FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gio10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gio10 » 25 jul 2014, 19:14

Henderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.
I januar naravno :njanjanja:
Ja te volim, volim Željo..

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 25 jul 2014, 19:15

Henderson je napisao/la:Evo ih Bogami opet. U junu i julu Sarajevo je uvijek prvak Bosne i Hercegovine.
Pitarska posla, evo kako se odvija scenario svake godine :lol:

slika

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 jul 2014, 19:18

sergejevic je napisao/la: Nista to ne mora da znaci. Ko je god gledao prvih 60 minuta utakmice na Kosevu imao je sta i vidjeti od Zelje. Jos uz Vareu ce to biti paklen napad i nema ekipe u ovoj ligi koja ce to zaustaviti. Problem je bila odbrana, ali ce vremenom i to izgledati bolje. Slazem se da se Zeljo i ne moze svrstati u neke favorite ispred Sarajeva i Sirokog, ali ostali sigurno nisu bolji od Zelje. Posebno kad se doda da Zeljo ima taj kontinuitet i da svi s respektom ulaze u utakmice s nama.
Problem odbrane koji je bio na Kosevu nije problem imas Kvesu i Colu koji su pokazali koliko mogu ali nisu igrali dugo i treba im utakmica iz utakmice u utakmicu ce biti bolji.Imas dva stopera kojima je ovo tek druga utakmica zajedno bila i njima ce trebati utakmica da se uigraju i poslozi se ta zadnja linija kojoj sigurno treba najduze da se uigra.Ono sto fali u defanzivi je jedan def veznjak jer nam je otisao Zola. I imamo golmana koji nije branio dugo trebace i njemu utakmica.Mogu biti samo boljo od onoga na kosevu nikako slabiji.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 jul 2014, 19:23

i čolić i kvesić i antolović su dokazana klasa za naše uslove, ali sve trojica jako dugo nisu igrali. samo se kroz utakmice mogu vratiti u formu. naravno da bi bilo bolje da smo ovo prošli, al' generalno gledano, njih se mora istrpiti. a da neko kaže da bismo sigurno prošli da je umjesto njih bio neko drugi ko je bio na raspolaganju - mislim da je to glupost.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 25 jul 2014, 19:27

samozeljo1987 je napisao/la:
Pitarska posla, evo kako se odvija scenario svake godine :lol:

slika
:rol:
Odlazi Safete.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 25 jul 2014, 19:29

pile87 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la: Nista to ne mora da znaci. Ko je god gledao prvih 60 minuta utakmice na Kosevu imao je sta i vidjeti od Zelje. Jos uz Vareu ce to biti paklen napad i nema ekipe u ovoj ligi koja ce to zaustaviti. Problem je bila odbrana, ali ce vremenom i to izgledati bolje. Slazem se da se Zeljo i ne moze svrstati u neke favorite ispred Sarajeva i Sirokog, ali ostali sigurno nisu bolji od Zelje. Posebno kad se doda da Zeljo ima taj kontinuitet i da svi s respektom ulaze u utakmice s nama.
Problem odbrane koji je bio na Kosevu nije problem imas Kvesu i Colu koji su pokazali koliko mogu ali nisu igrali dugo i treba im utakmica iz utakmice u utakmicu ce biti bolji.Imas dva stopera kojima je ovo tek druga utakmica zajedno bila i njima ce trebati utakmica da se uigraju i poslozi se ta zadnja linija kojoj sigurno treba najduze da se uigra.Ono sto fali u defanzivi je jedan def veznjak jer nam je otisao Zola. I imamo golmana koji nije branio dugo trebace i njemu utakmica.Mogu biti samo boljo od onoga na kosevu nikako slabiji.
Slazem se, zato sam i napisao da ce vremenom biti bolje, Kvesa i Colic ce se malo osloboditi straha i uci u pravu takmicarsku formu, ipak su treninzi nesto sasvim drugu i fali im utakmica. Kosoric ce se uigrati s drugim stoperom, vjerovatno Bogdanovicem i napredovace odbrana. Zadnjeg veznog imam u Eldaru, koliko god on bio onako cudan veznjak, ima momak sve sto je porebno za tu poziciju i treba mu vjerovati, ne sjecam se nesto da nas je nekada razocarao, uvijek korektno odradi to sto treba.

Najveci problem na Kosevu je bilo nepovjerenje i losa komunikacija zadnje linije. Cinilo se kao da nisu vjerovali jedni drugima zajedno s golmanom i to smo na kraju platili. Posebno onaj drugi gol kada je pola nase ekipe stalo na liniju da pomognu Antolovicu, a sigurno je on golman koji moze i mnogo teze suteve skinuti, ali kao da mu oni nisu vjerovali i primili smo taj nesretni gol. Bilo je jos mnogo situacija kada stoper nije zatvarao Benjinu stranu iako(prvi gol), lose preuzimanje, panicno izbijanje, ali sve je to do komunikacije i neuigranosti. Mora biti bolje, ali opet me odusevio Rijad, mislim da smo bas ti i ja, davno jos dok je Adilovic igrao raspravljali o njemu.

