Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jul 2014, 00:21

Otelo je napisao/la:Sigurno je da je svijet na rubu WW3 ;)
Jos jedan razlog sto je ovo trenutno normalniji dio svijeta..Trenutno nemamo materijala da ratujemo, iscrpili smo sve iz sebe pogotovo Srbi i Hrvati. Pola drzave im "bleji", interesuju ih neke druge stvari, klone se politike.

I Dobrica Cosic je pred smrt rekao da Srbi ne bi trebali da se upustaju vise u ratove: "Nemamo biološki, a više ni patriotski potencijal. Vjerujem da je mir jedini uvjet našeg postojanja", uvjeren je Ćosić

I ja vjerujem u ovo, svi smo bioloski iscrpljeni vise, a i patriotski dosta ljudi boli briga tako da nam je svima ovako dobro. Ko nije skontao do danas nece nikad :mrgreen:
Stigao nas je ovaj internet, postali smo cyber ljudi, volimo se provodit, dangubit, kafe, tv, gledat sport. To ljudi ovdje samo rade i smor im je dok ovi u drugim dijelovima svijeta nisu nama ni slicni. Realno za nas su divljaci..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jul 2014, 00:21

Ne vjeujem ja u WW3, ne isplati se nikome ulaziti u takav vid konflikta. ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2014, 00:21

Svi znamo kako je nastao Izrael i svi znamo sta svaki put govore kad im neko zaprijeti i da zovu mamicu u pomoc.
Ako Izrael pretjera Amerika ce ih napustiti, Izraelcani ce povuci novac i opet ekonomska kriza :kafa:

@cartman pa vjerovatno bi ali bi nastao haos pocesvi od Koreja, preko Kine, Irana, Iraka, Afganistana, one Islamske drzave, Rusije i Ukrajine, pa bi Izrael i Palestina ekskalira.
Ni Turska ne bi bila previse mirna, ovdje bi opet poceo balkansi rad. Makedonija bi bila izbrisana sa lica zemlje.

A Svicarska bi profitirala :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jul 2014, 00:22

Kakav WW3, između koga? Muslimana i ostatka svijeta ? :roll: Ain't gonna happen'.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jul 2014, 00:23

Cartman je napisao/la:
Amerika bi ga pobjedila za mjesec dana.
amerika bi ga izgubila kao i čitav svijet.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 jul 2014, 00:24

DukeOfWellington je napisao/la: @Rooney88

Možda liči ali samo liči. Zna se ko je ko.
Ne zna, u tome i jeste problem. Izrael Ameriku godinama uvlaci u sukobe na Bliskom Istoku sto Americi tesko da moze odgovarati. Naravno, odgovara pojedinim mocnicima jer oruzje ide k`o ludo ali generalno Amerikancima Izrael stvara vise problema nego sto ih rjesava, dodaj tome Izraelske pare u Americi i imas jasnu sliku. Necu reci da imam pravo jer su ovo za nas obicne smrtnike previse siroke teme o kojima ne znamo nista ali...
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 jul 2014, 00:25

nedim93 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Amerika bi ga pobjedila za mjesec dana.
amerika bi ga izgubila kao i čitav svijet.
Amerika je izasla iz drugog Svjetskog rata jaca nego sto je usla. Kad Meksiko i Kanada postanu velike vojne sile i krenu na Ameriku, mozda Amerika padne. Do tada: GOD BLESS THE USA.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jul 2014, 00:26

Rooney88 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: @Rooney88

Možda liči ali samo liči. Zna se ko je ko.
Ne zna, u tome i jeste problem. Izrael Ameriku godinama uvlaci u sukobe na Bliskom Istoku sto Americi tesko da moze odgovarati. Naravno, odgovara pojedinim mocnicima jer oruzje ide k`o ludo ali generalno Amerikancima Izrael stvara vise problema nego sto ih rjesava, dodaj tome Izraelske pare u Americi i imas jasnu sliku. Necu reci da imam pravo jer su ovo za nas obicne smrtnike previse siroke teme o kojima ne znamo nista ali...
Ne odgovara im, o tome sam i govorio, ali vaga i dalje kaže da je bolje imati Izrael na svojoj strani. Nakon što SAD izgube interes na tom prostoru to će biti doviđenja i Izraelu.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jul 2014, 00:27

WW3 je poceo jos 2001. ;) samo on ne lici na ona prva dva, sto je i normalno, nije isti koncept.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 00:27

wienultras je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit :cry:
ko to ima na b.istoku da im moze parirati?
turska....i to gadno....ali....sute...zasad.
kak'a bolan Turska? Žive od američkih donacija, što se tiče vojske. Nemaju kako treba ni uniforme, tj. imaju al je to nešto da Bog sačuva. Žive od njemačkih G3 pušaka. Tenkovi su im mahom m60a3 pattoni, američki dakako. Šta i ko će parirati? :mrgreen: Eto ti meni reci.

