Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ZahaKING
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ZahaKING » 16 jul 2014, 03:56

Kawhi je napisao/la: Ajvare dođe ti u glavu kad s 18 skontaš da za 10 godina možeš lako biti propali student bez posla ili čovjek s diplomom bez posla.Život mi ovisi o sreći i tome koliko ću se nekom uvući,a moj trud je nebitan.A onda vidim kako je mojim vršnjacima u normalnim zemljama.I ove skandinavske zemlje su sila,a normalno i Švica.Da mogu birat Švedska il Švica bi mi sigurno bile zemlje gdje želim živjet,nešto su mi posebnije od Švabije :mrgreen: Al ne mogu :yawn:
A eto sve si rek'o. Jbg nema perspektive. Ja sam se razočar'o kad sam doš'o u Telekom na praksu. Kaže 25k KM za radno mjesto na informacijama, a 10x sam obrazovaniji i sposobniji za računarom od pojedinih radnika :)
Ja bih na tu listu dodao Norvešku i Kanadu :mrgreen:

A što se tiče posla, imamo mi neki ideje, vjerujem i ti, al' te ideje ne možemo realizovat', jer nismo babini sinovi :kafa:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 16 jul 2014, 03:56

Sve kristalno jasno.

Mogu recimo da me napadaju "komunjara", ovo, ono... ali meni nije prioritet kako mi se zove zemlja i ko u njoj vlada, (pitajte Švicarce da vam nabroje 3 političara, neće znati). Bitno mi je da se kao individualac poštujem, da mi je dozvoljeno da u zemlji kojoj živim napredujem i imam privilegiju da sam budem kreator svoje budućnosti a ne da mi je kroje foteljaši koji običnom naivnom puku konstantno s vremena na vrijeme bacaju nacionalističke kosti kako bi upravo nama običnim ljudima bilo još gore nego što jeste, a njihove fotelje ostale netaknute.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 03:58

@Kawhi

Današnji turizam u BiH se bazira isključivo na objektima koju su izgradili Osmanlije, od baščaršije do Starog mosta :)

Pogledaj Konjic sada i prije par godina, jesi vidio napretka, znaš li što?

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 jul 2014, 04:01

a vozimo se cestama i prugama koje je isplanirala austrougarska :mrgreen:
je*i ti to, kako su oni napredovali, to je čudo jedno...ovdje je prosječno selo razvijeno bolje nego neko sarajevsko naselje tipa vratnik. to je fakt jbg
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2014, 04:12

ZahaKING je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Ajvare dođe ti u glavu kad s 18 skontaš da za 10 godina možeš lako biti propali student bez posla ili čovjek s diplomom bez posla.Život mi ovisi o sreći i tome koliko ću se nekom uvući,a moj trud je nebitan.A onda vidim kako je mojim vršnjacima u normalnim zemljama.I ove skandinavske zemlje su sila,a normalno i Švica.Da mogu birat Švedska il Švica bi mi sigurno bile zemlje gdje želim živjet,nešto su mi posebnije od Švabije :mrgreen: Al ne mogu :yawn:
A eto sve si rek'o. Jbg nema perspektive. Ja sam se razočar'o kad sam doš'o u Telekom na praksu. Kaže 25k KM za radno mjesto na informacijama, a 10x sam obrazovaniji i sposobniji za računarom od pojedinih radnika :)
Ja bih na tu listu dodao Norvešku i Kanadu :mrgreen:

A što se tiče posla, imamo mi neki ideje, vjerujem i ti, al' te ideje ne možemo realizovat', jer nismo babini sinovi :kafa:
Ma ljepše mi boje na zastavi Švedske nego Norveške zato nisam spomenuo :mrgreen: I Kanadu svi hvale.Znam jednog čovjeka koji se vratio iz Kanade.Kaže da bi sad sebe ubio :lol:
NeverGiveUp je napisao/la:Sve kristalno jasno.

