I januar naravnoHenderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
I januar naravnoHenderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.
Pitarska posla, evo kako se odvija scenario svake godineHenderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.
Problem odbrane koji je bio na Kosevu nije problem imas Kvesu i Colu koji su pokazali koliko mogu ali nisu igrali dugo i treba im utakmica iz utakmice u utakmicu ce biti bolji.Imas dva stopera kojima je ovo tek druga utakmica zajedno bila i njima ce trebati utakmica da se uigraju i poslozi se ta zadnja linija kojoj sigurno treba najduze da se uigra.Ono sto fali u defanzivi je jedan def veznjak jer nam je otisao Zola. I imamo golmana koji nije branio dugo trebace i njemu utakmica.Mogu biti samo boljo od onoga na kosevu nikako slabiji.sergejevic je napisao/la: Nista to ne mora da znaci. Ko je god gledao prvih 60 minuta utakmice na Kosevu imao je sta i vidjeti od Zelje. Jos uz Vareu ce to biti paklen napad i nema ekipe u ovoj ligi koja ce to zaustaviti. Problem je bila odbrana, ali ce vremenom i to izgledati bolje. Slazem se da se Zeljo i ne moze svrstati u neke favorite ispred Sarajeva i Sirokog, ali ostali sigurno nisu bolji od Zelje. Posebno kad se doda da Zeljo ima taj kontinuitet i da svi s respektom ulaze u utakmice s nama.
samozeljo1987 je napisao/la:Pitarska posla, evo kako se odvija scenario svake godineHenderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.![]()
Slazem se, zato sam i napisao da ce vremenom biti bolje, Kvesa i Colic ce se malo osloboditi straha i uci u pravu takmicarsku formu, ipak su treninzi nesto sasvim drugu i fali im utakmica. Kosoric ce se uigrati s drugim stoperom, vjerovatno Bogdanovicem i napredovace odbrana. Zadnjeg veznog imam u Eldaru, koliko god on bio onako cudan veznjak, ima momak sve sto je porebno za tu poziciju i treba mu vjerovati, ne sjecam se nesto da nas je nekada razocarao, uvijek korektno odradi to sto treba.pile87 je napisao/la:Problem odbrane koji je bio na Kosevu nije problem imas Kvesu i Colu koji su pokazali koliko mogu ali nisu igrali dugo i treba im utakmica iz utakmice u utakmicu ce biti bolji.Imas dva stopera kojima je ovo tek druga utakmica zajedno bila i njima ce trebati utakmica da se uigraju i poslozi se ta zadnja linija kojoj sigurno treba najduze da se uigra.Ono sto fali u defanzivi je jedan def veznjak jer nam je otisao Zola. I imamo golmana koji nije branio dugo trebace i njemu utakmica.Mogu biti samo boljo od onoga na kosevu nikako slabiji.sergejevic je napisao/la: Nista to ne mora da znaci. Ko je god gledao prvih 60 minuta utakmice na Kosevu imao je sta i vidjeti od Zelje. Jos uz Vareu ce to biti paklen napad i nema ekipe u ovoj ligi koja ce to zaustaviti. Problem je bila odbrana, ali ce vremenom i to izgledati bolje. Slazem se da se Zeljo i ne moze svrstati u neke favorite ispred Sarajeva i Sirokog, ali ostali sigurno nisu bolji od Zelje. Posebno kad se doda da Zeljo ima taj kontinuitet i da svi s respektom ulaze u utakmice s nama.
Podsjeti me sta smo pricali o Bajicusergejevic je napisao/la: Slazem se, zato sam i napisao da ce vremenom biti bolje, Kvesa i Colic ce se malo osloboditi straha i uci u pravu takmicarsku formu, ipak su treninzi nesto sasvim drugu i fali im utakmica. Kosoric ce se uigrati s drugim stoperom, vjerovatno Bogdanovicem i napredovace odbrana. Zadnjeg veznog imam u Eldaru, koliko god on bio onako cudan veznjak, ima momak sve sto je porebno za tu poziciju i treba mu vjerovati, ne sjecam se nesto da nas je nekada razocarao, uvijek korektno odradi to sto treba.
Najveci problem na Kosevu je bilo nepovjerenje i losa komunikacija zadnje linije. Cinilo se kao da nisu vjerovali jedni drugima zajedno s golmanom i to smo na kraju platili. Posebno onaj drugi gol kada je pola nase ekipe stalo na liniju da pomognu Antolovicu, a sigurno je on golman koji moze i mnogo teze suteve skinuti, ali kao da mu oni nisu vjerovali i primili smo taj nesretni gol. Bilo je jos mnogo situacija kada stoper nije zatvarao Benjinu stranu iako(prvi gol), lose preuzimanje, panicno izbijanje, ali sve je to do komunikacije i neuigranosti. Mora biti bolje, ali opet me odusevio Rijad, mislim da smo bas ti i ja, davno jos dok je Adilovic igrao raspravljali o njemu.
Slazem se u potpunosti da ce biti bolje i to mnogo bolje, ja vjerujem u Adzema i ove momke, doslo je vrijeme da se krene novim putevima.
@riberi, potpisujem svaku tvoju rijec (sad ti je valjda dusa ma mjestu). hajd' nas pusti da ubleharimo i malo se zavaravamo, ali sami sa sobom. zaboli me i za tebe i za tana i dinu i silna pojacanja i vasu stabilzaciju i vasu finansijsku situaciju i ti sigurno neces nikome otvoriti oci.. mene interesuje samo Zeljo, situacija u njemu, te i da igra u kantonalnoj ja cu ga voljeti i navijati za njega. popustite, sta vam je vise?FRANK RIBERY je napisao/la:Nigdje nisam napisao da je to vaša uprava izjavila, to oni samo misle da će sa Vareom i Nedom Turkovićem zamjeniti najboljeg napadača lige, a vi pušite tu priču naravno. Nije valjda da se samo Baždarević brecao kad je Amar na početku sezone otišao i napustio klupu, pa znao je kakva je situacija u klubu bolje nego iko. Porediš situaciju u Želji sa Sarajevom, ugovore koje pojedinci imaju u Sarajevu su itekako respektabilni, da ne pišem kolika je razlika u budžetu, to svi već znaju. To što dolaze u Sarajevo, u zdravu sredinu, sa osiguranim budzetom (koji je debelo veći od budžeta drugih klubova) i finansiranjem na duži period ti porediš sa dolaskom u Želju koji prolazi kroz recesiju, najbolje je ovom riječju opisati situaciju.Plavetnilo je napisao/la:Ribery bez veze se pjenis kad ti se odgovori. Sam si zapoceo raspravo oko nase uprave i izjave koju si samo ti procitao i nitko vise. Govoris da Varea ne valja i da nije pojacanje jer eto da je valjao ne bi u Zelju dolazio. Sta je onda sa svim oni9m igracima koje ste doveli sa svih strana svijeta u posljednje vrijeme. Zar bi dolazili igrati u Sarajevo da su nekakvi fudbalski znalci ili bi zaradjivali za kruh u nekoj boljoj ligi. Skroz ti glupa prica i nadasve cudna logika.
Mentalitet bosanske glave je čudo, sve je dobro, sve za deset, a do prije neki dan ispada se od predstavnika Makedonije. A u jatima letite na našu temu da popljujete sve dobro što je urađeno u zadnjih godinu dana. I još bi da pričamo o logici.
Raspored je takav, da tek u sedmom kolu imamo utakmicu gdje sa pravom možemo računati na tri boda. Ne bih volio da neko pomisli da imamo lagan raspored, vjerovatno nikad teži start prvenstva.England je napisao/la:Samo da se Adžemu otvori prva 2,3 kola, iskoristi se relativno povoljan raspored, ekipa dobije samopouzdanje i onda su vec velike mogucnosti u buducnosti, a za ostalo me kur.ac boli.
Vjeruj da se odlicno radi ja se ne sjecam da smo ovako trenirali dobro.Treninzi su sadrzajni nimalo suhoparni a zaista se vidi i igracima da im prija promjena, Adzem ima svoje metode i trudi se maximalno.Nije ovo samo moje misljenje nego velikog broja ljudi koji prati Zelju.sergejevic je napisao/la:@pile87
Stvarno sam cuo da Adzem radi odlicno s igracima i mislim da i njima odgovara, kao sto si rekao da hoce da rade jer je tu napredak, uvijek se mora raditi na sebi. Ovo je jos mlada ekipa, i po meni, najvaznije im je samopouzdanje. Adzem ih zna jako dobro i on je neko na koga se mogu osloniti, ako mali Amir(primjer) nesto i zabrlja, Adzem zna koliko on moze i sigurno ce mu pomoci da savlada te lose strane. Za mladog igraca je vazno da igra, da osjeti da ima podrsku, a sve ostalo dolazi s nekom rutinom kao i sve u zivotu.
