Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Mozambik
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Mozambik » 24 jul 2014, 23:10

gost je napisao/la: pa šta ako bude kasno.

podsjetio bih vas da su najbolji sportisti ove zemlje oni ljudi koje nije trebalo mliti niti se bojati da ćemo zakasniti. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić......ne postoji nitko ko je vrijedan da ga se moli. Nitko....
[youtube][/youtube]

Podsjetio bih te da njega ne treba moliti, nego pozvati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jul 2014, 23:12

Molio bih ja npr. Zlatana, ne bih imao problem sa tim'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 24 jul 2014, 23:15

Mozambik je napisao/la:
Podsjetio bih te da njega ne treba moliti, nego pozvati.
A ja bih opet tebe podsjetio da ja nisam rekao da ga ne treba pozvati. Al ako će biti kasno zbog toga što ga nećemo zovnuti za cipar nego za andoru, od mene mu fala.......šta će drugi put trebati da mu se omogući da bi pristao da igra.....da mu kolektivno popušimo........ako dečko hoće da igra za BiH, onda ne može biti kasno ni za pola godine...ako neće, onda ćemo svakako saznati....

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 jul 2014, 23:26

gost je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Ako budemo cekali Andoru moze biti vrlo lako kasno Marko stize na Kosovo. Momka pozvati odmah protiv Kipra, dati mu 2 minute i vozdra.
pa šta ako bude kasno.

podsjetio bih vas da su najbolji sportisti ove zemlje oni ljudi koje nije trebalo mliti niti se bojati da ćemo zakasniti. Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić......ne postoji nitko ko je vrijedan da ga se moli. Nitko....
Sto se kosarkasa tice njima skidam kapu, pogotovo malom Sulejmanovicu. Sto se fudbalera tice koliko se ja sjecam Pjanic je izjavio da zeli igrati za BiH, ali da ne moze cekati vjecno. Velesila Spanija se borila za Krkica, velesila Njemacka se borila za Ozila i Gundogana. Hrvati za Halilovica. Svi ti igraci su pozvati u A repke samo da bi se kaparisali i osigurali za buducnost. Pa zasto bi onda mi igrali na kartu nekog ponosa, patriotizma. Trebamo kupiti sve sto mozemo. Pojacati svaku poziciju maximalno. Pa da svaki igrac strahuje za poziciju u timu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 24 jul 2014, 23:32

TMovac je napisao/la: Sto se kosarkasa tice njima skidam kapu, pogotovo malom Sulejmanovicu. Sto se fudbalera tice koliko se ja sjecam Pjanic je izjavio da zeli igrati za BiH, ali da ne moze cekati vjecno. Velesila Spanija se borila za Krkica, velesila Njemacka se borila za Ozila i Gundogana. Hrvati za Halilovica. Svi ti igraci su pozvati u A repke samo da bi se kaparisali i osigurali za buducnost. Pa zasto bi onda mi igrali na kartu nekog ponosa, patriotizma. Trebamo kupiti sve sto mozemo. Pojacati svaku poziciju maximalno. Pa da svaki igrac strahuje za poziciju u timu.
Šta znači boriti se. Nemoj misliti da su NIjemci molili Ozila i Gundogana da igra za Njemačku. Nisu, ne boj se. Ni Hrvati nisu Halilovića molili, samo su mu uputili poziv. Baš kao što smo mu i mi uputili poziv a on odbio. Niko od ovih igrača nije pozvan radi toga da bi se kaparisao, budi siguran u to da Ozil nije zbog toga pozvan. Halilović možda i jeste (samo zbog ludog Štimca, koji svojim sistemom vrijednosgti umalo ne upropastri Hrvatsku reprezenatciju) ali opet nije kaparisan. Možemo mu mi uputiti poziv......šta misliš, hoće li dotrčati ovdje...

Koliko smo samo puta mi upuili poziv Ognjenu Kuzmiču, i to dok je bio niko i ništa, pa šta bi.

Prvi princip svakog uspjeha je poštovati sebe. tek nakon toga dolazi sve ostalo ......

