BlackRiver je napisao/la:Neki ljudi (čitaj pljuvači) očigledno ne razumiju da igrač na terenu radi ono što mu selektor/trener kaže. Mislite da je Džeko u Citiju sam odlučio da treba da se na centar vraća po loptu? Ili da se izvlači na krilo? Nije. To se zovu instrukcije trenera. Sušić je očigledno to pokušao primjeniti i u reprezentaciji kako bi Džeko zadržao kakvu - takvu formu. Problem je taj što u reprezentaciji Džeko ima samo Pjanića i Misimovića koji mogu da mu proture loptu. Takve lopte u Citiju mu može proturiti svaki igrač.
Koliko god mi dizali u nebesa naše igrače, mi smo i dalje sasvim prosječna ekipa, sa dva maksimalno 3 iznadprosječna individualca. Smanjiti očekivanja malo i ozbiljno pristupiti slijedećim kvalifikacijama...
Tacno, instrukcije trenera, potpuno si upravu

......Sada mi reci koliko si pratio Dzeku poslednje sezone u Cityu? Iskreno reci nije problem.... Evo ja cu ti reci da si upravu za to oko instrukcije od trenera, i evo pokusacu objasniti moju poentu vezanu za Dzeku.... Hajmo reci ovako odgledao sam skoro svaku tekmu Citya ove sezone - bolesnik.... Mozda sam u vrh glave 2-3 propustio, dakle gledao sam i one kada nije igrao.....
Dzeko je poceo furiozno i odradjivao na terenu sto se od njega trazilo u pocetku sezone..... Od septembra pa do pocetka Dec upada u najvecu igracku krizu u svojoj karijeri, gdje je po mom misljenju najvise on kriv za tu situaciju.... U tom periodu Dzeko nije ispunjavao ono sto je Pelegrini od njega trazio, kretao se vrlo malo skoro nikako u nekim mecevima tako da je City u fazi odbrane tesko oduzimao loptu i nije mogao da igra visok presing, cak ni protiv losih ekipa.....Svoju priliku je iskoristio Negredo koji je jako bolje ispunjavao na terenu one zadatke koje je Pelgrini stavljao, a usput poceo zabijati nerijetko..... U decembru dolazi do povrede Aguerea i Dzeko ponovo dobija vise prilika ali sa drugim pogledima na igru, iskoristava ih odlicno, zabija po neki gol ali jos uviejk nedovoljno se krece za potrebe ekipe, najvise zbog lose fizicke forme. Vremenom Negredo pada u formi i ulazi u krizu koja ga je pratila do kraja sezone a Edin zavrsava sezonu kao veliki heroj, kao covjek koji jedan od najzasluznijih za titulu, u velikoj formi velikim kretanjima i ispunjavanjem zadataka koje prije nije mogao...
Nije Pelgrini od njega trazio da trci kao Negredo ili Mandzukic, ali trazio je odredjene kretnje u fazi odbrane a posebno u fazi napada, a upravo te kretnje se donijele Edinu mnogo vise gol prilika i izgledao je dosta aktivan na terenu...... Dzeko jeste gol igrac i njegov zadatak nije da uklizava i da trci od 16 do 16 ali mora da pokaze odredjeni aktivitet da stiska odbranu kako bi ekipa mogla igrati presing, jer kad on stoji nema presinga i ekipa pati jako puno, a Dzeko kada tako stoji i ne postigne gol onda izgleda kao najlosiji igrac, stoga dobija mnogo puta ili najvece ili najnize ocjene..... Nekada njegovi golovi prikriju jako losu timsku igru..
Sto se tice repke, ja mislim da Pape nema nikakve instrukcije oko bilo cega njemu i da on sve radi na svoju ruku...