Parirati jedino može Iran jer ne zavise od zapada, nego od rusa (od kojih kopiraju oružje većinom, a da ne spominjem to što kopiraju američke Cobra helikoptere itd..). Na Istoku odavno nema vojne sile. Mislili su tako da je i iračka revolucionarna garda sila, pa se prva izviđačka jedinica marinskog korpusa ušeta u Bagdad bez ispaljenog metka :kafa: Pravo će sranje doći, ako ikad budu u igri Kina, Koreja i Rusija. Sve ostalo je sitna buranija, vjeruj mi. Ne dobija se više rat na muda, nisu to filmovi. Sad se rokaju raketama, haubicama, a pješadija samo ponekad čisti, kad pošalju marince da čiste što stignu ili rendžere po neki cilj, kao i foke. I dronovi su bogovska prednost. A znamo ko ih je usavršio.

Jbg glavne sile su sad Amerika, Kanada (zvuci smijesno, al' s njima se ne bih kačio iskreno), Britanci i ostatak NATO-a, koji će služiti kao topovsko meso, izuzev Njemaca i Francuza (a tu ne računam legiju, jer njih će slati kao i marince) na jednoj strani i Rusi, Kinezi, Korejci i Iranci na drugoj, uz primjesu terorističkih frontova tipa ISIL.

Nek mi neko odgovori, sjećate li se, ko se prvi bunio američkom antiraketnom štitu u Poljskoj? ;) Otkud odjednom da bukne u Ukrajini i da Rusi hoće dio po dio Ukrajine? :D Otkud to da se vrše drilovi ubrzano. Danas po austriji nadlijeću borbeni avioni, po 2 u formaciji :) Parade po državama, ajd ok to je uobičajeno, al' da se ove godine, kao nikad izlaze ono što izaziva strah i zebnju? Eeee... volio bih ja da ne bude sranja, al' sve ukazuje na to. I sile osovine i oni drugi su se tako klinčili naoružanjem i svime, paktovima, lažnim obećanjima..pa svašta bijaše :D

Nekako se nezaposlenost i kriza mora riješiti. Duke to vjerovatno ima iz historije u malom prstu, da je Hitler nezaposlenost riješio mobiliziranjem i vojnom industrijom. Sve to dođe k'o kratki "RESET" na planeti, uz stradanja. Smanji se populacija malčice, uspori razvoj i hajmo opet do vrha, dok ne postane nestabilno

Ovaj što misli da Srbi i Hrvati nemaju potencijala, taj se vara :mrgreen:

@Cartman, "pobjedila" bi Amerika sa NATOM i ostalim saveznicima, al' bilo bi više Hirošima i Nagasakija :) A svijet bi izgubio, jer se kvalitet okoliša ionako smanjuje, samo nam treba par izvora radijacije, jačih i od černobila :tokralju: A što se tiče Kanade, Cartmane, sila jeste, al' oni se ne petljaju u "tuđe" belaje, kao što npr Ameri vole izvršiti desant na Afganistan :tralala: Meksikanci su više okrenuti borbi protiv Narko kartela. Kolumbijci su sila u Južnoj Americi. Sve ostalo, talašika. Možda Čileanski marinci..
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jul 2014, 00:28

Cartman je napisao/la: Amerika je izasla iz drugog Svjetskog rata jaca nego sto je usla. Kad Meksiko i Kanada postanu velike vojne sile i krenu na Ameriku, mozda Amerika padne. Do tada: GOD BLESS THE USA.
previše je oružja izmišljeno koje može 20 000 put sravnit čitavu planetu iznova. Neko jednostavno čeka priliku da ga iskoristi.
Posljedice koje bi ostavile na ovaj svijet su nemjerljive, a Amerika nije zatvorena privreda da može funkcionisati bez ikoga
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 jul 2014, 00:29

