Ja kada pogledam na ove sve uspjehe u protekle dvije godine, kako Bayerna, pa ovaj uspjeh Njemačke, onda stvarno mi se nešto i ne ulazi još u dublje diskusije. Skoro da malo treba i odstojanja od fudbala....
Što se tiče odlaska Kroosa, sve sam prije rekao o njemu. A sada kratko još jednom, dobar, odličan fudbaler, ali danas je takvo vrijeme i takve su dimenzije u Bayernu, da to nije dovoljno. Moraš biti više nego odličan. Imao sjajnih partija i zasluga u uspjesima kluba, ali nije neko bez koga klub ne može i nije nekako dostigao svoj vrhunac, poput Neuera, Mullera, Schweinija, Lahma...On nije ušao u tu kategoriju. Moguće da će neki vrhunac sada dostići u Realu. Kroos je bio fina priča, ali nekako priča bez vrhunca, kojeg smo svi čekali.
Što se Thiaga tiče, on je veliki dio sezone bio odličan. Zato ona priča, kako je on malo pokazao (što su unijeli neki sa strane ovdje na temi) ne stoji. Dok je Thiago igrao Bayern je bio super jaka mašina. Njegov izostanak se itekako pri kraju sezone osjetio. Dinamičniji je igrač od Kroosa , zato nam on više odgovara. Thiago je igračina, koja treba sada samo da potvrdi svjetsku klasu.
Što se pojačanja tiče, što se mene tiče i ne moraju dolazit. Nisam ja siguran da bi nama ovaj Benatia bio neko veliko pojačanje, neki level više. A to još više mislim nakon ovog SP. A zašto? Pa trebalo je pogledat tog fantastičnog Boatenga , čovjek je odigrao maestralno finale, većinu SP bio na top nivou (nešto slabiji samo dok je beka igrao), brz, dinamičan, jak....Postavljanje sjajno i pokazao je ogromnu zrelost. Rijetko kad prije me Boa ovoliko impresionirao. Da je solidan stoper znao sam (nekad sam ga i kritikova, pa i nerijetko), ali da je ovakva mašina, koja je u par navrata odlično uštopala Messija, to nisam vjerovao. Stvarno je Boateng doživio svoje zlatne trenutke i ako sada to u paru s Danteom potvrdi, onda imamo sjajan stoperski par. E onda ako nekog kupuješ, mroaš baš kupiti pravu zvijer. U suprotnom, jako je malo stopera na planeti koji su bolji od naših stopera. A tu je i Holger sada. E jedino kupit nekog stopera, kao dopunu. Slabo koji stoper može pružiti više od ovih naših. Samo što ste vi neki uvjereni ovdje da ih ima puno boljih. Ali samo preporuka je da se pogleda još jednom finale SP.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland