek i.p. da mi banuje... unaprijed zahvalan...
BRAVE HEART 1979-2005

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 11:32

Osim: Kad je dobar protivnik i mi igramo bolje
http://www.fkzeljeznicar.com/novosti/os ... -bolje.php

Izvještaj: Željezničar - Čelik 4:1
http://www.fkzeljeznicar.com/najave-i-i ... ik-4-1.php

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 28 feb 2010, 11:36

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 feb 2010, 11:52

ŽELJEZNIČAR LAKO PROTIV ČELIKA

slika
U danas posljednjoj odigranoj utakmici 16. kola Premijer lige BiH Željezničar je na Grbavici rezultatom 4:1 savladao Čelik. Dva gola za domaću momčad postigao je iskusni napadač Alen Mešanović.
Posljednja današnja utakmica 16. kola Premijer lige BiH mogla je ponuditi puno više nego ranije pet odigranih mečeva. Duel starih rivala Željezničara i Čelika okončan je pobjedom domaćih (4:1).
Pred oko 8000 gledalaca, od čega 300-ak gostujućih navijača, i jedni i drugi igrači su pružili odličnu partiju, pa se, osim pet golova, moglo vidjeti i dosta dobrih prilika.
Takvu jednu propuštaju gosti već u četvrtoj minuti. Purić je prošao desnom stranom, potom vratio loptu do Jamaka, a ovaj sa nekih trinaest metara pogađa prečku Radoševićevog gola. Nakon toga incijativu preuzima Željezničar, koji u trinaestoj minuti dolazi i do vodstva. Bekrić je centrirao sa desne strane, a iskusni Alen Mešanović glavom savladao Bilobrka. Dvije minute kasnije Radošević spašava gol Željezničara, kada je Kapetan opalio sa 23 metra.
Prilike su se nizale jedna za drugom, pa je tako Bućan sa dvadeset metara šutirao malo iznad gola gostiju. Na drugoj strani bivši napadač Sarajeva Emir Obuća isprobava svoj udarac sa dvadeset metara, no i njegov šut odlazi izva okvira gola Radoševića. Minut kasnije odlična prigoda za Željezničar. Višća je proigrao Mešanovića, koji izlazi sam pred Bilobrka, ali nije uspio do kraja loptu plasirati u mrežu.
Igrala se 25. minuta kada je Bekrić s desne strane ušao u šesnaesterac Čelika i šutirao sa trinaest metara, a Bilobrk uz pomoć stative loptu izbacio u kroner. Samo dvije minute kasnije Bućan se našao sam pred Bilobrkom, no izvrsni golman Zeničanina ponovo brani.
Čelik je na sve načine pokušavao doći do izjednačujućeg gola. Emir Obuća u 37. minuti glavom dobro šutirao, mladi Radošević ponovo dobrom paradom spašava vlastitu mrežu. Najveći promašaj napravio je mladi Višća nekoliko minuta prije kraja prvog dijela. Naime, Višća je sa sedam metara promašio potpuno prazan gol gostiju.
Odahnuli su domaći navijači u 51. minuti kada je Alen Mešanović solo prodorom došao do gola Bilobrka i prizemnim udarcem loptu smjestio u njegov lijevi donji ugao. Pola sata prije kraja Amar Osim je svog dvostrukog strijelca izvao iz igre, a umjesto njega ubacio Lazara Popovića. U 76. minuti Čelik smanjuje rezultat preko Dario Purića, koji je prizemnim udarcem iz kosa s desne strane matirao Radoševića, a prethodno ga je uposlio Jamak.
Do trećeg gola Željo stiže deset minuta prije kraja. Mirsad Bešlija je nesebično dodao do Bućana nakon što su se njih dvojica našli sami ispred Bilobrka. Ponajbolji domaći igrač uz Mešanovića je večeras bio i mladi Višća, koji je uz ovacije u 83. minuti izašao, a umjesto njega je ušao Stanić.
U posljednjoj minuti rezervista Lazar Popović se najbolje snalazi u gužvi gostiju i po četvrti put večeras šalje Bilobrka po loptu u mreži.

Sa tribina Grbavice ovaj susret je pratio i bh. selektor Safet Sušić, koji će na klupi naše reprezentacije debitovati u srijedu protiv Gane na Koševu.

slika

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 28 feb 2010, 11:54

Kao prvo, Željo nije Barcelona pa da igra tečno bez greške i da sve to, svaki put, bude dopadljivo.

Dobiti Čelika 4:1 je demonstracija snage, a ja sam u predhodnim nekim postovima predviđao da će Željo pokazati koliko je močna ekipa.

prije smo bili zadovoljni kad dobijemo 1 razlike, a sad tražite neke primjedbe.

A ovo prepucavanje oko navijanja, fakat ne vidim razloga da se neko zbog toga svađa... Jug je bio krcat, a sve je to izgledalo super.

Nadam se pobjedi u Lištici, a može i bod. Smatram da ovakvog Želju veoma teško može dobiti Široki, a naravno tu širokom mogu pomići sudije, jer kad nakon Vedrana Pecara nije suspendovana, onda stvarno možemo zaključiti, da Širokog neko gura i preko mrtvih. Ja mislim da sam realan.

Idemo dalje.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 28 feb 2010, 12:00

sinoc divna noc u sarajevskom naselju, grbavica :D slike govore 1000 rijeci
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 28 feb 2010, 12:20

19TM87 je napisao/la:sinoc divna noc u sarajevskom naselju, grbavica :D slike govore 1000 rijeci
Gledajuci slike,stvarno trenutno najjaca grupa sto se tice i brojnosti i koreografija!cestitke!
HSK Zrinjski Mostar

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 28 feb 2010, 12:24

Al nam leže ovi crveno-crni, prvo Slobodi čvrka, pa onda Čeliku. Hoćemo Milan na Grbavici :mrgreen:

Zadovoljan sam jučerašnjom tekmom, nemam ni jednom igraču ništa zamjeriti, a posebno bih pohvalio uvijek dobrog Mešanovića, Radoševića i igrača utakmce Višću. Još ako uzmemo u obzir da nam je falilo nekoliko veoma bitnih igrača, i nekoliko igrača koji su igrali, al nisu još dovoljno oporavljeni, onda je pobjeda sa ovolikom razlikom strašna. Iz kola kolo se vidi napredak i ovo proljeće će definitivno biti u znaku Želje. Navijanje kao uvijek zastrašujuće, definitivno smo najbolji. Što se robijaša tiče, pohvala za veliki broj, iako im je klub u lošoj situaciji, nemam ništa posebno za njih reći, jer ih iskreno nisam ni čuo. Pohvalio bi i selektora i siguran sam da je imao šta vidjeti, pogotovo kad je u pitanju Višća.
A što se slijedeće tekme tiče očekujem bar neriješen rezultat. Široki jeste najbolj ekipa trenutno u BiH, al ko što Osim kaže, oni hoće da se nadigravaju, suđenje bi trebalo biti korektno, teren dobar i imamo sve uslove za bar jedan bod. Osim je sigurno spremio neku posebnu taktiku za Široki i imam neki osjećaj da ćemo najmanje bod uzeti. Ove polusezone ćemo uzimati bodove u gostima ko ludi, siguran sam.
Strauss Junior

anel_tm87
Kontakt:

Post Postao/la anel_tm87 » 28 feb 2010, 12:26

Zeljo odlican, Manijaci jos bolji !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 feb 2010, 12:34

edotm87 je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:nisam huligan vec navijac voljenog kluba normala momak imas mahanje hebes navijanje ako 2 pjeva 1000 ne pjeva ocm ares je u potpunosti u pravu djeca ba od 15 max god masu zastavama ko da nema neko stariji da uzme tu hebenu zastavu da mase njom ccccccccccccc nije bas da je jadno, al tu je negdje, na gostovanju se navija samo tako 100 ljudi nadjaca njih 1000 ;)
e ako je jug danas grmio ja sam david koperfild koliko puta su se zajebali danas na jugu samo mi reci
btw nova pjesma predobra ;)
ooooj ne seri djete, ako ti se navija navijaj, ako ne, izmaknes se samo u cosak, boli tebe **** ko navija, ko ne, i kakvo je navijanje... vazno je da ti navijas, ne gledaj druge... C sektor odavno nije bio stariji, nije bilo maksimalno petero djece... koja ti je ovo utakmica 5-6??? i taj klip postavi na youtube, i hvali se po skoli, boli te **** bice glavni...

ako ce me ko banovati, ako moze nek i.p. da mi banuje... unaprijed zahvalan...
tebra ja navijam citavu tekmu i boli me **** ko navija, a ko ne navija samo iznosim cinjenice, a za tvoju info nakon 500 tekmi sam prestao brojati :P,
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.