Edin je pravi momak, samo je okružen levatima. Kad vidim onog Ibričića ili ovog raspalog Amira koji se kači na njega kao privjesak, muka mi bude. Fuj krpelji!Virtu4l je napisao/la:Imate mahanje iz Doline Ćupova...
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Edin Džeko
DRUG NEBI TI PUNCA
+1bagrcavi je napisao/la:Edin je pravi momak, samo je okružen levatima. Kad vidim onog Ibričića ili ovog raspalog Amira koji se kači na njega kao privjesak, muka mi bude. Fuj krpelji!Virtu4l je napisao/la:Imate mahanje iz Doline Ćupova...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
druže, slažem se sa tvojom poentom i razumijem šta hoćeš reći, ali moram te ispraviti kod nekih stvari koje si napisao..Bihac96 je napisao/la:Kod nas izgleda kad neko nesto uspije u zivotu odmah se pocinju bacat ljage na njega.Ko sto juce gledam U-20 kosarkaska repka na poluvremenu gubi od Portugala i odmah ljudi napali Jusufa Nurkica da se digao u nebese,da misli da je LeBron ovo ono,i naravno kad taj Jusuf proigra u drugom poluvremenu i okrenu utakmicu svi ga dizu u nebesa.Ista stvar se desavala i sa Mirzom Teletovicem kad je dosao u NBA kad su mnogi govorili da on nema pojma od kosarke kad nije dobijao puno prostora za igru,i kad je dobio prostora kad je na pocetku pruzao odlicne partije mnogi ga proglasise za najboljim sportasem BH u historiji,i onda dosao pad u igri kad je poceo lose igrat odmah po starom da nije za NBA,ovo ono nema sta se nije pisalo.I to je pokazatelj da sa nama nesto nije uredu,po tim svim pricama kao da mnogima smeta kad neko od nasih uspije u karijeri,kad napravi velike stvari.A svi su pametni preko foruma sjedimo u za svojim laptopima i kompjuterima i pljujemo nase zvijezde.Mi sami ne postujemo ono sto imamo,a kad dodje neko druge nacionalnosti primjer Srbi i kad pocnu vrijedjat neke nase sportiste,a pogotovo kad nam pocnu palit zastave i slicno,mi se kao raspravljamo psujemo ih,cemu se raspravljat i onda branit to isto sto ti cine kad mi sami ne postujemo ono sto imamo,pa zasto bi neko drugi postovao.
kritika na račun sportiste je uvijek bitna i sportist se uvijek mora kritikovati ako ima osnova za to.. to se treba razlikovati od vrijeđanja.
jedno je kritikovati nekoga na osnovu ustanovljenih mana, juki su govorili da misli da je lebron na terenu, što nije nikakva laž jer on nije lebron, a ponašao se tako na terenu i to su valjda mnogi vidjeli.. druga stvar je to što je ohladio glavu u drugom poluvremenu i pokazao zašto je otišao iz europe u nba ligu sa 19 godina..
nemoj me pogrešno razumijeti - ako ima neko ko piše kako je on loš igrač, nema pojma i nije talenat za NBA, to onda nije kritikovanje i sa tim se ne slažem.
u pravu si, pogotovo mi na qrac ide ovaj amir spahić, lik se lijepi za edina ko gnjida..bagrcavi je napisao/la:Edin je pravi momak, samo je okružen levatima. Kad vidim onog Ibričića ili ovog raspalog Amira koji se kači na njega kao privjesak, muka mi bude. Fuj krpelji!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Dobar video, 11 minuta Dzekinih golova, asistencija i najboljih poteza iz sezone 2013/14
Dobar video, 11 minuta Dzekinih golova, asistencija i najboljih poteza iz sezone 2013/14
bagrcavi je napisao/la:Edin je pravi momak, samo je okružen levatima. Kad vidim onog Ibričića ili ovog raspalog Amira koji se kači na njega kao privjesak, muka mi bude. Fuj krpelji!Virtu4l je napisao/la:Imate mahanje iz Doline Ćupova...
Pa onda je do Edina ni do koga drugog.
On sam bira drustvo, nismo mu ga mi nasli.
Uvjek je bilo, s kim si takav si...

