KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

al...
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 11 jan 2009, 20:29

Pročitah ovdje nekoliko komentara, stvarno mogu većini da čestitam i stvarno mi je drago (bez šuplje) da ima učesnika na ovom forumu na koji razumiju košarku i koji dosta dobro barataju sa problemima sa kojima se sudaramo, kao i sa imenima igrača koji bi nam mogli pomoći.
Eh sada, naše želje su jedno a mogućnosti su drugo. Zašto ovo govorim? Najviše iz razloga zato što odbijam vjerovati da su ljudi koji vode KK Bosna toliko glupi da ne znaju bar jedan dio informacija sa kojima mi baratamo. Meni daleko ovo sve više liči na to da je klupska kasa potpuno prazna i da je evidentno ono što možemo dovesti ili na sadaku ili neki propali rekonvalescent koji i ne traži lovu i da je nažalost ovo maksimum.
Znam da je teško nekada prihvatiti, ali realno, koji su naši dometi? Znam da su prošle godine iz uprave kukali kako ih je ULEB potpuno uništio, jer su, za razliku od NLB, gdje "Sidro" sve plaća, morali plaćati i avione i hotele. Znači, i tako banalne stvari poput putovanja u evropskim takmičenjima su evidentno problem.
Obzirom na sve navedeno, trebalo bi postaviti prioritete i očuvati ono što se može. Za početak, to je struka - vezati Vladu na nekoliko godina i razvijati naše trenere. Bojim se, a to već i rekoh, da će Vladi pući film i da će se čovjek otići čim se ova sezona završi. Nakon toga ići u dobar scounting sa djecom i polako praviti našu fabriku igrača. Partizan i FMP od toga godinama žive, a usput raditi na dovođenju stranaca koji nisu preskupi, a koji mogu pomoći (tipa Lasme). Ako uspijemo i obavežemo se na dugogodišnji rad do uspjeha, šanse postoje da uđemo u klub jakih, ako prevlada ona kratkotrajna - biće, dovedi par igrača (moj pik Lance i Tomović :mrgreen: ), osvoji prvenstvo u 5 do 12, onda ponovo raspad sistema...

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 20:47

Slazem se, paara nema, zato i idemo na mlade igrace nebil se koji za_ebo pa odigro dobro da se proda. A od Lance-a i pogotovo Tomovica nema nista ove godine. Toma je cini mi se potpisao za Zrinjski.

Sto se tice Burrella on je tu samo da bi raja vidjela crnca kad dodje na utakmicu, al ja jos uvijek mislim da bi se mogao bolje iskoristit, a i camdzicu dat malo vise sanse.
...JA SAM SARAJEVO...

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 11 jan 2009, 21:05

al... je napisao/la:Pročitah ovdje nekoliko komentara, stvarno mogu većini da čestitam i stvarno mi je drago (bez šuplje) da ima učesnika na ovom forumu na koji razumiju košarku i koji dosta dobro barataju sa problemima sa kojima se sudaramo, kao i sa imenima igrača koji bi nam mogli pomoći.
Eh sada, naše želje su jedno a mogućnosti su drugo. Zašto ovo govorim? Najviše iz razloga zato što odbijam vjerovati da su ljudi koji vode KK Bosna toliko glupi da ne znaju bar jedan dio informacija sa kojima mi baratamo. Meni daleko ovo sve više liči na to da je klupska kasa potpuno prazna i da je evidentno ono što možemo dovesti ili na sadaku ili neki propali rekonvalescent koji i ne traži lovu i da je nažalost ovo maksimum.
Znam da je teško nekada prihvatiti, ali realno, koji su naši dometi? Znam da su prošle godine iz uprave kukali kako ih je ULEB potpuno uništio, jer su, za razliku od NLB, gdje "Sidro" sve plaća, morali plaćati i avione i hotele. Znači, i tako banalne stvari poput putovanja u evropskim takmičenjima su evidentno problem.
Obzirom na sve navedeno, trebalo bi postaviti prioritete i očuvati ono što se može. Za početak, to je struka - vezati Vladu na nekoliko godina i razvijati naše trenere. Bojim se, a to već i rekoh, da će Vladi pući film i da će se čovjek otići čim se ova sezona završi. Nakon toga ići u dobar scounting sa djecom i polako praviti našu fabriku igrača. Partizan i FMP od toga godinama žive, a usput raditi na dovođenju stranaca koji nisu preskupi, a koji mogu pomoći (tipa Lasme). Ako uspijemo i obavežemo se na dugogodišnji rad do uspjeha, šanse postoje da uđemo u klub jakih, ako prevlada ona kratkotrajna - biće, dovedi par igrača (moj pik Lance i Tomović :mrgreen: ), osvoji prvenstvo u 5 do 12, onda ponovo raspad sistema...
Lasme zaradjuje oko 230.000 evra po sezoni. I to u Evroligasu,u klubu poznatom po tome da poslije njega strancima raste cijena 3-4 puta,klubu koji trenira Dule Vujosevic. Da ga je Bosna trazila ne bi dosao ispod 300.000 evra, ako bi i tad dosao!? Da se nadje stranac kao Lasme,morate imati ljude u USA koji vam predlazu igraca i to ne samo po igrackim,vec i po ljudskim karakteristikama. Poslije ove sezone,Lasme ce igrati negdje za minimum 700.000 evra,kao sto je i Palacio,dosao u Partizan,zaradjivao 180.000 evra godisnje,a sad 1 milion dolara (oko 700.000 evra).

