Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Nantess
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Nantess » 26 jul 2014, 12:24

RezervniGolman je napisao/la:
Nantess je napisao/la:@Gio 10
Nisi u pravu, zna se ciji je grafit ovdje na Bistriku prvi bio. O saranju s vase strane istog da ne govorim. Pa onda Dobrinja Ilidza itd. Samo ne mogu vise da slusam pricu da ste uvijek vi u pravu, informisi se majka mu stara. Evo jedan od meni ljepsih grafita onaj od Veleza kad se prolazi glavnim putem poslije prvog ulaza u Mostar presaran od strane vas na nekim dijelovima. Pa koji bolid moras biti da to uradis !!!! Ne znam jel obnovljeno ali do skora je tako stojalo nek drug golmam u rezervi potvrdi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jest brato posarali ga manijaci i zrinjevci prosipali neke kafe po njemu ali opet ne moze se generalizirat stvar radi jednog šabana. Sto se tice onog grafita prije 7-8 godina kad je urađen bio je najveci u drzavi. Brato ja se divim svakom dobrom grafitu pa bio on od najljuceg protivnika.
Hvala brate na potvrdi teze. Slazem se, ja takodje volim grafite dobre pa nebitno ciji su. Cesto idem po ovoj nasoj domovini poslom pa vidim sve grafite skoro. Robijasi imaju dosta lijepih grafita kao i Zrinjevci. Taj Velezov je vrh ali nije nazalost za nase prilike malogradjanske na dobrom mjestu jer se pametnjakovici zaustave pa saraju. Onaj ili oni koji to urade da samo znaju koliko truda i para i svasta nesto treba da se uradi dobar grafit nikad to nebi radili ali ... oni nisu nikad kista uzeli ni u skoli ..

.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

anel81m
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la anel81m » 26 jul 2014, 12:49

Nantess je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:
Nantess je napisao/la:@Gio 10
Nisi u pravu, zna se ciji je grafit ovdje na Bistriku prvi bio. O saranju s vase strane istog da ne govorim. Pa onda Dobrinja Ilidza itd. Samo ne mogu vise da slusam pricu da ste uvijek vi u pravu, informisi se majka mu stara. Evo jedan od meni ljepsih grafita onaj od Veleza kad se prolazi glavnim putem poslije prvog ulaza u Mostar presaran od strane vas na nekim dijelovima. Pa koji bolid moras biti da to uradis !!!! Ne znam jel obnovljeno ali do skora je tako stojalo nek drug golmam u rezervi potvrdi.

Jest brato posarali ga manijaci i zrinjevci prosipali neke kafe po njemu ali opet ne moze se generalizirat stvar radi jednog šabana. Sto se tice onog grafita prije 7-8 godina kad je urađen bio je najveci u drzavi. Brato ja se divim svakom dobrom grafitu pa bio on od najljuceg protivnika.
Hvala brate na potvrdi teze. Slazem se, ja takodje volim grafite dobre pa nebitno ciji su. Cesto idem po ovoj nasoj domovini poslom pa vidim sve grafite skoro. Robijasi imaju dosta lijepih grafita kao i Zrinjevci. Taj Velezov je vrh ali nije nazalost za nase prilike malogradjanske na dobrom mjestu jer se pametnjakovici zaustave pa saraju. Onaj ili oni koji to urade da samo znaju koliko truda i para i svasta nesto treba da se uradi dobar grafit nikad to nebi radili ali ... oni nisu nikad kista uzeli ni u skoli ..

Ma brate, malograđanstvo nam vlada u ovoj zemlji.Nažalost puno više je onih koji razvaljuju nego onih koji stvaraju, bili to grafiti, javna dobra, infrastruktura pa bacanje otpada.Zaostali smo brate puno za civilizacijom. :oops:

emirati
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la emirati » 26 jul 2014, 13:36

sve zbog jednog degenerika na temi o PLB, oni pisu o popisanim grafitima ko osnovci kakvi. :damn:

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 26 jul 2014, 20:33

emirati je napisao/la:sve zbog jednog degenerika na temi o PLB, oni pisu o popisanim grafitima ko osnovci kakvi. :damn:
Svega u Božijoj bašti .. :facepalm:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 27 jul 2014, 15:47