Slazem se u potpunosti da ce biti bolje i to mnogo bolje, ja vjerujem u Adzema i ove momke, doslo je vrijeme da se krene novim putevima.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 jul 2014, 19:38

sergejevic je napisao/la: Slazem se, zato sam i napisao da ce vremenom biti bolje, Kvesa i Colic ce se malo osloboditi straha i uci u pravu takmicarsku formu, ipak su treninzi nesto sasvim drugu i fali im utakmica. Kosoric ce se uigrati s drugim stoperom, vjerovatno Bogdanovicem i napredovace odbrana. Zadnjeg veznog imam u Eldaru, koliko god on bio onako cudan veznjak, ima momak sve sto je porebno za tu poziciju i treba mu vjerovati, ne sjecam se nesto da nas je nekada razocarao, uvijek korektno odradi to sto treba.

Najveci problem na Kosevu je bilo nepovjerenje i losa komunikacija zadnje linije. Cinilo se kao da nisu vjerovali jedni drugima zajedno s golmanom i to smo na kraju platili. Posebno onaj drugi gol kada je pola nase ekipe stalo na liniju da pomognu Antolovicu, a sigurno je on golman koji moze i mnogo teze suteve skinuti, ali kao da mu oni nisu vjerovali i primili smo taj nesretni gol. Bilo je jos mnogo situacija kada stoper nije zatvarao Benjinu stranu iako(prvi gol), lose preuzimanje, panicno izbijanje, ali sve je to do komunikacije i neuigranosti. Mora biti bolje, ali opet me odusevio Rijad, mislim da smo bas ti i ja, davno jos dok je Adilovic igrao raspravljali o njemu.

Slazem se u potpunosti da ce biti bolje i to mnogo bolje, ja vjerujem u Adzema i ove momke, doslo je vrijeme da se krene novim putevima.
Podsjeti me sta smo pricali o Bajicu :thumbup:
Benjo je bio dosta los bez igre u napadu a kasnio je na sve u odbrani.
Mene u principu raduje to sto se odlicno trenira mislim da su odlicni treninzi valjda jer su mahom mladi igraci i hoce da rade jer samo se tako nesto pravi.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 25 jul 2014, 19:44

nemam puno vremena da ulazim u pojedinosti al sam neku vece procitao ovdje da neko spominje pare od uefe koje su namjenjene za klubove premier lige za obnovu da su se iskoristile za pravljenje pomocnog terena su potpuno netacne,taj teren je napravljen zahvaljujuci direktoru i njegovom prijatelju koji je vidio pravi potez kluba i pocastio nas sa obnovom pomocnog terena,uz to je jos pomogao u novcanoj pomoci al otom potom,ne trazeci nista zauzvrat... mislim da Zeljo nije imao bolje uprave(cjelokupne) od rata ovamo,rade se prave stvari i vidjet ce se do kraja godine rezultati,ekipa je ove godine na ostrozub poboljsanja rada i popravak drugih stvari stavljenja hajdemo reci malo u kraj al vidjelo se da ce Zeljo opet imati ekipu medju 4 tima premier lige,opet ponavljam bit ce teskih trenutaka i rezultata al Zeljo ce izaci iz ovog jaci...........ocekujte mozda jos jedno pojacanje al je to sad trenutno u fazi pregovaranja i zamolio bih ove sto znaju da ne iznose javno....pozz svima
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 25 jul 2014, 20:03

FRANK RIBERY je napisao/la:
Plavetnilo je napisao/la:Ribery bez veze se pjenis kad ti se odgovori. Sam si zapoceo raspravo oko nase uprave i izjave koju si samo ti procitao i nitko vise. Govoris da Varea ne valja i da nije pojacanje jer eto da je valjao ne bi u Zelju dolazio. Sta je onda sa svim oni9m igracima koje ste doveli sa svih strana svijeta u posljednje vrijeme. Zar bi dolazili igrati u Sarajevo da su nekakvi fudbalski znalci ili bi zaradjivali za kruh u nekoj boljoj ligi. Skroz ti glupa prica i nadasve cudna logika.
Nigdje nisam napisao da je to vaša uprava izjavila, to oni samo misle da će sa Vareom i Nedom Turkovićem zamjeniti najboljeg napadača lige, a vi pušite tu priču naravno. Nije valjda da se samo Baždarević brecao kad je Amar na početku sezone otišao i napustio klupu, pa znao je kakva je situacija u klubu bolje nego iko. Porediš situaciju u Želji sa Sarajevom, ugovore koje pojedinci imaju u Sarajevu su itekako respektabilni, da ne pišem kolika je razlika u budžetu, to svi već znaju. To što dolaze u Sarajevo, u zdravu sredinu, sa osiguranim budzetom (koji je debelo veći od budžeta drugih klubova) i finansiranjem na duži period ti porediš sa dolaskom u Želju koji prolazi kroz recesiju, najbolje je ovom riječju opisati situaciju.

