Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la miki_92 » 16 jul 2014, 12:57

Marsal je napisao/la:
miki_92 je napisao/la: ma kakva crna buducnost ovdje
ozbiljno razmatram opciju da apliciram za neku od avio-kompanija da budem stjuard, samo da se odmaknem od ovog sivila
Joooj nedavno su bili (u aprilu mislim) intervjui za Fly Emirates u Sarajevu, moj jaran bio zakazan ali nije otišao, kaže bojim se ako dobijem posao da ću fakat otići a šta ću sa curom i porodicom i ne ode jbg, kaže još se ne usuđuje na takav potez :D
da bili su u aprilu i ja budala zbog faxa nisam htio da apliciram :facepalm:
kako sam pricao sa nekim ljudima, dolaze svaka 3-4 mjeseca ili Qatar ili Fly Emirates, tako da svakako novo njihovo pojavljivanje necu propustiti
imam jednu curu u raji na FB koja radi tamo, hebem ti sunce pola svijeta obisla, samo mi digne pritisak sa onim slikama sto izbacuje :lol:
svakako mi je fax pao u 2. plan pa vrijedi ovo ganjati :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 jul 2014, 15:50

samo_lijevo je napisao/la:Porediti razvoj za vrijeme Turske i Austrije je smijesno.
nisu valjali nijedni. Najbolji smo bili dok smo bili kraljevina i samostalni :kafa:
evo vidis kakav ti je grob kralja.

slika

sta je ostalo od krunidbenog mjesta

slika
Pa vidi, sumnjam da ih je osmanska vlast njegovala. Smio bih se usuditi reći da su oni direktno kumovali ovim ostatcima naših spomenika. Valjda im nije bilo u cilju da ostane nešto. Msm od toliko spomenika, utvrda čega već, najmanje imamo od kraljevine, a znamo svi da ih je bilo poprilično. Nisu Kosače, Vukčić-Hrvatinić, Tomaš, Tomašević i ostale familije živjele u bungalovima :zviz:

Meni su osmanlije najcrnji period pa vi kako hoćete. Slanje bosanskih momaka u ratove koji nisu njihovi, vješanje svilenim gajtanom, dok se evropa okretala onim svojim reformama, romantizam bla bla, kod nas toga nije bilo... Sarajevo bilo kasabica...i onda neko kaže da su bolji od Austrougarske :njanjanja:

Najjači argument je "izvozili rude", pa neka su, ja ruku dajem da su radili to na human način. Uzimali su, ali su i davali ;) . Osmanlije su uzimale duplo, a vraćale u količini džamija, utvrda tipa vranduk i sl. Tito i partija su izvozili drvo u ljubljanske lesnine iz bosne i pravili namještaj, svako se koristio od Bosne, al' niko nije uradio ono što jesu Austrougari. A ove danas i da ne spominjemo. Konačno samostalna država, umjesto da idemo naprijed, mi glasamo za one koji nas potkradaju. I to očito. Zato renoviramo ceste svake godine, jer onaj "osiromašeni" asfalt propada. :tralala: I naprave shopping centar da umire raju koja voli oči pariti na shopovima i govoriti "ništa samo gledamo" :bow:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 16:15

Zna se kome je smetalo da bilo šta ostane od duge historije Bosne, a kasnije BiH :)

Ispada da su Osmanlije samo gradili džamiji, i tjerali na islam što je samo takva laž. Dok su muslimani bili toleranti od srednjeg vijeka prema svima, pa i ranije, inkvizicija i krstaški ratovi su harali Evropom. Tek od Josipa je par stotina godina kasnije došlo do tolerancije "ostalih" vjeroispovjesti i unutar krščanskih zemalja. To nisam ja izmislio nego je tako, dovoljno je pogledali pad Granade.

Najljepši period, barem teritorijalno i vojno je naravno bilo u vrijeme našeg prvog kralja koji je dominirao gdje je stigao, a jedan od nalukavijih banova je naš Kulin, koji je tokom bilinopoljske izjave držao prste:

slika

:opaopa:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 16:31

Ova moja recenica oko poredjenja Turske i Austrije nema veze sa slikama koje sam postavio.
To se vise odnosi na infrastrukturu,skolovanje koje su ostavili jedni i drugi.