Imam neki predosjecaj da cemo u nastupajucoj sezoni PLBIH imati vise slucajeva"Leotar".Nekako kad procitram nesto na temama pojedinih klubova cini se bas onako tesko stanje.Npr.ekipe sa Sjevero-istoka Bosne niko nikakve ambicije osim borbe za opstanak.Pa ovi iz centralnog djela BiH,takodje nemaju posebnih ambicija,u Sa regiji dva jaka jedan stabilan i Slavija totalna nepoznanica,ali najprije klasicno prezivljavanje.Jedino u Hercegovini sva tri kluba stabilna i sa nekakvim ambicijama.
Ovo spomenuh samo iz jednog razloga,a to je da nazalost teska ekonomska situacija u nasoj drzavi bitno moze odrediti sudbinu same lige.Svi pricamo o potrebi smanjenja iste,a izgleda da cemo htjeli ili ne vrlo brzo imati ligu po mjeri.
Jos bih samo napomenuo da ovaj moj stav neznaci da imam nesto protiv odredjenih klubova,volio bih da ovo nije tako ali bojim se da je istina jos i teza
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 16:25

rodjenisa je napisao/la:Imam neki predosjecaj da cemo u nastupajucoj sezoni PLBIH imati vise slucajeva"Leotar".Nekako kad procitram nesto na temama pojedinih klubova cini se bas onako tesko stanje.Npr.ekipe sa Sjevero-istoka Bosne niko nikakve ambicije osim borbe za opstanak.Pa ovi iz centralnog djela BiH,takodje nemaju posebnih ambicija,u Sa regiji dva jaka jedan stabilan i Slavija totalna nepoznanica,ali najprije klasicno prezivljavanje.Jedino u Hercegovini sva tri kluba stabilna i sa nekakvim ambicijama.
Ovo spomenuh samo iz jednog razloga,a to je da nazalost teska ekonomska situacija u nasoj drzavi bitno moze odrediti sudbinu same lige.Svi pricamo o potrebi smanjenja iste,a izgleda da cemo htjeli ili ne vrlo brzo imati ligu po mjeri.
Jos bih samo napomenuo da ovaj moj stav neznaci da imam nesto protiv odredjenih klubova,volio bih da ovo nije tako ali bojim se da je istina jos i teza
Vrlo je jasno da će ove godine putnika u evropu odlučiti poreska... dakle , ko bude potpisao reprogram i ko budde plaćao redovn rate taj će da dobije papir. Koliko su naši klubovi u mogućnosti redovno plaćati ugovoreene rate, pitanje je. Isto tako pitanje je da li će oni koji budu plaćali rate moći da plaćaju igrače ili će se okrenuti totalno svojim igračima sto znaci da bi vlo vjerovatno izgubili mjesto u vrhu tabele.
Od stabilnih klubova koji ce sigurno moci izdrzati ovo vidim samo par klubova, nebih o imenima jer ce raspravu početi oni koji sve znaju, a to ne zelim

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 jul 2014, 16:31

rammstein je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Imam neki predosjecaj da cemo u nastupajucoj sezoni PLBIH imati vise slucajeva"Leotar".Nekako kad procitram nesto na temama pojedinih klubova cini se bas onako tesko stanje.Npr.ekipe sa Sjevero-istoka Bosne niko nikakve ambicije osim borbe za opstanak.Pa ovi iz centralnog djela BiH,takodje nemaju posebnih ambicija,u Sa regiji dva jaka jedan stabilan i Slavija totalna nepoznanica,ali najprije klasicno prezivljavanje.Jedino u Hercegovini sva tri kluba stabilna i sa nekakvim ambicijama.
Vrlo je jasno da će ove godine putnika u evropu odlučiti poreska... dakle , ko bude potpisao reprogram i ko budde plaćao redovn rate taj će da dobije papir. Koliko su naši klubovi u mogućnosti redovno plaćati ugovoreene rate, pitanje je. Isto tako pitanje je da li će oni koji budu plaćali rate moći da plaćaju igrače ili će se okrenuti totalno svojim igračima sto znaci da bi vlo vjerovatno izgubili mjesto u vrhu tabele.
Od stabilnih klubova koji ce sigurno moci izdrzati ovo vidim samo par klubova, nebih o imenima jer ce raspravu početi oni koji sve znaju, a to ne zelim
Ma slobodno Željezničar spomeni, pa neka gori :mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 16:36

vidis, nisam uopste na vas mislio, vi imate igrace sa malim platama i imate sad nekoliko transfera i sigurno je , ako radite normalno , da cete moci pratiti ovo.
Ako ces iskreno, mislio sam na Slobodu, jer nakon svvih najava koje su se pokazale da idu u drugom smjeru i zato sto imaju jako mnogo struja koje koče napredak, nisam siguran da ce moci ovoliki novac uplaćivati... isto tako tu vidim i Borac, koji ni ove godine nije dobio licencu...