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 jul 2014, 23:50

gost je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Sto se kosarkasa tice njima skidam kapu, pogotovo malom Sulejmanovicu. Sto se fudbalera tice koliko se ja sjecam Pjanic je izjavio da zeli igrati za BiH, ali da ne moze cekati vjecno. Velesila Spanija se borila za Krkica, velesila Njemacka se borila za Ozila i Gundogana. Hrvati za Halilovica. Svi ti igraci su pozvati u A repke samo da bi se kaparisali i osigurali za buducnost. Pa zasto bi onda mi igrali na kartu nekog ponosa, patriotizma. Trebamo kupiti sve sto mozemo. Pojacati svaku poziciju maximalno. Pa da svaki igrac strahuje za poziciju u timu.
Šta znači boriti se. Nemoj misliti da su NIjemci molili Ozila i Gundogana da igra za Njemačku. Nisu, ne boj se. Ni Hrvati nisu Halilovića molili, samo su mu uputili poziv. Baš kao što smo mu i mi uputili poziv a on odbio. Niko od ovih igrača nije pozvan radi toga da bi se kaparisao, budi siguran u to da Ozil nije zbog toga pozvan. Halilović možda i jeste (samo zbog ludog Štimca, koji svojim sistemom vrijednosgti umalo ne upropastri Hrvatsku reprezenatciju) ali opet nije kaparisan. Možemo mu mi uputiti poziv......šta misliš, hoće li dotrčati ovdje...

Koliko smo samo puta mi upuili poziv Ognjenu Kuzmiču, i to dok je bio niko i ništa, pa šta

Prvi princip svakog uspjeha je poštovati sebe. tek nakon toga dolazi sve ostalo ......
Legendo Ozil je pozvat kada je grijao klupu u Werderu. Zar stvarno mislis da je Njemackoj u tom trenutku bio potreban? Dijete koje je tek pocinjalo igrati profesionalni fudbal? Ne budi naivan. Ljudi su vidjeli potencijal i htjeli su se osigurati, pogotovo jer je bilo price da mu Turci spremaju poziv. Aragones je pozvao Krkica kada su se Srbi poceli hvaliti da mu spremaju poziv, da zele da igra za njih. Lik ga je pozvao dao mu par minuta i to je to. Ne znam da li je nakon toga Krkic ikako vise igrao za Spaniju. Jednostavno momku bi pozivom pokazali da racunamo na njega. Dali mu elana da se jos vise trudi. A sa druge strane bi bio kaparisan i sa momka bi se skinuo pritisak da mora da bira.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 jul 2014, 23:58

Prevljak gol i maestralan asist u porazu od Getafea 2:3 :thumbup:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:00

TMovac je napisao/la:
Legendo Ozil je pozvat kada je grijao klupu u Werderu. Zar stvarno mislis da je Njemackoj u tom trenutku bio potreban? Dijete koje je tek pocinjalo igrati profesionalni fudbal? Ne budi naivan. Ljudi su vidjeli potencijal i htjeli su se osigurati, pogotovo jer je bilo price da mu Turci spremaju poziv. Aragones je pozvao Krkica kada su se Srbi poceli hvaliti da mu spremaju poziv, da zele da igra za njih. Lik ga je pozvao dao mu par minuta i to je to. Ne znam da li je nakon toga Krkic ikako vise igrao za Spaniju. Jednostavno momku bi pozivom pokazali da racunamo na njega. Dali mu elana da se jos vise trudi. A sa druge strane bi bio kaparisan i sa momka bi se skinuo pritisak da mora da bira.
Ozil je mogao igrati za Tursku i poslije. Nijemci su mu samo dali do znanja da računaju na njega. Ista je stvar i sa krkićem (a eto, vidiš, nisu se morali toliko truditi)...da je htio mogao je promijeniti i igrati za Srbiju. Jedna je stvar pokazati igraču da računaš na njega, sasvim je druga stvar, zbog straha da će da ode nekom drugom sada moljakati i činiti presedane. I osnovna stvar i kod Krkića i kod Ozia je da su oni htjeli igrati za Njemačku odnosno Španiju. Kao što je i Klose htio za Njemačku pa odbio poziov Poljske.

Usput, niko se nije previše usrećio sa tim kaparisanjima......

imaš djevojku i stalno si u strahu da će da ode drugom......šta ćeš uraditi ?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 25 jul 2014, 00:01

Zavisi jel dobra ta djevojka?