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Mandzo voli trcati i golove dati a Dzeko voli pare i selfie uzimati
Maneken original

Maneken original

-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-
- Kontakt:
Neki ljudi (čitaj pljuvači) očigledno ne razumiju da igrač na terenu radi ono što mu selektor/trener kaže. Mislite da je Džeko u Citiju sam odlučio da treba da se na centar vraća po loptu? Ili da se izvlači na krilo? Nije. To se zovu instrukcije trenera. Sušić je očigledno to pokušao primjeniti i u reprezentaciji kako bi Džeko zadržao kakvu - takvu formu. Problem je taj što u reprezentaciji Džeko ima samo Pjanića i Misimovića koji mogu da mu proture loptu. Takve lopte u Citiju mu može proturiti svaki igrač.
Koliko god mi dizali u nebesa naše igrače, mi smo i dalje sasvim prosječna ekipa, sa dva maksimalno 3 iznadprosječna individualca. Smanjiti očekivanja malo i ozbiljno pristupiti slijedećim kvalifikacijama...
Koliko god mi dizali u nebesa naše igrače, mi smo i dalje sasvim prosječna ekipa, sa dva maksimalno 3 iznadprosječna individualca. Smanjiti očekivanja malo i ozbiljno pristupiti slijedećim kvalifikacijama...
Tacno, instrukcije trenera, potpuno si upravuBlackRiver je napisao/la:Neki ljudi (čitaj pljuvači) očigledno ne razumiju da igrač na terenu radi ono što mu selektor/trener kaže. Mislite da je Džeko u Citiju sam odlučio da treba da se na centar vraća po loptu? Ili da se izvlači na krilo? Nije. To se zovu instrukcije trenera. Sušić je očigledno to pokušao primjeniti i u reprezentaciji kako bi Džeko zadržao kakvu - takvu formu. Problem je taj što u reprezentaciji Džeko ima samo Pjanića i Misimovića koji mogu da mu proture loptu. Takve lopte u Citiju mu može proturiti svaki igrač.

Dzeko je poceo furiozno i odradjivao na terenu sto se od njega trazilo u pocetku sezone..... Od septembra pa do pocetka Dec upada u najvecu igracku krizu u svojoj karijeri, gdje je po mom misljenju najvise on kriv za tu situaciju.... U tom periodu Dzeko nije ispunjavao ono sto je Pelegrini od njega trazio, kretao se vrlo malo skoro nikako u nekim mecevima tako da je City u fazi odbrane tesko oduzimao loptu i nije mogao da igra visok presing, cak ni protiv losih ekipa.....Svoju priliku je iskoristio Negredo koji je jako bolje ispunjavao na terenu one zadatke koje je Pelgrini stavljao, a usput poceo zabijati nerijetko..... U decembru dolazi do povrede Aguerea i Dzeko ponovo dobija vise prilika ali sa drugim pogledima na igru, iskoristava ih odlicno, zabija po neki gol ali jos uviejk nedovoljno se krece za potrebe ekipe, najvise zbog lose fizicke forme. Vremenom Negredo pada u formi i ulazi u krizu koja ga je pratila do kraja sezone a Edin zavrsava sezonu kao veliki heroj, kao covjek koji jedan od najzasluznijih za titulu, u velikoj formi velikim kretanjima i ispunjavanjem zadataka koje prije nije mogao...
Nije Pelgrini od njega trazio da trci kao Negredo ili Mandzukic, ali trazio je odredjene kretnje u fazi odbrane a posebno u fazi napada, a upravo te kretnje se donijele Edinu mnogo vise gol prilika i izgledao je dosta aktivan na terenu...... Dzeko jeste gol igrac i njegov zadatak nije da uklizava i da trci od 16 do 16 ali mora da pokaze odredjeni aktivitet da stiska odbranu kako bi ekipa mogla igrati presing, jer kad on stoji nema presinga i ekipa pati jako puno, a Dzeko kada tako stoji i ne postigne gol onda izgleda kao najlosiji igrac, stoga dobija mnogo puta ili najvece ili najnize ocjene..... Nekada njegovi golovi prikriju jako losu timsku igru..
Sto se tice repke, ja mislim da Pape nema nikakve instrukcije oko bilo cega njemu i da on sve radi na svoju ruku...
Evo da adresiram i ovaj supljak tipa nije njegov zadatak da trci on je napadac, instrukcije bla bla
Normalno zna se pozicija napadaca u toku tekme u fazi odbrane i napada . Al ima jedan izuzetak koji je iznad svake dogovorene taktike.
Kada ti sredina ili odbrana ispadne i dolazi do neposredne opanosti za gol a ti se nalazis u neposrednoj blizini ti jednostavno moras potrcati za igracem. Takvih situacija je Edin imao i City-u u zadnje vrijeme i dobijao ja aplauze svaki put. Mozda se to desi 3,4 puta u toku tekme.
Al u repci tip ne mari za te stvari. Cak i u situaciji kad kao posmatrac na tvu uskocio bi u ekran da potrcis za igracem jer vidis da ce biti sansa nas Dzekson mirno kulira 20-ak metara od situacije.
Jel taj tip ikada bio umoran u recimo 80-oj minuti i trazio zamjenu ????? Ne on samo setka sa istom onom telecom facom kao da meditira , isto kao i Safet kraje linije.
Normalno zna se pozicija napadaca u toku tekme u fazi odbrane i napada . Al ima jedan izuzetak koji je iznad svake dogovorene taktike.
Kada ti sredina ili odbrana ispadne i dolazi do neposredne opanosti za gol a ti se nalazis u neposrednoj blizini ti jednostavno moras potrcati za igracem. Takvih situacija je Edin imao i City-u u zadnje vrijeme i dobijao ja aplauze svaki put. Mozda se to desi 3,4 puta u toku tekme.
Al u repci tip ne mari za te stvari. Cak i u situaciji kad kao posmatrac na tvu uskocio bi u ekran da potrcis za igracem jer vidis da ce biti sansa nas Dzekson mirno kulira 20-ak metara od situacije.
Jel taj tip ikada bio umoran u recimo 80-oj minuti i trazio zamjenu ????? Ne on samo setka sa istom onom telecom facom kao da meditira , isto kao i Safet kraje linije.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Pa upravo o tome sam i pisao..... Razlika proljetnog i jesenjeg Dzeke u Cityu je upravo taj detalj koji ti navodis, da li bi potrcao ili ne za igracem u fazi odbrane......kimbo je napisao/la:Evo da adresiram i ovaj supljak tipa nije njegov zadatak da trci on je napadac, instrukcije bla bla
Bas zbog toga sto to nije radio u jesenjme djelu je izgubio mjesto....
U reprezentaciji to on odavno ne radi, on samo ceka gore priliku da postigne gol....
Al zar nije onda logično, ako je uistinu tako kao što ti napisa, a vidim na ovoj temi većina je komentara na tom fonu, da mu se zahvalimo na saradnji i nađemo nekog mlađeg igrača, spremnijeg na trčanje i borbu. Kažemo mu, hvala ti Edine za ovo što si uradio, ali nisi ti više za nas.Batko je napisao/la:
U reprezentaciji to on odavno ne radi, on samo ceka gore priliku da postigne gol....
Nekako mi to logično izgleda.
Dobro, sad će neko odgovriti, nije tako, on treba samo da trči više, ali Edin je etablirani igrač, dostigao vrh u fudbalu, teško je njega više natjerati da radi ono što on ne želi. Dakle, jedino rješenje je Edin out.
gost je napisao/la:a vidim na ovoj temi većina je komentara na tom fonu

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
+1Virtu4l je napisao/la:gost je napisao/la:a vidim na ovoj temi većina je komentara na tom fonu![]()
@ gost veze ti nemas.
pa dobro sad....Ajax je napisao/la:
+1
@ gost veze ti nemas.
Zabio je, da, ko zna šta bi sve bilo, ali ono šetanje se ne može zaboraviti. Ko god kaže da nikad ne trči laže.
Neka svako misli sto hoce ali Dzeku od kad je safatala srpska polovnjaca njemu karijera ide silaznom putanjom bez obzira na blistave trenutke
Svi smo gledali utakmicu, kasnije smo opet svi vidjeli gifove, opravdanja nema, jedino da je bio povrijeđen ili bolestan, a nije niti jedno od ta dva. Ako je prva zvijezda u timu, onda se treba tako i ponašati na terenu, a ne glumetati ufuranu divu.
tačno ja gledam njega i Adnana Catica na dzenazi u Srebrenici drago mi zbog Catica sto je doso,a Dzeku sam nekako letimicno pogledo znaci ima taj neki osjecaj gorcine i to je to..ne mogu ja preci preko preseravanja,a teren je mjerilo
ebem mu miša, momčino, mor' biti da veze nemam, ali čitati znam. I ne znam što se na mene jezietiš, ja samo rekoh da tražimo mlađeg, boljeg i onog ko više grize. I samo rekoh da je to na fonu većinskih razmišljanja na ovoj temi, eto potkrepljeno i citatima uvaženih forumaša.veleizdaja protiv Nigerije se ne zaboravlja. A slag na g0vno je bio onaj osmijeh-
U ocima mnogih je pao. I to dobro.
e, jes vidio, što me čojek napade na pravdi boga
@ gost
Ni blizu nemamo zamjenu za Dzeku. Cak nemamo ni za Ibisevica jer je nas selektor odbijao igrace kao Seferovic ali i druge igrace da nam budu treci napadaci. Ti kao govoris pronaci ces nekog da trci i time si kao rijesio problem
Takav "trkac" ce nam puno manje koristiti od dokazanog napadaca ( Ibisevica ) cak i kada je on izvan forme kao sto je bio u zadnje vrijeme. A Dzeko je jedna internacionalna klasa koji znaci nesto. Pocev od sudija koji mu sude i sudili su i na SP svaki jaci dodir faul pa do toga da ima gomilu iskustva i da moze zabit gol iz skoro svake pozicije. Druga je stvar sto bi mogao ponekad malo vise da trci. Ali glavni krivac za neprolazak grupe je g. Susic a ne igraci. A sigurno nije Dzeko jedan od glavnih krivaca. Po meni su to Lulic i donekle Spahic.
Cuj par uvazenih forumasa. Ko da je to neko mjerilo.
Zna se ko je Dzeko valjda.
Ni blizu nemamo zamjenu za Dzeku. Cak nemamo ni za Ibisevica jer je nas selektor odbijao igrace kao Seferovic ali i druge igrace da nam budu treci napadaci. Ti kao govoris pronaci ces nekog da trci i time si kao rijesio problem