Mogu recimo da me napadaju "komunjara", ovo, ono... ali meni nije prioritet kako mi se zove zemlja i ko u njoj vlada, (pitajte Švicarce da vam nabroje 3 političara, neće znati). Bitno mi je da se kao individualac poštujem, da mi je dozvoljeno da u zemlji kojoj živim napredujem i imam privilegiju da sam budem kreator svoje budućnosti a ne da mi je kroje foteljaši koji običnom naivnom puku konstantno s vremena na vrijeme bacaju nacionalističke kosti kako bi upravo nama običnim ljudima bilo još gore nego što jeste, a njihove fotelje ostale netaknute.
Nije ti valjao prošli nik.Dešavalo se često(bar ovdje u mom kraju)da i za vrijeme Tita sinovi određenih iz partije budu postavljeni na pozicije na koje ne bi trebali.Al eto,što kaže moj stari bar je i on imao za normalan život iako nije imao nikog u partiji :D
Neutral je napisao/la:@Kawhi

Današnji turizam u BiH se bazira isključivo na objektima koju su izgradili Osmanlije, od baščaršije do Starog mosta :)

Pogledaj Konjic sada i prije par godina, jesi vidio napretka, znaš li što?
U Konjicu su obnovili Ćupriju(il je Čuprija,to me uvijek bunilo)
A vidi nešto,oni su gradili sebi gradove u koje će poslati svoje ljude da nama upravljaju.Za većinu građevina iz vremena Osmanlija su zaslužni naši ljudi koji su se probili i imali određeni utjecaj kod sultana.I za Stari Most kažu da su građani grada molili da im se izgradi most.
Sarajevo je do dolaska Njemaca(austrijanci su Njemci)bilo kasaba,a oni su za 30 godina napravili pravi grad.Kao i većina naših gradova.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 04:17

U Konjicu se viori Turska zastava, vjeruj mi da nije bez razloga :)

Pa ne znam da li bi se slagao sa tobom Mehmed Paša Sokolović, Bosna je jedino zadržala svoje ime.

Ta priča za Stari most nije tačna. Davno je bio tu jedan most koji je bio sve samo ne pravi most. I sad poslije rata, Turci su ga obnovili.

Nemoj da te Mađari čuju :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2014, 04:23

Tursku zastavu možeš naći u 90% gradova s većinski muslimanskim stanovništvom.A ne bih se ja bunio ni protiv Turaka da nisam siguran da su Švabenziji bolji overlordovi :D

Ne shvatam taj dio za ime.Misliš od ovih zemalja što su Osmanlije pokorile ili šta?

Koja je priča tačna?

Jah,dvojna monarhija :rol: Trebali su i Čehe dodat da bude trojna :tokralju: Zastava im je bila zanimljiva :kafa:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 04:30

Turci su upali preko nekih ljudi u Konjic (čisto poslovno), viori se zastava redovno kao da je Mersin u pitanju, a ne Konjic.

Da, u početku je sve normalno bilo, no kasnije se sve raspalo. Poslije Sulejmana Osmanlije su imale sve osim pravog vođu. Radi toga su vremenom i propali, šta ti je reći vlast.

Iako ne volim wikipediju, posebno ne ove balkanske verzije jer su puni laži, imaš ovo:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stari_most

Skrolaj. Ako treba, mogu ti navesti autore neke gdje možeš o tome čitati.

Austrija je postala zemlja gdje svako želi živjeti, a Mađarska zemlja iz koje svako želi pobjeći.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2014, 04:40

Preseliću se u Konjic.

Nisu bili spremni da se modernizuju.I dvojna monarhija je iz istog razloga ostala iza drugih evropskih država iako su i oni bili sila za Tursku na početku 20. vijeka.Jedne je spasio Ataturk,a drugi su sami sebe spasili.

Navedi te autore,sutra ću naći vremena za to.

Meni su se Mađari i Mađarska smučili kad sam bio u Mađarskoj.Prvi su mi na listi najodvratnijih naroda,drugi su Španci.Zapravo Katalonci,kažu da nisu Španci.

Idem sad odspavat.Sutra me neće zaobići kopanje ko prethodnih dana.Laka noć.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 05:09

Konjic je jedno od najboljih mjesta za živjeti u BiH.

Poslao sam ti na pp, lahku noć.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2014, 05:24

NeverGiveUp je napisao/la:Sve kristalno jasno.

Ja se u potpunosti slazem sa tobom i sa @ Neutralom , a slazem se i sa Vojvodom kad kaze da je Austrija bila nemacka mahala . Ovde nije u pitanju nikakva diskusija, vec duel onih koji su rodjeni u YU i onih koji nisu a koji bi nama koji smo ponesto zapamtili iz te zemlje da objasne kako je to u stvari bilo. :mrgreen: A Bosanac kad kuka za Austrijom meni to dodje isto ko kad bi neki crnac kukao sto ne bere pamuk vise.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

denole
Kontakt:

Post Postao/la denole » 16 jul 2014, 09:28

Pa kako ste ljudi ?

evo i ja da malo spamam :D
1921

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 jul 2014, 11:46

Neutral je napisao/la:BiH postoji preko hiljadu godina, ona je postojala i unutar stare države, to niko ne poriče. Gora poricanja imate danas od kremenka (znate na koga mislim).