wienultras je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
wienultras je napisao/la:ciji
NATO,Amerika
jel mislis da oni nece tursku u eu,ili turska nece....turci su **** igraci,ja mislim da se debelo kaju sto su u NATO paktu...ali izrael nije,u slucaju sukoba,u najmanju ruku,ako ne pomognu,nato mora ostati neutralan....nemogu izbaciti tursku iz NATO,eto ti onda problema i sa drugim clanicama...bio bi nevjerovatan presedan....pogotovo sto su turska i izrael na ratnoj nozi vec par godina,od incidenta sa onim turskim brodom...pa turska ima vise vojnika aktivnih nego cijeli NATO...
zna se ko je gazda.Turska ima dovoljno svojih problema,njima je itekako potreban Nato i Amerika.

nego gledam u Gazi bas zestoko,evo cuju se helikopteri,avioni,eksplozije se vide u daljini.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jul 2014, 00:30

Zanimljivo je malo proguglat i dodjes do podataka da se u Meksiku od 2006. godine vodi narko rat izmedju vlade i narko kartela i da je poginulo oko 150 000 ljudi

U Somaliji rat traje od 1991, pola miliona izginulo ljudi. Postoji ta neka muslimanska drzava u drzavi.. :crazy:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jul 2014, 00:30

Ja vas samo molim da ne fantazirate da je to rat protiv muslimana ili ovih ili onih, to nema pojma sa zivotom, ovde je rec o grupi pojedinaca koji upravljaju svetom ( ali ne jos dugo ;) ) i koji pokusavaju sve i svasta da bi opstali, ali konce su pogubili odavno, nisu vise u stanju ni jedan jedini rat da dobiju.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2014, 00:32

@samo lijevo gdje gledas to u Gazi ?
Daj link

Nego, upotreba masovnog oruzja bi dovela do propasti ljudske rase. Em bi na 90% poginulo a ostatak ne bi imao gdje zivjeti od radijacije i hladnoce ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 jul 2014, 00:32

Momciluci, dodjite meni u Norvesku, ovdje ste sigurni. slika

Jedino da ovi Laponci polude... :?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 18 jul 2014, 00:33

[youtube][/youtube]
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 jul 2014, 00:34

Tribalian je napisao/la:Ja vas samo molim da ne fantazirate da je to rat protiv muslimana ili ovih ili onih, to nema pojma sa zivotom, ovde je rec o grupi pojedinaca koji upravljaju svetom ( ali ne jos dugo ;) ) i koji pokusavaju sve i svasta da bi opstali, ali konce su pogubili odavno, nisu vise u stanju ni jedan jedini rat da dobiju.
nemoj pocinjati tu temu,sada samo ocekuj da ti neko uleti i pocne pricu.Nema ode ova normalna diskusija u neku stvar...

@Zaha,mogu praviti probleme ove paravojne formacije,ili kako ih nazvati drugacije.

@otelo " onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jul 2014, 00:35

Tribalian je napisao/la:Ja vas samo molim da ne fantazirate da je to rat protiv muslimana ili ovih ili onih, to nema pojma sa zivotom, ovde je rec o grupi pojedinaca koji upravljaju svetom ( ali ne jos dugo ;) ) i koji pokusavaju sve i svasta da bi opstali, ali konce su pogubili odavno, nisu vise u stanju ni jedan jedini rat da dobiju.
Nije rat protiv muslimana vec rat za novac. A muslimani su kako bi se rekao "drugaciji" od ostalih i lako ti je stvoriti zavjeru protiv muslimana i tih rezima u zemljama sa muslimanskom populacijom, a ustvari voditi rat zbog neceg drugog sto ti treba..

Jer de reci da nisu najbolja meta sada muslimani? Koga bi drugog napao sada ako ne muslimane? Jednostavno ne bi imao s kim ratovati, a Amerika mora ratovati kako bi opstala, svaka situacija gdje nisu u ratu i ne prave ratnu masineriju je za njih pogubna kao drzavu jer bi propali

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jul 2014, 00:36

Što se tiče uplitanja ostalih zemalja bliskog istoka,više sam mislio na apel za primirje,pozivanje većih sila da urade isto,nego na protunapade na izrael.Ne mješa se niko(vojna podrška,napadi na izrael i prijetnje),logično,i njih će neko onda napast i ode sve u pm.
Mislim nekako da se i mi najviše suosjećamo,nije tako davno bilo..
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, enobarca, filip13 i 45 gostiju.