Sto se vas tice , vama su veci problem tekuci racuni i onaj milion prema igracima sto vam je dosao na naplatu nego ovo sa poreskom. Al zbog imena i renomea ne zelim misliti da necete uspjeti

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 27 jul 2014, 16:38

rammstein je napisao/la:vidis, nisam uopste na vas mislio, vi imate igrace sa malim platama i imate sad nekoliko transfera i sigurno je , ako radite normalno , da cete moci pratiti ovo.
Ako ces iskreno, mislio sam na Slobodu, jer nakon svvih najava koje su se pokazale da idu u drugom smjeru i zato sto imaju jako mnogo struja koje koče napredak, nisam siguran da ce moci ovoliki novac uplaćivati... isto tako tu vidim i Borac, koji ni ove godine nije dobio licencu...

Sto se vas tice , vama su veci problem tekuci racuni i onaj milion prema igracima sto vam je dosao na naplatu nego ovo sa poreskom. Al zbog imena i renomea ne zelim misliti da necete uspjeti
Bilo je i gore drug moj, kad se sjetim perioda 2005-2009, Sime Krunića i Nenada Starovlaha i standardnih 2 hiljade bolesnika sve ćemo preživjeti :mrgreen:
Grbavica naš je Hram!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 27 jul 2014, 16:55

Bilo bi mi zao kad bi samo navijaci Sarajeva i Zelje polemisali o ovome.Misljenja sam da su to zadnji klubovi kod nas koji bi se mogli suociti sa tako ekstremnim problemom.Siguran sam da ce oba imati rjesenje za otplatu svojih dugova ili nekih drugih problema.Ali kako rece @rammstein , o kakvoj ligi pricati ako je u njoj 4 ili 5 klubova koji se nemoraju brinuti za opstanak.A mi smo dosli upravo do te mjere da nam jedan Celik ili Sloboda,da ne spominjem ostale,imaju prakticno nerjesive probleme.Opet ponavljam, ja nikome nezelim zlu sudbinu ali je realnost surova.Moracemo mi mnogi igrati sa vlastitim kadrom i stegnuti kais,a to odma donosi slabiji kvalitet,rezultate i posjetu.Taj problem opet vuce drugi,kako ces nekoga privuci da te sponzorise i kako napraviti pomake.Neka nam je svima Bog na pomoci,ali mozda je ovo sto Sarajevo radi rjesenje,trenutno djeluje odlicno-kako ce biti vrijeme ce pokazati.Ali da je to tako lako svi bi slijedili taj put,ipak je Sarajevo jedan od rijetkih klubova koji moze privuci paznju stranog investitora.
Ali kako vec rekoh neka nam je svima sa srecom i valjda ce nam se ovo prvenstvo moci nazvati regularnim na kraju godine

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 17:06

Zato i kažem

A liga će se i sama smanjiti, ne trebaju odluke nikakvih saveza i podsaveza...
mislim da su male šanse da ovu sezonu bar jedan klub ne zavrsi kao leotar prošle sezone

rodjenisa
a kad bih počeo od početka pričati detaljno kako je i sta sve sarajevo uradilo--- u kratkim crtama
2009- navijači se digli i uočili sve one koji su zlo u klubu
2010- otjerani svi, tj većina onih koji su radili u svoju licnu korist, prezentacija plana 2010-2014
2011-prelazak sa stare na novu upravu i tjeranje ostatka gov.ana
2012- početak provedbe plana regulisanja upravljackih uloga, pravna bitka za svaku marku
2013- provedba svih planova oko investiranja u klub i prvi pokusaj da se klub sa navijačima rijesi duga... uplate "dionica" nisu isle ocekivano i uprava je krenula u plan B (strani investitor)
u međuvremenu, klub je zbog velikih problema i sudskih tuzbi imao ogroman problem i bio "pred bankrotom"
Tada preko jednog od članova BP (Kusturice) dolazimo u kontakt sa Vincentom Tanom