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 21:10

Malo je tuzno zvucalo kad je protiv zadra ekipa na poluvrijeme ispracena zvizducima, ali su to u svakom slucaju bili i zasluzili. I kada je moj prijatelj rekao da u grckoj navijaci navijaju konstantno bez obzira na igru i uvjek ih ima nekoliko stotina ili hiljada, da bi poslije utakmice rekao kako vise nikad nece doc. Karta nije skupa, vec je nas mentalitet takav, dok si dobar ja cu te bodrit i gurat a kad malo oslabis i ja cu te nabit nogom.

Zasto na tribine vracati HZ ili Manijake, zar nebi bilo bolje da bosna ima svoje navijace, nek oni budu i navijaci Sarajeva i Zeljeznicara ali prije svega nek budu "STUDENTI". Sto naprimjer mi forumasi kad vec svi komentarisemo i zelimo najbolje bosni ne organizujemo jednu takvu skupinu i bodrimo bosnu bez obzira kakvi njeni rezultati bili.
...JA SAM SARAJEVO...

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 11 jan 2009, 21:16

uopste nije bilo tuzo slusati te zvizduke nego realno i zasluzeno,kad ti u 13 minuti utakmice gubis 20 onda treba zvizdati,i nemojte molim vas spominjati tomovica :x

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 21:32

farek je napisao/la:Malo je tuzno zvucalo kad je protiv zadra ekipa na poluvrijeme ispracena zvizducima, ali su to u svakom slucaju bili i zasluzili.
Procitaj, pa dodaj komentar. Nije problem kad se gubi al je problem kad se niko ne bori. U prvoj cetvrtini borbenost je bila na nivou kao i odbrana osim u par akcija na gecevskom, druga cetvrtina je suterski bila katastrofalna ali je ekipa prije svega bila totalno indolentna u fazi odbrane gdje nisu ulozili ni 10% snage, zbog toga treba zvizdat. Da bi se ekipa poslije odlaska na pauzu pognutih glava, vratila na teren i trecu cetvrtinu prije svega borbenoscu izborila onakav rezultat kakav je bio, odbrambeno smo dobro stajali i dva-tri napada zadra su istekla bez suta itd. U cetvrtoj je odlucilo, djelomicno neiskustvo 4 licne ivanovica, zimica, a kasnije i peta ivanovica. S obzirom kakva je ekipa Zadar rezultat je odlican i igracima se nema sta zamjeriti osim indolentnosti u 2 cetvrtini.
...JA SAM SARAJEVO...

