ZahaKING je napisao/la:Kawhi je napisao/la:
Ajvare dođe ti u glavu kad s 18 skontaš da za 10 godina možeš lako biti propali student bez posla ili čovjek s diplomom bez posla.Život mi ovisi o sreći i tome koliko ću se nekom uvući,a moj trud je nebitan.A onda vidim kako je mojim vršnjacima u normalnim zemljama.I ove skandinavske zemlje su sila,a normalno i Švica.Da mogu birat Švedska il Švica bi mi sigurno bile zemlje gdje želim živjet,nešto su mi posebnije od Švabije

Al ne mogu
A eto sve si rek'o. Jbg nema perspektive. Ja sam se razočar'o kad sam doš'o u Telekom na praksu. Kaže 25k KM za radno mjesto na informacijama, a 10x sam obrazovaniji i sposobniji za računarom od pojedinih radnika
Ja bih na tu listu dodao Norvešku i Kanadu
A što se tiče posla, imamo mi neki ideje, vjerujem i ti, al' te ideje ne možemo realizovat', jer nismo babini sinovi

Ma ljepše mi boje na zastavi Švedske nego Norveške zato nisam spomenuo

I Kanadu svi hvale.Znam jednog čovjeka koji se vratio iz Kanade.Kaže da bi sad sebe ubio
NeverGiveUp je napisao/la:Sve kristalno jasno.
Mogu recimo da me napadaju "komunjara", ovo, ono... ali meni nije prioritet kako mi se zove zemlja i ko u njoj vlada, (pitajte Švicarce da vam nabroje 3 političara, neće znati). Bitno mi je da se kao individualac poštujem, da mi je dozvoljeno da u zemlji kojoj živim napredujem i imam privilegiju da sam budem kreator svoje budućnosti a ne da mi je kroje foteljaši koji običnom naivnom puku konstantno s vremena na vrijeme bacaju nacionalističke kosti kako bi upravo nama običnim ljudima bilo još gore nego što jeste, a njihove fotelje ostale netaknute.
Nije ti valjao prošli nik.Dešavalo se često(bar ovdje u mom kraju)da i za vrijeme Tita sinovi određenih iz partije budu postavljeni na pozicije na koje ne bi trebali.Al eto,što kaže moj stari bar je i on imao za normalan život iako nije imao nikog u partiji
Neutral je napisao/la:@Kawhi
Današnji turizam u BiH se bazira isključivo na objektima koju su izgradili Osmanlije, od baščaršije do Starog mosta
Pogledaj Konjic sada i prije par godina, jesi vidio napretka, znaš li što?
U Konjicu su obnovili Ćupriju(il je Čuprija,to me uvijek bunilo)
A vidi nešto,oni su gradili sebi gradove u koje će poslati svoje ljude da nama upravljaju.Za većinu građevina iz vremena Osmanlija su zaslužni naši ljudi koji su se probili i imali određeni utjecaj kod sultana.I za Stari Most kažu da su građani grada molili da im se izgradi most.
Sarajevo je do dolaska Njemaca(austrijanci su Njemci)bilo kasaba,a oni su za 30 godina napravili pravi grad.Kao i većina naših gradova.