Pricali smo o tome kako je vrijeme dati sansu mladjim momcima, dosta nam je bilo ovih sidrasa u napadu i nesto smo raspravljali da li je Riad bolji na krilu ili bi mogao cak i u vrh napada. Mislim da smo se svi slozili da je mu je ovo bila najbolja utakmica do sada, i to bas u spicu. Obzirom da je Adzem nesto moderniji trener, ocekujem Vareu, Nuspahica i Bajica gore, uz brzinu i tehinku niko nece znati ko gdje igra i da ce sijevati sa svih strana. To mi se jako svidja, sto cemo imati te opcije u napadu, pa ce moci Riad u spica ili na krilo, Nuspahic lijevo ili desno, Varea iza spica ili na krilo, to je jako tesko zaustaviti i zato sam rekao da jedva cekam da pocne ova sezona da uzivamo(konacno) u lepsavoj igri.
Vidjecemo jos sta ce biti sa Stanicem, koji je uz Tomica bio najvaznija karika prosle sezone i sigurno bi on mogao povuci jos jednu polusezonu ovdje. Adzem je jako brzo transformisao ekipu i osvjezio je na pravi nacin i ne sumnjam da ce ova ekipa biti prijatno iznenadjenje za sve nas. Da opet kazem, jedva cekam pocetak sezone.
Samo da potvrdim ovo. Skoro svaki trening pratim i treninzi su sadržajni, zanimljivi i najbitnije mnogo zahtijevniji nego prije.pile87 je napisao/la:Vjeruj da se odlicno radi ja se ne sjecam da smo ovako trenirali dobro.Treninzi su sadrzajni nimalo suhoparni a zaista se vidi i igracima da im prija promjena, Adzem ima svoje metode i trudi se maximalno.Nije ovo samo moje misljenje nego velikog broja ljudi koji prati Zelju.sergejevic je napisao/la:@pile87
Stvarno sam cuo da Adzem radi odlicno s igracima i mislim da i njima odgovara, kao sto si rekao da hoce da rade jer je tu napredak, uvijek se mora raditi na sebi. Ovo je jos mlada ekipa, i po meni, najvaznije im je samopouzdanje. Adzem ih zna jako dobro i on je neko na koga se mogu osloniti, ako mali Amir(primjer) nesto i zabrlja, Adzem zna koliko on moze i sigurno ce mu pomoci da savlada te lose strane. Za mladog igraca je vazno da igra, da osjeti da ima podrsku, a sve ostalo dolazi s nekom rutinom kao i sve u zivotu.
Pricali smo o tome kako je vrijeme dati sansu mladjim momcima, dosta nam je bilo ovih sidrasa u napadu i nesto smo raspravljali da li je Riad bolji na krilu ili bi mogao cak i u vrh napada. Mislim da smo se svi slozili da je mu je ovo bila najbolja utakmica do sada, i to bas u spicu. Obzirom da je Adzem nesto moderniji trener, ocekujem Vareu, Nuspahica i Bajica gore, uz brzinu i tehinku niko nece znati ko gdje igra i da ce sijevati sa svih strana. To mi se jako svidja, sto cemo imati te opcije u napadu, pa ce moci Riad u spica ili na krilo, Nuspahic lijevo ili desno, Varea iza spica ili na krilo, to je jako tesko zaustaviti i zato sam rekao da jedva cekam da pocne ova sezona da uzivamo(konacno) u lepsavoj igri.
Vidjecemo jos sta ce biti sa Stanicem, koji je uz Tomica bio najvaznija karika prosle sezone i sigurno bi on mogao povuci jos jednu polusezonu ovdje. Adzem je jako brzo transformisao ekipu i osvjezio je na pravi nacin i ne sumnjam da ce ova ekipa biti prijatno iznenadjenje za sve nas. Da opet kazem, jedva cekam pocetak sezone.
Napokon post bez kukanja. Jedva čekam da počne.RiverPlate je napisao/la:Braćo ne znam za vas, ali ja ne mogu dočekati utakmicu protiv OlimpikaJedva čekam samo da izađu naši momci, biće puna gej arena, samo jako!
Ma kakvo kukanje samo u kost i satrati sve redom na terenu!RnR je napisao/la:Napokon post bez kukanja. Jedva čekam da počne.RiverPlate je napisao/la:Braćo ne znam za vas, ali ja ne mogu dočekati utakmicu protiv OlimpikaJedva čekam samo da izađu naši momci, biće puna gej arena, samo jako!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.