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 jan 2009, 22:49

Teško je dobiti utakmicu kada na samom početku daš ozbiljnijim ekipama u NLB desetak skokova fore.Nema širine u napadu.Na postavljenu odbranu protivnika igramo na silu bez pravih akcija i ideja.U drugoj četvrtini protiv Zadra ni sam ne znam koliko je puta bezuspješno pokušano asistirati Zimiću.Pokušaš jednom,drugi put i vidiš da ne ide.Ljudi su te pročitali.Logično ja da nešto promijeniš.Oni pokušavaju ponovo isto kao da su prva dva puta bili uspješni.Opet bezuspješno.Iako Zimić nije odigrao ništa moram priznati da su i dodavanja koja su mu upućena bila neprezicna,neka čak i pod noge.Druga akcija ne postoji.Osim kada su ikonić i ivanović na parketu.Nema pravog playa koji može probiti,napraviti višak ,zabiti kada je gusto.Đorđević je dobar ali za back up play-a.Vučurević sa povremenim bljeskovima nije opravdao očekivanja.Do kada ćemo ga čekati,a bogami i plaćati?O kakvoj se kvaliteti radi vidjeli smo protiv Partizana kada se nije mogao sastaviti sa loptom.
U potpunosti se slažem sa prethodnicima koji su napisali da ako se već nema novca da šansa našim mlađim igračima a polovnjacima rezervisati kartu u jednom pravcu.

p.s.Ima li iko u ovoj nesposobnoj upravi da čita komentare sa foruma odnosno neko ko će im prenijeti mišljenje javnosti.Ili što mi se čini vjerovatnije da sve znaju ali ih boli ....za to.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 11 jan 2009, 23:10

ima ovdje likova iz uprave,ali se skrivaju,cak i znamo koji su to,ali neka ostane tajna,nek se i dalje provaljuju

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 jan 2009, 23:13

bit će vam **** protiv Zagreba, Tomić se vraća pomalo, danas su umalo dobili Cibonu...imaju dobru ekipu...sumnjam da će te dobiti bez Hajrića...ali eto nadamo se da oćete...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 jan 2009, 00:51

Bosna ima sanse da pobjedi u Zagrebu 50%,iskreno se nadam da ce nas ovoga puta pomilovati sreca,koju u zadnjim utakmicama i nismo imali!
Bosni fale centar i pley,ali igraci koji ce odmah igrati u prvoj petorci,igrace kvaliteta Wiiliamsa i pleya kvaliteta Kamingsa(mada znam da mi pare za takvog igraca nemamo) i igraca umjesto Burrela,npr Sesar-najbolji igrac nase lige,znaci igrac njegovih kvaliteta treba Bosni na poziciji 2 i eto boljih dana za proslogodisnjeg BH prvaka! eto pune Skenderije na svakoj utakmici...Vukoicic bi se sa takvim igracima prosetao nasom ligom,ali za tako nesto trebaju pare,a mi tih para nemamo!..

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 12 jan 2009, 09:25

Ja ipak ne bi blatio igrace toliko iz vise razloga a najvazniji je taj sto je to vrlo nezahvalno i ruzno. Igrac igra po uputama i igra u okviru svojih mogucnosti koristeci resurse koji mu vrh kluba obezbjede. Vjerujem da ste svi culi izreku: koliko para toliko muzike. Nemozemo ocekivati vrhunske rezultate sa minimalnim ulaganjima. Takodje, mi nemamo jasno definisan cilj. Plasman u srednji "dom" NLB lige nije cilj (mozda i jeste ali je vrlo zanemarljiv). Vracanje dva mjesta Bosni i Hercegovini je jasan cilj ali nije primaran. Znaci ono sto se vec godinama ponavlja je taj problem nedefinisanja jasnih ciljeva kako kratkorocnih tako i dugorocnih. Ja cu jos jednom da uperim prst u upravu kluba koja ruku na srce i ne radi "sve u njihovoj moci" da vrate Bosnu na puteve stare slave. Misljenja sam da se pored toliko "mocnih" i poslovnih ljudi koji sjede u upravi moze puno puno vise odraditi.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 jan 2009, 13:33

bosanac je napisao/la:Misljenja sam da se pored toliko "mocnih" i poslovnih ljudi koji sjede u upravi moze puno puno vise odraditi.
ovo je kljucna rijec. sapienti sat.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 jan 2009, 16:09