Cuj par uvazenih forumasa. Ko da je to neko mjerilo.

Čuj ja govorim. Pa ja samo sumirao neku vrstu općeg mišljenja koje vlada na ovoj temi, a ti mene napao. Pa nisam ja kriv što ljudi tako misle. A ljudi su fino rekli, ako ne'š trčati, ima ko će....ha jaAjax je napisao/la:@ gost
Ni blizu nemamo zamjenu za Dzeku. Cak nemamo ni za Ibisevica jer je nas selektor odbijao igrace kao Seferovic ali i druge igrace da nam budu treci napadaci. Ti kao govoris pronaci ces nekog da trci i time si kao rijesio problem![]()
Takav "trkac" ce nam puno manje koristiti od dokazanog napadaca ( Ibisevica ) cak i kada je on izvan forme kao sto je bio u zadnje vrijeme. A Dzeko je jedna internacionalna klasa koji znaci nesto. Pocev od sudija koji mu sude i sudili su i na SP svaki jaci dodir faul pa do toga da ima gomilu iskustva i da moze zabit gol iz skoro svake pozicije. Druga je stvar sto bi mogao ponekad malo vise da trci. Ali glavni krivac za neprolazak grupe je g. Susic a ne igraci.
@ gost
Dobro je uvazeni forumasu. Dzaba ti je sva prica Dzeko ostaje 1000%. I sljedecih 20 godina necemo imati napadaca kao on. Pape ostaje jos dvije godine osim u slucaju katastrofalnih rezultata. A Spaha isto najvjerovatnije ostaje. Pozdrav
Dobro je uvazeni forumasu. Dzaba ti je sva prica Dzeko ostaje 1000%. I sljedecih 20 godina necemo imati napadaca kao on. Pape ostaje jos dvije godine osim u slucaju katastrofalnih rezultata. A Spaha isto najvjerovatnije ostaje. Pozdrav

gost je napisao/la:Al zar nije onda logično, ako je uistinu tako kao što ti napisa, a vidim na ovoj temi većina je komentara na tom fonu, da mu se zahvalimo na saradnji i nađemo nekog mlađeg igrača, spremnijeg na trčanje i borbu. Kažemo mu, hvala ti Edine za ovo što si uradio, ali nisi ti više za nas.
Nekako mi to logično izgleda.
Dobro, sad će neko odgovriti, nije tako, on treba samo da trči više, ali Edin je etablirani igrač, dostigao vrh u fudbalu, teško je njega više natjerati da radi ono što on ne želi. Dakle, jedino rješenje je Edin out.
Jesi li ti normalan kakve gluposti pišeš.
Čuj logično izbacit Džeku.
Jedino je logično bilo izbacit onog telca sa klupe, sve ostalo je nastavak sapunice zvana "nemam vremena"!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
eno ga opet, čuj jesam li normalan, ti sad pa kao ovi ljudi što pišu o trčanju Džekinom nisu normalni.....uostalom, ja samo sabrao dva plus dva...a ti po menimozak je napisao/la:
Jesi li ti normalan kakve gluposti pišeš.
Čuj logično izbacit Džeku.
Jedino je logično bilo izbacit onog telca sa klupe, sve ostalo je nastavak sapunice zvana "nemam vremena"!

Čovjek koji je sjedio na klupi je jedini odgovoran za njegovo ponašanje na terenu.gost je napisao/la:eno ga opet, čuj jesam li normalan, ti sad pa kao ovi ljudi što pišu o trčanju Džekinom nisu normalni.....uostalom, ja samo sabrao dva plus dva...a ti po meni
I prije se spočitavalo džeki da ne trči dovoljno..zašto ga onda Sušić nevadi, zašto ga nemjenja?
Mogao je ubacit Bičakčića umjesto njega..jer ionako nije poveo trećeg napadača?
A i ovog drugog neznam što je vodio..ionako na njega nije računo.
Ti si sabrao dva plus dva, a zanemario si velike brojeve koje idu u njegovu korist.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...