AU je gora bila od Osmanlija. Austrija je dobra bila, izgradila nam je šine da izvoze naša bogastva iz zemlje :ljepota:

Lahku noć @Clutch

Austrija je Njemačka mahala :twisted:
Ne bi se složio da je bila gora od Osmanlija, pravi procvat se desio tokom AU, Turci nas eto nisu iskorištavali, samo su milione Bosanskih sinova odveli u vojsku, napravili frku na Balkanu, a nisu nam nešto puno ostavili, osim nekoliko objekata od turističkog ali ne i od industrijskog značaja za razliku od AU. AU donosi prve obrise Evrope i civilizacije na ove prostore, grade se ceste, pruge, Tuzlanska, Sarajevska i Banjalučka pivara (najbitnije! :D), Solana, Sarajevski Tramvaj, Krivaja. Željezara itd... Iz prespektive Tuzle najbolje doba, jer grad se tada gradi i cvjeta, za razliku od Turskog doba, u vrijeme kojeg su gradili ljudi iz Bosne koji su se našli tamo i u Bosni počinje s njima industrijsko doba. Austrougarska takođe uvodi reformu školstva, do tad je većina države bila nepismena jer su glavne obrazovne ustanove bile vjerske, dok je u susjednoj Hrvatskoj pismenost bila mnogo veća.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 jul 2014, 12:10

nisu valjali nijedni. Najbolji smo bili dok smo bili kraljevina i samostalni :kafa:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 12:13

Porediti razvoj za vrijeme Turske i Austrije je smijesno.

nisu valjali nijedni. Najbolji smo bili dok smo bili kraljevina i samostalni :kafa:
evo vidis kakav ti je grob kralja.

slika

sta je ostalo od krunidbenog mjesta

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jul 2014, 12:16

Tribalian je napisao/la:
dubrava je napisao/la: Jedino im ne bi dao posvajanje djece, što je ovaj zakon i onemogućio tako da je ovo fino uređeno...
To i jeste poenta, boli mene ona stvar sta ce oni da rade , samo znam da nijedno dete nije zasluzilo da ga odgajaju dva pozadinca.

a dvije žene?

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 16 jul 2014, 12:32

Kawhi je napisao/la: Nije ti valjao prošli nik.Dešavalo se često(bar ovdje u mom kraju)da i za vrijeme Tita sinovi određenih iz partije budu postavljeni na pozicije na koje ne bi trebali.Al eto,što kaže moj stari bar je i on imao za normalan život iako nije imao nikog u partiji :D

Zar iko sa imalo zdrave pameti stvarno vjeruje da postoji idealna politika ?

Što se nadimka tiče, najbliže se i dan danas osjećam tom koju je predvodio Maršal.
Nije se samo u tvom kraju dešavalo da određeni budu malo više privilegovani od drugih, ali ne može me niko ubijediti da onaj ko je htio za normalan život nije imao i da je to vrijeme bilo loše.

Naravno, ponavljam, nekome je možda bitnije da svim silama može reći da je "Bošnjak", "BH Katolik i Pravoslavac".
Prioriteti su čudo, neki me stvarno zabrinjavaju.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 jul 2014, 12:35

Nema ovdje budućnosti za poštenog i neopterećenog čovjeka. :salut:
Da mi je jednog dana živjet u Vieni :kafa: Grad je Božeeee, ostao sam zaljubljen otkad sam ga posjetio.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jul 2014, 12:39

Marsal je napisao/la:Nema ovdje budućnosti za poštenog i neopterećenog čovjeka. :salut:
Da mi je jednog dana živjet u Vieni :kafa: Grad je Božeeee, ostao sam zaljubljen otkad sam ga posjetio.
ma kakva crna buducnost ovdje
ozbiljno razmatram opciju da apliciram za neku od avio-kompanija da budem stjuard, samo da se odmaknem od ovog sivila
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 jul 2014, 12:45

miki_92 je napisao/la: ma kakva crna buducnost ovdje
ozbiljno razmatram opciju da apliciram za neku od avio-kompanija da budem stjuard, samo da se odmaknem od ovog sivila
Joooj nedavno su bili (u aprilu mislim) intervjui za Fly Emirates u Sarajevu, moj jaran bio zakazan ali nije otišao, kaže bojim se ako dobijem posao da ću fakat otići a šta ću sa curom i porodicom i ne ode jbg, kaže još se ne usuđuje na takav potez :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.