bosnas_ je napisao/la:Bosna ima sanse da pobjedi u Zagrebu 50%,iskreno se nadam da ce nas ovoga puta pomilovati sreca,koju u zadnjim utakmicama i nismo imali!
Bosni fale centar i pley,ali igraci koji ce odmah igrati u prvoj petorci,igrace kvaliteta Wiiliamsa i pleya kvaliteta Kamingsa(mada znam da mi pare za takvog igraca nemamo) i igraca umjesto Burrela,npr Sesar-najbolji igrac nase lige,znaci igrac njegovih kvaliteta treba Bosni na poziciji 2 i eto boljih dana za proslogodisnjeg BH prvaka! eto pune Skenderije na svakoj utakmici...Vukoicic bi se sa takvim igracima prosetao nasom ligom,ali za tako nesto trebaju pare,a mi tih para nemamo!..
:lol: :lol: :lol: ma nemoj...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 12 jan 2009, 19:02

Šalio sam se za Tomovića, hajde priznajte da vam nedostaju njegova mirna ruka i preciznost iza 6,25 i crte slobodnih :mrgreen: . A i pita me gazda "Delikatesne" kad ce se vratiti njegova glavna mušterija :mrgreen: :mrgreen: .
Šalu na stranu, možda sam pretjerao sa Lasmeom zbog njegove cijene, ali zar recimo nismo mogli mjesto Burella iskopati nekoga poput Shieldsa iz Krke???

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 jan 2009, 19:09

al... je napisao/la:Pročitah ovdje nekoliko komentara, stvarno mogu većini da čestitam i stvarno mi je drago (bez šuplje) da ima učesnika na ovom forumu na koji razumiju košarku i koji dosta dobro barataju sa problemima sa kojima se sudaramo, kao i sa imenima igrača koji bi nam mogli pomoći.
slicno sam vec napisao koji post ranije

pop-e on je mislio igraca kao lasme naravno vise na nasem nivou, kao sto su nam bili bremer, lance i bailey
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 jan 2009, 20:15

bosnas_ je napisao/la:Bosna ima sanse da pobjedi u Zagrebu 50%,iskreno se nadam da ce nas ovoga puta pomilovati sreca,koju u zadnjim utakmicama i nismo imali!
mislis Cummings? :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 12 jan 2009, 20:21

Evo nek dovedu Matu Skelina, cini mi se da je bio u Vareseu, al je slobodan igrac. Nije nesto posebno al ima iskustvo euro lige i jakih evropskih klubova, a i da dobijemo cvrstinu pod kosem.
...JA SAM SARAJEVO...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 12 jan 2009, 23:15

farek je napisao/la:Evo nek dovedu Matu Skelina, cini mi se da je bio u Vareseu, al je slobodan igrac. Nije nesto posebno al ima iskustvo euro lige i jakih evropskih klubova, a i da dobijemo cvrstinu pod kosem.
i stariji je od abdul jabbara
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jan 2009, 23:43

Jedini nacin da KK bosna stane na malo stabilnije noge i da vrati publiku u Skenderiju jeste Njemacki princip vodjenja kluba.
Tu mislim na sljedece:

Mi navijaci placamo clanarinu da budemo clanovi KK Bosne s tim sto moramo izabrati tri predstavnika koja ce nas predstavljati u upravi i koja ce imati pravo glasa sto god se zeli uraditi. Mislim da bi godisnja clanarina mogla iznositi 100 km. clanarina za sest mjeseci 70 km i clanarina za 3 mjeseca 50 km. S tim sto bi ti clanovi imali popusta pri kupovini karti, pri kupovini u fan shopu itd itd.
Ovi iz uprave moraju shvatiti da mi njima trebamo a ne obrnuto, dok se god nesto radikalno ne promjeni nas ce prosjecne ekipe dobivati po Sarajevu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2009, 19:00

KK_Bosna je napisao/la:
farek je napisao/la:Evo nek dovedu Matu Skelina, cini mi se da je bio u Vareseu, al je slobodan igrac. Nije nesto posebno al ima iskustvo euro lige i jakih evropskih klubova, a i da dobijemo cvrstinu pod kosem.
i stariji je od abdul jabbara
moje je godiste, hoces reci da sam i ja stariji od jabbara
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.