E sad ,kazes nece investitori... da ti kazem da su NAŠI ljudi slali "pismo namjere" našem vlasniku u kojem ga savjetuju da ne ulaže ovdje... kune ti se svim sto imam da je ovo istina! Pa sad skontaj kakav je ovo podvig bio.
Čovjek je rekao otprilike" prezentujte sta je i kako u realnom svjetllu i sve ce biti ok"
dosle dvije revizorske kuce, jedna nasa , jedna Tan-ova, vidjeli stanje, nasi su ljudi u upravi napravili SJAJNE prezentacije, plan 2010-2014 , sve sto su radili , radili su besplatno i iz ljubavi prema klubu, nas pravni tim je skinuo 700 000 marak lažnih dugovanja.... itd itd.
Nije jednostavno ALI JE MOGUCE AKO SE ZELI I RADI SRCEM!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 27 jul 2014, 17:33

@rammstein s obzirom da te dozivljavam kao realnog i odmjerenog forumasa zaista ti vjerujem sve sto si napisao,dosta toga nizam poznavao uvezi promjena u FKS.Meni ce biti zanimljivo pratiti razvoj situacije kod vas jer je to jednostavno nesto novo na nasim prostorima,a nekako me zivot dovoljno naucio da budem oprezan pa se nesto neradujem unaprijed ni kad je moj Velez upitanju,jednostavno pustim da se ohladi pa probam.Ja sam upoznat (pomalo ono navijacki) sa pozitivnim pomacima u mom klubu ali cu sacekati da vidim konkretne rezultate tog rada,kolko god su oni vec vidljivi.
U svakom slucaju ja vam zelim da istrajete u vasim nakanama sa nadom da ce i ostali BH klubovi naci izlaz iz problema i da ce moji Rodjeni vec ove sezone izaci u Evropu :bih:

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 27 jul 2014, 17:52

rodjenisa je napisao/la:@rammstein s obzirom da te dozivljavam kao realnog i odmjerenog forumasa zaista ti vjerujem sve sto si napisao,dosta toga nizam poznavao uvezi promjena u FKS.Meni ce biti zanimljivo pratiti razvoj situacije kod vas jer je to jednostavno nesto novo na nasim prostorima,a nekako me zivot dovoljno naucio da budem oprezan pa se nesto neradujem unaprijed ni kad je moj Velez upitanju,jednostavno pustim da se ohladi pa probam.Ja sam upoznat (pomalo ono navijacki) sa pozitivnim pomacima u mom klubu ali cu sacekati da vidim konkretne rezultate tog rada,kolko god su oni vec vidljivi.
U svakom slucaju ja vam zelim da istrajete u vasim nakanama sa nadom da ce i ostali BH klubovi naci izlaz iz problema i da ce moji Rodjeni vec ove sezone izaci u Evropu :bih:
vidi, sto se tice buducnosti tu su postavljeni ciljevi:
- što više slati igrace iz akademije na najjače evropske turnire (do sad bili u Italiji, Rijeci, i sad su u polufinalu u Češkoj) i time mladi igraci sticu iskustvo igranja van nase lige, sto ujedno ih dize na jedan nivo iznad
- gradnja akdaemije je vec pocela ,popravljaju se tereni, a krenut ce i gradnja... akademija ce imati "kucice " za mlade igrace, hotelski smjestaj za prvotimce i gostujuce ekipe, bazen, dvoranu, 3-4 terena, press salu (malu i veliku), restoran, igraci ce jesti iskljucivo hranu iz tog restorana kako bi se regulisala ishrana kako prvog tima tako svih kategorija
-prvi tim nece prodavati igrce u iducu godinu i pol (od januara, dakle jos godinu dana) osim u slucaju velike ponude
- cilj je plasman u grupnu fazu takmicenja (LP ILI EL) u sljedece dvije godine...
to su ciljevi prema kojima se ide, a najbitniji je promocija akademije i izbacivanje igraca u prvi tim... vec sad garantujem da ce radovac, faris andjusic i mihojevic iduce godine imati sta reci u prvih 18 igraca, iako radovac vec sad se namece kao prva opcija, handzic je tu oko prvg tima a ova dvojica ce sigurno sljedece godine biti tu...

organizirat ce se kampovi sirom BIH u potrazi za najvecim talentima koj ce dobiti smjestaj, skolovanje, ishrranu i stipendije i nastaviti karijeru u FKS