Mentalitet bosanske glave je čudo, sve je dobro, sve za deset, a do prije neki dan ispada se od predstavnika Makedonije. A u jatima letite na našu temu da popljujete sve dobro što je urađeno u zadnjih godinu dana. I još bi da pričamo o logici. :o
@riberi, potpisujem svaku tvoju rijec (sad ti je valjda dusa ma mjestu). hajd' nas pusti da ubleharimo i malo se zavaravamo, ali sami sa sobom. zaboli me i za tebe i za tana i dinu i silna pojacanja i vasu stabilzaciju i vasu finansijsku situaciju i ti sigurno neces nikome otvoriti oci.. mene interesuje samo Zeljo, situacija u njemu, te i da igra u kantonalnoj ja cu ga voljeti i navijati za njega. popustite, sta vam je vise?
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 25 jul 2014, 20:10, ukupno mijenjano 2 puta.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 25 jul 2014, 20:04

Zeljo ce naci balans, pa nije Amar zaboravio osvajati, koliko se vidi atmosfera je i vise nego radna, a kada uzmes da to moze biti dovoljno uz malo srece . Vjerujem da Adžem i sveprisutni Amar ovu momcad sa korekcijama do kraja prelaznog roka odvesti na pravi put. Rad, rad, rad su kljucni. Samo da se Adžemu otvori prva 2,3 kola, iskoristi se relativno povoljan raspored, ekipa dobije samopouzdanje i onda su vec velike mogucnosti u buducnosti, a za ostalo me kur.ac boli.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2014, 20:07

England je napisao/la:Samo da se Adžemu otvori prva 2,3 kola, iskoristi se relativno povoljan raspored, ekipa dobije samopouzdanje i onda su vec velike mogucnosti u buducnosti, a za ostalo me kur.ac boli.
Raspored je takav, da tek u sedmom kolu imamo utakmicu gdje sa pravom možemo računati na tri boda. Ne bih volio da neko pomisli da imamo lagan raspored, vjerovatno nikad teži start prvenstva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 25 jul 2014, 20:10

@pile87
Stvarno sam cuo da Adzem radi odlicno s igracima i mislim da i njima odgovara, kao sto si rekao da hoce da rade jer je tu napredak, uvijek se mora raditi na sebi. Ovo je jos mlada ekipa, i po meni, najvaznije im je samopouzdanje. Adzem ih zna jako dobro i on je neko na koga se mogu osloniti, ako mali Amir(primjer) nesto i zabrlja, Adzem zna koliko on moze i sigurno ce mu pomoci da savlada te lose strane. Za mladog igraca je vazno da igra, da osjeti da ima podrsku, a sve ostalo dolazi s nekom rutinom kao i sve u zivotu.

Pricali smo o tome kako je vrijeme dati sansu mladjim momcima, dosta nam je bilo ovih sidrasa u napadu i nesto smo raspravljali da li je Riad bolji na krilu ili bi mogao cak i u vrh napada. Mislim da smo se svi slozili da je mu je ovo bila najbolja utakmica do sada, i to bas u spicu. Obzirom da je Adzem nesto moderniji trener, ocekujem Vareu, Nuspahica i Bajica gore, uz brzinu i tehinku niko nece znati ko gdje igra i da ce sijevati sa svih strana. To mi se jako svidja, sto cemo imati te opcije u napadu, pa ce moci Riad u spica ili na krilo, Nuspahic lijevo ili desno, Varea iza spica ili na krilo, to je jako tesko zaustaviti i zato sam rekao da jedva cekam da pocne ova sezona da uzivamo(konacno) u lepsavoj igri.