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:10

Mozambik je napisao/la:Zavisi jel dobra ta djevojka?
uopšte nije bitno.....hoćeš je ženiti i provesti život u strahu da će da ode....ili ćeš je da pustiti da bira..ako tebe izabere onda znaš da je tvoja

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 25 jul 2014, 00:12

Mozes je pustiti da bira, al pritom ne moras se truditi da budes odbojan.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 jul 2014, 00:16

gost je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Ozil je mogao igrati za Tursku i poslije. Nijemci su mu samo dali do znanja da računaju na njega. Ista je stvar i sa krkićem (a eto, vidiš, nisu se morali toliko truditi)...da je htio mogao je promijeniti i igrati za Srbiju. Jedna je stvar pokazati igraču da računaš na njega, sasvim je druga stvar, zbog straha da će da ode nekom drugom sada moljakati i činiti presedane. I osnovna stvar i kod Krkića i kod Ozia je da su oni htjeli igrati za Njemačku odnosno Španiju. Kao što je i Klose htio za Njemačku pa odbio poziov Poljske.

Nisu mogli mjenjati jer su odigrali u zvanicnim utakmicama. A pristali su jer su dobili garancije da se na njih ozbiljno racuna. Ti momku ne moras reci ej pozvali smo te da te kaparisemo, pa haj se molim te odazovi. Jednostavno opalis pricu da je to nagrada za njegov dosadašnji rad, da se ozbiljno racuna na njega i vozdra. A sto se tice djevojke ako se ne radi o Adriani Lima svejedno mi je, sve ostale su lako zamjenjive :mrgreen:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:17

Mozambik je napisao/la:Mozes je pustiti da bira, al pritom ne moras se truditi da budes odbojan.
To se slažem.....

trebaš se i truditi da joj se i dopadneš.....ne sporim ja to, ja samo sporim da po svaku cijenu, praveći presedane koji se mogu negativno odraziti na sve ostalo, želiš da budeš sa njom.....iliti dobiješ nekog igrača.

Dakle, da se vratimo na Modića, treba dečka zvati, animirati....ali kaparisanje po svaku cijenu.....hmmm, nisam baš za to...

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:19

TMovac je napisao/la:

Nisu mogli mjenjati jer su odigrali u zvanicnim utakmicama. A pristali su jer su dobili garancije da se na njih ozbiljno racuna. Ti momku ne moras reci ej pozvali smo te da te kaparisemo, pa haj se molim te odazovi. Jednostavno opalis pricu da je to nagrada za njegov dosadašnji rad, da se ozbiljno racuna na njega i vozdra. A sto se tice djevojke ako se ne radi o Adriani Lima svejedno mi je, sve ostale su lako zamjenjive :mrgreen:
Mislim da nisu igrali u kvalifikacijskim., al haj nebitno....i ti zapravo meni kažeš da je prevara igrača put koji mi treba da slijedimo :mrgreen: možemo jednom, drugi put....bogami jarane,

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 jul 2014, 00:21

gost je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Ako budemo cekali Andoru moze biti vrlo lako kasno Marko stize na Kosovo. Momka pozvati odmah protiv Kipra, dati mu 2 minute i vozdra.
pa šta ako bude kasno.

Nenad Marković, Gordan Firić, Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović...
DRUG NEBI TI PUNCA

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:22

bagrcavi je napisao/la:
Nenad Marković, Gordan Firić, Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović...
Naravno....ni njih nisi molio :bih: ima ih sigurno još koje sam zaboravio spomenuti

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 25 jul 2014, 00:24

Oni su nebitni. Nisu bošnjaci. :kafa:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 jul 2014, 00:28

fkv123 je napisao/la:Oni su nebitni. Nisu bošnjaci. :kafa:
Ne, oni su jako bitni, baš kao što su i Bošnjaci bitni, kao što je bitan svaki čovjek koji ovu zemlju osjeća svojom.

I vrijede više od svkoga koga treba moliti. A podsjetioh bih da ima i dugačka lista Bošnjake koje se uzalud molilo.

by the way, provokacija ti je sasvim bezvezna...

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 25 jul 2014, 00:32

Znači slažemo se da su svi ista gofna?

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 jul 2014, 00:34

Ubi nas ovaj poremeceni sistem vrijednosti, gdje smo kao mi ponosni i niko nije kao mi, jer nam se Avdija, Anel i ostali nogometni diletanti pokusavaju prodati preko repke.. Ali zato kad treba pogurat nekog mladica, koji ima potencijal i od kojeg reprezentacija moze imati koristi 10 godina... E to ne moze, to je nama ispod casti. Strasno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alan_kardec, CAGarfia, LeCoq, Zglavkar i 69 gostiju.