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jul 2014, 18:09

mi smo vec krenuli tim putem imamo skauta na 2 regije trebinje sejmon i banjalucka gore vule i jos neko tako da se vidi rezultat ove akademije i njezinog rada u stvaranju igraca, evo onaj mali tomovic pa onaj medzedovic pa tu je i gavric mali koji ce nasjvjerovatnije iduce sezone ako bog da biti u prvom timu FKS a sve su prilike da ce jedinicu vec iduce sezone nosim plakalo da ce sa mitrevski stoperski par ciniti mihojevic kovacevic pa tu je radovac na zadnjem veznom pa andzusic ofanzivni red uz ove sto ostanu u seniorskom timu tipa stojceva krste bilbije duljevica okica idt... nasi se vise ne pitaju tu kad je u pitanju transver politika tu je i tan sada ako da zeleno svjetlo otici ce ovako nista... a sto se tice lige, i evropskih nastupa tu ce glavnu ulogu igrat finansije i sirina i kvalitet igrackog kadra u ostaolom tu je od ovih velikih zeljo najtanji...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 27 jul 2014, 18:18

Rule_hz je napisao/la:mi smo vec krenuli tim putem imamo skauta na 2 regije trebinje sejmon i banjalucka gore vule i jos neko tako da se vidi rezultat ove akademije i njezinog rada u stvaranju igraca, evo onaj mali tomovic pa onaj medzedovic pa tu je i gavric mali koji ce nasjvjerovatnije iduce sezone ako bog da biti u prvom timu FKS a sve su prilike da ce jedinicu vec iduce sezone nosim plakalo da ce sa mitrevski stoperski par ciniti mihojevic kovacevic pa tu je radovac na zadnjem veznom pa andzusic ofanzivni red uz ove sto ostanu u seniorskom timu tipa stojceva krste bilbije duljevica okica idt... nasi se vise ne pitaju tu kad je u pitanju transver politika tu je i tan sada ako da zeleno svjetlo otici ce ovako nista... a sto se tice lige, i evropskih nastupa tu ce glavnu ulogu igrat finansije i sirina i kvalitet igrackog kadra u ostaolom tu je od ovih velikih zeljo najtanji...
Buraz nemoj se ljutiti ali postoje li kod tebe neki interpukcijski znakovi, tipa tacka zarez i slicno, ne mora stati sve u jednu recenicu... Vrlo je nepregledno za citati :D

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 27 jul 2014, 18:23

BordoMahala je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:mi smo vec krenuli tim putem imamo skauta na 2 regije trebinje sejmon i banjalucka gore vule i jos neko tako da se vidi rezultat ove akademije i njezinog rada u stvaranju igraca, evo onaj mali tomovic pa onaj medzedovic pa tu je i gavric mali koji ce nasjvjerovatnije iduce sezone ako bog da biti u prvom timu FKS a sve su prilike da ce jedinicu vec iduce sezone nosim plakalo da ce sa mitrevski stoperski par ciniti mihojevic kovacevic pa tu je radovac na zadnjem veznom pa andzusic ofanzivni red uz ove sto ostanu u seniorskom timu tipa stojceva krste bilbije duljevica okica idt... nasi se vise ne pitaju tu kad je u pitanju transver politika tu je i tan sada ako da zeleno svjetlo otici ce ovako nista... a sto se tice lige, i evropskih nastupa tu ce glavnu ulogu igrat finansije i sirina i kvalitet igrackog kadra u ostaolom tu je od ovih velikih zeljo najtanji...
Buraz nemoj se ljutiti ali postoje li kod tebe neki interpukcijski znakovi, tipa tacka zarez i slicno, ne mora stati sve u jednu recenicu... Vrlo je nepregledno za citati :D
@Rule je :kralj: "udario"cojek 2 zareza i 2 puta trotacku hahaha,al jbg.ja sam ga skonto
Sarajvo gigant-to je cojek reko
@Rule :salut:

vedex
Kontakt:

Post Postao/la vedex » 27 jul 2014, 18:49

Zna li neko u koliko pocinju utakmice ?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 jul 2014, 18:51

vedex je napisao/la:Zna li neko u koliko pocinju utakmice ?
17:00 sahati

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 jul 2014, 18:53

ma sa mobitela piso, pa mi sjebada toliki tekst peglat :D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 27 jul 2014, 19:01

velika vjerovatnoca sudeci po reflektorima i historiji termina
Subota 17 h
Velez
Olimpic
Travnik
Mladost (50%-50% Subota-Nedjelja)
Celik (nocna)
Nedjelja 17h
Slavija
Siroki (nocna)
Sarajevo (nocna - Cetvrtak evropa)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.