wienultras je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit

ko to ima na b.istoku da im moze parirati?
turska....i to gadno....ali....sute...zasad.
kak'a bolan Turska? Žive od američkih donacija, što se tiče vojske. Nemaju kako treba ni uniforme, tj. imaju al je to nešto da Bog sačuva. Žive od njemačkih G3 pušaka. Tenkovi su im mahom m60a3 pattoni, američki dakako. Šta i ko će parirati?

Eto ti meni reci.
Parirati jedino može Iran jer ne zavise od zapada, nego od rusa (od kojih kopiraju oružje većinom, a da ne spominjem to što kopiraju američke Cobra helikoptere itd..). Na Istoku odavno nema vojne sile. Mislili su tako da je i iračka revolucionarna garda sila, pa se prva izviđačka jedinica marinskog korpusa ušeta u Bagdad bez ispaljenog metka

Pravo će sranje doći, ako ikad budu u igri Kina, Koreja i Rusija. Sve ostalo je sitna buranija, vjeruj mi. Ne dobija se više rat na muda, nisu to filmovi. Sad se rokaju raketama, haubicama, a pješadija samo ponekad čisti, kad pošalju marince da čiste što stignu ili rendžere po neki cilj, kao i foke. I dronovi su bogovska prednost. A znamo ko ih je usavršio.
Jbg glavne sile su sad Amerika, Kanada (zvuci smijesno, al' s njima se ne bih kačio iskreno), Britanci i ostatak NATO-a, koji će služiti kao topovsko meso, izuzev Njemaca i Francuza (a tu ne računam legiju, jer njih će slati kao i marince) na jednoj strani i Rusi, Kinezi, Korejci i Iranci na drugoj, uz primjesu terorističkih frontova tipa ISIL.
Nek mi neko odgovori, sjećate li se, ko se prvi bunio američkom antiraketnom štitu u Poljskoj?

Otkud odjednom da bukne u Ukrajini i da Rusi hoće dio po dio Ukrajine?

Otkud to da se vrše drilovi ubrzano. Danas po austriji nadlijeću borbeni avioni, po 2 u formaciji

Parade po državama, ajd ok to je uobičajeno, al' da se ove godine, kao nikad izlaze ono što izaziva strah i zebnju? Eeee... volio bih ja da ne bude sranja, al' sve ukazuje na to. I sile osovine i oni drugi su se tako klinčili naoružanjem i svime, paktovima, lažnim obećanjima..pa svašta bijaše
Nekako se nezaposlenost i kriza mora riješiti. Duke to vjerovatno ima iz historije u malom prstu, da je Hitler nezaposlenost riješio mobiliziranjem i vojnom industrijom. Sve to dođe k'o kratki "RESET" na planeti, uz stradanja. Smanji se populacija malčice, uspori razvoj i hajmo opet do vrha, dok ne postane nestabilno
Ovaj što misli da Srbi i Hrvati nemaju potencijala, taj se vara
@Cartman, "pobjedila" bi Amerika sa NATOM i ostalim saveznicima, al' bilo bi više Hirošima i Nagasakija

A svijet bi izgubio, jer se kvalitet okoliša ionako smanjuje, samo nam treba par izvora radijacije, jačih i od černobila

A što se tiče Kanade, Cartmane, sila jeste, al' oni se ne petljaju u "tuđe" belaje, kao što npr Ameri vole izvršiti desant na Afganistan

Meksikanci su više okrenuti borbi protiv Narko kartela. Kolumbijci su sila u Južnoj Americi. Sve ostalo, talašika. Možda Čileanski marinci..
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D