A sto se tice slika,pa zna se da su prvi srusili dobar dio gradjevina iz srednjovjekovne Bosne,zna se ko je govorio da nema Bosne ni Bosnjaka itd .To im je bio cilj da se ukloni trag postojanja drzave Bosne.Drugi su isto radili,vjerovatno i izrazenije,konkretno su na ovom mjestu napravili uskotracnu prugu preko krunidbenog mjesta i groba.
Jugoslavija je napravila na istom mjestu prugu normalne sirine.

Ali ja hocu reci vidi danas na sta to lici.Ko nam sada smeta da to postane centar Bosne i njene historije?
Svi se nesta dice ljiljanima,patriotizmom,kraljevima.Evo vidim koliko ih to stvarno zanima.
Kosti kralja u podrumu muzeja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 jul 2014, 16:39

pa sad, da je AU radila na zatiranju bošnjaka, ne bi baš rekla da u Bosni žive bošnjaci muslimani, bošnjaci pravoslavci i bošnjaci katolici...i ne bi imali u austriji u muzeju nešto vezano za bošnjačku regimentu :)

Ko nam smeta hmm? Pa vjerovatno oni kojima je u cilju da se razdvoji sve, a na tome najbolje rade politikanti te oni zadojeni nacionalizmom, samo ja, ja ja i tako ti tipovi.

A to furanje na ljiljanje, tvrtka kralja i sve bude par puta godišnje, eto da bi se dokazalo nešto, a inače..opletu po ceci :crazy: :mrgreen:
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 16:40

Bog samo zna šta bi bilo da je Benjamin ostao još malo živ. On je imao odličnu ideja, ali bio je i sam svjestan kako će sve to teško proći u BiH.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2014, 16:46

neka ti odgovori historicar,mislim da je to Neutral.Ja nisam kompetentan da pisem o tome.
To me apsolutno ne zanima oko nacija i tih prepucavanja.

Ko nam smeta hmm? Pa vjerovatno oni kojima je u cilju da se razdvoji sve, a na tome najbolje rade politikanti te oni zadojeni nacionalizmom, samo ja, ja ja i tako ti tipovi.
:thumbup:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 16:53

Mnogi su nastanak nacija doživjeli kao nešto pozitivno, samo u BiH je došlo do opstruiranja i prljave političke igre gdje je nametnuto ogromno zlo po stanovnicima BiH koje je i dan danas vidljivo. Dovoljan pokazatelj ti je popis stanovništa iz prošle godine.

Dok se ovdje priča o krvnim zrncima BiH neće ići naprijed, a najgore od svega je što političari to namjerno rade da ljude usmjere prema besmislenim temama samo da se ne vidi rezultati njihovog "rada".

Zamislite svijet bez nacija. Zanimljivo je vidjeti kako je do ušlo tako duboku u čovjekovu kožu da se digne velika frka kada neki Amerikanac bude otet ili ubijen, a šuti se kada se raznose tijela stotinu drugih ljudi, od Afganistana, Nigerije, Turske, Sirije, Sjeverne Koreje pa nadalje.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 jul 2014, 16:57

Tribalian je napisao/la: A Bosanac kad kuka za Austrijom meni to dodje isto ko kad bi neki crnac kukao sto ne bere pamuk vise.
Nisi upućen u historiju Bosne dovoljno.Da jesi,ne bi to pričao.Imamo svako pravo kukat za Austrijom kad uzmeš u obzir zajednice koje su poslije došle gdje smo bili ko berači pamuka.
Neutral je napisao/la:Zna se kome je smetalo da bilo šta ostane od duge historije Bosne, a kasnije BiH :)
Meni smeta promjena imena države.Nek se ne ljute Hercegovci,al uvijek je bilo Bosna dok okupatori nisu odlučili da nas još malo podijele.
ZahaKING je napisao/la:pa sad, da je AU radila na zatiranju bošnjaka, ne bi baš rekla da u Bosni žive bošnjaci muslimani, bošnjaci pravoslavci i bošnjaci katolici...i ne bi imali u austriji u muzeju nešto vezano za bošnjačku regimentu :)
Gledao sam dokumentarac gdje austrijski historičari pričaju o periodu dvojne monarhije.Iznenadio sam se koliko su poštovali Bošnjake :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2014, 17:04

Nisu oni odlučili da je podjele, nego je Bosna unutar sebe imala izdajnika čija je ljubav prema materijalnom bila veća od ljubavi prema državi.