Vidjecemo jos sta ce biti sa Stanicem, koji je uz Tomica bio najvaznija karika prosle sezone i sigurno bi on mogao povuci jos jednu polusezonu ovdje. Adzem je jako brzo transformisao ekipu i osvjezio je na pravi nacin i ne sumnjam da ce ova ekipa biti prijatno iznenadjenje za sve nas. Da opet kazem, jedva cekam pocetak sezone. :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 jul 2014, 20:14

sergejevic je napisao/la:@pile87
Stvarno sam cuo da Adzem radi odlicno s igracima i mislim da i njima odgovara, kao sto si rekao da hoce da rade jer je tu napredak, uvijek se mora raditi na sebi. Ovo je jos mlada ekipa, i po meni, najvaznije im je samopouzdanje. Adzem ih zna jako dobro i on je neko na koga se mogu osloniti, ako mali Amir(primjer) nesto i zabrlja, Adzem zna koliko on moze i sigurno ce mu pomoci da savlada te lose strane. Za mladog igraca je vazno da igra, da osjeti da ima podrsku, a sve ostalo dolazi s nekom rutinom kao i sve u zivotu.

Pricali smo o tome kako je vrijeme dati sansu mladjim momcima, dosta nam je bilo ovih sidrasa u napadu i nesto smo raspravljali da li je Riad bolji na krilu ili bi mogao cak i u vrh napada. Mislim da smo se svi slozili da je mu je ovo bila najbolja utakmica do sada, i to bas u spicu. Obzirom da je Adzem nesto moderniji trener, ocekujem Vareu, Nuspahica i Bajica gore, uz brzinu i tehinku niko nece znati ko gdje igra i da ce sijevati sa svih strana. To mi se jako svidja, sto cemo imati te opcije u napadu, pa ce moci Riad u spica ili na krilo, Nuspahic lijevo ili desno, Varea iza spica ili na krilo, to je jako tesko zaustaviti i zato sam rekao da jedva cekam da pocne ova sezona da uzivamo(konacno) u lepsavoj igri.

Vidjecemo jos sta ce biti sa Stanicem, koji je uz Tomica bio najvaznija karika prosle sezone i sigurno bi on mogao povuci jos jednu polusezonu ovdje. Adzem je jako brzo transformisao ekipu i osvjezio je na pravi nacin i ne sumnjam da ce ova ekipa biti prijatno iznenadjenje za sve nas. Da opet kazem, jedva cekam pocetak sezone. :D
Vjeruj da se odlicno radi ja se ne sjecam da smo ovako trenirali dobro.Treninzi su sadrzajni nimalo suhoparni a zaista se vidi i igracima da im prija promjena, Adzem ima svoje metode i trudi se maximalno.Nije ovo samo moje misljenje nego velikog broja ljudi koji prati Zelju.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 25 jul 2014, 20:27

Braćo ne znam za vas, ali ja ne mogu dočekati utakmicu protiv Olimpika :lol: Jedva čekam samo da izađu naši momci, biće puna gej arena, samo jako!
Grbavica naš je Hram!!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 jul 2014, 20:45

pile87 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:@pile87

Vjeruj da se odlicno radi ja se ne sjecam da smo ovako trenirali dobro.Treninzi su sadrzajni nimalo suhoparni a zaista se vidi i igracima da im prija promjena, Adzem ima svoje metode i trudi se maximalno.Nije ovo samo moje misljenje nego velikog broja ljudi koji prati Zelju.
Samo da potvrdim ovo. Skoro svaki trening pratim i treninzi su sadržajni, zanimljivi i najbitnije mnogo zahtijevniji nego prije.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 jul 2014, 20:45

Treba podržati momke i Adžema bez obzira na sve, ja vjerujem da im svako može oprostiti ono protiv Metalurga, jer to je to iskustvo koje je potrebnom našim igračima da bi onakve utakmice priveli kraju rutinski.

Dobili smo tog igrača koji može dati zadnji pas i zabiti gol u Varei i sa ovom ekipom možemo u Europu sigurno, a možda i nešto više ako nas se potcijeni što se dešava ovih dana.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

RnR
Kontakt:

Post Postao/la RnR » 25 jul 2014, 20:46

RiverPlate je napisao/la:Braćo ne znam za vas, ali ja ne mogu dočekati utakmicu protiv Olimpika :lol: Jedva čekam samo da izađu naši momci, biće puna gej arena, samo jako!
Napokon post bez kukanja. Jedva čekam da počne.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 25 jul 2014, 20:48

RnR je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:Braćo ne znam za vas, ali ja ne mogu dočekati utakmicu protiv Olimpika :lol: Jedva čekam samo da izađu naši momci, biće puna gej arena, samo jako!
Napokon post bez kukanja. Jedva čekam da počne.
Ma kakvo kukanje samo u kost i satrati sve redom na terenu!
Grbavica naš je Hram!!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 25 jul 2014, 21:03

Ukinuta zabrana za gostujuće navijače

http://fkzeljeznicar.ba/ukinuta-zabrana ... ace/10466/" onclick="window.open(this.href);return false;

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 25 jul 2014, 21:28

Došlo vrijeme kad pametan zašuti, a pitar progovori. :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.