samo_lijevo je napisao/la:Porediti razvoj za vrijeme Turske i Austrije je smijesno.
nisu valjali nijedni. Najbolji smo bili dok smo bili kraljevina i samostalni

evo vidis kakav ti je grob kralja.
sta je ostalo od krunidbenog mjesta

Pa vidi, sumnjam da ih je osmanska vlast njegovala. Smio bih se usuditi reći da su oni direktno kumovali ovim ostatcima naših spomenika. Valjda im nije bilo u cilju da ostane nešto. Msm od toliko spomenika, utvrda čega već, najmanje imamo od kraljevine, a znamo svi da ih je bilo poprilično. Nisu Kosače, Vukčić-Hrvatinić, Tomaš, Tomašević i ostale familije živjele u bungalovima
Meni su osmanlije najcrnji period pa vi kako hoćete. Slanje bosanskih momaka u ratove koji nisu njihovi, vješanje svilenim gajtanom, dok se evropa okretala onim svojim reformama, romantizam bla bla, kod nas toga nije bilo... Sarajevo bilo kasabica...i onda neko kaže da su bolji od Austrougarske
Najjači argument je "izvozili rude", pa neka su, ja ruku dajem da su radili to na human način. Uzimali su, ali su i davali

. Osmanlije su uzimale duplo, a vraćale u količini džamija, utvrda tipa vranduk i sl. Tito i partija su izvozili drvo u ljubljanske lesnine iz bosne i pravili namještaj, svako se koristio od Bosne, al' niko nije uradio ono što jesu Austrougari. A ove danas i da ne spominjemo. Konačno samostalna država, umjesto da idemo naprijed, mi glasamo za one koji nas potkradaju. I to očito. Zato renoviramo ceste svake godine, jer onaj "osiromašeni" asfalt propada.

I naprave shopping centar da umire raju koja voli oči pariti na shopovima i govoriti "ništa samo gledamo"

Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D