Eh sada, naše želje su jedno a mogućnosti su drugo. Zašto ovo govorim? Najviše iz razloga zato što odbijam vjerovati da su ljudi koji vode KK Bosna toliko glupi da ne znaju bar jedan dio informacija sa kojima mi baratamo. Meni daleko ovo sve više liči na to da je klupska kasa potpuno prazna i da je evidentno ono što možemo dovesti ili na sadaku ili neki propali rekonvalescent koji i ne traži lovu i da je nažalost ovo maksimum.
Znam da je teško nekada prihvatiti, ali realno, koji su naši dometi? Znam da su prošle godine iz uprave kukali kako ih je ULEB potpuno uništio, jer su, za razliku od NLB, gdje "Sidro" sve plaća, morali plaćati i avione i hotele. Znači, i tako banalne stvari poput putovanja u evropskim takmičenjima su evidentno problem.
Obzirom na sve navedeno, trebalo bi postaviti prioritete i očuvati ono što se može. Za početak, to je struka - vezati Vladu na nekoliko godina i razvijati naše trenere. Bojim se, a to već i rekoh, da će Vladi pući film i da će se čovjek otići čim se ova sezona završi. Nakon toga ići u dobar scounting sa djecom i polako praviti našu fabriku igrača. Partizan i FMP od toga godinama žive, a usput raditi na dovođenju stranaca koji nisu preskupi, a koji mogu pomoći (tipa Lasme). Ako uspijemo i obavežemo se na dugogodišnji rad do uspjeha, šanse postoje da uđemo u klub jakih, ako prevlada ona kratkotrajna - biće, dovedi par igrača (moj pik Lance i Tomović