Neki su se prodali da bi im bilo "dobro", nebitno od toga što su zapamćeni kao vječne izdajice.

Naravno, gdje logika prestaje Bosna nastaje, tako da imate još veće podjele i na Bosanac i Hercegovac :mrgreen:

Očekujem vremenom da se oni u Konjicu izjasne kao "i" :kafa:

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 16 jul 2014, 17:05

Zole, vjeruj da i danas poštuju ljude iz bosne, al' one koji nisu lezihljebovići, nego koji rade :)
i sviđa mi se ovdje mentalitet, svako svakog pozdravlja iako se slabo ko zna, a niko ne gura nos u tuđi život...jbt osjećam se super, odem u supermarket, nema onih faca da mi vire u korpu, novčanik i tako.
Odeš doktoru, imaš svoj red, nema štela, doktori fini, sestre isto. Policija nije na seljački tip, možeš rahat prići i tražiti informaciju, a da ne očekuješ bahatost k'o kod naših i slično.
Ima milion primjera dobrote ovdje, samo još da mi je naći pos'o :mrgreen:
Inače bilo je Bosna i Hum a Hum je hercegovina :mrgreen:

A što se tiče tribaliana :tralala: da se ne lažemo, znamo za tu vrstu osjećaja prema austrijancima od strane srba, al' opet ovdje ih ima "na kilu", uhljebili se :shifty:

@Neutral ova tvoja rečenica oko nacija me podsjeti na John Lennon-Imagine :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jul 2014, 18:32

I opet grmljavina, kisa, led.

Ne znam da li ce spojiti dva normalna dana....
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 jul 2014, 20:43

Otelo je napisao/la:I opet grmljavina, kisa, led.

Nece jarane.
Vrijeme je tacno da popizdis.
Ljeto je umrlo izgleda.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jul 2014, 21:00

Dzoni je napisao/la:
Otelo je napisao/la:I opet grmljavina, kisa, led.

Nece jarane.
Vrijeme je tacno da popizdis.
Ljeto je umrlo izgleda.
Umrlo je sve.
Prosle godine u ovo doba gorio, pretvoris se u vodu navecer od sparine a sad k'o jesen.

Zima, isto otisla. Ili je pretjerano hladno ili pretjerano toplo, proljeca na 2 normalna dana dodje 10 nenormalnih.
Za jesen da ne pricam, u sred oktobra ispod nistice a u novembru +15 :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jul 2014, 21:03

Citam subota-nedelja-ponedeljak tropske vrućine a onda opet kiše od utorka :crazy: :crazy:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 16 jul 2014, 21:08

Ne sjecam se sj3banijeg "ljeta".
Ovo je nidje veze s mozgom,bila su 2-3 dana bas topla al i tad je bilo nekih oblaka.
Nema vise on da razgledas oko sebe a nebo se plavi i ne mozes nigdje ni najmanjeg oblaka da vidis.
A kad skontas vec je prosla pola Jula,ide August i sa njim se ljeto i zavrsava.
Septembar mi je vazda bio najsugaviji mjesec u godini.
Da hoce spojit 15 dana da grije sve 35+,da se barem u te dvije sedmice osjecam ko insan.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jul 2014, 21:16

I ja bih to volio, vec 16.07 a nije ugrijalo posteno.

Al k'o da gledam da ce u Turskoj grijati nenormalno dok budem hodao :plac:

Ja novembar ne mogu ni na kalendaru smisliti, znas da dolazi zima i da opet treba 5kg odjece nabacati :puke:

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 16 jul 2014, 22:58

imal neko da boravi u nekom studentskom domu u Tuzli, da mi kaže valja l' to šta??

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 jul 2014, 23:16

Pozdrav prisutnima :wave:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 jul 2014, 23:24

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.